Home  /  Allessocial media  / 7+ Social Media Management Platforms die u moet controleren

7+ Social Media Management Platforms die u moet controleren

Beheerplatforms voor sociale media(1)

Wat maakt social media marketing een must voor bedrijven en marketeers? Welnu, wie kan deze platforms negeren als ze er bijna zijn 3.2 miljard mensen (en groeit) hen gebruiken?

Het zou gewoon niet slim zijn om sociale media niet in uw digitale marketingstrategie te implementeren. De sleutel is het vinden van de beste platforms die u voor uw doelgroep kunt gebruiken.

Dus alleen maar omdat Facebook het grootste gebruikersbestand heeft 2.2 miljard maandelijkse actieve gebruikersbetekent dit niet dat dit het enige netwerk is dat u moet gebruiken.

Maar belangrijker dan cijfers zijn de resultaten. Over 71% van de consumenten zeggen dat ze eerder geneigd zijn een merk aan te bevelen waarmee ze goede ervaring hebben met sociale mediadiensten.

Een andere belangrijke bevinding is dat in 2015 Facebook beïnvloedde 52% van online en offline consumentenaankopen.

Om het meeste uit uw socialemediamarketing te halen, moet u een solide strategie hebben. Als u niet consequent waardevolle inhoud plaatst, wordt u overtroffen door uw concurrentie.

Maar wie heeft de tijd om een ​​social media marketingstrategie te plannen en uit te voeren? Dit is waar sociale-mediabeheerplatforms van pas komen.

Laten we 10 van de sociale media monitoring en beheertools die u vandaag de dag zou moeten gebruiken.

1. Hootsuite

HootSuite

We kunnen geen lijst maken met de belangrijkste beheerstools voor sociale media zonder Hootsuite te vermelden. Dit is een van de oudste platforms op de markt (bestaat al sinds 2008). Het is echter nog steeds zeer relevant in de zeer sociale wereld van vandaag.

Met dit platform kunt u alle essentiële taken uitvoeren die nodig zijn om een ​​effectieve marketingcampagne op sociale media uit te voeren. Je kunt bijvoorbeeld meerdere berichten tegelijk uploaden op meerdere platforms.

Er is ook een Auto Post-functie om ervoor te zorgen dat uw berichten op tijd verschijnen. Een nadeel is dat het geen automatische recyclingfunctie heeft die inhoud voor u opnieuw plaatst.

Er is ook een tool voor sociale sweepstakes die u kunt gebruiken om wedstrijden op sociale media te maken. Dan zijn er integraties voor de RSS-functie die u kunt gebruiken om tools zoals eClincher toe te voegen.

En aangezien betrokkenheid essentieel is voor elk social media-plan, wordt Hootsuite geleverd met een Social Inbox waarmee je alle gebruikersbetrokkenheid kunt zien op de inhoud die op al je sociale media-profielen is geplaatst.

Op deze manier kunt u vanaf één dashboard met gebruikers communiceren, zonder dat u hoeft in te loggen en elk social media-account dat u heeft te controleren. Je kunt Hootsuite gebruiken op platforms als Facebook, LinkedIn, WordPress, Twitter, YouTube en Instagram.

De prijzen beginnen bij $ 19/maand voor één gebruiker (10 profielen). U kunt upgraden naar 3 gebruikers (20 profielen) voor $99/maand en 5 gebruikers (35 profielen) voor $599/jaar. Ze zijn allemaal voorzien van onbeperkt posten.

2. Sendible

sendible

Als u een marketingbureau runt, dan tools zoals Sendible is een uitstekend hulpmiddel om te hebben. Dit platform wordt geleverd met verschillende waardevolle functies.

Het wordt bijvoorbeeld geleverd met een CRM-functie die werkt als eClincher en Sprout Social. Een functie die het heeft is een slimme wachtrij, waarmee u geautomatiseerde berichten kunt maken. En in tegenstelling tot Hootsuite kun je bepaalde berichten herhalen/reposten.

Dan is er een aanbevelingstool die u de best presterende berichten laat zien. Dit zijn de berichten die je wilt recyclen met de Smart Queue-tool.

Hoewel het geen tool voor het zoeken naar influencers heeft, kun je mensen met wie je communiceert wel als leads behandelen. U kunt de gespreksgeschiedenis bekijken en de belangrijkste details daaruit verzamelen om in uw CRM-tool in te voegen.

