Home  /  Allese-commerceverkoop  / 9 ultieme salesfunnel-voorbeelden die als een gek converteren

9 ultieme salesfunnel-voorbeelden die als een gek converteren

Als uw lead generatie Als het een schip was, zou een verkoopkanaal de kapitein zijn.

Iedereen weet dat het runnen van een bedrijf eerst betekent onderzoek doen naar uw doelgroep. Maar wat is het volgende?

Ja, je moet een website bouwen die veel conversies genereert. En er zijn er meerdere eenvoudige manieren om een ​​website te maken. Dat gezegd hebbende, zorgt het hebben van een website ervoor dat de conversie op rolletjes verloopt?

Verkooptrechters laten u weten hoe klaar u bent websitebezoekers moeten kopen, en dus hoe we ze op de markt kunnen brengen. Gezien dat 96% grijpt nog niet naar hun portemonnee, zal een verkooptrechter hen daarheen leiden zonder dat u er oplichterij uitziet.

Maar volgens Salesforce is 68% van bedrijven geen geïdentificeerde verkooptrechter hebben. Als gevolg hiervan slaagt 79% van de leads er niet in om te converteren.

Als u wilt meer geld verdienen online, het creëren van een verkooptrechter is een waardevolle volgende stap.

Dus hierin blogpostgaan we negen zeer effectieve voorbeelden van verkooptrechters bekijken en ontdekken wat ze goed doen.

Wat is een verkooptrechter?

A verkooptrechter– ook wel de kopersreis of klantreis genoemd – is het proces dat iemand moet doorlopen om een ​​van uw klanten te worden.

Aan het begin van de trechter zijn potentiële klanten zich totaal niet bewust van het bestaan ​​van uw merk. In deze fase bereik je ze via een marketingkanaal en probeer je ze naar het volgende kanaal te brengen, dat is wanneer ze een lead worden.

Hoewel het uitgangspunt van alle verkooptrechters hetzelfde is, kunnen de kanalen die een merk gebruikt om mensen door de reis te leiden enorm verschillen.

Elk marketingkanaal kan deel uitmaken van uw verkooptrechter. Enkele voorbeelden zijn:

Je trechter kan zelfs meerdere kanalen omvatten. Als dit echter de route is die u kiest, wilt u een naadloze route creëren Klantreis op alle platforms.

Er zijn vier hoofdfasen van een verkooptrechter of ‘klantreis’:

Bovendien neemt iemand een nieuwe relatie met uw merk elke keer dat ze door de trechter gaan:

 • onbewust — voordat een consument uw merk kent
 • Lead — een consument in uw doelgroep die zich bewust is van uw merk, maar er nog geen interactie mee heeft gehad
 • Vooruitzicht – wanneer een consument zich in de ‘interessefase’ bevindt en een of andere vorm van actie onderneemt (zich aanmelden voor je e-maillijst, een gratis proefperiode, het boeken van een adviesgesprek, enz.)
 • — een consument heeft uw product/dienst gekocht
 • Ventilator — een tevreden klant die anderen over jouw merk vertelt

1. Bewustzijnsfase

In de bewustzijnsfase realiseert iemand zich dat hij een probleem of verlangen heeft en gaat hij op zoek naar manieren om dit op te lossen.

Laten we eens naar een voorbeeld kijken: Julie heeft net een ongeluk gehad en raakt nu gewond door de nalatigheid van iemand anders en gaat op zoek naar letselschadeadvocaten.

Voor een letselschadeadvocaat zoals Advocaat Brian White, betreedt Julie de bewustzijnsfase van de verkooptrechter zodra ze tijdens een online zoekopdracht op zijn website stuit.

Brian White

Julie verlaat nu de verkooptrechter door te besluiten geen gebruik te maken van de juridische diensten van Brian White, of ze gaat door naar de interessefase en wordt een lead.

