Home  /  Allesproject management  / Verbetering van het bedrijfscontinuïteitsplan met video en livestreaming

Verbetering van het bedrijfscontinuïteitsplan met video en livestreaming

Het bedrijfsleven wordt vandaag de dag geconfronteerd met ongekende scenario's waarin de zaken niet gaan zoals gepland, waardoor bedrijven vatbaar zijn voor een verscheidenheid aan opkomende uitdagingen.

Het beheersen van deze risico's door gebruik te maken van een strategie voor bedrijfscontinuïteit is de sleutel tot het overleven van elk bedrijf in onvoorziene situaties. Bedrijven met een sterk bedrijfscontinuïteitsprogramma kunnen uitblinken met een overlevingsmentaliteit om hun reguliere bedrijfsactiviteiten soepel te plannen, te onderhouden en uit te voeren. 

Neem de stroom COVID-19 situatieZo was het voor bedrijven een behoorlijke uitdaging om tijdens de crisis hun activiteiten voort te zetten.

Bedrijven die over een bedrijfscontinuïteitsplan en werken op afstand beschikten, slaagden er op de een of andere manier in om de uitdagende situatie het hoofd te bieden. Voor veel organisaties was de verandering echter niet prettig, omdat ze niet over een virtuele communicatie beschikten.

Ongeacht of u er klaar voor bent of niet, onderschat het belang ervan niet videoconferentie op het gebied van zakelijke communicatie vooral wanneer de hele wereld gedwongen wordt zich aan te passen aan belangrijke veranderingen zoals kantoorsluitingen en de cultuur van werken op afstand. 

Wat is een bedrijfscontinuïteitsprogramma precies?

A bedrijfs continuiteits plan is een back-upplan dat iedere organisatie moet hebben om haar bedrijfsvoering voort te kunnen zetten, ook in tijden van onvoorziene situaties waar wij geen invloed op hebben.

De meeste bedrijven gaan echter pas op zoek naar een continuïteitsstrategie in tijden van uitdagende scenario’s zoals pandemieën of natuurrampen. Maar het is niet de juiste praktijk.

scott-graham-5fNmWej4tAA-unsplash

U moet zich vooraf op dergelijke uitdagende situaties voorbereiden, waardoor het belangrijk is om over een bedrijfscontinuïteitsplan te beschikken. Een bedrijfscontinuïteitsplan vormt doorgaans een leidraad om uw bedrijfsvoering aan te passen wanneer uw belangrijkste hulpbronnen niet beschikbaar zijn. 

Voordelen van bedrijfscontinuïteitsplanning

De voordelen van bedrijfscontinuïteitsplanning zijn talrijk. Van de voorbereiding op het beheer van de continuïteit van uw bedrijfsworkflow tot het genieten van veerkrachtige voordelen: een goed opgesteld continuïteitsplan helpt u elke vorm van noodsituatie en crisis te overleven. 

Laten we enkele voordelen van bedrijfscontinuïteitsplanning onderzoeken. 

  • Creëert vertrouwen onder uw personeel

alex-kotliarskyi-QBpZGqEMsKg-unsplash

Wanneer u over een bedrijfscontinuïteitsplan beschikt, zal dit helpen om het vertrouwen onder uw werknemers op te bouwen. Omdat ze weten wat ze moeten doen als er zich een noodsituatie voordoet.

Een ander voordeel van het hebben van een back-upplan om uw bedrijfsactiviteiten voort te zetten, is dat werknemers bedrevener zullen zijn in het omgaan met zowel kleinere als grotere verstoringen, aangezien ze daarop voorbereid zijn.

Hoe beter ze bekend zijn met het plan, hoe beter ze de uitdagingen kunnen inschatten die met de nieuwe bedrijfsactiviteiten gepaard gaan manoeuvreren bedrijfsvoering op een snelle en soepele manier. 

  • Zorgt ervoor dat de industrienormen worden nageleefd

Als u een strategie voor bedrijfscontinuïteit heeft geïmplementeerd, kunt u ervoor zorgen dat uw bedrijf voldoet aan de industrienormen.

Als uw bedrijf voldoet aan de industrienormen, biedt dit voor belanghebbenden het bewijs dat u uw organisatie op verantwoorde wijze leidt en zich aan de regels en voorschriften houdt. 

  • Behoudt uw merkwaarde en reputatie

zdenek-machacek-jbe0iCwo-U0-unsplash

Organisaties die niet bereid zijn om uitdagingen aan te gaan, lijken in de ogen van de klanten incompetent. Het zal er ook voor zorgen dat u struikelt en de communicatie tussen leveranciers, klanten, werknemers en klanten verkeerd aanpakt.

Uw bedrijfscontinuïteitsplan helpt u de merkreputatie te behouden waar u hard voor heeft gewerkt. 

  • Biedt waardevolle bedrijfsgegevens

Een efficiënt bedrijfscontinuïteitsplan levert veel waardevolle bedrijfsgegevens op, zoals kritieke bedrijfsactiviteiten, financiële gevolgen, hersteltijddoelstellingen, enz.

Slimme organisaties maken gebruik van deze data voor hun procesverbetering en om strategische activiteiten te plannen die u zullen helpen uw bedrijf vooruit te helpen. Met een eersteklas bedrijfscontinuïteitsplan kunt u uw bedrijf binnen enkele minuten herstellen van een crisis. 

  • Geeft een concurrentievoordeel

Zelfs als u een bedrijfscontinuïteitsplan heeft, hebben uw concurrenten er mogelijk geen. In dat geval kunt u er uw voordeel mee doen.

In de huidige competitieve digitale wereld zal het aanpassen van een bedrijfscontinuïteitsprogramma u differentiëren, waardoor u aantrekkelijker wordt in de branche. Het kunnen hervatten en herstellen van bedrijfsactiviteiten maakt u ook aantrekkelijk voor uw klanten. 

