Home  /  verkoop  / 8 Beste voorstelsoftware die elk bedrijf zou moeten gebruiken

8 beste voorstelsoftware die elk bedrijf zou moeten gebruiken

Bent u het beu om talloze uren te besteden aan het opstellen van voorstellen voor uw klanten? Als freelancer, bureau, kleine of grote ondernemer is het maken van voorstellen een essentieel onderdeel van het binnenhalen van nieuwe klanten. Het kan echter een tijdrovend en vervelend proces zijn, waardoor u zich afleidt van de andere belangrijke aspecten van het runnen van uw bedrijf.

Gelukkig kan offertesoftware dit proces stroomlijnen en je helpen in een fractie van de tijd professionele, effectieve voorstellen te maken.

Omdat er zoveel opties beschikbaar zijn, kan het een uitdaging zijn om de juiste optie voor uw behoeften te kiezen. Het kan zijn dat u niet weet waar u op moet letten bij het kiezen van software voor het schrijven van voorstellen, of dat u zich zorgen maakt over de integratie met uw bestaande productiviteitstools.

Daarom hebben we een lijst samengesteld met de 8 beste softwaretools voor offertes die elk bedrijf zou moeten gebruiken. Of u nu freelancer, bureau, eigenaar van een klein of groot bedrijf bent, er staat een oplossing op deze lijst waarmee u overtuigende voorstellen kunt maken die nieuwe klanten binnenhalen.

Laten we er dus in duiken en de beste softwaretools verkennen die uw leven gemakkelijker en uw bedrijf succesvoller kunnen maken!

1. Prospero

Deze software voor het schrijven van voorstellen is geweldig voor het maken van allerlei soorten zakelijke voorstellen. De robuuste kenmerken en functionaliteiten maken het een uitstekende keuze voor freelancers, maar het is zeker nuttig voor bedrijven van elke omvang. Hiermee kunt u vrij snel indrukwekkende professionele voorstellen maken. Vergeleken met andere platforms is het 3x sneller.

Dit is vooral belangrijk voor freelancers die nek-aan-nek zijn, in concurrentie met andere freelancers die dezelfde prospects nastreven. Uw kansen om een ​​klant te winnen worden groter als u over een tool beschikt die niet alleen binnen enkele minuten professionele voorstellen genereert, maar u ook helpt uw ​​expertise en zakelijke aanbiedingen af ​​te stemmen op de behoeften van uw klant.

Prospero biedt ingebouwde tools voor hergebruik van content. Dit omvat kant-en-klare inhoud voor ontwerpers, ontwikkelaars, consultants, bureaus, servicemedewerkers, videokunstenaars en schrijvers. Bovendien kunt u uw voorstel met één klik op de knop omzetten in een factuur.

Met Prospero doorloopt u een snel en eenvoudig proces. U kunt elk van de 35+ voorstelsjablonen in alle sectoren. Er is ook kant-en-klare content uit de bibliotheek die u voor uw merk kunt gebruiken. Wanneer u uw voorstel maakt, kunt u zelfs een vervaldatum instellen, zodat uw klant weet dat uw aanbod een beperkte tijd heeft, wat kan helpen een gevoel van urgentie op te wekken.

Voor beter voorstelbeheer biedt Prospero krachtige functies en gebruikersinterface waarmee uw teamleden voorstellen kunnen verzenden, volgen en monitoren. Enkele van de gegevens die u kunt controleren, zijn het aantal keren dat uw voorstel door de klant is geopend, hoe lang de klant door het bestand heeft gebladerd, de werkelijke status van uw voorstel en e-mailmeldingen zodat u nog steeds in een lus terecht kunt komen. zelfs als je mobiel bent.

Een ander belangrijk kenmerk van Prospero is de zekerheid dat uw klant het voorstel naadloos kan ondertekenen zonder gebruik te maken van tools van derden. Ze kunnen het voorstel rechtstreeks digitaal ondertekenen vanaf elk apparaat: ze typen, uploaden of tekenen de handtekening. Wat het uniek maakt, is dat u ook via e-mail op de hoogte kunt worden gesteld wanneer een klant het voorstel ondertekent.

Na ondertekening kunt u uw potentiële klanten het plan laten kiezen dat het beste bij hen past. Je kunt meer deals sluiten voor een betere klantenondersteuning door contact op te nemen via WhatsApp, bel of e-mail.

Hoe zit het met betaald krijgen? Prospero kan worden geïntegreerd met integraties van derden om facturen te maken, betaald te krijgen, automatiseringstrechters te ontwerpen en meer.

professionele voorstelsoftware prospero-integraties zapier integromat

Prospero is veruit het goedkoopste betaalde platform in het stel met $ 10/maand of $ 8/maand bij jaarlijkse betaling. Zodra u zich aanmeldt, krijgt u een gratis proefperiode van 14 dagen!