2. Interessefase

Zodra iemand de interessefase heeft bereikt, begint iemand met vergelijken, waarbij hij zijn opties afweegt en de voor- en nadelen afweegt van de keuzes die voor hem beschikbaar zijn.

Om potentiële klanten tijdens de interessefase te ondersteunen, moet u een aanbod doen nuttige content dat niet meteen hun portemonnee bereikt.

Het te snel promoten van uw product of dienst is voor de meeste consumenten een grote afknapper en komt vaak over als oplichting.

In het geval van Julie kijkt ze, nadat ze zich bewust is geworden van het merk van advocaat Brian White, waarschijnlijk naar een paar van zijn concurrenten en vergelijkt ze die.

hollands recht

Advocatenkantoor Hollander is er één van, en hun blog – die diepgaande informatie biedt over de letselschadewetgeving – dient als het perfecte voorbeeld van het begeleiden van een potentiële klant als Julie door de interessefase.

3. Beslissingsfase

In de beslissingsfase heeft de consument zijn lijst teruggebracht tot twee tot drie opties en is hij klaar om een ​​aankoop te doen. Je doel is om nog steeds op die lijst te staan.

Omdat uw potentiële klant nu klaar is om te kopen, is dit eindelijk het juiste moment om uw aanbod te presenteren. Omdat uw potentiële klant nu klaar is om te kopen, is dit eindelijk het juiste moment om uw aanbod te presenteren. Op dit punt, u kunt CRM-software ook gebruiken om meer te weten te komen over eerdere aankopen van klanten en krijg een idee over hun voorkeuren of kooppatronen. Op basis hiervan kun je ze het beste product bieden dat ze niet kunnen laten om te bestellen.

Je moet echter niet vergeten dat de consument nog andere opties heeft. Hoewel ze al halverwege de trechter zijn, hebben ze het einde nog niet bereikt en kunnen ze er elk moment uitvallen.

Dus, wat is de beste manier om ervoor te zorgen dat uw potentiële klant de finish haalt en converteert?

Het antwoord is simpel: differentiatie.

Het zou het beste zijn als u iets had dat uw concurrenten niet doen om de potentiële koper te verleiden om u boven hen te verkiezen. U kunt ze bijvoorbeeld gratis verzending, kortingen op hun eerste aankoop, bonussen en dergelijke aanbieden.

4. Actiefase

Last but not least is er de actiefase. Aan het einde van de verkooptrechter bevindt zich het stadium dat elke potentiële koper moet bereiken.

Het is vrij eenvoudig: in de actiefase beslist de consument welk merk zijn geld waard is en wordt hij klant.

Maar hoewel deze fase het einde van de verkooptrechter kan zijn, is dit zeker niet het einde van uw werk.

Zodra een klant zich heeft bekeerd, moet u er alles aan doen om ervoor te zorgen dat deze een bevredigende klantervaring heeft. Als dat niet het geval is, loopt u het risico ze kwijt te raken als onderdeel van uw klantenbestand en zult u niet veel verwijzingen ontvangen.

Eenvoudige maar effectieve manieren om huidige klanten te behouden, zijn onder meer het sturen van een bedankmail. Gelukkig is er veel gratis e-mailmarketing software je kunt gebruiken. Veel functies kunnen worden gebruikt in eerdere fasen van de verkooptrechter, zoals het verzamelen van bezoekers of het onderhouden van leads. 

Zorg er vervolgens voor dat u, naast het opvolgen van e-mails, ook klanten uitnodigt feedback achterlaten, bied 24/7 klantenondersteuning, stuur ze een bonusartikel of bied korting op hun volgende aankoop. Verbeter hun ervaring met een digitale visitekaartjeslink door gemakkelijke contacttoegang en exclusieve aankoopdeals aan te bieden in één gepersonaliseerde ruimte. Om zo'n kaart te maken, gebruikt u de juiste digitale kaartsoftware.

