Home  /  Allesgroeihackinglead generatiesaas  / 7 Bewezen SaaS-marketingstrategieën voor het genereren van leads

7 Bewezen SaaS-marketingstrategieën voor het genereren van leads

De SaaS-industrie is zeer dynamisch en volatiel. Traditionele bedrijven kunnen conventionele marketingtools gebruiken voor het genereren van leads en het verkopen van hun producten. Voor SaaS-bedrijven liggen de zaken daarentegen een beetje anders. 

Het werven en behouden van klanten is essentieel voor SaaS-bedrijven die abonnementsmodellen gebruiken. Succesvolle marketingstrategieën zijn essentieel voor SaaS-bedrijven omdat de concurrentie snel groeit. 

Een recente studies laat zien dat de mondiale markt voor cloud computing dat naar verwachting ook zal doen bereik $ 1 biljoen tegen 2024. Met dat enorme aantal kun je verwachten dat de concurrentie hevig zal worden. 

Daarom heeft u een SaaS-marketingstrategie nodig die u onderscheidt van de concurrentie en die u helpt een groter marktaandeel te verwerven door middel van het genereren van leads. 

Daarom hebben we u zeven bewezen SaaS-marketingstrategieën van over de hele wereld aangeboden die u zullen helpen bij het genereren van leads klantenbinding

Laten we beginnen: 

 • Integreer geautomatiseerde betalingen 

In de digitale wereld van vandaag kunnen SaaS-bedrijven niet voorbijgaan aan de mogelijkheden die worden geboden door op abonnementen gebaseerde betalingsmodellen. Over 62% van de Amerikaanse bevolking zich heeft geabonneerd op ten minste één streamingdienst. 

Consumenten zijn bereid zich te abonneren om maandelijks toegang te krijgen tot goederen en diensten vanwege het gemak van geautomatiseerde betalingen die slechts een paar klikken vereisen. Om echter automatische betalingen op te nemen, SaaS bedrijven moeten producten of diensten introduceren die ervoor zorgen dat klanten blijven terugkomen voor meer. 

Als SaaS-bedrijven met succes geautomatiseerde betalingen kunnen integreren, zal dit helpen leads te converteren en betalingen voor maandelijkse abonnementen te innen. Andere voordelen zijn onder meer tijdsbesparing, verbeterde cashflow en een betere ervaring voor klanten. 

Een andere belangrijke overweging voor SaaS-bedrijven die geautomatiseerde betalingen integreren, is de onvrijwillige betaling churn tarief. Volgens Hiroki Takeuchi30% van uw totale klantverloop is te wijten aan onvrijwillig of passief klantverloop. 

Onvrijwillig verloop vindt plaats wanneer een abonnement onbedoeld eindigt. Met geautomatiseerde betalingen kunt u dit echter voorkomen en de leadgeneratie vergroten. 

 • Maak van uw klanten fans 

Een andere geweldige SaaS-marketingtrend is om van uw klanten fans te maken door een strategie te hanteren die zich richt op klanten relaties en verbinding met hen maken op emotioneel niveau.

Microsoft heeft dit bereikt door samen te werken met artiesten en populaire merken om een ​​meeslepende ervaring voor klanten te creëren. Deze vorm van marketing wordt ‘ervaringsmarketing’ genoemd en integreert cultuur met het bedrijfsleven. 

Jeff Hansen, leider van Microsoft's Brand Studio, zegt dat: 

“ervaringsgerichte marketing is enorm belangrijk, omdat het moeilijker is geworden om klanten te bereiken met traditionele marketing.”

Om uw leads te converteren via ervaringsgerichte marketing, moeten bedrijven het belang van mond-tot-mondreclame begrijpen en begrijpen hoe ze met verschillende klanten op verschillende niveaus kunnen communiceren. 

Met storytelling en ervaringsgerichte marketing kunnen SaaS-bedrijven van klanten fans maken en authenticiteit aan hun merken toevoegen. Partnerschappen en steun van beroemdheden bieden een uitstekende gelegenheid voor het vertellen van verhalen en het presenteren van producten in verschillende belichtingen. 

Een mooi voorbeeld van hoe u van uw klanten fans kunt maken, is de Q60 van Infiniti Retail Group YouTube-video met Kit Harrington, ook bekend als Jon Snow uit Game of Thrones. 

