Home  /  AllesCRO  / Waarom bannerpop-ups onderdeel moeten zijn van uw groeistrategie

Waarom bannerpop-ups moeten worden opgenomen in uw groeistrategie

Waarom bannerpop-ups moeten worden opgenomen in uw groeistrategie

Bannerpop-ups zijn in de loop der jaren steeds populairder geworden als een fantastische manier om reclame te maken leads converteren in mogelijke verkopen en ervoor te zorgen dat uw online bedrijf zo succesvol mogelijk is.

In het volgende artikel bespreken we alle aspecten die u moet weten over bannerpop-ups en verschillende manieren om deze in uw website te integreren.

Blijf lezen om er meer over te leren.

Cruciale stappen voor het opbouwen van een effectieve strategie voor bedrijfsgroei

Het belangrijkste dat u moet doen voordat u een bedrijf start, is een groeistrategie opstellen, omdat dit u de stappen geeft die u moet volgen om uw verkoop- en media-aanwezigheid te vergroten.

Na grondig onderzoek te hebben gedaan, zijn we tot de volgende kritische elementen gekomen als de belangrijkste in een bedrijfsgroeistrategie:

Social Media

Tegenwoordig moeten alle bedrijven een actieve aanwezigheid op sociale media om hun diensten te promoten, aangezien dit de meest directe manier is om verkeer naar hun website te leiden.

Sociale media zijn de afgelopen tien jaar de meest directe manier geworden om in contact te komen met het door u gewenste publiek. Daarom is het van cruciaal belang om te bepalen welke kanalen u moet gebruiken en hoe u uw merk via deze kanalen kunt presenteren.

Toch zal actief zijn op sociale media niet voldoende zijn om mensen naar uw website te leiden, dus u kunt het beste investeren in advertenties op sociale media. Verschillende socialemediagiganten, zoals meta en Kopen Google Reviews, de kracht hebben om uw gewenste doelgroep te segmenteren en geschikte advertenties te promoten bij de mensen die er het meest in geïnteresseerd zullen zijn.

Search Engine Optimization (SEO)

Het is ook van cruciaal belang om te onthouden dat, hoewel uw website misschien wel ongelooflijk gebouwd is, u uw investering verliest als mensen deze niet gemakkelijk via zoekmachines kunnen vinden. Daarom, zoekmachineoptimalisatie op al uw pagina's is cruciaal om uw merk zichtbaarder te maken voor anderen.

Om uw websites goed te optimaliseren, kunt u een grote verscheidenheid aan strategieën inzetten, zoals alt-tekst bij afbeeldingen, trefwoordanalyses en metabeschrijvingen.

Veel startups besteden deze service echter uit aan andere bedrijven, omdat het vaak te ingewikkeld is voor hun interne marketingafdelingen.

Bloggen en contentproductie

Net als bij SEO kunt u uw website promoten door een contentmarketingstrategie te ontwikkelen die bloggen omvat. Hierdoor kunnen gebruikers langer op de pagina blijven, het verhogen van uw ranking in zoekmachines.

Niettemin is bloggen niet alleen nuttig bij het verbeteren van uw SEO en geeft het u ook een gevoel van autoriteit in uw vakgebied. Het zal u ook helpen een loyaal publiek te ontwikkelen dat u waarschijnlijker zult omzetten in verkopen als zij het juiste stuk inhoud lezen.

U kunt uw producten zelfs discreet in uw blogs presenteren en de gebruikers naar uw winkel doorsturen.

Waardevolle loodmagneten

Leadmagneettools worden ook als beste beoordeeld in de meeste digitale marketingstrategieën. Ze bestaan ​​uit een downloadbaar item dat uw gebruikers kunnen krijgen in ruil voor hun contactgegevens.

Op deze manier zullen uw gebruikers dat ook doen waardevolle inhoud verkrijgen, en u krijgt hun contactgegevens om een ​​solide en hechte relatie met hen op te bouwen. Enkele belangrijke voorbeelden zijn gratis proefversies, documenten, enz.

Het ontwikkelen van deze tools kan behoorlijk veeleisend zijn voor uw bedrijf, maar als u het goed doet, krijgt u de resultaten waarnaar u op zoek bent.

E-mailmarketing

Veel mensen denken dat e-mails tot het verleden behoren, maar duizenden mensen gebruiken hun e-mails elke dag, waardoor ze een ideaal hulpmiddel zijn om gebruikers om te zetten in verkopen.

Een maken juiste e-mailmarketingstrategie kan het nodig zijn dat u veel middelen investeert. Toch creëert het een gevoel van individualiteit tussen u en uw klanten, waardoor de kans groter is dat ze uw diensten inhuren.

Dit is een krachtig hulpmiddel, omdat het gemakkelijk is om het niet goed te doen, maar alle merken moeten op zijn minst proberen er een solide strategie omheen te creëren.

Wat zijn bannerpop-ups?

Voordat we in banner-pop-ups duiken, moeten we eerst het concept van pop-ups zelf kennen. Het zijn vensters die automatisch verschijnen nadat de gebruiker iets op de website activeert. U kunt selecteren welke triggers te gebruiken zodat uw gebruikers de pop-up precies zien wanneer ze dat nodig hebben, waardoor de kans groter wordt dat deze in verkopen worden omgezet.