9 ultieme salesfunnel-voorbeelden die als een gek converteren

Nu je weet wat een verkooptrechter is en hoe deze werkt, laten we kijk naar negen voorbeelden van bedrijven die het goed doen.

1. Groupon

Groupon is in wezen een coupondatabase en host een verzameling deals in de lokale omgeving van een sitebezoeker. Hun doelgroep bestaat uit lokale bewoners die ernaar op zoek zijn geld besparen op hun reguliere uitgaven en toeristen die op zoek zijn naar activiteiten met een beperkt budget.

groupon-screenshot

Wanneer de site voor het eerst wordt geladen, krijgen gebruikers een Popup CTA die hen vraagt ​​zich aan te melden. In ruil voor hun e-mailadres belooft Groupon hen te helpen geld te besparen door hen duizenden deals in het door hen gekozen gebied te laten zien.

Deze CTA is om verschillende redenen effectief:

 • Het is makkelijk — gebruikers weten precies wat Groupon wil dat ze doen
 • Het is duidelijk en beknopt — gebruikers weten precies wat ze krijgen in ruil voor het overhandigen van hun contactgegevens
 • Er valt niets te verliezen — het enige wat ze hoeven te doen is hun e-mailadres invoeren en ze ontvangen duizenden deals. Geen creditcard of gratis proefperiode vereist.

Bovendien gebruikt Groupon deze pop-up al jaren, wat betekent dat het waarschijnlijk goed voor hen heeft gewerkt.

Eens een website bezoeker zich aanmeldt met hun e-mailadres, ze worden een ‘lead’ en worden naar de interessefase van de verkooptrechter verplaatst.

Om hen in de beslissingsfase te brengen, laat Groupon gebruikers direct naar deals zoeken. Nadat u op een product heeft geklikt dat ze leuk vinden, hoeft u alleen maar de gewenste aankoopoptie te selecteren en op 'Nu kopen' of 'Toevoegen aan winkelwagen' te klikken. 

Nogmaals, het is een eenvoudig proces dat leads gemakkelijk door de verkooptrechter verplaatst, omdat het zo dwaas is.

Ten slotte stuurt Groupon, zodra een lead is geconverteerd en zich in de ‘actiefase’ bevindt, vervolgaanbiedingen die zijn afgestemd op hun interesses om de klantenbinding te verbeteren.

2. Basecamp

Basiskamp is a project management tool voor externe teams en werkplekken.

Basecamp definieert meteen hun doelgroep: bedrijven die dat van plan zijn hun teams overzetten naar werken op afstand, maar hebben problemen met het beheren van projecten en stress bij werknemers.

screenshot van het basiskamp

Die ene zin is wat ze zeggen: ‘vóór Basecamp’. Het pakt direct de pijnpunten van hun doelgroep aan en legt daardoor een verbinding met hen.

Vervolgens schetsen ze een beeld van hoe ‘na Basecamp’ eruit ziet: ze hebben er vertrouwen in dat iedereen het heeft, een georganiseerde digitale werkruimte, uitstekend teamwerk en een ‘gevoel van kalmte’.

Nadat ze hun doelgroep ervan hebben verzekerd dat ze hun probleem begrijpen en een manier hebben om het op te lossen, volgen ze een CTA met de tekst ‘Give Basecamp a Try’.

Een ander aspect van hun landing page wat Basecamp onderscheidt, is de manier waarop ze sociaal bewijs presenteren. Onder de eerste CTA vermelden ze dat meer dan 3,600 bedrijven zich de afgelopen week al hebben aangemeld.

Daarna hebben ze Geef gebruikers een visueel beeld van hoe het gebruik van Basecamp eruit ziet en aanvoelt, vergezeld van pijlen en opmerkingen over hoe bepaalde functies werken.

screenshot van het basiskamp 1

Het tonen van hun product in actie en het verbinden met hun doelgroep zijn twee manieren waarop Basecamp mensen effectief van de fase van ‘bewustzijn’ naar de fase van ‘interesse’ brengt.