2. Panda-document

Wanneer u snel een voorstel moet opstellen en versturen, is PandaDoc de juiste tool. Hiermee kunt u het maken van uw voorstellen en offertes stroomlijnen, zodat deze binnen enkele minuten in handen van potentiële klanten zijn.

Sommige van de beste deals gebeuren in een opwelling en je hebt een krachtige tool nodig die altijd resultaat oplevert. Het wordt geleverd met functies voor automatisering, analyse en teambeheer die dit mogelijk maken. Vanaf het platform kunt u rollen beheren, betalingen inschakelen en workflows.

U kunt meerdere werkruimten maken om op de hoogte te blijven van uw teams, inhoud en toegangsrechten. Dan is er een audit trail waarmee u de voortgang van uw voorstel kunt monitoren.

Er zijn drie abonnementsopties beschikbaar vanaf $ 19/maand per gebruiker tot aan de onderneming, waarvoor u contact met hen moet opnemen voor een offerte.

3. Betere voorstellen

Geweldige voorstellen ontstaan ​​niet zomaar; ze zijn by design. Dat maakt deze tool indrukwekkend. Het wordt geleverd met meer dan 60 sjablonen die u kunt gebruiken om een ​​professioneel ogend voorstel te maken.

U kunt uw logo en afbeeldingen importeren en het ontwerp eenvoudig aanpassen aan de kleuren van uw bedrijf. Vervolgens kunt u de Preview-as-you-go gebruiken om te zien hoe de klant het zal zien. Enkele van de CRM’s die u kunt integreren met Better Proposals zijn Pipedrive, Salesforce, Zoho, Highrise, Base, Nimble, Capsule, Hubspot en Stripe.

Naast het maken van visueel aantrekkelijke voorstellen, kunt u deze tool ook gebruiken om video in uw voorstellen te implementeren. Je hebt de keuze om Wistia, Vimeo of YouTube te gebruiken om je video's in te sluiten.

Uiteraard kunt u documenten ook online digitaal ondertekenen betalingsportalen verbinden zoals PayPal, Stripe en GoCardless voor snelle betaling. Als u vervolgens de voorkeur geeft aan face-to-face interactie, kunt u de livechatfunctie gebruiken. Er zijn ook een aantal andere nieuwe functies die het vermelden waard zijn, waaronder onlinebrochures, aftekenformulieren voor klanten en contractsjablonen.

Wat de kosten betreft, kunt u kiezen uit drie abonnementsopties: $ 19 per maand, $ 29 per maand en $ 49 per maand.

4. Stel voor

Organisatie en verkoopautomatisering Of u nu een verkoopteam of een team van één persoon heeft, het is van cruciaal belang. Met Proposify kunt u uw verkoopproces radicaal veranderen. U kunt snel voorstellen maken en deze tijdig aan uw klanten presenteren.

U kunt de voorstellen eenvoudig en snel ontwerpen voordat de deals koud worden. U kunt uw teams ook zo organiseren dat ze voorzichtig zijn samenwerking. U kunt de personen die u toegang tot het voorstel wilt geven, inschakelen en hun rollen beheren vanaf uw dashboard.

Op deze manier kunt u bepalen wie bewerkingen kan uitvoeren of wie alleen-lezen is. Het platform houdt alle wijzigingen, opmerkingen en deelacties bij totdat de klant het voorstel ondertekent – ​​wat hij of zij rechtstreeks binnen de software kan doen.

De prijzen voor dit platform zijn gericht op teams en bedrijven vanaf $ 49/per maand.

Dit is een minder vriendelijke optie voor kleine bedrijven en freelancers die hun bedrijf willen opschalen met software voor het schrijven van voorstellen.

5. OntvangAccepteren

In jouw rol gaat het erom zoveel mogelijk deals te sluiten. Als dit uw topprioriteit is, dan is GetAccept opmerkelijk. Hiermee kunt u met één klik verkoopdocumenten uploaden en verzenden.

Dit kan uw kansen op het winnen van voorstellen enorm vergroten, bijvoorbeeld binnen de bouw, freelance schrijvenen ontwerpindustrieën. In deze velden ben je aan de beurt tegen hevige concurrentie, wat betekent dat je snel moet zijn.

Dit mag echter niet betekenen dat voorstellen van slechte kwaliteit worden weggegooid. Met GetAccept kunt u een stap verder gaan met uw voorstelconcept. U kunt bijvoorbeeld een introductievideo integreren en/of een live gesprek sessie met prospects.

Alles wordt gedocumenteerd en bijgehouden, zodat u het proces en de resultaten kunt analyseren. U weet wanneer de klant voorstellen opent en welke onderdelen de meeste aandacht hebben gekregen. Dit kan u op zijn beurt helpen uw toekomstige voorstellen te verbeteren.

