Home  /  Allesanalytics  / Hoe u de beste klantanalysesoftware kiest [bijgewerkt in 2022]

Hoe u de beste klantanalysesoftware kiest [bijgewerkt in 2022]

De moderne markt is zeer competitief en alleen bedrijven die de juiste tools gebruiken, winnen nog steeds. De krachtigste tools van vandaag dienen om een ​​enorme hoeveelheid gegevens te verzamelen over bezoekersstatistieken, gedrag en gewoonten. De gegevens bieden tal van voordelen voor bedrijven in verschillende sectoren.

Deze tools helpen bedrijven ook patronen op te pikken, waardoor ze dat kunnen doen klantgedrag voorspellen te verwijzen in de toekomst.

De grote vraag naar deze tools heeft een rijke markt gecreëerd met veel opties. Hoewel veel van deze tools geweldige functies bieden, levert niet elke tool u de gegevens op die u nodig heeft. Omdat ze verschillende kosten met zich meebrengen, is het vinden van de beste prijs ook essentieel.

In dit artikel ontdekt u enkele cruciale zaken waarmee u rekening moet houden voordat u de beste klantanalysesoftware kiest. Voordat we op alle details ingaan, gaan we eerst eens kijken naar klantanalysesoftware en waarom deze essentieel is.

Wat is klantanalysesoftware?

Software voor klantanalyse helpt bedrijven hun doelgroep, bezoekers en gebruikers beter te begrijpen. Er is een breed scala van deze tools op de markt, omdat hun unieke ontwerp gegevens verzamelt over specifiek gebruikersgedrag.

Met sommige klantanalysetools kunt u bijvoorbeeld de leeftijd, locatie en tijd die uw bezoekers op uw platform doorbrengen, achterhalen. Nadat u toegang heeft gekregen tot al deze gegevens, kunt u uw website beter optimaliseren voor toekomstige bezoekers en aanpassen om hen beter van dienst te zijn.

Aan de andere kant kunt u ook tools gebruiken om een interactieve hittekaart voor alle pagina's op uw website. Op die manier kunt u het gedragspad van uw klanten op uw hele website zien. 

Zien hoe jouw bezoekers reageren op pop-ups, notificaties en knoppen levert een concurrentievoordeel op. Door deze statistieken te volgen, zal blijken of optimalisatie het klanttraject kan helpen verbeteren.

Al met al helpen deze tools bedrijven cruciale gedragsgegevens over hun klanten te verkrijgen om hun diensten te verbeteren.

Hoe kan klantanalyse uw bedrijf helpen?

Door al die gegevens te verzamelen, krijgt u een compleet beeld van het gedrag van uw klanten op uw platform. Het kan u een idee geven van de benodigde verbeteringen die tot tal van voordelen kunnen leiden. Sommige hiervan omvatten:

  • Klanttevredenheid
  • Hogere klantenbinding
  • Betere conversiepercentages
  • Vlotte klantreis
  • Nauwkeurig gerichte advertenties
  • Groeiende winsten

Dit zijn allemaal krachtige redenen die zorgen voor een gestage bedrijfsgroei. Er zijn echter een aantal belangrijke dingen waarmee u rekening moet houden.

Blijf lezen om te zien waar u rekening mee moet houden voordat u uw volgende softwaretool voor klantanalyse implementeert.

1. Begin met je doelen

De cruciale stap voor vooruitgang is het definiëren van wat uw werkelijke doel is. Wat wil je op dit moment verbeteren? Is het jouw klantenservice? Is het jouw salesfunnel? Wil je beter betrokkenheid van sociale media? Bent u op zoek naar meer omzet?

Het beantwoorden van al deze vragen is noodzakelijk voordat u verdergaat. Nadat u dat heeft gedaan, weet u welke richting u op gaat. Op dat moment kunt u beslissen welke sets hulpmiddelen u nodig heeft om de gewenste resultaten te bereiken.

Als u bijvoorbeeld meer omzet wilt, heeft u een analysetool nodig die zich richt op het meten van die statistiek.

