Home  /  CROverkoopwebsite ontwikkeling  / 5 webontwerpideeën om meer leads te helpen converteren [bijgewerkt in 2022]

5 webontwerpideeën om meer leads te helpen converteren [bijgewerkt in 2022]

In het internettijdperk is uw bedrijfswebsite uw etalage. De esthetische aantrekkingskracht is net zo belangrijk als bij zijn fysieke tegenhangers.

Volgens een studieshebben gebruikers slechts een verbijsterende 50 milliseconden nodig om op basis van uw website een mening over uw bedrijf te vormen. 

Een andere moeilijk te geloven statistiek zegt dat detailhandelaren verliezen $ 1.73 miljard in omzet per jaar vanwege slecht geoptimaliseerde websites. 

Het is duidelijk dat elke digitale onderneming die een stabiele basis hoopt te hebben, zich sterk moet concentreren op de conversiepercentages van haar websites. En in een tijdperk waarin de klantervaring voorop staat, kan kwalitatief website-ontwerp een zeldzame onderscheidende factor zijn. 

Waarom is webdesign belangrijk voor het converteren van leads? 

naamloos

Hoe wordt uw bedrijf precies beïnvloed door het ontwerp van uw website? Om die vraag te beantwoorden, hebben we nog een paar statistieken opgesteld. Kijk eens: 

  • 48% van de internetgebruikers geloven dat het ontwerp van een website de belangrijkste factor is als het gaat om het bepalen van de geloofwaardigheid van een online bedrijf 
  • 38% van de mensen zal ervoor kiezen om te stoppen met het gebruik van een website met een onaantrekkelijke lay-out 
  • Als ze maar 15 minuten de tijd krijgen om op internet te surfen, 59% van de gebruikers blader liever door esthetisch aantrekkelijke inhoud dan door iets simplistisch 

Als statistieken niet jouw ding zijn, zijn hier een paar duidelijke redenen waarom je prioriteit zou moeten geven aan website-ontwerp in je zoektocht naar verbeterde conversies, in willekeurige volgorde: 

  • Je krijgt maar één eerste indruk — In de meeste gevallen zal uw website het eerste contactpunt zijn tussen u en uw potentiële klanten. Het zal daarom een ​​enorme impact hebben op hoe nieuwkomers uw merk als geheel waarnemen. Als u niet wilt dat uw bouncepercentages stijgen, raden we u aan er wat moeite voor te doen het bouwen van een aantrekkelijke website.
  • Een goed ontwerp zal uw SEO een boost geven — Crawlalgoritmen van zoekmachines gebruiken ontwerpelementen om webpagina's te indexeren. Een van de goedkoopste manieren om krijg verkeer, en uiteindelijk conversies, maakt gebruik van SEO-vriendelijk ontwerp om hoger te scoren op Google en andere zoekmachines en organische bezoeken te trekken.
  • Een goed gemaakte website bevordert het vertrouwen — Onlineklanten hebben niet de neiging om slecht ontworpen sites te vertrouwen. Dit komt niet als een verrassing; als je erover nadenkt, heb je waarschijnlijk een of twee websites verlaten vanwege duister ogende ontwerppraktijken. Aan de andere kant zal het creëren van een site die de boodschap en visie van uw merk op competente wijze presenteert, bezoekers ertoe aanzetten om te verkennen, waardoor er meer conversiemogelijkheden ontstaan.
  • Het houdt uw bedrijf concurrerend — Uw concurrenten, in ieder geval degenen waar u zich zorgen over zou moeten maken, halen waarschijnlijk al het beste uit hun onberispelijk ontworpen websites. Als u niet betrokken raakt bij deze strijd, loopt u veel potentiële klanten mis. 
  • Uw marketingcampagnes zullen presteren beter — Memorabel webdesign en marketingcampagnes gaan hand in hand. Als een bezoeker op uw site terechtkomt, ongeacht welk marketingkanaal hem daar naartoe heeft gebracht, overweegt hij waarschijnlijk een aankoop. Uw website moet ze op dat pad duwen in plaats van ze af te wijzen. Hiervoor moet u vakkundig ontworpen webpagina's en een consistente merkidentiteit hebben. 