 • Ontwikkel geweldige inhoud 

Contentmarketing is een van de beste marketingstrategieën voor leadmarketing. Met hoogwaardige inhoud op uw online platforms kunt u meer bezoekers naar uw website krijgen. 

Think SEMRush84% van de bedrijven heeft een contentmarketingstrategie. Contentmarketing is het beste voor het genereren van leads omdat het klanten waardevolle informatie biedt die traditionele advertenties niet bieden. 

Enkele van de meest voorkomende vormen van inhoud zijn:

 • Artikelen 
 • Infographics
 • podcasts 
 • Gidsen en e-boeken 
 • Youtube filmpjes 

Toyota is een uitstekend voorbeeld van hoe bedrijven YouTube-video's kunnen gebruiken om klanten aan te trekken en hen op een interactieve manier nuttige informatie te bieden. 

Ze lanceerden zelfs hun rap muziekvideo want zijn Sienna-minivan genaamd "Swagger Wagon" werd zo beroemd en werd dat ook 1.7 miljoen . toen dit artikel werd geschreven. 

Contentmarketing stelt SaaS-bedrijven in staat leads te genereren, omdat informatieve inhoud de klanten informeert en ervoor zorgt dat ze uw product kopen. Bovendien trekt contentmarketing gratis een groot publiek. Let bij het maken van een contentstrategie voor uw bedrijf op: saas contentmarketingstatistieken

In plaats van tv-commercials van duizenden dollars te draaien, kun je met één blogpost honderden klanten online aantrekken. Een ander verbazingwekkend aspect van contentmarketing is dat één stukje content de hele levensduur van uw bedrijf meegaat, waardoor u een levenslang rendement krijgt. 

 • Bied productproefversies aan 

Een andere geweldige marketingstrategie voor het genereren van leads is het aanbieden van gratis proefversies om klanten te lokken en hen een stimulans te geven zich aan te melden voor uw diensten. Bijna 75% van de SaaS-bedrijven biedt gratis proefversies aan aan hun klanten als onderdeel van hun marketingstrategie.  

Ze gebruiken deze strategie om klanten hun producten te laten gebruiken, en helpen hen uiteindelijk bij het werven van klanten. Maar om dat te doen, moet u eerst de voordelen schetsen die u uw klanten kunt bieden. Je moet ze iets bieden dat ze niet kunnen weigeren. 

Bijvoorbeeld  Amazon Prime Video biedt zijn gebruikers een gratis proefperiode van 30 dagen voor zijn nieuwe gebruikers. Het is een geweldig aanbod dat klanten gewoon niet kunnen weigeren. 

Beperkte gratis proefversies zijn geweldig voor het genereren van leads, omdat mensen uw product kunnen ervaren voordat ze het kopen, wat hen helpt beslissen.

Je kunt pop-ups van websites om conversies te versnellen. Het heeft een weergavepercentage van 100% en een 2% hogere klikfrequentie dan welke andere advertentie dan ook. Dit zorgt ervoor dat u betere kansen heeft om ze om te zetten in daadwerkelijke gebruikers.

Zodra u ze verslaafd maakt aan uw diensten en producten, komen ze terug voor meer. 

 • Focus op verwijzingsmarketing 

Een andere belangrijke SaaS-marketingstrategie voor het genereren van leads is het inzetten van verwijzingsmarketing. Deze marketingstrategie wordt gebruikt door grote merken zoals Uber, PayPal, Airbnb, enz. om verkeer naar hun websites te leiden en leads te genereren. 

Volgens een onderzoek, 80% van B2B-marketeers Beschouw verwijzingen als een belangrijke bron voor het genereren van leads. Uber geeft bijvoorbeeld ‘gratis ritten’ aan gebruikers die hun diensten doorverwijzen naar hun vrienden en familie. 

Verwijzingsmarketing doet wonderen voor het genereren van leads, omdat uit onderzoek blijkt dat 92% van de klanten verwijzingen vertrouwt van mensen die ze kennen. SaaS-marketingbedrijven kunnen het beloningssysteem gebruiken om verwijzingen aan te moedigen. Beloningen kunnen de vorm hebben van cadeaubonnen, gratis diensten, kortingscodes en meer.

Merken kunnen ook influencer-marketing inzetten voor verwijzingen en klanten aanmoedigen om online beoordelingen te schrijven. Influencers op sociale media hebben miljoenen volgers. Daarom kunnen merken hun fanbase gebruiken en deze inhuren voor verwijzingen. 

