Home  /  CRMemail marketing  / 6 beste AWeber-alternatieven waarop u kunt vertrouwen

6 beste AWeber-alternatieven waarop u kunt vertrouwen

aweber alternatieven

Veel bedrijven gebruiken e-mail als primair communicatiemiddel met klanten. Je kan versturen ontvangstbewijzen, rekeningen, promotie-aanbiedingen en nieuwswaardige informatie. Natuurlijk is het een uitdaging om alles zelf bij te houden.

Bedrijven wenden zich doorgaans tot e-mailserviceproviders of e-mailmarketingplatforms om hen te helpen het proces te stroomlijnen en over de rapportagefunctionaliteit voor statistieken te beschikken.

AWeber is zo'n e-mailmarketingplatform en biedt eenvoudige en krachtige functies om bedrijven van elke omvang te helpen.

Wat biedt AWeber?

Met AWeber kunnen klanten kiezen uit vele niveaustructuren en een gratis proefperiode krijgen. Er zijn tal van functies inbegrepen, zodat u relevante e-mails kunt maken en uw lijst up-to-date kunt houden.

U heeft toegang tot:

 • Mobiele apps
 • E-mail volgen
 • Segmentatie en beheer van abonnees
 • autoresponders
 • Aanmeldingsformulieren
 • Email automatisering
 • E-mail splittesten
 • HTML-sjablonen
 • Editor voor slepen en neerzetten

Waarom mensen zoeken naar AWeber-alternatieven

Omdat AWeber je zoveel biedt, vraag je je misschien af ​​waarom mensen voor een alternatief zoals hieronder kiezen. Hoewel deze ESP veel voordelen heeft, zijn er een paar nadelen.

Hoewel de prijzen niet zo hoog zijn, betaalt u per contact. Als één persoon op twee lijsten staat, moet u voor hem twee keer betalen. U betaalt ook voor eventuele uitschrijvingen, die op elk moment kunnen plaatsvinden.

Hoewel automatisering bestaat, is het eenvoudig. Er zijn ook verouderde sjablonen en beperkte manieren om uw e-mail aan te passen. Als u AWeber gebruikt of wilt beginnen, is dit misschien het moment om een ​​van de onderstaande alternatieven te proberen.

 1. Druppelen

De meeste mensen beseffen dat niet Druppelen is een CRM ontworpen voor e-commerce. Dit geeft aan dat je er meer mee kunt doen dan alleen e-mailen. Het bedrijf beweert zelfs dat het u helpt uw ​​potentiële klanten door het koopproces te leiden en de hele ervaring te personaliseren om terugkerende kopers en meer verkopen te krijgen.

aweber alternatieven

Voordelen

Dat ga je vinden Drip biedt vele functies, vrijwel zoals andere AWeber-alternatieven. Deze omvatten geautomatiseerde workflows, gerichte campagnes en personalisatie.

aweber alternatieven druppelfuncties

De grootste reden om Drip te gebruiken is de multi-channel marketing. U kunt sociale media gebruiken als een manier waarop gebruikers rechtstreeks bij u kunnen kopen. 

Uiteraard zijn rapportage en analyses beschikbaar, waarmee u de impact van de door u gekozen strategieën kunt zien. Hoewel ze niet uitgebreid zijn, werken ze goed voor e-commercebehoeften.

Voors:

 • Gespecialiseerde CRM voor e-commerce
 • Solide integraties
 • Sterke automatiseringsfuncties
 • Makkelijk te gebruiken

nadelen:

 • Er zijn betere sjablonen nodig
 • Beperkte formulierbouwer
 • Bugs gerapporteerd op het hele platform

Prijzen

Hoewel er een gratis proefperiode is, zijn de betaalde abonnementen behoorlijk duur. Het begint bij $ 49, en dat is voor slechts 2,500 contacten. Daarmee kun je onbeperkt e-mailen. Als u meer contacten heeft, moet u de Pro-prijs betalen.

aweber alternatieven druppelprijzen

Met beide abonnementen krijgt u alle functies die ESP biedt. De prijzen zijn voornamelijk gebaseerd op het aantal contacten dat u in uw lijsten heeft. Hoewel u kunt segmenteren, kan één klant op meerdere lijsten staan ​​en betaalt u elke keer voor hem.

Voor wie is dit?

