Home  /  SEO  / Pas op: 12 dingen waardoor uw site door Google wordt bestraft

Pas op: 12 dingen waardoor uw site door Google wordt bestraft

12 december 2016
seo

Bijna elke website-eigenaar zou graag zien dat zijn website in de top vijf van de zoekresultaten van Goggle staat voor relevante woorden en termen (of in ieder geval onder de tien sites die op de eerste pagina met zoekresultaten worden weergegeven). Om dit te bereiken is het noodzakelijk om investeren in SEO, voer trefwoordonderzoek uit, onderzoek de concurrentie, ontwikkel een strategie die uw website de gewenste rankings oplevert en voer vervolgens het vereiste voetenwerk uit op de meest efficiënte en professionele manier.

SEO is een uiterst dynamisch vakgebied. Dingen die vandaag goed werken, werken morgen misschien niet meer, maar elke SEO-professional kan een aantal basiszaken opsommen waar hij rekening mee moet houden, zaken die de ranking van uw website helpen verbeteren en andere die deze kunnen schaden. Goggle verklaart openlijk dat het hun beleid is om websites te bestraffen die onaanvaardbare SEO-maatregelen hebben genomen of op de een of andere manier tekortschieten.
In dit bericht hebben we 12 dingen voor u verzameld waar u op moet letten, dingen die u moet vermijden om te voorkomen dat uw website in de zoekresultaten daalt of er zelfs helemaal uit verdwijnt.

Dubbele inhoud en ongeoorloofd gebruik van afbeeldingen

Originele inhoud van hoge kwaliteit is een van de belangrijkste pijlers van SEO. Iedereen die gebruik maakt van inhoud die door anderen is gepubliceerd, maakt niet alleen inbreuk op auteursrechten, maar loopt ook het risico zijn website ernstige schade toe te brengen voor zover het de Goggle-ranglijst betreft.
De noodzaak om voortdurend nieuwe inhoud van hoge kwaliteit toe te voegen, zorgt ervoor dat veel website-eigenaren zich tot professionele inhoudschrijvers wenden. Het is essentieel om ervoor te zorgen dat de inhoud die u koopt origineel is. U kunt Google-uittreksels uit de tekst gebruiken om te controleren of deze al op een andere website bestaan. Het gebruiken van de inhoud van iemand anders wordt “plagiaat” genoemd en er zijn hulpmiddelen die u kunt gebruiken om te voorkomen dat u er het slachtoffer van wordt, zoals SmallSEOTools, CopyScape en Quetext. Het is ook belangrijk om te voorkomen dat u inhoud die al op een andere pagina van uw website staat opnieuw plaatst. Hier vindt u een link naar tools die u hierbij kunnen helpen http://siteliner.com/.

Bekijk deze uitstekende bronnengids voor meer informatie over plagiaat.

Ook ongeoorloofd gebruik van afbeeldingen is wat Google betreft een grote no-go. Het is essentieel dat u het gebruik van afbeeldingen vermijdt zonder toestemming van de eigenaren van de auteursrechten. Soms wordt toestemming verleend aan iedereen die een credit direct onder een afbeelding of infographic plaatst. Zorg ervoor dat u dit op de juiste tijd vermeldt. In een van onze eerdere berichten hebben we een lijst met commerciële bestanden met afbeeldingen van hoge kwaliteit geplaatst.

Verborgen inhoud en links

In een ver verleden was het mogelijk om inhoud te posten waar de bots van Google rekening mee hielden en deze verborgen hielden voor de ogen van websitebezoekers (dergelijke acties staan ​​bekend als “black hat SEO”). Een eenvoudige manier om dit te doen is door de tekstlettertypen in dezelfde kleur te schilderen als de achtergrond waarop ze verschijnen.
Links kunnen ook worden gecamoufleerd, bijvoorbeeld links van ankerwoorden die in dezelfde kleur zijn geschilderd als de tekst eromheen of links van een enkele pixel. Een website waarop verborgen inhoud en/of verborgen links staan, zal uiteindelijk worden bestraft. Het is daarom essentieel om ervoor te zorgen dat wat bezoekers en zoekmachines zien hetzelfde is.