5 ideeën die u in uw webontwerp kunt gebruiken om de conversiepercentages te verbeteren 

We vroegen het aan experts van a maatwerk webdesign bedrijf voor een paar specifieke ontwerpideeën die u kunt gebruiken om van uw website een bonafide conversiemachine te maken. Je kunt er vijf bekijken in dit artikel hieronder. Als u echter net bent begonnen met het maken van een website, kunt u het leren hoe je een website helemaal opnieuw kunt maken.

1. Houd uw branding consistent 

Jouw branding heeft een enorme invloed op de manier waarop jouw publiek met jou in contact komt. Dit geldt ongeacht of u een B2B SaaS opstarten of een nieuwe moeder die besloot een blog te starten en jouw ervaringen als jonge ouder te delen. 

Ongeacht uw bedoelingen, uw branche en uw niche, een goed gepresenteerde en consistente branding helpt u een verhaal te vertellen dat de juiste doelgroep met uw producten verbindt. 

Als u uw wilt zakelijk om er authentiek uit te zien en aantrekkelijk is, moet u ervoor zorgen dat uw website aansluit bij dit merkverhaal. Daarom is het belangrijk dat u uw online merkstrategieën consistent met uw webdesign. 

balazs-ketyi-FeuEg-8XlA8-unsplash

Om uw branding te standaardiseren, moet u uw logo strategisch overal op de site plaatsen, samen met berichten die uw doelen presenteren en uw diensten/producten op de best mogelijke manier adverteren. Dit zal de bezoekers van uw website helpen uw merkwaarden te begrijpen en deze te associëren met de visuele identiteit van uw bedrijf. 

Het ontwikkelen van uw online merk kan de organische SEO-ranglijst van uw site aanzienlijk verbeteren. Dit komt omdat, zoals we eerder vermeldden, zoekmachines algoritmen gebruiken kruipen door uw site en gebruik de daar gevonden informatie om zoekers uw weg te wijzen.  

Tenzij u duidelijk maakt wat u doet en wie u bent, zal het voor Google moeilijk zijn om de juiste doelgroep te vinden om uw site aan te bevelen. Here zijn een paar andere manieren om snel SEO-resultaten te krijgen. 

Merkuniformiteit helpt bij het opbouwen van geloofwaardigheid, wat op zijn beurt meer vertrouwen wekt, zowel bij potentiële klanten als bij zoekmachines. 

2. Gebruik contrasterende kleuren in uw voordeel 

Kleur heeft de kracht om de indruk van een klant van uw merk te beïnvloeden, maar kan meer dan dat. Contrasterende kleurenschema's kunnen ervoor zorgen dat uw boodschap blijft hangen, vooral als het gaat om call-to-action-knoppen, die met de juiste kleuren prominenter kunnen worden gemaakt. 

Het is onnodig om te zeggen dat de merkidentiteit van uw merk nauw verbonden is met de kleuren, en uw website moet dat weerspiegelen en tegelijkertijd de belangrijkste componenten helpen opvallen. 

Gebruik de juiste kleuren om emoties bij uw prospects op te wekken. Met een krachtig kleurenschema kunt u de sfeer bepalen en een boodschap overbrengen. Kies dus kleuren die bij uw merk passen. 

Voor sommige mensen gaat contrast echter over veel meer dan het laten opvallen van de call-to-action van een website. Het kan ervoor zorgen dat personen met een visuele beperking gemakkelijker met uw website kunnen communiceren. Een website toegankelijker maken is niet alleen ethisch; het zorgt ervoor dat uw boodschap door meer mensen wordt gezien, wat op de lange termijn het verschil kan maken. 

3. Wees niet bang voor een beetje negatieve ruimte 

Net als in de Japanse kunst van ikebana bloemstuk, negatieve ruimte in webdesign kan met groot effect worden gebruikt. Voor niet-ingewijden is negatieve ruimte de ruimte rond het primaire onderwerp van een afbeelding, bedoeld om het onderwerp scherp te stellen. 

In de zeer rommelige, sterk gestimuleerde wereld van vandaag is het doorbreken van het lawaai essentieel. U kunt de conversies op uw website verhogen door de inhoud verteerbaar, duidelijk en helder te houden. Dit kun je doen door op een verstandige manier negatieve ruimte op te nemen, vooral als je een meer verfijnde sfeer wilt uitstralen. 