Houd er rekening mee dat u, afhankelijk van uw doel, vele soorten pop-ups kunt gebruiken, maar dat u ze zorgvuldig moet gebruiken om te voorkomen dat de navigatiestroom van uw gebruiker wordt verstoord en dat deze de pagina verlaat. Het overmatig gebruik van pop-ups verhindert dat veel websites groeien, wat het imago van het merk schaadt.

Pop-upbanners bestaan ​​uit een banner die onderaan de interface verschijnt. Ze zijn meestal voorzien van een promotionele afbeelding, zoals kortingsaanbiedingen of nieuwe diensten.

Wanneer en waar worden pop-ups gebruikt?

We hebben al besproken waarom het gebruik van pop-ups cruciaal is voor alle digitale bedrijven, omdat ze verschillende opties bieden aan de bezoekers van de pagina. Toch zijn enkele van de meest populaire manieren om pop-ups te gebruiken de volgende:

Pop-upformulier

Deze pop-ups zijn typeformulieren die bedoeld zijn om de informatie die u van uw potentiële klanten ontvangt te verzamelen en een goede digitale marketingstrategie te creëren die hen betrokken houdt bij uw merk.

Boeiende animaties

Een andere standaard pop-upmethode zijn boeiende animaties, omdat ze een emotionele band met de gebruiker creëren die hem ertoe aanzet het formulier in te vullen of specifieke acties op uw website uit te voeren.

Call-to-action-knoppen

De laatste methode die we zullen bespreken zijn call-to-action-knoppen, die cruciaal zijn als je wilt dat je pop-up werkt. Ze zijn bedoeld om gebruikers ervan te overtuigen een specifieke actie uit te voeren, zoals het kopen van een product, het registreren op uw platform, enz.

5 alternatieven voor bannerpop-ups

Als bannerpop-ups niet jouw ding zijn, zijn er honderden andere pop-ups waaruit je kunt kiezen.

Enkele van de meest voorkomende zijn de volgende:

1. Klik op Pop-up

Deze pop-ups worden geactiveerd zodra de gebruiker op een bepaald gebied klikt. Een goed voorbeeld is dat wanneer ze op de 'over ons'-site klikken, er soms een menu met succesverhalen op het scherm van de gebruiker verschijnt.

U moet echter voorzichtig zijn bij het gebruik van deze pop-up, omdat deze de gebruiker soms kan afleiden van de oorspronkelijke actie die hij uitvoerde, waardoor hij zijn interesse kan verliezen en de website kan verlaten.

De beste manier om dit soort pop-ups te gebruiken is wanneer de gebruiker op een plaats klikt die niet doorverwijst naar een andere pagina, omdat dit de navigatie niet onderbreekt en hem in staat stelt de informatie te ontvangen die u hem wilt presenteren. .

Getimede pop-up

Dit is het meest gebruikte type pop-up, omdat het bestaat uit een automatische banner die verschijnt nadat de gebruiker langere tijd op de pagina is geweest. Het hele punt is om de aandacht van de gebruiker te trekken en deze te wijzen op iets dat hij misschien over de pagina mist. Het is gebruikelijk om deze pop-ups te activeren zodra de gebruiker 30 seconden doorbrengt zonder ergens op te klikken.

Gebruik deze strategie altijd met zorg en gebruik inhoud die verband houdt met de doelstellingen van de pagina, zoals het voorkomen van het verlaten van een winkelwagentje door gratis verzending aan te bieden op een e-commercepagina.

Blader Pop-up

U kunt ook scroll-pop-ups gebruiken, die worden geactiveerd zodra de gebruiker naar een bepaald paginagedeelte scrolt. U kunt het ook zo programmeren dat het verschijnt zodra de gebruiker stopt met scrollen. Dit geeft ze iets extra's om te lezen en een oproep tot actie om uit te voeren zodra ze klaar zijn met de website.

Het beste wat u kunt doen, is de inhoud van de pagina relateren aan de inhoud van de pop-up, waardoor het conversiepercentage toeneemt.

Sluit de intentiepop-up af

Deze soort pop-up verschijnt meestal op pagina's zodra het platform herkent dat de gebruiker over de knop 'Tabblad sluiten' beweegt, en het is bedoeld om ze langer op de pagina te houden.

Als je wilt dat deze pop-up succesvol is, moet je iets aanbieden waardoor de gebruiker de pagina niet kan verlaten. Daarom wordt het ook wel een retentiepop-up genoemd. Toch is het bereiken van dit doel niet eenvoudig, omdat je meestal een speciale korting of freemium-inhoud moet aanbieden om de gebruiker zo betrokken mogelijk te houden.

Stationaire spandoeken

Ten slotte is het laatste alternatief dat we zullen beoordelen stationaire banners. Deze banners worden meestal bovenaan de pagina weergegeven en worden gebruikt om bepaalde advertenties te tonen.