Spam-links

Inkomende links verdienen uw websitekrediet en dragen ertoe bij dat deze een hogere ranking krijgt. Dit komt omdat dergelijke links aantonen dat uw website als een soort autoriteit wordt beschouwd. SEO-specialisten werken aan het opbouwen van inkomende linkbanken, maar het is belangrijk om te onthouden dat links sterk in waarde kunnen verschillen en dat er links zijn die zelfs schadelijk kunnen zijn. Google identificeert spamlinks en bestraft websites die door dergelijke links zijn besmet. Er is een afdeling ‘handmatige spamactie’ bij Google die websites met ‘onnatuurlijke linkpatronen’ opspoort en bestrafft.
Met de webmastertool van Google kunt u links van en naar uw website bijhouden. Er zijn ook tools die speciaal zijn ontworpen voor het detecteren van spamlinks. Voor het gebruik van de beste is betaling vereist, maar er zijn gratis proefopties. Hier is een goed voorbeeld van zo'n tool: http://cognitiveseo.com/.

Partnersites zonder echte waarde

Affiliate marketing is effectief en populair. Er is niets mis met het maken van websites van hoge kwaliteit die bezoekers doorverwijzen naar andere sites waar ze aankopen kunnen doen. Google identificeert dergelijke websites en zal ze alleen een hoge ranking toekennen als ze inhoud van echte waarde bieden.

Inhoud van lage kwaliteit

In een van onze vorige berichten bespraken we het belang van inhoud van hoge kwaliteit. Het is essentieel dat de noodzaak om nieuwe inhoud toe te voegen u er niet toe aanzet compromissen te sluiten op het gebied van kwaliteit. Google heeft een hekel aan inhoud zonder echte waarde, evenals aan slecht geschreven tekst met grammaticafouten, lange onsamenhangende zinnen enz.

Overdreven, onnatuurlijk gebruik van trefwoorden

Het is niet meer dan normaal dat iedereen die een bepaald woord of een bepaalde term Googlet, webpagina's vindt die deze woorden of termen bevatten. SEO is gebaseerd op het promoten van trefwoorden en zinsdelen die zijn geïdentificeerd als waarvoor hoge rankings worden gezocht. Zodra we een lijst met trefwoorden en termen hebben opgesteld die we willen promoten, is het essentieel dat we deze op de meest effectieve manier opnemen in relevante pagina's op onze website. Het is van vitaal belang om deze trefwoorden en zinsdelen niet op onnatuurlijke wijze te gebruiken, door ze toe te voegen waar ze niet nodig zijn of door ze steeds opnieuw onnodig te benadrukken.

Pagina's met een overvloed aan uitgaande links

SEO is een driezijdige piramide: de ene is de algehele kwaliteit van de website (inhoud, code, laadsnelheid enz.), de andere is de verkeerspatronen van bezoekers en de derde is de kwaliteit van inkomende en uitgaande links. De waarde van een link wordt bepaald door verschillende parameters, zoals autoriteit en vertrouwensrang van de webpagina waarop deze zich bevindt, waar op de pagina ze verschijnen (een titel, via relevante ankerwoorden, waar in de tekst enz.), is er sprake van een link? ruilen enzovoort. Het aantal uitgaande links vanaf een bepaalde pagina heeft grote invloed op de waarde van die links. Een inkomende link vanaf een pagina met te veel links kan zelfs schadelijk zijn voor uw website.

Links naar kwaadaardige websites

Al heel vroeg werd Google bekend als een zoekmachine die een strikte morele code volgt. Dit betekent niet dat Google optreedt als een soort internetpolitie, maar er zijn websites die Google als gewetenloos beschouwt, bijvoorbeeld porno- of gokwebsites. Links van dergelijke websites kunnen de ranking van uw website schaden.

straf-google

cloaking

Cloaking – Het weergeven van één versie van de inhoud aan de crawlers van zoekmachines en een andere aan bezoekers
We hebben al gesproken over de wanpraktijken van het weergeven van inhoud op een website op een manier die ervoor zorgt dat bots van zoekmachines aan de ene versie worden blootgesteld terwijl bezoekers een andere versie zien. In het verleden werd cloaking (oftewel verborgen tekst) veel gebruikt door SEO professionals, verborgen tekst werd gebruikt om een ​​webpagina te stapelen met trefwoorden zonder de bezoekers te belasten. Naast het gebruik van tekst in dezelfde kleur als de achtergrond, is het mogelijk om tekst te camoufleren met behulp van div verborgen in css, elementen verborgen met javascript en meer. Het is essentieel dat u ervoor zorgt dat uw website geen verborgen tekst bevat, omdat de bots van Google dergelijke pogingen uiteindelijk zullen ontrafelen en uw website dienovereenkomstig zal worden bestraft.

