Home  /  Alleswebsite ontwikkeling  / Beste SaaS-website-ontwerpvoorbeelden 2022

Beste SaaS-website-ontwerpvoorbeelden 2022

Beste SaaS-website-ontwerpvoorbeelden 2022

De afgelopen jaren is SaaS uitgegroeid van een modieuze technologietrend tot een oplossing waar veel bedrijven en individuen op vertrouwen.

Think Yalantis.comFactoren als kostenefficiëntie, beschikbaarheid van tijdige updates en eenvoudig onderhoud hebben bijgedragen aan deze groei. Deze afhankelijkheid heeft de behoefte aan SaaS voor webontwerp vergroot. Dit jaar zou SaaS $145 miljoen kunnen bereiken.

Als u een unieke dienst wilt aanbieden of een succesvol product wilt bouwen dat aan de behoeften van uw doelgroep voldoet, moet u zich concentreren op de SaaS-ontwerppatronen die u op uw site gebruikt. Dit komt omdat bezoekers naar deze elementen zullen kijken om te bepalen of jouw product of dienst de moeite waard is.

Om deze reden moet uw SaaS-website aantrekkelijk en uitstekend zijn. Het moet ook een duidelijke boodschap overbrengen en uw doelgroep helpen de waarde van uw service te begrijpen.

SaaS-websiteontwerpspecificaties

Voordat u de beste SaaS-website-ontwerpen selecteert, is het van cruciaal belang om de specifieke kenmerken van website-ontwerp te begrijpen. Tegenwoordig is SaaS populair geworden openbare clouddienst.

Statistieken geven aan dat 89% van de consumenten een merk met een uitstekende gebruikerservaring verkiest boven zijn concurrent.

Bovendien is 94% van de eerste indruk van een site ontwerpgerelateerd.

Daarom moet u zoeken naar manieren om op te vallen, loyale klanten aan te trekken en een concurrentievoordeel verdienen via verschillende strategieën, zoals het implementeren van gedenkwaardige ontwerpelementen.

Het hebben van een unieke SaaS-website is echter een van de meest effectieve technieken in deze krappe markt. Dit komt omdat het uw product of dienst effectief introduceert bij uw doelgroep en uitlegt hoe het werkt. Het trekt ook meer gebruikers aan met aantrekkelijke webpagina's.

Een SaaS-website stelt de eindgebruikers ook in staat de voordelen te realiseren die uw SaaS-product biedt.

SaaS-websitepraktijken

Om van deze voordelen te profiteren, moet u zich houden aan verschillende ontwerppraktijken voor SaaS-sites. Deze omvatten:

Intuïtieve Interface

Uw concurrentievermogen in de SaaS-industrie hangt af van uw vermogen om bezoekers naar uw website te houden en ervoor te zorgen dat hun navigatietraject naadloos verloopt. Om dit te bereiken moet u een intuïtieve en gemakkelijk te begrijpen interface creëren waarmee eindgebruikers zonder moeite toegang kunnen krijgen tot essentiële informatie. 

Volgens statistieken duurt het 2.6 seconden voordat gebruikers de invloedrijke delen van een website identificeren en 0.05 seconden voordat gebruikers een mening over een merk vormen. Daarom zal een interface die moeilijk te begrijpen is, uw potentiële klanten in verwarring brengen en wegjagen.

Duidelijke websitenavigatie

Een andere praktijk die u in acht moet nemen bij het maken van een SaaS-website is duidelijke navigatie. Een SaaS-landingspagina bevat doorgaans weinig informatie.

Zorg er daarom voor dat u belangrijke informatie opneemt, zoals links en CTA's, en plaats deze op een plek waar gebruikers deze gemakkelijk kunnen vinden.

Directe product- of service-introductie

Het is cruciaal om de bezoekers van uw SaaS-website een duidelijk beeld te geven van waar u mee te maken heeft. U moet hen ook uitleggen hoe uw product werkt, wat de belangrijkste kenmerken zijn en welke voordelen het biedt.

Uw doelgroep moet zich deze waarde realiseren zodra hij uw pagina opent. U kunt het product introduceren met behulp van een opvallende kop, een aansprekende foto of een simpele demo.

Opvallende CTA’s

Het is raadzaam om onderscheidende en aantrekkelijke call-to-action-knoppen op uw SaaS-website te hebben.

