Home  /  Allemaalsociale media  /  7+ Social Media Management Platforms You Have to Check

7+ Social Media Management Platforms die u moet controleren

Social Media Management Platforms(1)

Wat maakt social media marketing een go-to voor bedrijven en marketeers? Wie kan deze platforms negeren als er bijna 3,2 miljard mensen zijn (en dat worden er steeds meer) die ze gebruiken?

Het zou gewoon niet slim zijn om sociale media niet in uw digitale marketingstrategie op te nemen. De sleutel is het vinden van de beste platforms om te gebruiken voor uw doelgroep.

Het feit dat Facebook met 2,2 miljard maandelijks actieve gebruikers het grootste gebruikersbestand heeft, betekent dus niet dat dit het enige netwerk is dat je moet gebruiken.

Maar wat belangrijker is dan cijfers zijn de resultaten. Ongeveer 71% van de consumenten zegt dat ze eerder een merk zullen aanbevelen waarmee ze een goede social media service ervaring hebben.

Een andere belangrijke bevinding is dat Facebook in 2015 52% van de online en offline aankopen van consumenten heeft beïnvloed.

Om het meeste uit uw social media-marketing te halen, moet u een solide strategie hebben. Als u niet consequent waardevolle inhoud plaatst, dan zult u voorbijgestreefd worden door uw concurrentie.

Maar wie heeft de tijd om een social media-marketingstrategie te plannen en uit te voeren? Dit is waar platforms voor het beheer van sociale media van pas komen.

Laten we eens kijken naar 10 van de social media monitoring en management tools die u vandaag zou moeten gebruiken.

1. Hootsuite

hootsuite

We kunnen geen lijst maken van de toonaangevende social media management tools zonder Hootsuite te vermelden. Dit is een van de oudste platforms op de markt (het bestaat al sinds 2008). Het is echter nog steeds zeer relevant in de huidige zeer sociale wereld.

Met dit platform kunt u alle essentiële taken uitvoeren die nodig zijn om een effectieve marketingcampagne op sociale media te voeren. Zo kunt u bijvoorbeeld meerdere berichten tegelijk uploaden op meerdere platforms.

Er is ook een Auto Post-functie om ervoor te zorgen dat uw berichten op tijd worden geplaatst. Een nadeel is dat het geen automatische recycle functie heeft die inhoud opnieuw voor je plaatst.

Er is ook een social sweepstakes tool die je kunt gebruiken om social media wedstrijden te maken. Dan zijn er nog integraties voor de RSS-functie die u kunt gebruiken om tools zoals eClincher toe te voegen.

En omdat betrokkenheid van vitaal belang is voor elk socialemediaplan, wordt Hootsuite geleverd met een Social Inbox waarmee u alle gebruikersbetrokkenheid kunt zien op inhoud die op al uw socialemediaprofielen is geplaatst.

Op deze manier kunt u gebruikers benaderen vanaf één dashboard in plaats van in te loggen en elke social media-account die u hebt te controleren. Je kunt Hootsuite gebruiken voor platforms als Facebook, LinkedIn, WordPress, Twitter, YouTube en Instagram.

De prijzen beginnen bij $19/mo voor één gebruiker (10 profielen). U kunt upgraden naar 3 gebruikers (20 profielen) voor $99/mo en 5 gebruikers (35 profielen) voor $599/jr. Alle komen met onbeperkte posten.

2. Sendible

verzendbaar

Als u een marketingbureau runt, dan is Sendible een uitstekende tool om te hebben. Dit platform komt met verschillende waardevolle functies.

Het heeft bijvoorbeeld een CRM-functie die werkt zoals eClincher en Sprout Social. Een functie die het heeft is een Smart Queue, die u toelaat om geautomatiseerde berichten te maken. En in tegenstelling tot Hootsuite, kun je bepaalde posts op repeat/repost zetten.

Dan is er een aanbevelingstool die je de best presterende posts laat zien. Dit zijn de berichten die je wilt recyclen met de Smart Queue tool.

Hoewel het geen tool heeft om naar influencers te zoeken, kunt u wel mensen met wie u contact hebt als leads behandelen. U kunt de conversatiegeschiedenis bekijken en belangrijke details van hen verzamelen om in uw CRM-tool in te voegen.