Creëer meer ruimte tussen de belangrijkste elementen van uw website, zoals tekst en afbeeldingen, zodat elke sectie ruimte heeft om te ademen. Dit is zowel esthetisch aantrekkelijk als past goed bij het moderne idee van minimalisme. 

We hebben het in de vorige sectie gehad over het kleurenpalet van uw site, en dit is van groot belang in deze stap. Als je veel negatieve ruimte gaat gebruiken, heb je je kleurenschema nodig om te werken. Dit zal helpen bij het creëren van een ontwerp dat een lust voor het oog is en uw boodschap accentueert. 

4. Besteed wat tijd en energie aan uw afbeeldingen 

Afbeeldingen van hoge kwaliteit op uw website kunnen ervoor zorgen dat uw merk geassocieerd wordt met een hoge servicekwaliteit. Aangepaste afbeeldingen en unieke foto's vergen tijd en moeite, maar ze kunnen een wereld van verschil maken vergeleken met stockfoto's die u met een paar klikken kunt downloaden. 

Klanten hunkeren naar authenticiteit, dus als u die kunt bieden, kunt u meer merkherkenning krijgen. Zorg er ook voor dat je foto's van gezichten gebruikt, aangezien mensen door de evolutie geprogrammeerd zijn om verbinding met hen te maken. De gezichtsuitdrukkingen die we bij anderen zien, beïnvloeden vaak hoe we ons voelen, dus laat uw modellen veel lachen. 

2021-03-22_15h58_19

Nogmaals, gebruik niet alleen stockfoto's; zorg in plaats daarvan voor uw werknemers, personeel, belanghebbenden of zelfs tevreden langetermijnklanten. Als u echte mensen op uw foto's gebruikt, ziet uw bedrijf er toegankelijker en vriendelijker uit en krijgt het een menselijk tintje. 

5. Geef prioriteit aan de snelheid en prestaties van het laden van pagina's

Als laatste, maar zeker niet minder belangrijk, hebben we nog de kwestie van website prestaties. Een langzaam ladende website zal uw conversies aantoonbaar meer schaden dan welk ander probleem dan ook, aangezien een vertraging van één seconde bij het laden van uw website u tot wel 20% van de conversies.  

Een prachtig uitziende website zal niet veel helpen als de meeste van uw gebruikers deze verlaten voordat deze zelfs maar is geladen. Zorg ervoor dat laat uw website optimaliseren voor zowel desktop- als mobiele apparaten, en laat het op alle cilinders draaien voordat u fraaie afbeeldingen of animaties toevoegt. 

Kopen Google Reviews beweert dat als uw site er langer dan drie seconden over doet om te laden, uw bezoekers zullen vertrekken. Niet alleen dat, maar zoekmachines rangschikken langzaam ladende sites ook lager vanwege de slechte gebruikerservaring die ze bieden. 

Conclusie 

Internetgebruikers verwachten tegenwoordig onmiddellijke resultaten. Als het lang duurt voordat uw site is geladen, er onaantrekkelijk uitziet of moeilijk te navigeren is, zullen ze hun bedrijf naar de concurrentie brengen. 

Gelukkig hebben we anno 2021 zoveel opties tot onze beschikking als het gaat om webdesign dat er echt geen excuus meer is om een ​​ondermaatse ervaring op uw website te bieden. Verbeter uw webontwerpspel en doe er alles aan om het traject van uw klanten via de conversietrechter te verrijken. 

Als u de toekomst in het oog houdt, is dit het moment om het ontwerp van uw website met een verfijnde mentaliteit te benaderen en te streven naar een ervaring die uw bezoekers betrokken houdt. 

Zet een website op die er op verschillende apparaten uitstekend uitziet en die is geoptimaliseerd om zowel zoekmachines als bezoekers aan te trekken.

Om u te helpen meer bezoekers om te zetten in leads, e-mailabonnees en verkopen, kunt u ook de kracht van pop-ups benutten. Weet je niet hoe je moet beginnen? Meld u vandaag nog aan bij Poptin!