Ze zijn over het algemeen groot en opvallend, waardoor ze voor sommige mensen vervelend kunnen zijn. Toch kunnen ervaren marketeers een manier vinden om ze zo minder opdringerig mogelijk te maken om de gebruikerservaring niet te beïnvloeden. 

Een van de beste manieren om dit te doen is door de inhoud gerelateerd te houden aan hun websites, zoals leadmagneten of andere relevante call-to-actions.

Waarom bannerpop-ups moeten worden opgenomen in uw groeistrategie

Hoewel Google sterk gekant is tegen mobiele pop-ups, mag u deze niet uit uw strategie voor digitale inhoud verwijderen.

Daarom zullen we vijf belangrijke redenen bespreken waarom u pop-ups op uw website zou moeten plaatsen.

  • Aandacht trekkend

U mag nooit vergeten dat de aandachtsspanne van mensen extreem kort is, wat betekent dat ze belangrijke informatie op uw site kunnen missen. U kunt dit voorkomen door deze kernboodschappen via pop-ups weer te geven.

  • Ze trekken de ogen naar wat het belangrijkste is

De meeste websitebezoekers weten dat pop-ups iets belangrijks aangeven en moeten daar aandacht aan besteden. Daarom zullen ze meestal de tijd nemen om te analyseren wat de banner zegt, in plaats van het meteen te vergeten.

  • Ze zijn veelzijdig

Vroeger, als je pop-ups wilde gebruiken, zouden ze het bureaublad van de gebruiker hebben verstopt, waardoor ze de website niet konden gebruiken waarvoor ze bedoeld waren. Tegenwoordig kunt u echter bepaalde triggers programmeren die de gewenste pop-ups op het juiste moment van de gebruikerservaring laten zien.

  • Ze houden de site schoon

Een cruciaal element dat steeds relevanter wordt, is de esthetiek van de website. Tegenwoordig is het cruciaal om visueel aantrekkelijke interfaces te creëren om te voorkomen dat gebruikers de pagina verlaten vanwege visuele ruis. Dit maakt het een uitdaging om speciale berichten weer te geven zonder de interface van de website te beschadigen, dus het toevoegen van pop-ups kan soms zeer effectief en noodzakelijk zijn.

  • Ze verhogen de conversies

De belangrijkste reden waarom de meeste mensen pop-ups gebruiken, is dat is aangetoond dat ze de conversieratio's van de website verhogen. Gemiddeld converteren ze tot 3% van de bezoekers die ze zien, maar de beste pop-ups kunnen dat percentage verhogen tot 9%.

Ze zijn ook nuttig om de betrokkenheid van de site te vergroten en gebruikers ertoe aan te zetten specifieke acties uit te voeren.

Beginnen met Poptin

Als u nieuw bent op het gebied van digitale marketing, hoeft u niet bang te zijn voor pop-ups. Veel mensen hebben ze een slechte reputatie bezorgd, maar dat komt omdat ze niet weten hoe ze ze op de juiste manier moeten gebruiken.

Met de juiste begeleiding hoeft u zich geen zorgen te maken over het verhogen van uw bouncepercentage; dat is waar Poptin in beeld komt.

Poptin biedt de juiste functies die u nodig hebt om succesvolle pop-upstrategieën uit te voeren die de bouncepercentages verlagen en uw gebruikers betrokken houden bij de inhoud van uw website.

De meest gebruikte pop-ups zijn exit-intent-pop-ups, maar er zijn honderden andere typen die u voor uw website kunt proberen, en met Poptin kunt u met al deze typen experimenteren totdat u degene vindt die het beste voor u werkt. .

Als u nog steeds niet zeker weet of u pop-ups in uw digitale marketingstrategie moet opnemen of niet, laat ons u dan vertellen over de volgende casestudy's van bedrijven die besloten Poptin te gebruiken om hun omzet te verhogen:

  • Groene Banaan: Dit bedrijf slaagde erin zijn conversies in slechts één maand tijd tot 400% te verhogen.
  • klautert: Het ontving 56 nieuwe aanmeldingen en verhoogde het conversiepercentage in slechts twee weken naar 20%.
  • XPLG: Dit bedrijf kreeg dankzij zijn leadmagneten 33 nieuwe klikken en 20 e-mailadressen.
  • okisam: Het verhoogde het aantal webinarregistraties de afgelopen twee maanden drie keer en organiseerde in slechts één maand zeventien nieuwe zakelijke bijeenkomsten.
  • Groothandel in shapewear: Het verhoogde de klantenwerving drie keer in vergelijking met de afgelopen maanden.

Deze succesvolle pop-upcampagnes zijn tot stand gekomen dankzij Poptin, dus we raden u ten zeerste aan al onze diensten te bekijken en het volgende bedrijf op deze lijst te worden. Probeer Poptin vandaag gratis!

Zij is de marketingmanager van Poptin. Haar expertise als contentschrijver en marketeer draait om het bedenken van effectieve conversiestrategieën om bedrijven te laten groeien. Als ze niet werkt, verwent ze zich met de natuur; het creëren van unieke avonturen en het verbinden met allerlei soorten mensen.