De prijs voor GetAccept begint bij $15/maand per gebruiker en kan oplopen tot een offerte voor veel grotere ondernemingen. Ze bieden ook een gratis abonnement met beperkte functies

6. Nusi

Als het gaat om flexibiliteit en gebruiksgemak, dan is Nusii een geweldige optie. Hiermee kunt u een onbeperkt aantal voorstelsjablonen maken. Dit kan van pas komen als u zich in een branche bevindt waar u wekelijks of zelfs dagelijks talloze biedingen verzendt.

Met deze voorstelsoftware kunt u deze sjablonen hergebruiken, zodat u sneller meer voorstellen kunt indienen. U kunt de analyses ook gebruiken om te bepalen welke voorstellen de meeste winst voor uw bedrijf opleveren. Hierdoor kunt u uw beste klanten lokaliseren.

Voor uw terugkerende klanten kunt u dit platform gebruiken om documenten en rapporten te maken, zodat ze op de hoogte blijven van uw projecten en samenwerkingen.

Het is een gebruiksvriendelijke tool met geweldige functies, zoals tracking en meldingen. Zo weet u direct wanneer de prospect uw voorstel opent of zelfs accepteert.

Nusii biedt een gratis proefperiode van 14 dagen, waarna u kunt kiezen uit een van hun tariefplannen vanaf $ 29/maand voor freelancers, $ 49/maand voor professionals en $ 129/maand voor bedrijven.

7. Fiverr Workspace (voorheen en co)

Dit is een ander platform dat ideaal is voor freelancers. Het is zelfs ontwikkeld door Fiverr – een online platform dat veel wordt gebruikt door freelancers. Fiverr Workspace is een eenvoudige tool die u kunt gebruiken om met slechts een paar klikken merkvoorstellen te maken.

U kunt eenvoudig afbeeldingen en aangepaste dia's toevoegen om uzelf of uw bedrijf aan potentiële klanten te verkopen. De ontvanger kan vervolgens direct vanuit het voorstel een elektronische handtekening plaatsen en uw aanbetaling betalen.

Met de software kunt u ook een standaard freelancecontract insluiten. Dit kan helpen het proces te stroomlijnen, zodat u onmiddellijk met uw project kunt beginnen nadat de prospect het contract en het voorstel heeft ondertekend.

Fiverr Workspace biedt kosteloos een gratis abonnement met beperkte functies en een onbeperkt abonnement vanaf $ 24/maand.

8. Bonsai

Hier is een alles-in-één software die u kunt gebruiken om alle aspecten van het voorstelproces af te handelen. Dit omvat het opstellen van aantrekkelijke voorstellen en contracten met behulp van sjablonen die zijn doorgelicht door advocaten voor ontwerpers, ontwikkelaars, fotografen, consultants, videografen en schrijvers.

U kunt de contractvoorwaarden eenvoudig bijwerken en de ondertekening online doen.

U ontvangt live meldingen voor elke interactie en kunt automatisch professionele facturen maken. Nadat de klant het voorstel heeft ondertekend, worden er automatisch facturen voor u aangemaakt en verzonden. Zo blijven uw projecten in beweging.

Bonsai begint bij $17/maand en kan oplopen tot $52/maand voor hun bedrijfsplan.

Ontvang snel professionele voorstellen in de handen van potentiële klanten

Uiteindelijk zorgen voorstellen ervoor dat uw bedrijf blijft groeien en uitbreiden. U kunt ze gebruiken om nieuwe klanten te winnen of zelfs voordelige partnerschappen met andere bedrijfseigenaren aan te gaan.

Hoe u uw voorstellen ook gebruikt en om welke reden dan ook, u heeft een tool nodig waarmee u alle aspecten van het proces kunt afhandelen. Met deze tools kunt u eenvoudig professionele voorstellen en contracten maken en snel aan de slag gaan met projecten.

Bekijk ze vandaag nog om te zien welke werkzaamheden geschikt zijn voor uw zakelijke behoeften. Als je dan hulp nodig hebt meer perspectief krijgen, waarom implementeert u geen pop-ups op uw website? Wij nodigen u uit om het gebruiksvriendelijke Poptin-platform te proberen vandaag gratis!

Zeer toegewijde ondernemer, mede-oprichter van Poptin en Ecpm Digital Marketing. Negen jaar ervaring op het gebied van digitale marketing en internetprojectmanagement. Afgestudeerd met een diploma economie aan de Universiteit van Tel Aviv. Een grote fan van A/B-testen, SEO- en PPC-campagnesoptimalisatie, CRO, growth hacking en cijfers. Houdt er altijd van om nieuwe advertentiestrategieën en -tools te testen en de nieuwste startende bedrijven te analyseren.