2. Gebruiksvriendelijkheid

De implementatie van welke tool dan ook kost enige tijd. Het is belangrijk om die periode zo veel mogelijk te verkorten. Dat bereik je door de kenmerken van gebruiksvriendelijke software te herkennen. 

Ten eerste kun je het beste kiezen voor een tool die een niet-technische gebruiker kan implementeren. Dat elimineert de noodzaak voor een duur trainingsproces om het op te zetten.

Ten tweede: zoek een tool die wordt geleverd met uitstekende documentatie. Dat vereenvoudigt het hele proces van het gebruik ervan. Controleer echter hoe responsief de klantenondersteuning is. Zo weet u of u erop kunt rekenen als er iets misgaat.

Last but not least: streef naar een overzichtelijke interface die aangeeft welke soort gegevens momenteel worden weergegeven. Elke medewerker die met de tool in aanraking komt, moet binnen een dag of twee weten hoe hij deze moet gebruiken.

Eenvoud zorgt ervoor dat alles soepel verloopt en uw team kan de tool snel aan de reguliere workflow toevoegen.

3. Integratieondersteuning

Integratie is van cruciaal belang voor bedrijven, omdat het veel voordelen met zich meebrengt. Maar telkens wanneer een nieuw hulpmiddel aan het arsenaal wordt toegevoegd, moet het goed samengaan met andere.

Dus als u van plan bent nieuwe software voor klantanalyse toe te voegen aan uw verzameling tools, kies dan voor een oplossing die gemakkelijk met uw hele systeem kan worden geïntegreerd.

Als u bijvoorbeeld een CRM oplossing, kunt u controleren of de analysetool ermee integreert. Op die manier kunt u de gegevens over het gebruikersgedrag extraheren en alles op één plek bewaren.

Hoe meer integratiemogelijkheden er beschikbaar zijn, hoe beter. Het is ook cruciaal voor de toekomst van een bedrijf vanwege de integratie met alle tools in de toekomst.

4. Schaalbaarheidspotentieel

Het kiezen van een tool die momenteel aan uw zakelijke behoeften voldoet, is niet de beste strategische zet. Voordat u besluit voor welke software u kiest, is het essentieel om goed na te denken. Wat gebeurt er als jouw team groeit? Wat gebeurt er als uw hele bedrijf blijft groeien?

Kan dat instrument effectief blijven en zich in de toekomst aanpassen aan uw potentiële behoeften? Daarom kunt u het beste samenwerken met professionele dienstverleners die de functionaliteit van hun tool in de cloud houden.

Cloudgebaseerde softwaretools zijn perfect voor het schalen van scenario's, omdat ze zich snel kunnen aanpassen aan nieuwe zakelijke eisen.

Zet schaalbaarheid op uw checklist voordat u een definitief oordeel velt. Bekijk alle functies van de tool en controleer hoe flexibel deze is.

5. pricing

Hoe goed een bedrijf het ook doet, het moet altijd de meest efficiënte manieren vinden om met zijn kapitaal om te gaan. Voordat u de deal tekent, analyseert u het prijsmodel van de softwaretool grondig. Er zijn altijd verschillende opties beschikbaar.

Hier zijn enkele van de meest populaire prijsmodellen die u tegenkomt:

  • Abonnementsprijzen — Dit betekent dat u een maandelijks of jaarlijks bedrag betaalt voor het gebruik van de software.
  • Eenmalige vergoeding — Nadat u de eenmalige vergoeding heeft betaald, krijgt u levenslange toegang tot de softwaretool.
  • Betalen naar gebruik — Sommige bedrijven brengen voor hun tools kosten in rekening op basis van uw gebruik. Hoe meer u de tool gebruikt, hoe hoger de prijs. Aan de andere kant: hoe minder je het gebruikt, hoe lager de prijs.

Enkele cruciale dingen om in gedachten te houden zijn eventuele verborgen kosten. Controleer ook of de service door uzelf wordt gehost of in de cloud is gebaseerd. Bij het eerste krijgt u te maken met extra hardwarekosten, terwijl bij het laatste alle kosten voor rekening van de provider komen.

Nadat u de tijd heeft genomen om de verschillende opties op de markt te vergelijken, komt u snel tot de conclusie welke het beste werkt voor uw zakelijke behoeften.