Drip is vooral bedoeld voor bedrijven met veel verkeer, zoals marketeers en e-commercesites. Als u regelmatig verschillende segmenten voor uw verkeer heeft, is dit een geweldig hulpmiddel. Er zijn ook meer geavanceerde marketingmethoden op de site. Het basisabonnement (voor 500 contacten) is relatief goedkoop, maar het wordt met $ 10 verhoogd voor elke 500 abonnees, dus het is misschien niet de beste keuze voor groei en uitbreiding later. 

 1. Constant Contact

Constant Contact is vanaf 1995 een integraal onderdeel van het ESP-spel. Het is een gewilde tool en heeft meer dan 650,000 klanten. In de eerste plaats blijft het functies toevoegen die de andere AWeber-alternatieven niet hebben. 

aweber alternatieven constant contact

Voordelen

De meeste e-mailserviceproviders concentreren zich op het e-mailaspect, maar Constant Contact biedt ook sociale campagnes en enquêtes aan. Uiteraard zijn er ook terugkerende nieuwsbriefmogelijkheden en veel automatisering. 

aweber alternatieven constante contactfuncties

In het verleden bood het een tool voor evenementenbeheer, maar nu moet je integreren. Met meer dan 400 integraties en apps vindt u zeker alles wat u nodig heeft in een gecentraliseerde hub. 

Ook de rapportagemogelijkheden zijn uitgebreid. Hoewel u altijd spam-, standaard open-, bounce- en klikrapporten ontvangt, zijn er nieuwe opties: openen vanaf het apparaat en de meest succesvolle onderwerpregels. Campagnevergelijkingen zijn ook beschikbaar, maar het volgen van e-commerce is dat niet.

Voors:

 • Verscheidenheid aan functies
 • Hoge leverbaarheid
 • Makkelijk te gebruiken

nadelen:

 • Hoge prijzen
 • Alleen basisautomatiseringen
 • Weinig maatwerk voor formulieren

Prijzen

aweber-alternatieven constante contactprijzen

Constant Contact biedt twee e-mailabonnementen. De Basis begint bij $ 20 en stijgt op basis van het aantal contacten dat je hebt.

Hiermee krijgt u onbeperkte verzendingen, sjablonen, tracking/rapportage en A/B-testen. 

In het Email Plus-abonnement krijgt u dat allemaal, plus RSVP's, enquêtes, automatisering van e-mailgedrag en nog veel meer.

Bij Constant Contact kunt u ook kiezen voor het Website Builder-abonnement, dat $ 10 per maand kost. Hiermee kunt u uw bedrijfssite maken en beheren. Het zorgt voor mobiel reactievermogen, een blog, gratis hosting en e-commercetools.

Voor wie is dit?

Als je het hele jaar door veel evenementen organiseert, naast het gebruik van de beste software voor evenementenbeheer, deze e-mailmarketingtool is uniek en helpt je bij het beheren van tickets, registraties en uitnodigingen (op het Email Plus-abonnement).

Het biedt echter geen geavanceerde automatisering. Degenen die meer nodig hebben dan een verlaten winkelwagentje, autoresponders en triggercampagnes, vinden dit misschien niet zo bevredigend.

 1. Actieve campagne

Active Campaign is een e-mailautomatiseringstool gevestigd in Chicago, Illinois. Het heeft 90,000 klanten en helpt hen minder maar krachtigere e-mails te verzenden. U zult zeker merken dat het u kan helpen meer te doen en het proces te versnellen.

aweber alternatieven actieve campagne

Voordelen

Het belangrijkste kenmerk hier is automatisering. Het biedt autoresponders verschillende voorwaarden, maar u kunt naast het lijstbeheer ook het CRM-systeem en de contacten automatiseren. 

aweber alternatieven actieve campagnefuncties

Het is ook een nieuwsbrieftool. Een van de beste dingen is echter de optie voor klantberichten. U mag gerichte berichten rechtstreeks naar de bezoekers van uw website sturen om hun ervaring te optimaliseren. 

Voors:

 • Zeer krachtige automatisering
 • Grote afleverbaarheid
 • Grondige rapportage
 • Gratis migraties

nadelen:

 • Verwarrend dashboard
 • Overweldigend met alle functies

Prijzen

Er zijn vier tariefplannen met Actieve campagne. De Lite-versie kost $ 9 voor 500 contacten en je krijgt onbeperkt verzenden, abonnementsformulieren en e-mailmarketing voor maximaal drie gebruikers.

Vanaf daar stijgt de prijs naar $ 49 voor 500 contacten met het Plus-abonnement en omvat dit alles van Lite plus-integraties, landingspagina's, CRM, sms-marketing, Facebook en vele anderen.

aweber-alternatieven actieve campagneprijzen

De Professional-optie kost $ 129 per maand voor 500 contacten en omvat alles van de andere twee abonnementen. Ook krijg je voorspellende content en verzending, conversierapportage en diverse consultaties.

