Home  /  Allessocial media  / Een checklist voor Instagram-marketing: 7 belangrijke punten die u moet weten voordat u begint

Een checklist voor Instagram-marketing: 7 belangrijke punten die u moet weten voordat u...

instagram-marketing

Als gevolg van de voortdurend groeiende populariteit van Instagram onder gebruikers van smartphones over de hele wereld, willen veel bedrijven reclame maken voor hun aangeboden producten en diensten, om bekendheid te krijgen en sympathie te winnen van de relevante doelgroep.
Vanaf oktober 2016 presenteerde de Instagram-applicatie dus de volgende gegevens:

instagram-statistieken
credit: https://business.instagram.com/

Het lijkt erop dat er iets is om mee te werken 🙂

Een must-have checklist voordat u met uw Instagram-marketing begint

Overschakelen naar een zakelijk account

Heeft u al een regulier Instagram-account geopend voor uw bedrijf? Stap over naar een Zakelijk Account! Instagram biedt een bedrijfsprofiel voor bedrijven, waarin je terecht kunt meer gegevens en uitgebreide mogelijkheden vergeleken met een persoonlijk account. Onder de nieuwe opties die voor u beschikbaar zullen zijn, kunt u:

Voeg een contactknop toe

poptin-istagram
poptin-istagram

en gegevens bekijken over:
Impressies – totaal aantal keren dat uw foto is bekeken
Bereik – aantal unieke accounts die uw foto hebben bekeken
Verloving – aantal likes en reacties op jouw foto

popt-in-istagram

Demografie – nadat je 100 volgers hebt bereikt, kun je demografische gegevens over hen krijgen en het gemiddelde aantal keren dat ze Instagram per dag bezoeken.
Promoot een bericht rechtstreeks vanuit de interface – gebruik de knop ‘promoot’.
In een apart bericht zal ik dieper ingaan op gesponsorde advertenties.

Selecteer een categorie – bij een zakelijk account kunt u ook de Categorie selecteren waarin het bedrijf actief is. Als je naar de afbeelding bovenaan de pagina kijkt, zie je dat Poptin de categorie Computers/Technologie heeft.
Voeg een adres toe – dat direct onder de bedrijfsbeschrijving van het profiel verschijnt.
Als je niet weet hoe je een zakelijke rekening moet openen, bekijk dan de onderstaande video:

Een zakelijk account aanmaken op Instagram oppompen van Instagram voor bedrijven on Vimeo.

logo

Selecteer uw logo voor uw profielfoto. Net als bij Facebook bedrijfspagina’s is het ook voor een bedrijfsprofiel op Instagram aan te raden om je logo als profielfoto te hebben en uiteraard in goede kwaliteit.

Naam

De naam van je Instagram-account moet identiek zijn aan de naam van je bedrijf. Als het al door een andere gebruiker wordt gebruikt, zoek dan iets dat zo veel mogelijk op elkaar lijkt; u kunt een onderstrepingsteken of een punt tussen woorden toevoegen.

Omschrijving

Schrijf een beschrijving van uw bedrijf in een scherpe en aantrekkelijke stijl. Laat het beschrijvingsgedeelte niet leeg. Als u aan een applicatie of tool werkt waarover u niet te veel informatie wilt prijsgeven, schrijf dan iets korts met een kleine hint en een voorliefde voor meer. Als uw bedrijf al actief is en actief is, kunt u vier regels schrijven met daarin uw belangrijkste activiteitengebieden, filialen en nog veel meer waardoor gebruikers op de link naar uw website zouden klikken.

Een link op uw profiel

Op uw profiel, onder de beschrijving, bevindt zich een gedeelte waarin u uw websitelink kunt invoeren. U kunt een link invoeren naar uw startpagina, naar een pagina van een specifiek product of een specifieke dienst waarvoor u momenteel reclame maakt en waar u veel aandacht voor creëert, of naar een landingspagina.

Foto's

Alles op Instagram begint en eindigt dus met de foto die je uploadt. Als Instagram in het begin alleen een applicatie was die werd gebruikt om foto's te maken en deze te ontwerpen door coole filters toe te passen, is het tegenwoordig een toonaangevend sociaal netwerk waarvan elke bedrijfseigenaar die het gebruikt, moet weten hoe hij met foto's moet werken. Daarom hier een paar tips:

Gebruik kwaliteitsfoto's – je kunt zo nu en dan foto’s kopen, maar als het je lukt om zelf coole, authentieke foto’s te maken in een goede resolutie, zou dit je merk enorm promoten. Als je wat meer wilt investeren, u kunt de foto's die u uploadt, vooruit plannen en rangschik ze zo dat een paar foto's samen één groot beeld vormen. Houd er rekening mee dat er 3 foto's achter elkaar staan ​​en dat de nieuwste foto die u uploadt linksboven verschijnt.

Wilt u tijd besparen? Gebruik Buffer of andere tools om uw berichten automatisch te publiceren en zonder dat u zich elke keer bij de applicatie hoeft aan te melden.

Upload foto's van personeel en tevreden klanten – Authentieke foto's, backstage, sociale evenementen, uitjes, kantoren, foto's tijdens het werk en dergelijke, helpen de relatie met je volgers en het merk te versterken.

Gebruik filters wanneer dat nodig is – mensen houden van filters (zolang het niet te overdreven is). Een uitstekende filtertoepassing die in korte tijd in een stroomversnelling is gekomen Prisma. De applicatie biedt opmerkelijk unieke en artistieke filters en is zeer gemakkelijk te gebruiken.

Diversifieer met memes en citaten – dit soort afbeeldingen zorgen voor een hoge betrokkenheid en kunnen u helpen uw netwerk van volgers te vergroten.

Gebruik watermerken – druk uw logo als watermerk op de foto. Als iemand uw foto deelt of iemand tagt en dergelijke, zal uw logo daar staan.

Geef de foto een beschrijving – schrijf een interessante beschrijving van de foto waardoor mensen deze leuk zullen vinden of laat een reactie achter. Soms moet u de bezoekers van uw site ook doorverwijzen naar de link die op het hoofdscherm van uw profiel verschijnt.

Hashtag

Hoewel dit ook verband houdt met afbeeldingen, verdient het wel een eigen segment. Het schrijven van relevante hashtags is misschien wel het belangrijkste dat u moet doen om bekendheid en betrokkenheid voor uw bericht te krijgen. Een snelle Google-zoekopdracht kan een aantal sites opleveren die hashtags kunnen aanbevelen die populair en relevant voor u zijn. Je kunt ongeveer 30 hashtags per foto toevoegen, maar het is beter om het niet te overdrijven en een paar primaire hashtags te gebruiken. Je kunt hashtags toevoegen aan het einde van de beschrijving of er enkele in verwerken.

Samengevat, Als u nog geen zakelijke rekening voor uw bedrijf heeft geopend, is het tijd om dit te doen. Voeg met een redelijke frequentie foto's toe, gebruik de tips in het artikel en verbeter de aanwezigheid van uw merk 🙂

Zeer toegewijde ondernemer, mede-oprichter van Poptin en Ecpm Digital Marketing. Negen jaar ervaring op het gebied van digitale marketing en internetprojectmanagement. Afgestudeerd met een diploma economie aan de Universiteit van Tel Aviv. Een grote fan van A/B-testen, SEO- en PPC-campagnesoptimalisatie, CRO, growth hacking en cijfers. Houdt er altijd van om nieuwe advertentiestrategieën en -tools te testen en de nieuwste startende bedrijven te analyseren.