De ondersteuning voor klantenbeheer is het bespreken waard, omdat het wordt geleverd met een eigen dashboard voor elke klant. Dit platform ondersteunt meerdere social media sites en tools, waaronder Twitter, YouTube, Google Analytics, Google+, Facebook, en LinkedIn.

De prijs begint bij $29/mo voor 1 gebruiker (12 diensten en geen rapporten), $99/mo voor 3 gebruikers (48 diensten en 6 rapporten), $199/mo voor 7 gebruikers (105 diensten, 35 rapporten en onbeperkte planning), en $299/mo voor 12 gebruikers (192 diensten, 60 rapporten en onbeperkte planning).

3. SocialPilot

socialpilot

Dit platform wordt geleverd met alle typische functies die je vindt bij social media management tools. Het heeft bijvoorbeeld de bulk scheduling functie voor meerdere sociale media netwerken. Maar het komt niet met Smart Queue of Auto Post tools.

Dit is misschien geen probleem als u alleen maar op zoek bent naar functies voor automatische publicatie en RSS-integratie. Het platform heeft ook een sociale inbox, die het gemakkelijker kan maken om uw accounts te controleren op betrokkenheid.

Social Pilot does have content feeds, which you can use to look for content to garner ideas for future posts. Then if you’re using this tool for clients, you’ll be happy to know you can add them without needing their personal credentials.

Je kunt je berichten inplannen en ze in de wachtrij zetten voor goedkeuring. Elke klant heeft zijn eigen dashboard, wat een pluspunt is.

U kunt deze tool gebruiken voor verschillende sociale netwerken, waaronder Tumblr, Pinterest, Instagram, Twitter, VK, Facebook, en Google+.

De prijzen beginnen bij $30/mo voor 1 gebruiker (10 profielen @ 50 berichten per dag), $50/mo voor 10 gebruikers (100 profielen @ 100 berichten per dag), en $100/mo voor 20 gebruikers (200 profielen @ 200 berichten per dag).

4. Kontentino

kontentino

Kontentino is een geweldige tool voor sociale-mediaplanning en samenwerking. Het stelt reclamebureaus, social media managers en hun klanten in staat om naadloos samen te werken bij het creëren en goedkeuren van social media content en advertenties.

Deze meest menselijke social media management tool beheert je meerdere profielen in één kalender, biedt een live post preview en houdt je boosts van Facebook posts bij, allemaal op één plek; en als je team supercreatief is en met veel ideeën komt, slaat Kontentino ze op voor later. Het resultaat is dat de kwaliteit van de content verbetert, fouten of mislukkingen worden vermeden bij het publiceren van social content of advertenties en het bespaart je tijd op operationele taken. Bovendien plaatst de analytische sectie gegevens in context, zodat social media managers beter in staat zijn om de prestaties van de berichten/advertenties te begrijpen wanneer ze rapporteren aan klanten.

De prijs begint bij 9€/mo voor het Starter Pakket inclusief 1 gebruiker, 3 social media profielen en onbeperkte posts; als u een groter pakket nodig heeft kunt u kiezen voor XS (49€/mo 3 gebruikers, 10 social media profielen), Medium (189€/mo 20 gebruikers, onbeperkte social media profielen), Large (279€/mo 30 gebruikers, onbeperkte social media profielen) of Enterprise Pakket afgestemd op uw specifieke behoeften.

5. ContentStudio

contentstudio

Als het aankomt op het delen van content op sociale media, raak je vrij snel door je ideeën heen en dat is waar ContentStudio's discovery tool je helpt bij het vinden van boeiende stukken content in jouw branche en relevant voor jouw interesseonderwerpen. Het is niet alleen een content discovery tool, maar een complete social media management tool waarmee je ook content kunt plannen, samenwerken, plannen en analyseren voor al je social media en blogging kanalen.

Als u met klanten of interne teams werkt, kunt u teamleden toevoegen en hun rollen selecteren. De platformen die ondersteund worden door ContentStudio zijn Facebook, Twitter, Linkedin, Pinterest, Instagram, Tumblr, WordPress en Medium.De prijs begint bij $49/mo (10 profielen, 3 blogs, 1 gebruiker). U kunt hogere pakketten kopen aan $99/mo (25 profielen, 10 blogs, 5 gebruikers) en $199/mo (50 profielen, 20 blogs, 10 gebruikers) en $299/mo (150 profielen, 50 blogs, 20 gebruikers). Voor plannen hoger dan dit, kunt u een aangepaste offerte. Alle plannen omvatten onbeperkte berichten.