De ondersteuning voor klantbeheer is het bespreken waard, omdat deze voor elke klant een eigen dashboard heeft. Dit platform ondersteunt meerdere sociale-mediasites en -tools, waaronder Twitter, YouTube, Google Analytics, Google+, Facebook en LinkedIn.

De prijzen beginnen bij $29/maand voor 1 gebruiker (12 services en geen rapporten), $99/maand voor 3 gebruikers (48 services en 6 rapporten), $199/maand voor 7 gebruikers (105 services, 35 rapporten en onbeperkte planning), en $ 299/maand voor 12 gebruikers (192 services, 60 rapporten en onbeperkte planning).

3. SocialPilot

socialpilot

Dit platform wordt geleverd met alle typische functies die u aantreft bij beheertools voor sociale media. Het heeft bijvoorbeeld de bulkplanningsfunctie voor meerdere sociale-medianetwerken. Toch wordt het niet geleverd met Smart Queue- of Auto Post-tools.

Dit hoeft geen probleem te zijn als u alleen maar op zoek bent naar functies voor automatisch publiceren en RSS-integratie. Het platform heeft ook een sociale inbox, waardoor het gemakkelijker kan worden om uw accounts te controleren op betrokkenheid.

Sociale piloot heeft wel inhoudsfeeds, die u kunt gebruiken om naar inhoud te zoeken en ideeën op te doen voor toekomstige berichten. Als u deze tool vervolgens voor klanten gebruikt, zult u blij zijn te weten dat u ze kunt toevoegen zonder dat u hun persoonlijke inloggegevens nodig heeft.

U kunt uw berichten plannen en in de wachtrij plaatsen voor goedkeuring. Elke klant heeft wel een eigen dashboard, wat een pluspunt is.

Je kunt deze tool gebruiken voor verschillende sociale netwerken, waaronder Tumblr, Pinterest, Instagram, Twitter, VK, Facebook en Google+.

De prijzen beginnen bij $30/maand voor 1 gebruiker (10 profielen bij 50 berichten per dag), $50/maand voor 10 gebruikers (100 profielen bij 100 berichten per dag) en $100/maand voor 20 gebruikers (200 profielen bij 200 berichten per dag).

4.Constantijn

kontentino

Kontentino is een geweldige tool voor planning en samenwerking op het gebied van sociale media. Het stelt reclamebureaus, sociale media-managers en hun klanten in staat naadloos samen te werken bij het creëren en goedkeuren van sociale media-inhoud en advertenties.

Deze meest menselijke tool voor het beheer van sociale media beheert uw meerdere profielen in één kalender, biedt een live berichtvoorbeeld en houdt uw boosts van Facebook-berichten allemaal op één plek bij; en als je team supercreatief is en met veel ideeën komt, bewaart Kontentino ze voor later. Als aanzienlijk resultaat verbetert de kwaliteit van de inhoud, worden fouten of mislukkingen vermeden bij het publiceren van sociale inhoud of advertenties en bespaart het je tijd op operationele taken. Bovendien plaatst het analysegedeelte gegevens in context, zodat managers van sociale media de prestaties van de berichten/advertenties beter kunnen begrijpen wanneer ze aan klanten rapporteren.

De prijs begint bij € 9/maand voor het startpakket inclusief 1 gebruiker, 3 sociale-mediaprofielen en een onbeperkt aantal berichten; als je een groter pakket nodig hebt, kun je kiezen voor XS (49€/maand 3 gebruikers, 10 sociale media profielen), Medium (189€/maand 20 gebruikers, onbeperkt sociale media profielen), Large (279€/maand 30 gebruikers, onbeperkt sociale-mediaprofielen) of Enterprise-pakket afgestemd op uw specifieke behoeften.

5. Inhoud Studio

inhoudstudio

Als het gaat om het delen van inhoud op sociale media, raakt u al snel zonder ideeën en dat is waar de ontdekkingstool van ContentStudio u helpt bij het vinden van boeiende inhoud in uw branche en die relevant is voor uw interessegebieden. Het is niet alleen een hulpmiddel voor het ontdekken van inhoud maar een complete tool voor het beheer van sociale media waarmee u ook inhoud voor al uw sociale media- en blogkanalen kunt plannen, samenwerken, plannen en analyseren.