Enterprise is natuurlijk de laatste en begint bij $ 229 per maand voor 500 contacten. Hiermee krijgt u alles van de andere drie, evenals aangepaste rapportage, domeinen en gratis ontwerpservices. Er zijn ook onbeperkte gebruikers.

Voor wie is dit?

Degenen die hun automatisering serieus nemen, zullen deze ESP zeker waarderen. Active Campaign biedt een ingebouwde CRM, waarmee u uw marketing- en verkoopplatform kunt integreren. Het maakt ook multi-channel marketing mogelijk. Het is echter niet goedkoop en de gratis proefperiode duurt slechts twee weken. 

 1. iContact

In 2003, iContact werd geboren uit twee studenten. Ze wilden een dienst creëren die bedrijven helpt zichtbaar te blijven in verschillende inboxen. Het is een ESP van topklasse en heeft veel functies te bieden.

andere alternatieven icontact

Voordelen

Afhankelijk van het abonnement dat je kiest, heb je toegang tot veel spannende functies. De meest opvallende zijn automatisering, een drag-and-drop-editor, responsieve lay-outs en A/B-split-tests. 

aweber alternatieven icontact-functies

Uiteraard zijn rapportage en analyses ook beschikbaar en deze kunnen behoorlijk gedetailleerd zijn. Je hebt ook toegang voor meerdere gebruikers, abonnementsbeheer, segmentatie en verschillende integraties.

Er zijn nog veel meer kleine features die het vermelden waard zijn. Met in-line fotobewerking kunt u snel werken. Je hebt ook smart-sending, waarbij de e-mail op het meest geschikte moment wordt verzonden wanneer een potentiële klant deze gaat openen.

Voors:

 • Makkelijk te gebruiken
 • Intuïtief platform
 • Uitgebreide functies

nadelen:

 • Geen gratis versie
 • Afleverproblemen met Gmail
 • Geen automatisering op het basisabonnement

Prijzen

aweber alternatieven icontact-prijzen

Met iContact betaalt u een maandelijks bedrag van $ 59 voor 2,500 abonnees. Hiermee krijgt u de editor voor slepen en neerzetten, welkome automatisering en een bibliotheek met stockfoto's. 

De Pro-versie kost $ 118 per maand voor 2,500 abonnees, en je krijgt alles van Base. Je krijgt ook niet-opener-segmentatie, landingspagina's en vele andere automatisering.

Voor wie is dit?

iContact is in de eerste plaats ontworpen voor middelgrote bedrijven die producten verkopen. Het is meer gericht op e-commercebehoeften, maar het is niet goedkoop. Daarom, als je net begint, vind je het misschien niet leuk om in eerste instantie zoveel uit te geven. Kleine bedrijven die alleen de basisfuncties voor e-mailmarketing nodig hebben, kunnen er wellicht gebruik van maken en het kan met u meegroeien.

 1. ConvertKit

ConvertKit is nog relatief nieuw in de wereld van ESP’s en richt zich vooral op professionele bloggers. Er zijn niet veel marketingtools beschikbaar voor creatieven, omdat veel ervan zich richten op e-commerce. 

aweber alternatieven convertkit

Voordelen

Met ConvertKit krijgt u een verscheidenheid aan functies. De mogelijkheden voor het maken van formulieren, de autoresponder en het abonneebeheer zijn uitstekend. Hoewel het een e-maileditor heeft, mist het veel functionaliteit die je misschien wel wilt. Toch is het een basishulpmiddel waarmee beginners uitstekende e-mails kunnen maken.

aweber alternatieven convertkit-functies

Ook hier is de segmentatie uitstekend. U kunt talloze voorwaarden creëren om klanten op te nemen/uit te sluiten. Enkele daarvan omvatten aankoopgedrag, locatie en abonnementsdata.

Voors:

 • Responsieve ondersteuning
 • Flexibel abonnementsbeheer
 • Bewerker van bestemmingspagina

nadelen:

 • Geen diepgaande berichtgeving
 • Beperkte sjablonen en ontwerpen
 • Prijzig voor wat je krijgt

Prijzen

Er zijn drie prijsniveaus voor ConvertKit.