Bovendien kunt u overwegen om ze bovenaan de website te plaatsen, zodat bezoekers ze kunnen opmerken en de vereiste actie kunnen uitvoeren.

U kunt hen bijvoorbeeld vragen zich aan te melden of een demo te bekijken.

Voeg recensies van tevreden klanten toe

Aanbieders van SaaS-oplossingen moeten ook feedback van klanten op hun websites opnemen. Dankzij deze aanvullende informatie kunnen gebruikers zich dichter bij de beschreven voordelen voelen. Het zal ook anderen overtuigen om uw SaaS-product of -dienst te gebruiken.

Beste SaaS-website-ontwerpen

Nadat u de principes kent die u moet volgen bij het bouwen van een SaaS-product, moet u bepalen welk ontwerp u het beste op uw website kunt gebruiken. Lees verder voor enkele voorbeelden van de beste SaaS-website-ontwerpen in 2022.

dropbox

Het webontwerp van Dropbox is eenvoudig, duidelijk en minimaal. De startpagina bevat sloganverklaringen en goedgeschreven tekst die de aangeboden diensten en de belangrijkste kenmerken ervan weergeeft.

Bovendien biedt het een eenvoudig aanmeldingsformulier dat gebruikers kunnen invullen om de service te gaan gebruiken.

Dropbox is een uitstekende optie voor mensen die op zoek zijn naar een op inloggen gericht SaaS-ontwerp. Dit SaaS-productontwerp is echter niet geschikt voor degenen die nieuwe SaaS-bedrijven starten.

Dit komt omdat het plaatsen van een aanmeldingsformulier in het midden van uw landingspagina de bezoekers die geen idee hebben van uw product, in verwarring kan brengen.

Figma

Dit populaire websiteontwerp voor SaaS biedt meerdere webontwerp- en grafische ontwerpfuncties. Het ondersteunt ook de samenwerking van verschillende elementen binnen het systeem.

Bovendien betrekt het de gebruikers met creatieve en aantrekkelijke animaties en afbeeldingen om hen te helpen de waarde van de tool te begrijpen.

Figma baseert zijn website op een flexibel en consistent ontwerp. Met deze aanpak kunnen ontwerpers de website snel en effectief bijwerken, de lettertypen wijzigen of nieuwe pagina's toevoegen.

KISSmetrics

Mensen die e-commercebedrijven runnen, zouden moeten overwegen om dit product- en marketinganalyseplatform te gebruiken. Het biedt verschillende functies die u kunt gebruiken om uw omzet, verkoop en conversiepercentage bij te houden.

De Kissmetrics-website heeft een eenvoudig en nauwkeurig ontwerp waardoor bezoekers deze functies snel kunnen begrijpen. Het maakt ook gebruik van zacht kleurcontrast om belangrijke boodschappen te benadrukken. Bovendien biedt het ontwerp gebruikers de mogelijkheid om vragen te stellen via een chatbot.

Slack

Slack is een uitstekend SaaS-programmaontwerp voor websites. Met dit communicatiemiddel kunt u berichten versturen, ongeacht de grootte van uw organisatie. Wereldwijd maken ongeveer 600,000 organisaties gebruik van dit platform.

Slack heeft een eenvoudig, duidelijk en creatief websiteontwerp met video's van hoge kwaliteit, klassieke lettertypen en unieke en levendige kleuren. Deze functies zijn verantwoordelijk voor de 88% meer tijd die gebruikers op dit platform besteden.

Het heeft ook een handig menu, een intuïtieve interface en een duidelijke CTA-knop. Dit type ontwerp richt zich op integraties die aanzienlijk bijdragen aan de effectiviteit van verschillende communicatieplatforms. Dankzij deze ontwerpkenmerken heeft Slack ongeveer 10 miljoen actieve gebruikers kunnen aantrekken.

Grammarly

Grammarly is een platform dat gebruikers helpt duidelijk en effectief te communiceren. Het biedt gedetailleerde suggesties waarmee schrijvers hun spelling- en grammaticafouten kunnen corrigeren, hun zinnen duidelijker kunnen maken en hun toon kunnen verfijnen.

