Home  /  AllesCROlead generatie  / De anatomie van effectieve website-pop-ups voor het genereren van leads

De anatomie van effectieve website-pop-ups voor het genereren van leads

Pop-ups zijn zeer nuttig gebleken als het gaat om het omzetten van bezoekers in leads, dus online marketeers doen hun best om hun volledige potentieel te benutten wanneer ze maar kunnen.

Als u voldoende gekwalificeerde leads krijgt, komt uw bedrijf automatisch op een hoger niveau naarmate uw omzet met de dag toeneemt.

Deze leads zijn mensen die aanzienlijke interesse hebben getoond in uw product of dienst en klaar zijn om het hele koperstraject te doorlopen.

Als u van plan bent pop-upvensters te gebruiken als onderdeel van een bedrijfsstrategie, zorg er dan voor dat u de effectieve gebruikt als u zoveel mogelijk e-mailadressen wilt verzamelen.

In dit artikel leggen we uit wat de belangrijkste elementen zijn van een effectieve pop-upstrategie voor het vastleggen van leads, dus let op en wel... blijf lezen!

1. Werk aan het ontwerp van je pop-up

Eerst en vooral moet u aan het ontwerp van uw pop-up werken en uw best doen om deze precies volgens uw behoeften en smaak te maken.

Je moet het er ook professioneel uit laten zien, want je wilt zeker een goede indruk achterlaten bij je bezoekers.

Uw pop-up moet overeenkomen met de stijl van uw website, dus u moet hetzelfde kleurenpalet, dezelfde lettertypen en dergelijke gebruiken, maar hij moet ook onderscheidend genoeg zijn om de aandacht van uw bezoeker te trekken.

Als je mooie pop-ups met veel conversies wilt maken die er ook nog eens professioneel uitzien, gebruik dan de tool genaamd Poptin.

Met deze pop-upbouwer kun je pop-ups volledig naar jouw smaak maken en aanpassen met de geweldige editor voor slepen en neerzetten.

Poptin-gebruikersinterface

Met slechts een paar simpele klikken kunt u kleuren, lettertypen en formaten wijzigen, tekst, afbeeldingen, logo's en meer toevoegen of verwijderen.

Design is erg belangrijk omdat het impliceert dat u om uw zakelijke uitstraling geeft en dat het uw doel is om uw toekomstige klanten tevreden te stellen met een aangename visuele presentatie.

Op die manier bouwen ze vertrouwen op, en wordt het veel gemakkelijker om ze om te zetten in leads.

Trek hun aandacht met uw ontwerp en houd ze later ook langer op uw website met uw geweldige aanbiedingen.

2. Gebruik een exit-intent pop-up met een duidelijke exit-optie

Je wilt je bezoekers niet irriteren door ze het gevoel te geven dat ze gevangen zitten.

Daarom is het belangrijk dat uw pop-upvenster zo wordt gemaakt dat het duidelijk de mogelijkheid biedt om een ​​pop-up te sluiten om irritante leads te voorkomen of voorgoed af te wijzen.

Ze moeten zich in de eerste plaats goed voelen bij het betreden van uw e-commercewebsite, dus u wilt geen slechte indruk achterlaten door geen duidelijke exit-methode op te nemen.

Deze exit-methoden kunnen verschillend zijn, maar de twee worden het meest gebruikt:

  • Plaats een 'X' in de rechterbovenhoek
  • Een creatieve en leuke Ja/Nee CTA-knop hebben

De eerste methode is een eenvoudige, intuïtieve methode waarmee uw bezoekers gemakkelijk van een pop-up af kunnen komen als ze dat willen, en de tweede biedt uw bezoekers de mogelijkheid om te kiezen of ze geïnteresseerd zijn in een aanbieding of niet.

Een designmerk Ugmonk doet het zo:

ugmonk

Probeer de bruikbaarheid van uw website zoveel mogelijk te verbeteren om een ​​plezierige ervaring voor uw bezoekers te maken.

De exit-intent-trigger is er om te voorkomen dat ze uw website verlaten, webinar registratiepagina of winkelwagentje, wat altijd een goede tactiek is om de aandacht vast te houden en de laatste kans te benutten om bezoekers in leads om te zetten.

Gebruik alle voordelen van pop-ups met exit-intentie om meer verkopen te genereren, en vergeet niet op alle details te letten, inclusief een voor de hand liggende exit-optie.