Als u met klanten of interne teams werkt, kunt u teamleden toevoegen en hun rollen selecteren. De platforms die door ContentStudio worden ondersteund zijn Facebook, Twitter, Linkedin, Pinterest, Instagram, Tumblr, WordPress en Medium. De prijs begint bij $ 49/maand (10 profielen, 3 blogs, 1 gebruiker). U kunt hogere pakketten kopen voor $99/maand (25 profielen, 10 blogs, 5 gebruikers) en $199/maand (50 profielen, 20 blogs, 10 gebruikers) en $299/maand (150 profielen, 50 blogs, 20 gebruikers). Voor plannen hoger dan dit kunt u een offerte op maat krijgen. Alle abonnementen omvatten een onbeperkt aantal berichten.

6. Buffer

buffer

Hier is nog een populaire tool voor sociale media. Buffer bestaat al een tijdje en heeft zijn plek op deze lijst verdiend. Het wordt geleverd met verschillende geweldige functies.

Sommigen daarvan omvatten analysetools, teamfuncties, betrokkenheidsmogelijkheden, een publicatiewachtrij en meer. Wanneer u al uw berichten klaar heeft staan, kunt u ze aan het schema toevoegen en in de wachtrij plaatsen.

Het is belangrijk op te merken dat dit platform niet het beste is voor actueel nieuws; het is beter voor groenblijvende inhoud. Dit komt omdat uw berichten automatisch worden gerecycled (tenzij u deze functie uitschakelt).

Als u vervolgens inhoud uit blogposts wilt delen, kunt u de RSS-feedtool gebruiken.

Wat betreft de interactie met gebruikers van sociale media, heeft het een nieuwe tool genaamd Reply. Het werkt als de Social Inbox van eClincher, maar werkt momenteel alleen met Instagram, Twitter en Facebook.

Je kunt er ook een behoorlijk cent voor betalen: $ 415/maand voor 3 gebruikers en 15 profielen. En dat is een aanvulling op de maandelijkse prijs die je voor Buffer moet betalen.

Als u met een team werkt, kunt u deze aan profielen toevoegen en bepaalde machtigingen verlenen. De platforms die compatibel zijn met Buffer zijn onder meer Google+, Facebook, Pinterest, Instagram, LinkedIn en Twitter.

De prijzen beginnen bij $15/maand voor één gebruiker (8 profielen @ 100 berichten per maand per profiel), $99/maand voor 5 gebruikers (25 profielen @ 2K berichten per maand per profiel), $199/maand voor 10 gebruikers (50 profielen @ 2K berichten maandelijks per profiel) en $399/maand voor 25 gebruikers (150 profielen @ 2K berichten per maand per profiel).

7. Agora Pulse

agora_pulse

Als u op zoek bent naar een tool die wordt geleverd met tools voor publiceren, plannen, luisteren, sociale betrokkenheid, teamsamenwerking en rapporten, dan is Agora Pulse een goede keuze.

Het wordt geleverd met een Auto Post-functie die u kunt gebruiken om groenblijvende inhoud in een wachtrij te plaatsen voor toekomstige publicatie. Vervolgens zijn er labels op elk bericht waardoor u ze gemakkelijker kunt vinden en de verzamelde gegevens kunt analyseren.

Om er zeker van te zijn dat u interactie heeft met uw volgers, zijn er betrokkenheidstools waarmee u al uw berichten in één dashboard kunt bekijken en beantwoorden. Bovendien kunt u berichten aan klanten toewijzen.

Het is vergelijkbaar met eClincher omdat u elk profiel in een eigen dashboard kunt zien.

Uw klanten of contentmanagers kunnen berichten goedkeuren voordat ze worden verzonden. De ondersteunde platforms zijn onder meer Instagram, Facebook, YouTube, Twitter, Google+ en LinkedIn.

De prijzen zijn $39/maand voor 1 gebruiker (3 profielen), $79/maand voor 3 gebruikers (10 profielen), $159/maand voor 6 gebruikers (25 profielen) en $239/maand voor 12 gebruikers (40 profielen).

8. Planbaar

planbaar

Wanneer u uw sociale media-inhoud voor de hele maand (of langer) moet plannen, dan is Planable een geweldige oplossing. Deze tool is compatibel met allerlei soorten formaten, waaronder gif, link, album, foto, tekst en carrousel.

U kunt ook mock-ups maken en deze vervolgens live bekijken voordat u ze publiceert. Hierdoor is het niet meer nodig om voor dit doel testpagina's te maken.

De meeste bedrijven gebruiken spreadsheets om hun inhoudsbehoeften te plannen. Dit is rommelig en onhandig. Met Planable kunt u het gebruik van spreadsheets achterwege laten en de planningsfuncties gebruiken waar u en uw hele team gebruik van kunnen maken.