Overmatig gebruik van trefwoorden en zinnen

Hoe vaak en waar trefwoorden en zinsdelen moeten worden opgenomen, is een van de belangrijkste problemen bij het creëren van inhoud die het meest geschikt is voor SEO-behoeften. In het verleden zorgden SEO-specialisten ervoor dat zoekwoorden een bepaald volume van de tekst op een webpagina vormden (meestal 3-4%). Tegenwoordig is het algemeen bekend dat Google de voorkeur geeft aan natuurlijk gebruik van trefwoorden en daarom is het raadzaam deze niet met geweld op te nemen.

Een belangrijke tip: het is belangrijk om de juiste semantiek te gebruiken en een trefwoordenwolk te bieden (met trefwoorden die relevant zijn voor het betreffende onderwerp) waardoor Google (en bezoekers) een idee krijgen van waar het allemaal om draait.

Inbreuken op de gegevensbeveiliging, phishing en computervirussen

Google moet ervoor zorgen dat internetgebruikers geen ervaring krijgen inbreuken op gegevensbeveiliging of geen reden hebben om op te letten bij het klikken op een link in de zoekresultaten. Daarom doet Google er alles aan om ervoor te zorgen dat websites die zijn gehackt, die zijn besmet met computervirussen of websites die worden gebruikt voor phishing-pogingen (waarbij een valse identiteit wordt gebruikt om de overdracht van gegevens aan te moedigen) gevoelige gegevens) verschijnen niet in de zoekresultaten.

Omleidingen en de canonieke tag

De canonieke tag wordt gebruikt om een ​​voorkeursversie van een webpagina te definiëren. Het is dus mogelijk om de bots van Google de ene versie te laten crawlen en de andere te negeren. Het is belangrijk om goed gebruik te maken van de canonieke tag, onder meer om te voorkomen dat content als gedupliceerd wordt beschouwd.
Omleidingen (zoals 301, 302 en 304) worden gebruikt om bezoekers die op een bepaalde webpagina terechtkomen, rechtstreeks naar een andere webpagina te verwijzen. Het is belangrijk om op de juiste manier gebruik te maken van omleidingen, zodat bezoekers (en de bots van Google) niet worden doorgestuurd naar pagina's die een fout weergeven bericht, hier vindt u een hulpmiddel waarmee u de HTTP-statuscode van een webpagina kunt controleren.

Conclusie: SEO vergt inspanning, er is veel dat gedaan kan worden om een ​​betere ranking voor uw website in de zoekresultaten van Google te krijgen, maar er zijn ook valkuilen, dingen die, als u er geen aandacht aan besteedt, ertoe zullen leiden dat de ranking van uw website te hoog wordt. dalen, soms ernstig.
Als vuistregel kun je het beste het rechte en smalle pad volgen en een gebruiksvriendelijke website van hoge kwaliteit bouwen met veel waardevolle inhoud. Gebruik van gedupliceerde inhoud, afbeeldingen zonder toestemming van de houders van auteursrechten (of zonder de daarvoor verschuldigde credits toe te kennen), onnatuurlijke linkpatronen (spamlinks of links van nauwgezette websites), overdreven gebruik van trefwoorden en zinsdelen, fouten in de code (zoals omleidingen die tot fouten leiden berichten), kunnen al deze en meer ertoe leiden dat Goggle uw website bestraft en deze een lagere ranking toekent dan waar deze anders recht op zou hebben.

Zeer toegewijde ondernemer, mede-oprichter van Poptin en Ecpm Digital Marketing. Negen jaar ervaring op het gebied van digitale marketing en internetprojectmanagement. Afgestudeerd met een diploma economie aan de Universiteit van Tel Aviv. Een grote fan van A/B-testen, SEO- en PPC-campagnesoptimalisatie, CRO, growth hacking en cijfers. Houdt er altijd van om nieuwe advertentiestrategieën en -tools te testen en de nieuwste startende bedrijven te analyseren.