Home  /  AllesCRO  / Vertrouwen opbouwen bij uw websitebezoekers

Vertrouwen opbouwen bij uw websitebezoekers

Vertrouwen opbouwen bij uw websitebezoekers

Alle online bedrijven vragen hun klanten om ten minste een of twee van de volgende gegevens te overhandigen: hun naam, e-mailadres, telefoonnummer en het meest persoonlijke van allemaal: creditcardgegevens! Nu ik erover nadenk, waarom zou iemand dat zelfs doen, tenzij en totdat ze de bron vertrouwen waaraan ze hun persoonlijke gegevens overdragen. Als dat is hoe het werkt, hoe zorg je er dan voor dat iemand jou en je bedrijf vertrouwt?

Hoe graag we ook zouden willen dat iedereen het gezegde 'Beoordeel een boek niet op zijn omslag' zou begrijpen en gebruiken, toch vormt de eerste indruk nog steeds de basis van elke relatie en kunnen we er eigenlijk niets aan doen. Vertrouwen is een factor die zich geleidelijk ontwikkelt, maar als uw eerste indruk onbetrouwbaar is, zult u grote problemen ondervinden bij het werven van klanten!

Hetzelfde geldt voor online bedrijven, die websites runnen waarop de dienst of het product staat dat de eigenaar erop promoot. Simpel gezegd: als u meer winst wilt maken met uw bedrijf, moet u meer klanten maken. Om meer klanten te krijgen, moet u een gevoel van vertrouwen ontwikkelen bij de bezoekers van uw website, zodat zij zich veilig voelen bij het vrijgeven van hun persoonlijke gegevens. Dit is waar het een beetje lastig wordt: hoe ontwikkel je een gevoel van vertrouwen bij websitebezoekers?

Vertrouwen opbouwen bij uw websitebezoekers

Weet u waarom bezoekers er absoluut geen probleem mee hebben om hun persoonlijke informatie te delen met websites zoals Amazon, Ebay, Facebook, Google en anderen? Je hebt het geraden! Deze websites hebben in de loop der jaren het vertrouwen van miljoenen en zelfs miljarden mensen gewonnen door simpelweg betrouwbaar te zijn in hun transacties en zo hun uitstekende reputatie op te bouwen. Het ontwikkelen van een gevoel van vertrouwen en een goede reputatie verwerven, is de basis voor het groeien en opbouwen van een bedrijf.

Hoe creëer je een goede en betrouwbare reputatie, vooral als je een nieuw bedrijf bent dat vergezochte winsten wil behalen? Wij begrijpen dat het vrijwel onmogelijk is om “een boek niet te beoordelen aan de hand van de omslag”, het enige wat je hoeft te doen is een voorblad innovatief ontwerpen, zodat de bezoeker niet alleen wordt verleid om dieper in je site te duiken, maar zich ook gedwongen voelt om verder te ontwikkelen. een klant-verkoperrelatie met u.

Een paar dingen die u aan uw website of landingspagina kunt toevoegen om de omslag van het boek aantrekkelijker te maken en te laten opvallen:

  • Sociaal bewijs – dit is een fenomeen waarbij mensen de acties van anderen gebruiken als sociaal bewijs dat deze acties het juiste gedrag weerspiegelen. Iemand voelt zich veiliger bij het kopen van een product als hij weet dat anderen het vóór hem hebben gekocht en een geweldige ervaring hebben gehad. Bedrijven gebruiken verschillende soorten sociaal bewijs methodieken om meer klanten te werven. Er zijn social proof marketingplatforms die dat voor je doen BewijsBron.

Bewijsrc

  • Contactgegevens – Door contactgegevens op uw landingspagina op te nemen, laat u zien dat u een bedrijf bent dat zich toelegt op klantenservice, doordat u slechts één telefoontje verwijderd bent voor het verlenen van welke service dan ook. Dit laat ook zien dat u geen oplichter bent en in feite een geregistreerd bedrijf bent met echt personeel dat uw klantenservice voor u beheert.

Contactgegevens maandag

  • Toon uw prijzen en certificeringen – Alle beloningen die u heeft ontvangen, moeten op de voorgrond van uw website komen te staan, omdat het aan de bezoekers laat zien dat u wordt erkend voor de inspanningen die u in uw producten levert.

Screen Shot op 2019 01-08-14.42.33

  • Klanten bediend – Het is uiterst belangrijk om het aantal klanten te laten zien dat u onlangs heeft bediend, wat een goede manier kan zijn om uw aanwezigheid in de branche te tonen. Zorg ervoor dat de logo's van de bedrijven die u heeft bediend op uw website worden geplaatst. Hoe bekender uw klantlogo is, hoe meer bezoekers van de site uw capaciteiten zullen waarderen en vertrouwen.

Screen Shot op 2019 01-08-14.43.43

  • Recensies of getuigenissen – Bedrijven posten vaak Klantervaringen van hun klanten om de websitebezoekers te laten zien hoe een tevreden gebruiker van hun product of dienst bij hen was. Dit levert meer klanten op, omdat mensen begrijpen dat zij niet de eersten zijn die met het product experimenteren en dat het relatief veilig is. U kunt getuigenissen toevoegen aan uw webpagina, of ze weergeven met een Popup.

getuigenissen van mailerlite

  • Vermeldingen in de pers – Pers is uiterst belangrijk voor de reputatie van elke website, omdat deze de eerste indruk op de kijkers maakt. Elke vermelding in de pers helpt om reclame te maken voor uw bedrijf, waardoor het aan populariteit wint en hoe meer er over uw website wordt gehoord, hoe meer vertrouwen het krijgt.

Druk op dekking

  • Sociale media volgen – Het aantal mensen dat je volgt op sociale media en deze beoordeelt, laat zien hoe verbonden je bent met de buitenwereld. Dit betekent ook dat uw acties ter verantwoording worden geroepen door uw volgers, die als garantie voor uw klant fungeren. Als u een opmerkingenveld onder uw website plaatst en uw bezoekers de mogelijkheid biedt hun opmerkingen te delen, fungeert dit niet alleen als suggestievak, maar laat het ook zien dat u niet bang bent voor wat mensen over u te zeggen hebben.

Volgers van sociale media

  • Jarenlange ervaring – Hoe meer ervaring u op dit gebied heeft, hoe voordeliger het voor u zal zijn, aangezien een bedrijf dat al meerdere jaren bestaat, ervaring op dit gebied moet hebben, die als garantie voor hun producten fungeert.

Screen Shot op 2019 01-08-14.54.54

  • transparant – Elke vriendschap krijgt meer vertrouwen en verandert in een band naarmate mensen dingen met elkaar delen. Op dezelfde manier, wanneer een bedrijf transparant wordt tegenover zijn klanten, markeert dit het begin van vertrouwen. Wanneer u open bent over alle informatie met betrekking tot de ervaring van uw klant, zal uw klant het gevoel krijgen dat u niets verborgen houdt, zoals verborgen extra kosten, kleine lettertjes etc.

Baremetrics

Ter conclusie

Bij online bedrijven draait alles om het winnen van het vertrouwen van de gebruiker. Uw inspanningen moeten worden geïnvesteerd in het bewijzen aan uw klant dat het product dat u hem aanbiedt precies is wat hij nodig heeft.

Mede-oprichter en CEO van ProveSource. BewijsBron is een social proof marketingplatform dat recent klantgedrag op uw website streamt om vertrouwen op te bouwen en het aantal conversies te verhogen