Home  /  Alles  / 7 beste praktijken voor website-pop-ups die converteren

7 best practices voor website-pop-ups die converteren

pop-ups die converteren

Als het om e-mailmarketing gaat, heb je het waarschijnlijk allemaal al eerder gehoord. Zoals e-mailmarketing de hoogste ROI heeft voor e-commercebedrijven.

En het is waar: voor elke dollar die u uitgeeft, je kunt $ 38 genereren.

Deze statistiek alleen al overtuigt veel merken om deze oude, maar effectieve manier om contact te maken met (en te converteren) klanten te integreren.

De enige manier waarop u uw lijst met succes kunt laten groeien, is als u een pop-upstrategie voor websites heeft die converteert.

Wat is een website-pop-up?

Een websitepop-up is een klein venster dat op uw computerscherm verschijnt wanneer u een website bezoekt of een specifieke applicatie gebruikt. Pop-ups zijn ontworpen om uw aandacht te trekken en informatie weer te geven, zoals advertenties, meldingen of verzoeken om actie.

Nu u begrijpt wat ze zijn, gaan we eens kijken naar zeven praktische tips waarmee u rekening moet houden bij het opzetten van uw pop-upcampagnes.

De verschillende soorten websitepop-ups

hal-gatewood-613602-unsplash

Voordat we ingaan op de best practices voor pop-ups, is het van cruciaal belang om eerst de verschillende soorten pop-ups te bespreken pop-ups van websites. De pop-ups die u in uw campagnes zou moeten gebruiken, zijn pop-ups met exit-intentie, op tijd gebaseerde pop-ups, door scrollen geactiveerde pop-ups, welkomstmat-pop-ups en pop-ups met hallobalk.

Laten we dat van dichterbij bekijken.

Exit-Intent Pop-ups

Deze worden vaak gebruikt op vrijwel elke site die eigendom is van iemand die er verstand van heeft online marketing. Het doel van een promotie (dwz een PPC-advertentie of een link naar sociale media) is om verkeer naar uw website te leiden.

En het doel van uw website is om bezoekers aan te spreken, zodat ze blijven hangen. Maar als dat niet het geval is, kunt u het gebruiken exit-intent pop-ups om van gedachten te veranderen of op zijn minst hun e-mails vast te leggen voordat ze vertrekken.

Door scrollen geactiveerde pop-ups

Misschien stuur je bezoekers naar een blogpost, productpagina of iets anders landing page. In dit geval kunt u het zo instellen dat er een pop-up verschijnt wanneer ze een bepaald punt op de pagina bereiken (dwz halverwege of aan het einde).

Door scrollen geactiveerde pop-ups zijn perfect voor het aanbieden van deals aan mensen die interesse hebben getoond (door uw pagina te lezen/naar beneden te scrollen).

Op tijd gebaseerde pop-ups

Aan de andere kant, als u leads wilt vastleggen van bezoekers die een bepaalde hoeveelheid tijd op uw site doorbrengen, kunt u op tijd gebaseerde pop-ups gebruiken.

U kunt instellen dat deze na 30 seconden, één minuut of een ander tijdsinterval verschijnen. Ook dit helpt om leads te targeten die zichtbaar zijn interesse in uw inhoud.

Hallo bar-pop-ups

Deze pop-ups zijn unieker: ze verschijnen bovenaan of onderaan een webpagina. Het enige probleem hiermee is dat het geen in-your-face pop-ups zijn. In plaats daarvan is het er altijd.

U vindt dit bovenaan veel e-commercesites die iedereen op de hoogte willen stellen van hun gratis verzending, 25% korting op alle producten of andere promoties.

Welkomstscherm pop-up

Deze pop-ups zijn anders dan de andere omdat ze het hele scherm beslaan. Je zult merken dat sommige merken dit gebruiken om een ​​nieuw e-boek te promoten, cursus die ze hebben gebouwd, of ander product.

Het is de pop-up die u gebruikt als u wilt dat elke bezoeker uw aanbieding ziet zodra hij of zij uw site bezoekt.

Laten we nu verder gaan met de best practices voor het gebruik van deze pop-ups.

1. Activeer website-pop-ups op het juiste moment

Pop-ups zijn opdringerig en kunnen soms vervelend zijn. Het is van cruciaal belang om manieren te vinden om pop-ups van uw website op het best mogelijke moment weer te geven.

pankaj-patel-721645-unsplash

Anders loopt u het risico dat de meerderheid van uw bezoekers uw pop-ups verlaat zonder een conversie uit te voeren. De timing van uw pop-ups is afhankelijk van uw aanbod, uw bezoekers en het type pop-up dat u gebruikt.

Als u bijvoorbeeld een pop-up met exit-intentie gebruikt, moet u deze uiteraard activeren wanneer de bezoeker op het punt staat uw site te verlaten.

Aan de andere kant, als je gebruikers probeert te overtuigen meer van je inhoud te lezen, dan is het gebruik van een door scrollen geactiveerde pop-up op een blogpost een goede oplossing. Op deze manier kunt u lezers verleiden zich aan te melden voor uw nieuwsbrief, die tips en links naar nieuwe blogposts bevat.

2. Test elke website-pop-upcampagne gesplitst

Of je nu één pop-up of tien pop-ups hebt, je moet er zeker van zijn dat je met ze allemaal experimenteert. Alleen op deze manier kunt u de resultaten van uw campagnes verbeteren.

U doet dit door twee verschillende pop-ups op te zetten die op dezelfde doelgroep zijn gericht (dat wil zeggen nieuwe bezoekers of bezoekers die schoenen kopen). Elke websitepop-up moet vergelijkbaar zijn met één uniek verschil, zoals een andere kop, tekst of aanbieding.