Terwijl gebruikers blijven scrollen, komen ze getuigenissen tegen, meer screenshots, het boek is geschreven door Basecamp en meer. Om het allemaal af te ronden, biedt Basecamp gebruikers de mogelijkheid van een gratis proefperiode van 30 dagen.

3. Netflix

De meest gebruikte videostreamingdienst, de verkooptrechter van Netflix, zou wel eens de reden kunnen zijn voor het grote succes ervan.

netflix-screenshot1

De startpagina heeft heel weinig tekst, maar wat er wel staat, is krachtig:

 • "Onbeperkt films, tv-programma's en meer." — Gebruikers weten precies wat ze krijgen als ze zich aanmelden.
 • 'Kijk overal. Op elk moment opzeggen.” — Het is risicovrij om u aan te melden en u kunt het gebruiken wanneer u maar wilt.
 • “Voer uw e-mailadres in om uw lidmaatschap aan te maken of opnieuw te starten.” — Het enige wat gebruikers hoeven te doen is hun e-mailadres in te voeren, wat binnen vijf seconden kan gebeuren.

Wanneer gebruikers naar beneden scrollen, krijgen ze eenvoudige kopjes te zien die het aanbod van Netflix samenvatten, zoals 'download je programma's om offline te bekijken' en 'bekijk overal'. Om het product in actie te laten zien, heeft Netflix ook de covers van films en tv-programma's ze bieden en zelfs een kleine video.

Om geïnteresseerde gebruikers te ondersteunen en hen naar de beslissingsfase te lokken, bevat Netflix ook een sectie met veelgestelde vragen waar eventuele twijfels kunnen worden opgelost. Hieronder staat nog een eenvoudige CTA waarin om het e-mailadres van de gebruiker wordt gevraagd, zodat deze kan handelen naar zijn hernieuwde vertrouwen.

netflix-screenshot2

4. Aura

Aura is een geweldige tool voor herprijzing en omzetanalyse. Naar verhoog de winst van Amazon FBA-verkopers, maximaliseert hun product hun tijd in de Buy Box via kunstmatige intelligentie en machine learning.

Goaura-screenshot

Alleen al met de eerste drie regels tekst definieert Aura het doel van hun doelgroep en hoe hun product hen helpt dit te bereiken.

Na die informatie volgen twee CTA’s, ‘Meer informatie’ en ‘Gratis proefperiode’.

Net als de vorige landingspagina's is het grootste deel van Aura's startpagina gevuld met sociaal bewijs, getuigenissen en voordelen die ze gebruikers bieden. Uiteindelijk hebben gebruikers opnieuw de mogelijkheid om een ​​gratis proefperiode te starten.

Bij het aanmelden voor de proefperiode vermeldt Aura dat er geen creditcard vereist is: een effectieve strategie om de conversieratio's te verhogen, omdat dit impliceert dat er geen risico aan verbonden is.

goaura-screenshot1

5. LFA-capsulevullers

LFA Capsulevullers is een product en dienst in één. Naast het produceren van capsules werken ze ook samen met klanten als er problemen optreden met hun projecten en bieden ze gratis trainingen aan.

LFA-capsulevullers screenshot

Op hun startpagina benadrukken ze vier aantrekkelijke voordelen die gepaard gaan met het kiezen ervan: snelle verzending, geld-terug-garantie, projectondersteuning en gratis training en hulpmiddelen.

Nadat je naar beneden hebt gescrolld, zijn er secties over de producten en machines van LFA, elk met CTA's waarmee bezoekers meer te weten kunnen komen.

Ten slotte helpen voordelen zoals snelle verzending en een geld-terug-garantie gebruikers om van de fase van bewustwording naar interesse te gaan, terwijl de projectondersteuning en gratis training geweldig zijn voor het behouden van klanten.