3. Gebruik een slide-in nadat je een bepaald percentage hebt gescrolld en wees beleefd  

Nadat iemand een bepaald percentage van een pagina naar beneden heeft gescrolld, is het een goede strategie om een ​​effectieve slide-in in te voegen.

Dit is een spontane, niet-opdringerige manier om een ​​aanbieding aan uw bezoekers te presenteren, aangezien de pop-up na een tijdje verschijnt en de algehele indruk niet negatief beïnvloedt.

U kunt uw bezoekers beleefd vragen zich te abonneren en uw e-maillijst uit te breiden, of u kunt hen eraan herinneren dat ze een bepaalde aankoop nog niet hebben afgerond.

Deze Deense online retailer die bekend staat om de verkoop van elektrische fietsen is een van de goede voorbeelden van hoe je dit kunt doen:

Fietsexperten

Bron: Fietsexperten

U moet de aandacht van uw bezoekers trekken, dus het gebruik van effectieve, goedgeschreven pop-ups die ook onopvallend zijn, is altijd een goede combinatie om leads vast te leggen.

Doe een goed bod en wacht tot uw slide-in pop-up al het werk voor u doet.

U kunt bijvoorbeeld een bepaald percentage, bijvoorbeeld 70%, instellen als triggerpunt, en dit heel eenvoudig doen door triggerinstellingen te gebruiken.

Stel een directe, creatieve boodschap samen en vraag bezoekers om feedback, e-mailadres of andere waardevolle gegevens.

Dit type pop-up is om verschillende redenen geweldig en u zou het moeten gebruiken als het uw bedoeling is om de leads op een zachtere manier te verzamelen.

4. Gebruik een plakbalk en maak je aanbod voortdurend zichtbaar

Een andere effectieve manier om leads vast te leggen met behulp van pop-ups is door een plakkerige balk aan de boven- of onderkant te maken en deze in uw website te integreren.

Het bijzondere aan sticky bars is dat ze constant zichtbaar blijven tijdens het scrollen en zoeken door de website, waardoor het ondernemen van actie nog makkelijker wordt. 

Een plakbalk neemt niet veel ruimte in beslag en heeft meestal een opvallendere kleur, maar is tegelijkertijd niet te complex als het om de inhoud gaat.

Een bezoeker kan het altijd zien, waardoor de kans groter is dat hij zijn aandacht trekt.

Het heeft een duidelijke CTA en u kunt het gebruiken om e-mailadressen te verzamelen, aankomende verkopen, speciale aanbiedingen, promoties en dergelijke aan te kondigen.

De Adviseur Coach doet dit op een effectieve manier door het contrast van zwart en geel te gebruiken samen met de witte letters:

adviseur coach

Het zal uw conversiepercentages op zijn minst verdubbelen door simpelweg bovenaan of onderaan uw pagina te zweven.

Het doel van een sticky bar is om in het zicht van uw bezoekers te blijven en de kans te vergroten dat u meer leads binnenhaalt door iets waardevols aan te bieden.

5. Voeg personalisatie toe aan uw pop-ups

Het is essentieel om ervoor te zorgen dat uw bezoekers zich speciaal en belangrijk voelen, dus zorg ervoor dat u personalisatie opneemt bij het maken van een pop-up voor het vastleggen van leads.

Persoonlijk worden met uw bezoekers zal zeker een positieve invloed hebben op uw bedrijf, omdat mensen ervan houden om op een hoger niveau verbinding te maken en relaties op te bouwen, vooral als ze behoefte hebben aan vertrouwen. Net als voorbeelden van zakelijke presentaties zijn ontworpen met een specifiek publiek in gedachten, dus moeten de inhoud en timing van uw pop-ups worden gepersonaliseerd op basis van het gedrag en de interesses van uw gebruiker.

U kunt uw aanbiedingen op verschillende manieren personaliseren:

  • Door uw bezoekers met hun naam aan te spreken
  • Door hun locatie op te nemen in de pop-up
  • Door uw producten te cross-selling / aanvullende producten aan te bieden

Door hun voornaam te gebruiken, komt u dichter bij uw bezoekers en zorgt u ervoor dat zij zich speciaal en goed voelen over het doen van een aankoop.

Als u besluit hun locatie op te nemen, kunt u ze verleiden, omdat mensen liever zaken doen met bedrijven die dichtbij of in hetzelfde gebied zijn.

