Home  /  AllesCROlead generatie  / 6 manieren om telefoonnummers te verzamelen met behulp van website-pop-ups

6 manieren om telefoonnummers te verzamelen met behulp van website-pop-ups

Hoewel er veel verschillende manieren zijn om websiteconversies te stimuleren, lijkt sms-marketing een goede gelegenheid om in contact te blijven met potentiële klanten en de kansen op conversie nog meer te vergroten.

U kunt uw e-commercewebsite gebruiken als een plek om geïnteresseerde consumenten te vinden en hen te verrassen met geweldige aanbiedingen via pop-ups.

In ruil voor deze aanbiedingen laten mensen meestal namen of e-mailadressen achter, maar een andere manier om effectief waardevolle gegevens te verkrijgen is door hun telefoonnummers te verzamelen.

Think statistiekZelfs 75% van de consumenten is blij met sms-berichten met speciale aanbiedingen, dus probeer deze marketingstrategie en ontvang snel die cijfers.

Gebruik deze 6 manieren om telefoonnummers te verzamelen met behulp van website-pop-ups, en het omzetten van bezoekers in klanten zal nog nooit zo eenvoudig zijn!

1. Geef uw bezoekers een goede reden om zich aan te melden en maak uw pop-upaanbod onweerstaanbaar

Om de aandacht van uw bezoekers te trekken en ervoor te zorgen dat ze hun telefoonnummer willen achterlaten, moet u ze een soort stimulans geven.

Ze moeten het gevoel hebben dat ze een goede reden hebben om zich aan te melden, en daarom is het jouw taak om ze die reden te geven door iets speciaals aan te bieden.

Deze aanbiedingen kunnen zijn:

 • Kortingen
 • Exclusieve aanbiedingen
 • Wedstrijden
 • Een gratis eBook
 • Een gratis verzending

Of iets soortgelijks.

Het enige dat belangrijk is, is dat dit aanbod uw prospects iets oplevert waarde.

U kunt uw abonnees bijvoorbeeld de kans geven om $ 10 korting op een bestelling te ontvangen wanneer zij zich aanmelden voor uw sms-pop-up:

image3

Bron: Mijn kussen

Het lijkt heel gemakkelijk en alsof ze er daadwerkelijk van kunnen profiteren, en dat is het hele punt.

Uw aanbod moet voor hen enige waarde bieden, zodat het te goed is om te negeren.

Het zal er ook voor zorgen dat uw bezoekers zich iets minder ongemakkelijk voelen als ze dit soort informatie met u delen, en zoiets als een gratis eBook, een korting of gratis verzending zal hen zeker helpen en aanmoedigen om een ​​beslissing te nemen.

Maak het moeilijk voor hen om uw aanbod af te wijzen.

2. Zorg voor een balans tussen het simpel houden en een geweldig ontwerp

Pop-ups kunnen soms te verwarrend zijn voor de bezoekers, dus geef ze niet de kans om op te geven, en maak een eenvoudige maar toch mooie pop-up om de aandacht wat langer vast te houden.

Het is niet nodig om het hele ontwerp te ingewikkeld te maken.

Pas uw pop-up gewoon op de juiste manier aan, voeg bepaalde details toe en u bent klaar om te gaan.

De tool waarmee u fenomenale pop-ups voor uw website kunt maken en aanpassen, heet Poptin.

image5

Naast pop-ups biedt Poptin enkele extra opties om uw bezoekers te engageren:

Als het om pop-ups gaat, kunt u deze volledig aanpassen met behulp van de drag-and-drop-editor die ook uiterst eenvoudig te gebruiken is:

U kunt in een paar stappen kleuren, lettertypen en formaten wijzigen, velden of bepaalde elementen zoals afbeeldingen, video's en meer toevoegen of verwijderen.

Om er professioneel uit te zien, moet u het ontwerp van uw pop-ups afstemmen op het ontwerp van uw website.

Je kunt zelfs een logo toevoegen.