Je kunt emoji's, hashtags en een Giphy integreren. De drag-and-drop-functie maakt het ook een fluitje van een cent om mee te werken.

De prijzen beginnen bij $24/maand voor 3 gebruikers (1 werkruimte), $99/maand voor 7 gebruikers (5 werkruimten), en een offerte op maat voor degenen die meer dan 5 werkruimten, meer dan 7 gebruikers en geavanceerde functies nodig hebben via het Enterprise-pakket .

9. PromoRepublic

promorepubliek

Met PromoRepublic wordt het iets eenvoudiger om inhoud te plaatsen die viraal gaat. Dit is te danken aan de ongelooflijke functies waarmee u trends, historische data, evenementen van beroemdheden en sportevenementen kunt vinden.

Dan zijn er kant-en-klare sjablonen beschikbaar die u kunt gebruiken om boeiende berichten te maken die zijn uitgerust met de beelden, mechanismen en tekst. U kunt zoeken naar sjablonen voor verschillende sectoren, zodat deze beter bij uw merk en doelgroep passen.

Enkele van de opgenomen industrieën zijn detailhandel, reizen, voeding en restaurant, gezondheid en schoonheid, onderwijs en het bedrijfsleven.

Dan komt het met verschillende integraties met tools als Hootsuite, Yext en HubSpot.

De beschikbare diensten kosten $9/maand voor slimme berichten, $49/maand voor sociale monitoring en $49/maand voor intelligente advertenties.

10. Sociaal kampioen

beheer van sociale media

Social Champ is een beheertool voor sociale media met een gebruiksvriendelijk en overzichtelijk dashboard waarmee u profielen kunt plaatsen en beheren, zoals Facebook, Instagram, Twitter, Google Mijn Bedrijf, LinkedIn en Pinterest. Met Social Champ kunt u sociale media volledig automatiseren met geavanceerde plannings- en beheerfuncties.

Zodra u zich aanmeldt voor Social Champ, kunt u inhoud maken en plannen binnen de inhoudcomponist met behulp van essentiële functies, zoals automatische RSS-feed, recyclen en herhalen, wachtrij, bulkupload en meer. 

Social Champ is niet alleen een van de gemakkelijkste manieren om uw sociale profielen actief te houden, maar het biedt u ook gedetailleerde analyses en grafieken voor prachtige presentatierapporten die u kunt exporteren in de vorm van PDF-bestanden. Social Champ biedt ook een white labeling-optie om rapporten aan te passen met logo en merknaam. 

De social media kalender geeft een overzicht van alle geplande en gepubliceerde berichten op één tabblad met opties om inhoud te bewerken, verwijderen of opnieuw te plannen met slepen/neerzetten. 

Met automatische RSS-feeds blijven uw profielen altijd actief met berichten van uw favoriete blogs en websites. Wat Social Champ ten slotte superproductief maakt, is dat je alles kunt doen vanuit de contentcomponist. U kunt hashtags opslaan, URL's invoegen, afbeeldingen bewerken, gevoelens analyseren, berichten herhalen, de frequentie instellen en nog veel meer. 

Met vier uitstekende en diverse tariefplannen kun je Social Champ al vanaf $ 10/maand gaan gebruiken. 

Begin met het bouwen van uw toolbox voor beheer van sociale media

Dus welke van deze platforms spreekt u het meest aan? Om de beste oplossing te bepalen, moet u rekening houden met de functies en hulpmiddelen die daarbij horen.

Bedenk hoe u uw socialemediamarketing gaat beheren om te bepalen welke van de functies daadwerkelijk nodig zijn. Verklein vervolgens uw lijst door te kijken naar de prijzen, uw teamgrootte en het aantal profielen dat u gaat beheren.

Zodra u de juiste tool voor uw bedrijf heeft gevonden, kunt u ons in de reacties laten weten hoe goed het werkt voor uw socialemediamarketing!

Zeer toegewijde ondernemer, mede-oprichter van Poptin en Ecpm Digital Marketing. Negen jaar ervaring op het gebied van digitale marketing en internetprojectmanagement. Afgestudeerd met een diploma economie aan de Universiteit van Tel Aviv. Een grote fan van A/B-testen, SEO- en PPC-campagnesoptimalisatie, CRO, growth hacking en cijfers. Houdt er altijd van om nieuwe advertentiestrategieën en -tools te testen en de nieuwste startende bedrijven te analyseren.