De voor altijd gratis versie biedt ruimte voor 1,000 abonnees, taggen, onbeperkt verkeer en nog veel meer. Het wordt echter niet geleverd met integraties of geautomatiseerde e-mail-/trechterreeksen.

aweber alternatieven convertkit gratis

Vanaf daar heb je het Creator-abonnement, dat $ 29 kost voor maximaal 1,000 abonnees. Hier krijg je alles in de gratis versie, maar met integraties, premium ondersteuning en automatisering voor trechters en verschillende e-mailreeksen. Gratis migratie is ook beschikbaar.

aweber alternatieven convertkit maker

Dan is er Creator Pro, dat $ 59 kost voor 1,000 abonnees. Het geeft je alles van het Creator-abonnement, maar je krijgt ook deliverability-rapporten, Facebook-aanpassingen, prioriteitsondersteuning en een paar andere voordelen.

aweber alternatieven convertkit creator pro

Voor wie is dit?

ConvertKit richt zich op bloggers en andere creatievelingen. Als het uw doel is om gerichte campagnes uit te voeren, zullen segmentatie en tagging nuttig zijn. Het werkt echter niet goed met visuele e-mails en kan een beetje duur zijn.

 1. Stuurlaan

Sendlane is een datagestuurd e-mailmarketingplatform waarmee u uw interacties kunt personaliseren. Hiermee kunt u het verzenden van e-mail automatiseren op basis van verschillende gedragingen. Het beschikt over krachtige machine learning-voorspellingen, zodat u altijd de beste benadering kiest voor uw verzendbehoeften.

aweber alternatieven sendlane

Voordelen

De functies op Sendlane zijn er in overvloed. U kunt slimme e-mails opnieuw targeten, die de interactie van een gebruiker detecteren en de juiste workflow initiëren. Dit omvat productaanbevelingen, het verlaten van een winkelwagentje en vele andere.

aweber alternatieven sendlane-functies

Er is ook een visuele e-maileditor, het bijhouden van inkomsten, geavanceerde segmentatie met meerdere variabelen en meerdere integraties van derden en de site zelf.

Voors:

 • Geavanceerde automatisering
 • Vlotte landingspagina/e-maileditors
 • Intuïtief en modern ontwerp
 • Geweldige ondersteunende documentatie

nadelen:

 • Minder integraties dan andere
 • Geen directe migratieservices
 • Hoge kosten

Prijzen

aweber alternatieven voor sendlane-prijzen

Er zijn drie plannen voor Sendlane. De groei begint bij $ 79 voor 5,000 abonnees. Hiermee krijg je onder andere een realtime HTML-editor, e-mailsjablonen, tags/aangepaste velden en vooraf gebouwde geautomatiseerde trechters.

Het Pro-abonnement is het volgende voor $ 125 voor 5,000 abonnees. Je krijgt alles van Growth, evenals toegang voor meerdere gebruikers en wat sms-automatiseringsmarketing. Op dit niveau zijn ook migratiediensten beschikbaar.

Dan is er het Startersplan, dat uniek is. Voor een eenmalige betaling van $ 497 kunt u groeien naar 5,000 contacten. Je krijgt volop scholing, alle features uit het Groeiplan, en live gesprek 24/7 ondersteuning.

Voor wie is dit?

Sendlane is in de eerste plaats ontworpen voor eigenaren van e-commerce en digitale marketeers. Als je Shopify gebruikt, zul je de aangeboden integraties geweldig vinden.

Het werkt echter waarschijnlijk het beste voor degenen die al een tijdje in het vak zitten en de prijzen kunnen betalen.

Conclusie

Omdat er verschillende gerenommeerde ESP-opties beschikbaar zijn, is het moeilijk om er één te kiezen. Als u zich echter op AWeber hebt gefocust en hebt besloten andere AWeber-alternatieven te proberen, kunnen deze zes keuzes nuttig zijn. Zorg ervoor dat het e-mailmarketingplatform het volgende heeft:

 • Flexibele prijzen
 • Aanpasbare sjablonen
 • Mobiel klaar
 • Gemakkelijk te gebruiken
 • Redelijke verzendlimieten
 • Diverse plug-ins en integraties
 • Rapportage- en analytische hulpmiddelen

Als deze dingen beschikbaar zijn, weet u zeker dat u spannende campagnes kunt maken die uw bedrijf helpen bloeien.

Zij is de marketingmanager van Poptin. Haar expertise als contentschrijver en marketeer draait om het bedenken van effectieve conversiestrategieën om bedrijven te laten groeien. Als ze niet werkt, verwent ze zich met de natuur; het creëren van unieke avonturen en het verbinden met allerlei soorten mensen.