Speel met het ontwerp, experimenteer, maar niet te veel.

Als het om velden gaat, verminder dan het aantal tot het maximum om alleen de meest noodzakelijke informatie van uw bezoekers te verzamelen.

Vraag niet te veel informatie en overweldig uw bezoekers niet met te veel aanbiedingen.

Focus op slechts één doel.

3. Maak een specifieke CTA en laat uw bezoekers zien wat u wilt dat ze vervolgens doen

Het hebben van een eenvoudige en specifieke CTA is uiterst belangrijk bij het creëren van een effectieve pop-up, omdat dit het moment is waarop bezoekers 1 stap dichterbij zijn om misschien wel uw meest loyale klanten te worden.

Maak dus een specifieke CTA om het voor uw websitebezoekers gemakkelijker te maken om te weten wat hun volgende stap is.

Ze willen hun tijd niet verspillen aan het zoeken ernaar, omdat het hen kan irriteren en hun wens kan verminderen om zelfs maar enige actie op uw website te ondernemen.

Als het om CTA-knoppen gaat, moeten ze op de juiste manier en in een contrasterende kleur worden gepositioneerd om zich te onderscheiden van de rest van het venster en beter zichtbaar te zijn.

image4

Bron: RoadiD

We kunnen hier bijvoorbeeld zien dat de CTA gemarkeerd is en in een contrasterende oranje kleur, direct onder het veld waar het mobiele nummer van een bezoeker moet worden ingevoerd.

Een goede CTA zou moeten zijn:

 • Kort en simpel
 • Met krachtwoorden
 • Actiegedreven
 • nauwkeurig

Als u wilt dat uw pop-ups succesvol zijn, moet u uw bezoekers de juiste richting geven.

Kies de juiste CTA op basis van het aanbod dat u doet, en wees direct.

Moedig ze aan met enkele actiegerichte werkwoorden en creëer een geweldige gebruikerservaring voor ze door efficiënt en nauwkeurig te zijn.

Je kunt het woord zelfs toevoegen "nu" en een gevoel van urgentie creëren.

4. Voeg een duidelijke exit-optie toe om uw bezoekers niet gefrustreerd te maken 

Pop-ups zijn een geweldig hulpmiddel als ze goed zijn ontworpen, dus zorg ervoor dat u een duidelijke X-optie toevoegt om uw bezoekers niet te irriteren en ze snel af te schrikken.

Het is belangrijk om hun bezoek aan uw e-commerce website niet tot een onaangename ervaring voor hen te maken.

Voeg een duidelijke X-optie toe aan uw pop-up om uw bezoekers de kans te geven deze te verlaten en hun reis ongestoord voort te zetten.

Maak het uw bezoekers gemakkelijk om de pop-up te sluiten door een duidelijke en zichtbare “X” aan te bieden, of maak het mogelijk dat ze de pop-up verlaten door simpelweg ergens buiten de pop-up zelf te klikken.

image7

Bron: Monoset

U kunt zelfs een “Nee, bedankt”-optie opgeven, het is uw keuze.

Het is alleen belangrijk om een ​​oplossing op te nemen om de bezoekers langer op uw website te houden en hen in staat te stellen door te gaan met winkelen, of iets dergelijks.

5. Optimaliseer uw pop-ups voor bezoekers die via mobiele telefoons naar uw website komen

As meer dan 50% van het verkeer komt rechtstreeks van mobiele telefoons, is het absoluut noodzakelijk om pop-ups te maken die op alle soorten apparaten even goed werken.

Als uw pop-up niet goed werkt op mobiele apparaten en ervoor zorgt dat uw bezoekers geen goede gebruikerservaring op uw website hebben, dan heeft u een probleem.

Optimaliseer dus uw pop-ups voor mobiele telefoons en loop niet het risico dat uw pop-up niet wordt weergegeven zoals het zou moeten.

Elk element van een pop-up moet duidelijk worden weergegeven vanaf de exit-optie en een kopie naar de CTA.