  • Beperk uw financiële risico

michael-longmire-lhltMGdohc8-unsplash

Bedrijfscontinuïteitsprogramma's helpen niet alleen uw bedrijfsrisico's te beperken, maar ook uw financiële uitdagingen. Door in tijden van grote crisis over het juiste zakelijke back-upplan te beschikken, kunt u het risico op een datalek, systeemstoringen of gegevensverlies verkleinen. De financiële risico’s die gepaard gaan met noodsituaties, ook al zijn deze klein, kunnen worden vermeden met een goed bedrijfscontinuïteitsplan. 

Tips om uw bedrijfscontinuïteitstrategie te verbeteren

Een goed bedrijfscontinuïteitsplan moet het hervatten van de bedrijfsactiviteiten omvatten, het overbrengen van uw personeel naar extern werk, het beheren van de toeleveringsketen of het toewijzen van posities als werknemers die belangrijke rollen vervullen niet naar kantoor kunnen komen, enz.

Nu dat je het weet wat is het nut van videoconferentiesmoet uw efficiënte bedrijfscontinuïteitsprogramma ook een virtuele communicatiestrategie integreren om de zakelijke communicatie en samenwerking voort te zetten, zelfs als er iets misgaat. 

Voor het uitvoeren van belangrijk Zakelijke communicatie en samenwerkingen is videoconferenties belangrijk. Als u de voordelen van videoconferenties kent, kunt u dit integreren als onderdeel van uw reguliere bedrijfsstrategie.

So wat zijn de voordelen van videoconferenties?

visuals-sW_BS0OVgv0-unsplash

Dankzij videoconferenties kunnen externe teamleden deel uitmaken van het team, ongeacht hun fysieke locatie. Het helpt ook ons ​​bedrijfsbudget te besparen door zakengerelateerde reizen te elimineren, aangezien de teams in plaats daarvan virtueel verbinding kunnen maken. 

Laten we nu eens kijken naar de belangrijke tips om uw bedrijfscontinuïteitsprogramma te verbeteren. 

Omarm de cultuur van werken op afstand

In tijden van pandemie en noodsituaties moeten bedrijven de mogelijkheden van externe teams inzetten om de bedrijfsactiviteiten tijdig op te schalen.

Organiseer regelmatig virtuele bijeenkomsten, zodat uw team op afstand de eventuele digitale hiaten kan opsporen en opvullen.

U kunt ook overwegen om belangrijke zakelijke bijeenkomsten en sollicitatiegesprekken te voeren via online videosessies, waardoor het hele proces soepel en eenvoudig verloopt. 

Communicatie op afstand mogelijk maken via videochats

gabriel-benois-qnWPjzewewA-unsplash

Zowel audio- als video-livestreaming moeten een integraal plan zijn van elk bedrijfscontinuïteitsprogramma om verbonden te blijven met het mondiale personeelsbestand over de hele wereld.

organisaties oplossingen voor videoconferenties nodig die eenvoudig, schaalbaar en veilig zijn met geavanceerde functies en functionaliteiten die groepschat met een groot team ondersteunen.

Zoek naar oplossingen die een realtime chatsysteem op het whiteboard bieden, zodat u onze zakelijke bijeenkomsten naar een geheel nieuw niveau kunt tillen met live en boeiende sessies. 

Resourcemanagement en teamsamenwerking

Videoconferenties en livestreaming zijn uiterst nuttig om uw virtuele vergaderingen binnen uw bedrijf kracht bij te zetten. Videoconferenties helpen uw team, zowel intern als extern, om te communiceren en elkaar te betrekken. Hulpmiddelenbeheer en teamsamenwerkingstools die zijn geïntegreerd in live streaming-oplossingen stellen organisaties in staat taken te creëren en beheren en eenvoudig middelen toe te wijzen.  

Pas je aan de veranderende behoeften van de klant aan

kleibanken-Ox6SW103KtM-unsplash

Om in tijden van crisis uw bedrijfsvoering voort te kunnen zetten door in te spelen op de voortdurend wisselende interesses en behoeften van klanten, zult u uw producten en diensten hierop moeten aanpassen. Klanten in dit digitale tijdperk geven nu al de voorkeur aan het gemak van online winkelen.

Dus als u niet gewend bent om uw aanbod online aan te bieden, moet u het gaan adopteren. Met een grotere online betrokkenheid tijdens crisistijden kunt u overwegen producten aan klanten aan te bieden op een manier waarop u uw reeds bestaande bedrijfsactiviteiten kunt automatiseren. 

Conclusie

Het is altijd geweldig om een ​​strategie voor bedrijfscontinuïteit te hebben voor het geval zich een worstcasescenario voordoet. Wanneer u te maken krijgt met een datalek, of te maken krijgt met een pandemie of een natuurramp, een stroomstoring of andere ernstige noodsituaties waar u geen controle over heeft, zorgt uw bedrijfscontinuïteitsplan ervoor dat de bedrijfsvoering soepel verloopt en potentiële verliezen worden beperkt. 

Livestreamingoplossingen en realtime chatsystemen vormen een efficiënt bedrijfscontinuïteitsplan. Of u nu nieuw bent in het planningsproces voor bedrijfscontinuïteit of een reeds bestaande strategie voor bedrijfscontinuïteit aanpast, u moet overwegen om videoconferenties te integreren.

Overweeg deze pandemie van het coronavirus om uw bedrijf toekomstklaar te maken voor elke wereldwijde crisis met een goed ontworpen bedrijfscontinuïteitsprogramma waarmee u uw bedrijf efficiënt kunt runnen en een leider in de sector kunt zijn.