Verander slechts één ding tegelijk, zodat u weet waardoor de pop-up beter presteerde dan de andere.

3. Kies uw aanbiedingen zorgvuldig

Wat uiteindelijk goed presterende website-pop-ups onderscheidt van de niet-presterende pop-ups is het aanbod. Stel dat u uw website op het juiste moment voor een doelgroep laat verschijnen.

Als het aanbod hun interesse niet wekt, kun je beter geen pop-ups hebben.

Dit is waar A/B-splittesten van pas kunnen komen. Door met uw aanbiedingen te experimenteren, kunt u bepalen welke de beste resultaten opleveren.

Het idee is om aanbiedingen te kiezen die betrekking hebben op de bezoeker en zijn intentie. Waarom staan ​​ze op uw site? Als ze aan het shoppen zijn, kun je hun aandacht trekken met een kortingscode of een aanbieding voor gratis verzending.

Aan de andere kant, als ze daar op zoek zijn naar informatie, kun je een gratis e-bookdownload of casestudy aanbieden.

4. Maak de CTA (Call-to-Action) prominent

Uw call-to-action is een van de belangrijkste factoren die bepalen of uw bezoekers wel of niet converteren. CTA’s zijn woorden die de prospect vertellen wat hij vervolgens moet doen.

Bijvoorbeeld: 'Nu winkelen', 'Bestel vandaag nog', 'Meld u hier aan' en 'Koop nu!'

Als u geen CTA opneemt of deze niet heeft zodat deze goed zichtbaar is, loopt u het risico dat ze de gewenste actie niet voltooien. Daarom vind je pop-ups met grote gele, rode en blauwe knoppen met grote CTA’s.

Het trekt meteen de aandacht van de bezoeker en zorgt ervoor dat hij of zij weet hoe hij uw aanbod moet aanvullen. Laat uw CTA opvallen door deze een contrasterende kleur te geven.

5. Maak het eenvoudig om de pop-up te verlaten

U wilt dat de bezoekers die de pop-ups van uw website zien, converteren, maar dit mag niet ten koste gaan van uw reputatie. Sommige merken gebruiken duistere tactieken, zoals het niet opnemen van een X-knop of het verbergen ervan.

Als u dit doet, loopt u het risico dat bezoekers weggaan en nooit meer terugkomen.

Gebruik deze irritante methode dus niet om uw bezoekers tot naleving te dwingen. Je kunt de X-knop beter groot maken, zodat deze zichtbaar en gemakkelijk te klikken is op een klein smartphonescherm.

Je kunt ook een 'Nee, bedankt'-knop hebben die ze kunnen kiezen. Als u zich zorgen maakt over niet-conversies, kunt u psychologische trucs gebruiken om bezoekers te laten twijfelen.

Als u bijvoorbeeld afslanksupplementen verkoopt, kunt u twee opties geven: “Ja, meld mij aan!” of “Nee, ik ben blij met mijn huidige gewicht.”

In veel gevallen zijn de mensen die uw site bezoeken het niet eens met hun gewicht; daarom zijn ze daar. Dit kan dus inspelen op hun onzekerheden, waardoor ze vatbaarder worden voor aanmelding.

Maar wees voorzichtig met uw negatieve omgekeerde psychologie. Het kan averechts werken als je slordig of onbeleefd overkomt.

6. Vraag niet te veel informatie

Wanneer u de aandacht trekt van de mensen die u probeert te bekeren, moet u het hen zo eenvoudig en snel mogelijk maken om dat te doen. Regel nummer één voor uw formulieren is om het kort en bondig te houden.

Zorg ervoor dat u tijdens het maken van uw formulieren alleen om de informatie vraagt ​​die u echt nodig heeft. Als je weg kunt komen door alleen maar om een ​​voornaam en e-mailadres te vragen, laat dat dan zo zijn.

De meeste pop-ups op websites die u tegenwoordig tegenkomt, zijn ontworpen met slechts één of twee velden, zodat gebruikers er niet van worden weerhouden deze in te vullen.

7. Zorg ervoor dat uw websitepop-ups een responsief ontwerp hebben

Als u gebruik maakt tools zoals Poptin, u hoeft zich hier geen zorgen over te maken. Responsieve ontwerpen zijn inbegrepen voor alle pop-upopties.

Waarom is dit essentieel? Omdat het ervoor zorgt dat de pop-ups van uw website op elk apparaat kunnen worden bekeken: desktop, tablet of smartphone. De pop-up verandert op basis van de grootte van het gedetecteerde scherm.

luke-chesser-1399685-unsplash

Door te optimaliseren voor mobiel zal uw website ook hoger scoren in Google en andere zoekmachines.

Wanneer u een nieuwe pop-up maakt, zorg er dan voor dat u deze op verschillende apparaten test om te zien hoe deze eruit ziet en zich gedraagt.

Klaar om te beginnen met het maken van website-pop-ups die presteren?

Dan moet u deze best practices vandaag nog in de praktijk brengen. Als je er nog geen hebt, dan wij raad het gebruik van Poptin aan om aan de slag te gaan.

Op deze manier hoef je je tenminste geen zorgen te maken over het leren van een codeertaal. Sleep eenvoudigweg de gewenste elementen naar uw pop-up en vul de tekst in.

Het is snel en eenvoudig om pop-ups van uw website binnen enkele minuten operationeel te krijgen.

Bekijk het vandaag nog en zie hoe het helpt meer leads te converteren!

Converteer meer bezoekers naar klanten, leads en e-mailabonnees met Poptin's prachtige en zeer gerichte pop-ups en contactformulieren.