Kies een minder opdringerig pop-upformaat en laat het aanbod gefocust zijn op de schermruimte.

image6

Bron: Onder pantser

Gebruik korte en duidelijke CTA’s, overtuigende teksten en een geweldig aanbod om de bezoekers van uw website te stimuleren.

Een bezoeker die vanaf een mobiel apparaat naar uw website komt, zal automatisch eerder akkoord gaan met het ontvangen van sms-berichten van uw merk, omdat hij waarschijnlijk gewend is om via de telefoon te winkelen en zaken af ​​te ronden.

Als je het creatieproces wilt versnellen, kun je met de Poptin-tool ook enkele van hun mobielvriendelijke, vooraf gemaakte sjablonen gebruiken en prachtige en boeiende pop-ups maken:

image2

Bron: Poptin

Maak uw pop-ups volledig responsief, zodat al uw bezoekers zich betrokken kunnen voelen.

Mensen waarderen een goed functionerende pop-up, dus vergeet niet deze te optimaliseren, want uw bedrijf zal er zeker van profiteren.

6. Update uw pop-ups regelmatig om uw aanbiedingen voortdurend relevant te maken voor uw bezoekers

Zoals we al hebben vermeld, is waarde uiterst belangrijk voor uw bezoekers.

Maar voor sommige bezoekers kan het afnemen als uw pop-ups gedurende een jaar niet worden bijgewerkt.

Aanbiedingen moeten het hele jaar door even relevant zijn om de bezoekers van uw website te interesseren en de conversies positief te beïnvloeden.

Bovendien zullen verschillende mensen verschillende incentives leuk vinden, dus het is de beste strategie om uw pop-ups van tijd tot tijd bij te werken met verschillende aanbiedingen om een ​​groter aantal mensen te bereiken.

image1

Bron: Gangstagroep 

U kunt bijvoorbeeld speciale aanbiedingen maken voor bepaalde gelegenheden, zoals Black Friday of nieuwjaarsvakanties, en uw bezoekers verrassen met geweldige kortingen, exclusieve deals en meer.

Als deze feestdagen voorbij zijn, vergeet dan niet om een ​​andere, nieuwe en relevante aanbieding in uw pop-upvenster te plaatsen.

U kunt deze gelegenheden gebruiken om meer abonnees op uw nieuwsbrief te trekken, maar u kunt ze ook gebruiken om zoveel mogelijk telefoonnummers te verzamelen.

Het updaten van uw pop-ups maakt ze zeer effectief, dus probeer uw prospects bij te houden en te verrassen vers biedt.

Opsommen

Het hebben van aantrekkelijke pop-ups op uw e-commercewebsite is een geweldige manier om een ​​groot aantal bezoekers te bereiken en ze met verleidelijke aanbiedingen in klanten om te zetten.

Een van de manieren om in contact te blijven met uw potentiële klanten is door hun mobiele telefoons op te halen SMS marketing, maar om het goed te doen, moet u bepaalde stappen volgen.

Je moet:

 • Bied uw bezoekers iets van waarde
 • Maak een mooie pop-up
 • Voeg een specifieke CTA toe
 • Geef ze een duidelijke exit-optie
 • Maak uw pop-ups mobielvriendelijk
 • Update uw aanbiedingen regelmatig

Gebruik om het hele creatie- en aanpassingsproces nog eenvoudiger te maken de pop-uptool Poptin en maak binnen een paar minuten perfecte pop-ups.

Het helpt je om je pop-ups er professioneler en verbluffender uit te laten zien.

Probeer deze 6 manieren om telefoonnummers te verzamelen met behulp van pop-ups op websites en genereer meer conversies dan ooit! 

Aazar Ali Shad is een ondernemer, groeimarketeer (geen hacker) en een doorgewinterde SaaS-man. Hij houdt ervan om inhoud te schrijven en wat hij heeft geleerd met de wereld te delen. Je kunt hem volgen op Twitter @aazarshad of aazarshad.com