Goed gelezen: 10+ partner- en verwijzingsprogrammasoftware voor uw bedrijf

Merken sturen hun producten meestal naar influencers en vragen hen om deze op verschillende sociale mediaplatforms te beoordelen. Dit is een uitstekende marketingstrategie voor kleine SaaS-bedrijven en start-ups. 

 • Creëer co-marketingcampagnes 

Een andere geweldige SaaS-marketingstrategie voor het genereren van leads is het uitvoeren van co-marketingcampagnes. Een co-marketingcampagne verwijst naar een samenwerking tussen twee merken voor marketing. 

Dit wordt ook wel partnerschapsmarketing genoemd. Bij dit soort marketing hoeven beide partners niet uit dezelfde branche te komen. 

Een goed voorbeeld van een co-marketingcampagne is de samenwerking tussen HBO en Budweiser tijdens de Super Bowl van 2019. De advertentie werd zo beroemd dat hij zelfs de Super Clio-prijs van 2019 won. De Wall Street Journal beschreef deze co-marketingcampagne als “grootste en brutaalste marketingkoppelingen in het kabelnetwerk dat eigendom is van AT&T Inc. ooit georkestreerd. ' 

De onderstaande advertentie werd zo beroemd dat deze voorbij is 7.6 miljoen opvattingen op het moment dat dit artikel werd geschreven.

Deze marketingstrategie is het beste voor zowel kleine als grote SaaS-bedrijven, omdat deze niet alleen kosteneffectief is, maar ook merkbekendheid geeft aan een groot publiek van uw partnermerk. 

Het genereert dus veel leads. Kies dus uw partner, stel gezamenlijke doelen en ga brainstormen om geweldige co-marketinginhoud te creëren. 

 • Vergeet SEO niet 

Digitale marketing bedrijven richten zich op SEO en om goede redenen. Als SaaS-marketeer moet je bekend zijn met het belang van SEO en organisch verkeer voor bedrijven. 

Om je een idee te geven, Mike Sonders ontdekte dat organisch zoekverkeer de grootste bron van leadgeneratie is voor de beste SaaS-bedrijven die er zijn 77%. 

gemiddeld-saas-verkeer-per-bron

Er zijn veel verschillende methoden voor het genereren van leads, zoals hierboven besproken, maar SEO is nog steeds een van de grootste aanjagers van leads voor SaaS-bedrijven. SaaS-marketeers kunnen hun SEO-marketingstrategie in twee delen opsplitsen, namelijk On-page SEO en Off-page SEO. 

On-page SEO is van groot belang voor het genereren van leads, omdat het gaat om het maken van inhoud, het genereren van links, trefwoordtargeting, gebruikersinterface, websiteprestaties en meer. Het mooie is dat je al deze dingen zelf in de hand hebt. 

Off-page SEO is daarentegen ingewikkelder dan dat, maar biedt ook veel mogelijkheden. Enkele veel voorkomende off-page SEO-technieken die u in uw SaaS-marketing kunt opnemen zijn; sociale netwerken, het bouwen van verbroken links, commentaar, contentmarketing, gastposts, influencer-marketing en meer. 

Goed gelezen: 4 beste marketing- en SEO-tools om uw doelen te bereiken

Klaar om uw Saas-marketing naar een hoger niveau te tillen?

Nu moet u veel ideeën hebben om uw SaaS-marketingstrategie te verfijnen voor maximale leadgeneratie en bedrijfsgroei. Deze hierboven besproken strategieën kunnen dienen als basis voor uw digitale marketingstrategie voor 2021, ongeacht de branche waarin u zich bevindt en de doelgroep die u wilt bereiken. 

Hefboomwerking deze SaaS-marketingstrategieën om het genereren van leads voor uw bedrijf te verbeteren. 

Er is geen goed of fout als het om marketing gaat, dus ga op je onderbuikgevoel af, brainstorm over nieuwe ideeën en experimenteer. Vergeet niet om u door de analyses te laten leiden en inzicht te krijgen in de behoeften en verwachtingen van uw klant. 

Auteur Bio:

Shoaib biedt ghostwriting- en copywritingdiensten. Zijn educatieve achtergrond op technisch gebied en bedrijfsstudies helpen hem bij het aanpakken van onderwerpen variërend van carrière- en bedrijfsproductiviteit tot webontwikkeling en digitale marketing. Hij schrijft af en toe artikelen voor Dynamologische oplossingen.