6. Buffer

buffer

Hier is nog een populaire social media tool. Buffer bestaat al een tijdje en heeft zijn plaats op deze lijst verdiend. Het wordt geleverd met verschillende geweldige functies.

Sommige daarvan zijn analytische tools, team functies, betrokkenheid mogelijkheden, een publicatie wachtrij, en nog veel meer. Als je al je berichten klaar hebt, kun je ze toevoegen aan de planning en ze in de wachtrij plaatsen.

Het is belangrijk op te merken dat dit platform niet het beste is voor actueel nieuws - het is beter voor 'evergreen' inhoud. Dit komt omdat het automatisch je berichten zal recyclen (tenzij je deze functie uitschakelt).

Als u inhoud van blogberichten wilt delen, kunt u de RSS feed tool gebruiken.

Wat betreft het communiceren met gebruikers van sociale media, heeft het een nieuwe tool genaamd Reply. Het werkt net als eClincher's Social Inbox, maar het werkt op dit moment alleen met Instagram, Twitter, en Facebook.

Je mag ook verwachten dat je er een aardig centje voor betaalt, namelijk $415/mo voor 3 gebruikers en 15 profielen. En dat komt bovenop de maandelijkse prijs die je voor Buffer moet betalen.

Als u met een team werkt, kunt u hen toevoegen aan profielen en hen bepaalde permissies geven. De platforms die compatibel zijn met Buffer zijn Google+, Facebook, Pinterest, Instagram, LinkedIn en Twitter.

De prijzen beginnen bij $15/mo voor één gebruiker (8 profielen @ 100 berichten per maand per profiel), $99/mo voor 5 gebruikers (25 profielen @ 2K berichten per maand per profiel), $199/mo voor 10 gebruikers (50 profielen @ 2K berichten per maand per profiel), en $399/mo voor 25 gebruikers (150 profielen @ 2K berichten per maand per profiel).

7. Agora Pulse

agora_pulse

Als je op zoek bent naar een tool met tools voor publiceren, plannen, luisteren, sociale betrokkenheid, teamsamenwerking en rapporten, dan is Agora Pulse een goede keuze.

Het komt met een Auto Post functie die u kunt gebruiken om evergreen content in een wachtrij te plaatsen voor toekomstige publicatie. Vervolgens zijn er labels op elke post die het gemakkelijker maken om ze te vinden en de verzamelde gegevens te analyseren.

Om ervoor te zorgen dat u met uw volgers communiceert, zijn er betrokkenheidstools waarmee u al uw berichten op één dashboard kunt bekijken en beantwoorden. Bovendien kunt u berichten toewijzen aan klanten.

Het is vergelijkbaar met eClincher in die zin dat u elk profiel in zijn eigen dashboard kunt zien.

Uw klanten of contentmanagers kunnen posts goedkeuren voordat ze worden ingepland om te worden verzonden. De ondersteunde platforms zijn Instagram, Facebook, YouTube, Twitter, Google+ en LinkedIn.

De prijs is $39/mo voor 1 gebruiker (3 profielen), $79/mo voor 3 gebruikers (10 profielen), $159/mo voor 6 gebruikers (25 profielen), en $239/mo voor 12 gebruikers (40 profielen).

8. Schaafbaar

schaafbaar

Als u uw social media-inhoud voor de hele maand (of meer) moet plannen, dan is Planable een geweldige oplossing. Deze tool is compatibel met allerlei soorten opmaak, waaronder gif, link, album, foto, tekst en carrousel.

U kunt ook mock-ups maken en ze vervolgens live bekijken voordat u ze publiceert. Hierdoor is het niet meer nodig om testpagina's te maken voor dit doel.

De meeste bedrijven gebruiken spreadsheets om hun contentbehoeften te plannen. Dit is rommelig en onhandig. Met Planable kunt u afzien van het gebruik van spreadsheets en gebruik maken van de planning- en planningsfuncties die u en uw hele team kunnen gebruiken.