Tegenwoordig heeft grammatica ongeveer 30 miljoen actieve gebruikers, dankzij het gebruiksvriendelijke ontwerp.

De website van Grammarly heeft een eenvoudig en intuïtief ontwerp. Het heeft verschillende functies, zoals samenwerkingstools, plagiaatdetectie, tekstbewerking, thesaurus, interpunctiecontrole, projectbeheer en grammaticacontrole.

Het is ook eenvoudig te gebruiken, omdat u alleen uw inhoud hoeft te plakken en vervolgens een realtime rapport kunt krijgen. Bovendien stelt het gecentraliseerde administratieve dashboard gebruikers in staat hun abonnementen te beheren en hun prestaties te volgen.

WooCommerce

WooCommerce is een e-commerceplatform speciaal ontworpen voor mensen die WordPress gebruiken. Het stelt gebruikers in staat hun websites te bouwen en aan te passen op basis van hun zakelijke behoeften.

De landingspagina van de website geeft gebruikers een duidelijk beeld van het aangeboden product en hoe het werkt.

Het heeft ook een CTA-knop die potentiële klanten vraagt ​​om ‘een nieuwe winkel te starten’.

De hoofdpagina biedt ook aantrekkelijke voorbeelden om mogelijke problemen aan te pakken die beginnende websitebouwers kunnen ervaren.

Het opnemen van dergelijke functies in het websiteontwerp bewijst dat WooCommerce zijn klanten kent en om hem geeft.

Schets

Sketch is een tool waarmee je prachtige ontwerpen kunt maken voor macOS-systemen. Het heeft een moderne, gebruiksvriendelijke en prachtig vormgegeven website.

Verschillende functies, zoals een intuïtieve interface, aantrekkelijke beelden en achtergrondverlopen, helpen gebruikers begrijpen hoe deze SaaS-tool werkt.

De website heeft ook een video die potentiële klanten kunnen bekijken om te zien hoe het platform werkt en de belangrijkste functies ervan te begrijpen. De hoofdpagina van Sketch heeft onderaan ook een aantrekkelijke en opvallende CTA.

Rakuten

Rakuten is een platform waarmee gebruikers via de site geld kunnen terugkrijgen voor het winkelen bij verschillende aangesloten winkels. Dit aanbod lijkt misschien te mooi om waar te zijn.

Daarom pakt Rakuten dergelijke zorgen van klanten aan door specifieke vragen te beantwoorden, uit te leggen hoe de service werkt en door statistieken en feedback van klanten op de startpagina te plaatsen.

De website is eenvoudig en gemakkelijk te navigeren, waardoor het voor potentiële klanten gemakkelijker wordt om de aangesloten winkels en het cashback-percentage dat ze ontvangen te zien voordat ze zich aanmelden. Bovendien is het gemakkelijk om CTA-knoppen zoals ‘winkel nu’ te identificeren.

MailChimp

Dit is een van de beste SaaS-websites van dit moment. Het is schoon, evenwichtig en eenvoudig. Bovendien wordt de e-mailmarketingservice en de functies ervan met succes uitgelegd en worden gebruikers geholpen de voordelen ervan te begrijpen.

De boeiende illustraties, klassieke lettertypen, stijlvolle graphics, opvallende CTA’s en levendige kleuren helpen bezoekers goed met de site om te gaan.

U kunt eenvoudig zien waar dit bedrijf over gaat door simpelweg het logo, de foto's en de animaties op de hoofdpagina te bekijken.

Conclusie

Samenvattend moet een SaaS-website een strak, aantrekkelijk en eenvoudig ontwerp hebben om bezoekers aan te trekken en te betrekken. Het moet ook een duidelijke CTA hebben, zodat de doelgroep meer over de service te weten kan komen en de gewenste actie kan ondernemen.

De bovenstaande voorbeelden van SaaS-bedrijven moeten u een idee geven van de elementen die u moet opnemen om uw SaaS-website evenwichtig en aantrekkelijk te maken en bij uw merk te laten passen.  

Zij is de marketingmanager van Poptin. Haar expertise als contentschrijver en marketeer draait om het bedenken van effectieve conversiestrategieën om bedrijven te laten groeien. Als ze niet werkt, verwent ze zich met de natuur; het creëren van unieke avonturen en het verbinden met allerlei soorten mensen.