Door complementaire producten aan te bieden, kunt u uw bezoekers laten zien dat u hun gedrag in de gaten houdt en precies weet wat zij nodig hebben naast de producten die zij bekijken.

Het zal hen het gevoel geven dat ze alleen maar kunnen profiteren van deze deal en een gevoel van noodzaak creëren. 

Besteed aandacht aan al deze nuttige tips en ga persoonlijk in gesprek met uw bezoekers om hun vertrouwen te winnen en ze succesvol te converteren.

6. Besteed speciale aandacht aan het creëren van aantrekkelijke CTA’s

Uw CTA moet behoorlijk aantrekkelijk zijn als u bezoekers wilt trekken en uiteindelijk de deal wilt sluiten.

Wanneer u het maakt, wees dan eenvoudig, beknopt en direct en gebruik actieve werkwoorden.

Een CTA moet ervoor zorgen dat uw bezoekers een bepaalde actie ondernemen, dus zorg ervoor dat deze eenvoudig is en dat het voor hen volkomen duidelijk lijkt wat hun volgende stap zou moeten zijn.

Call-to-Action-knoppen hoeven niet complex of bijzonder creatief te zijn; het is voldoende om direct te zijn en dat de boodschap wordt begrepen.

Minder boekhouding biedt een heel eenvoudig maar ook zeer aantrekkelijk voorbeeld van een CTA-knop die direct naast gegevensverzamelingsvelden wordt geplaatst:

minder boekhouding

De CTA “Laten we het doen!” zegt meer dan genoeg.

Het heeft een opvallende blauwe kleur, direct naast de velden waar het e-mailadres en wachtwoord worden ingevoerd, en is zeer direct, met een actief werkwoord en een uitroepteken, waardoor het voor uw bezoekers absoluut noodzakelijk is om precies die actie uit te voeren.

Het voelt ook alsof jij en je bezoekers samen iets doen, wat een geweldige strategie is om leads te vangen.

Plaats ze op de juiste manier, zodat potentiële kopers er niet naar hoeven te zoeken om een ​​bepaalde actie te ondernemen of de aankoop af te ronden.

Gebruik de juiste CTA voor verschillende doeleinden en gebruik ze verstandig.

7. Maak een pop-up die relevant is en gerelateerd is aan de inhoud van de website 

Uw pop-up moet logisch zijn, wat betekent dat deze direct verband moet houden met de inhoud van de website om uw bezoekers niet in verwarring te brengen.

Naast dat ze hetzelfde ontwerp hebben, moeten pop-ups en de website bij elkaar passen als het gaat om het punt van de inhoud en de boodschap die ze verzenden.

Als u bijvoorbeeld graag schoenen verkoopt, heeft het geen zin om een ​​pop-up op te nemen die is gebaseerd op aanbiedingen over motoroliën.

Zorg er dus voor dat je relevant blijft en dat je daadwerkelijk iets van waarde aanbiedt aan je leads.

De inhoud van een pop-up moet volledig aansluiten bij waar de bezoeker al kennis mee heeft gemaakt toen hij via uw e-commerce website zocht.

Wees voorzichtig en probeer ze niet af te wijzen met iets nutteloos, maar geef ze geweldige aanbiedingen die uw kansen op conversie vergroten.

The Bottom Line

Het creëren van goed ontworpen, effectieve en boeiende pop-ups is een complexe taak, maar het is niet onmogelijk.

Met de juiste tips en tools kun je geweldige pop-upvensters maken en je geweldige aanbiedingen op talloze manieren presenteren. 

met Poptin, je kunt niet alleen eenvoudig prachtige pop-ups maken, maar je kunt ze ook volledig aanpassen en er professioneel en smaakvol uit laten zien.

Door verschillende soorten pop-ups te gebruiken, waaronder personalisatie, aantrekkelijke CTA's en meer, kunt u moeiteloos effectieve pop-ups voor het vastleggen van leads creëren.

Schenk dus aandacht aan deze belangrijke elementen en zie uw bedrijf elke dag groeien!

Aazar Ali Shad is een ondernemer, groeimarketeer (geen hacker) en een doorgewinterde SaaS-man. Hij houdt ervan om inhoud te schrijven en wat hij heeft geleerd met de wereld te delen. Je kunt hem volgen op Twitter @aazarshad of aazarshad.com