Je kunt emoji's, hashtags en een Giphy integreren. De sleep-en neerzetfunctie maakt het ook een koud kunstje om mee te werken.

De prijs begint bij $24/mo voor 3 gebruikers (1 workspace), $99/mo voor 7 gebruikers (5 workspaces), en een offerte op maat voor wie meer dan 5 workspaces, meer dan 7 gebruikers, en geavanceerde functies nodig heeft via het Enterprise pakket.

9. PromoRepublic

promorepublic

Met PromoRepublic wordt het een stuk makkelijker om content te plaatsen die viral gaat. Dit is te danken aan de ongelofelijke features waarmee je trends, historische data, celebrity events en sportevenementen kunt vinden.

Dan zijn er kant-en-klare sjablonen beschikbaar die u kunt gebruiken om boeiende posts te maken die zijn voorzien van beeldmateriaal, mechanica en tekst. U kunt zoeken naar sjablonen voor verschillende sectoren, zodat het beter past bij uw merk en publiek.

Enkele van de opgenomen industrieën zijn detailhandel, reizen, voeding & restaurant, gezondheid & schoonheid, onderwijs en bedrijfsleven.

Dan komt het met verscheidene integraties met hulpmiddelen zoals Hootsuite, Yext, en HubSpot.

De beschikbare diensten zijn geprijsd op $ 9 / m voor slimme detachering, $ 49 / m voor sociale monitoring, en $ 49 / m voor intelligente advertenties.

10. Sociaal Kampioen

beheer van sociale media

Social Champ is een tool voor het beheer van sociale media met een gebruiksvriendelijk en overzichtelijk dashboard waarmee je berichten kunt plaatsen en profielen kunt beheren, zoals Facebook, Instagram, Twitter, Google My Business, LinkedIn en Pinterest. Met Social Champ kunt u sociale media volledig automatiseren met geavanceerde plannings- en beheerfuncties.

Zodra u zich aanmeldt voor Social Champ, kunt u content creëren en plannen binnen de content composer met behulp van essentiële functies, zoals auto RSS Feed, recyclen en herhalen, wachtrij, bulk upload, en anderen. 

Niet alleen is Social Champ een van de makkelijkste manieren om je sociale profielen actief te houden, maar het biedt je ook gedetailleerde analyses en grafieken voor presentatie-klare prachtige rapporten die je kunt exporteren in de vorm van PDF-bestanden. Social Champ biedt ook een white labeling optie om rapporten aan te passen met logo en merknaam. 

De social media kalender geeft een overzicht van alle geplande en gepubliceerde berichten op één tabblad met opties om inhoud te bewerken, verwijderen of opnieuw in te plannen met drag/drop. 

Met automatische RSS-feeds blijven je profielen altijd actief met posts van je favoriete blogs en websites. Wat Social Champ ten slotte superproductief maakt, is dat je alles kunt doen vanuit de content composer. Je kunt hashtags opslaan, URL's invoegen, afbeeldingen bewerken, sentimenten analyseren, posts herhalen, frequentie instellen, en nog veel meer. 

Met vier uitstekende en diverse prijsplannen, kunt u beginnen met het gebruik Social Champ vanaf slechts $ 10 per maand. 

Begin met het opbouwen van uw toolbox voor sociaal-mediabeheer

Dus welke van deze platforms spreekt u het meest aan? Om de beste oplossing te vinden, moet u rekening houden met de functies en hulpmiddelen die erbij horen.

Bedenk hoe u uw sociale-mediamarketing gaat beheren om te bepalen welke functies echt nodig zijn. Verklein vervolgens uw lijst door te kijken naar de prijzen, de grootte van uw team en het aantal profielen dat u zult beheren.

Als u de juiste tool voor uw bedrijf hebt gevonden, kom dan terug en laat ons in de reacties weten hoe goed het werkt voor uw social media-marketing!

Highly dedicated entrepreneur, co-founder of Poptin and Ecpm Digital Marketing. Nine years of experience in the digital marketing field and internet project management. Graduated with an Economics degree from Tel Aviv University. A big fan of A/B testing, SEO and PPC campaigns' optimization, CRO, growth hacking and numbers. Always loves testing new advertising strategies and tools, and analyzing the latest start-up companies.