6. Gedetailleerde analyses

Hoewel u op zoek bent naar een tool die u van meetgegevens voorziet, kan het handig zijn om er een te kiezen die over een aantal geavanceerde functies beschikt.

Het kan bijvoorbeeld gedragspatronen detecteren om trends in de toekomst te voorspellen.

Vervolgens kunt u de tool gebruiken om inzichtelijke rapporten te maken die u helpen betere bedrijfsresultaten te behalen.

7. Maatwerk

Verschillende tools worden geleverd met specifieke functies die niet het beste passen bij verschillende bedrijfsprocessen. Daarom is het essentieel om te zien of het aanpasbaar is om aan uw exacte behoeften te voldoen.

De kans bestaat bijvoorbeeld dat u een maatwerkoplossing nodig heeft die past in uw huidige workflow.

Denk bovendien na over uw toekomstige behoeften. Is de software die u van plan bent te gebruiken aanpasbaar om in de toekomst aan uw eisen te voldoen?

8. Mobiele ondersteuning

Steeds meer bedrijven werken met externe medewerkers. Vaak zijn werknemers onderweg, maar blijven ze productief. Een van de cruciale dingen om te overwegen is mobiele ondersteuning.

Is de tool beschikbaar op mobiele platforms? Kunnen gebruikers rapporten maken, bewerken en delen met hun collega's? Dit zijn allemaal essentiële vragen voor de moderne beroepsbevolking.

Met een grondig onderzoek van de functies van de tool kun je gemakkelijk zien of deze voldoet aan de criteria voor mobiele compatibiliteit.

9. Samenwerking

Hoewel de analysetool verschillende datasets moet verzamelen, is het ook essentieel dat deze samenwerkingsfuncties ondersteunt, of beter nog, een gecentraliseerde enterprise datawarehouse waar alle gegevens worden geconsolideerd en gestandaardiseerd.

Werknemers moeten in staat zijn om snel analyserapporten te coördineren en uit te wisselen voordat ze belangrijke beslissingen nemen.

Dat is niet nodig als alle werknemers zich op één plek bevinden, maar het wordt noodzakelijk voor grotere bedrijven met externe kantoren. Het is nog een reden waarom mobiele ondersteuning essentieel is. Medewerkers kunnen hun mobiele apparaten gebruiken om onderweg aan verschillende projecten samen te werken.

Het garanderen van een naadloze samenwerking is in alle sectoren van cruciaal belang, omdat hierdoor de productiviteit hoog blijft.

10. Veiligheid

Bevat de analysetool beveiligingsfuncties? Al die data zijn kostbaar en die wil je graag in je bezit houden. Gezien de aard van afstandswerk, zullen veel van uw medewerkers verschillende netwerken gebruiken om verbinding te maken met uw systeem en met gegevens te werken.

Kies voor een tool met een ingebouwd systeem om indringers op afstand te houden. Dat zal binnenkort belangrijker worden, omdat het aantal cyberaanvallen blijft groeien. U kunt ook een beveiligde online opslagplaats gebruiken om gevoelige informatie op te slaan en uw persoonlijke gegevens te verbeteren beveiliging van gegevensopslag.

Afsluitende gedachten

Hopelijk helpt dit artikel u bij het vinden van de beste tool voor uw bedrijf. Overweeg alle bovengenoemde elementen voordat u tot een conclusie komt. Kies een oplossing voor klantanalyse die het beste bij uw bedrijfsmodel past.

De belangrijkste zaken waarmee u rekening moet houden, zijn functies, flexibiliteit en prijs. Deze drie zullen een aanzienlijke impact hebben op de inspanningen van uw team. Wanneer u alles in evenwicht heeft gebracht, kunt u uw beste keuze proberen. Vanaf het moment dat u het gaat gebruiken, weet u of u de juiste keuze heeft gemaakt.

Over de auteur:

Mohamed Sehwail is een pionier op het gebied van investeringen en financiën, die de afgelopen tien jaar heeft geprofiteerd van sterke ondernemers- en financiële vaardigheden door in leidinggevende functies te werken.