6. Nectar

Nectar is software voor werknemersherkenning. Hun doelgroep bestaat uit bedrijven, en hun product stelt hen in staat werknemers te belonen voor hoge prestaties.

nectarhr-screenshot

Het unieke aan Nectar is dat ze, in plaats van hun gratis proefperiode te pushen, zich richten op het vergroten van het aantal aanmeldingen voor hun livedemo's.

In plaats van een account aan te maken om het product gratis uit te proberen, kunnen gebruikers zich in plaats daarvan aanmelden om te zien hoe iemand anders het gebruikt om te bepalen of Nectar een waardevolle investering is.

Een ander kenmerk dat de landingspagina van Nectar onderscheidt, is de kopie ervan. Terwijl de meeste homepages hun product in een paar zinnen proberen samen te vatten, brengt Nectar aandacht voor een probleem op de werkplek en komt vervolgens met een oplossing.

7. WetRank

LawRank is een SEO-bureau dat gespecialiseerd is in de juridische sector, iets dat hen onderscheidt van andere digitale marketingbedrijven.

screenshot van lawrank

Nadat het doel van hun merk is vastgesteld, voegt LawRank een CTA toe die gebruikers vraagt ​​een gesprek te plannen.

Bovendien gebruikt LawRank een live gesprek. Livechats zijn een steeds populairder wordende digitale marketingtool geworden, omdat potentiële klanten 24/7 met een echt mens kunnen chatten.

LawRank bevat niet alleen sociaal bewijs op hun website landing page, maar ook specifieke voorbeelden van hoe hun diensten de cliënten van hun advocatenkantoor ten goede zijn gekomen.

screenshot2 van lawrankXNUMX

8. Oogst

Harvest is tijdregistratiesoftware waarmee klanten alles kunnen doen, van urenregistratie tot facturering.

screenshot van de oogst

Op hun startpagina bevat Harvest een screenshot van hun product in actie, gerenommeerde bedrijven waarmee ze hebben samengewerkt, kleurrijke getuigenissen en al hun beschikbare functies.

Harvest levert uitstekend werk als het gaat om het ondersteunen van gebruikers door de verkooptrechter in alle fasen.

Voor bezoekers in de bewustwordingsfase bieden ze handleidingen en sjablonen. Voor degenen die zich in de interesse- of beslissingsfase bevinden: die zijn er webinars beschikbaar die het product introduceren en zelfs livesessies onder leiding van experts.

Ten slotte is er een Helpcentrum beschikbaar voor degenen die zich in de actiefase bevinden om de klanttevredenheid te verbeteren.

9. Herbal Dynamics Schoonheid

Herbal Dynamics Beauty is een huidverzorgingsmerk dat verschillende producten aanbiedt aan haar klanten. Ze begeleiden leads uitstekend door de bewustwordingsfase door veel informatie te bieden over hun producten en over algemene huidverzorging.

kruidendynamiek product

Dit gebeurt zowel via hun blog als op hun productpagina's. Kijk bijvoorbeeld eens op hun Hyaluronic Acid Serum productpagina:

Het bevat informatie over wat het product doet, hoe het te gebruiken, prijzen, verzending en meer. Een van de belangrijkste aspecten van elke verkooptrechter is om het voor uw lead gemakkelijk te maken om een ​​aankoop te doen.

Dit houdt in dat u hen de juiste informatie geeft, hen door het aankoopproces begeleidt en de voordelen van uw product laat zien - allemaal dingen waar Herbal Beauty goed in is.

Verkooptrechters zijn de sleutel tot hogere conversiepercentages en meer verkopen

Het afstemmen van uw marketing op de doelgroep die u probeert te bereiken is een van de meest effectieve manieren om hun vertrouwen te winnen naadloze verkoopkanalen laat je dat maar doen.

Of je het nu bent het runnen van een e-commerce winkel of freelance bedrijfwaar een trechter toe kan leiden hogere conversiepercentages en hogere inkomsten.