Home  /  Allese-commerce  / Een productpagina van Amazon, AliExpress en Ebay vergelijken: belangrijkste lessen

Een productpagina vergelijken van Amazon, AliExpress en Ebay: toplessen

Amazon, AliExpress en eBay

De e-commercewereld wordt gedomineerd door marktplaatsen zoals Amazon, AliExpress of eBay die enorme successen behaalden en behouden door talloze externe verkopers in hun ecosystemen te brengen. Als het gaat om verzending op volume, zijn zij de beste honden, en ze zijn uitstekende bronnen van inspiratie voor e-commerceontwerp.

In dit stuk gaan we enkele productpagina's van deze drie retailgiganten uitkiezen en vergelijken om te zien hoe ze zich verhouden. Hoe verschillen hun benaderingen, hoe zijn ze vergelijkbaar, en wat kunnen kleinere bedrijven van hun methoden leren?

Om de vergelijking zo duidelijk mogelijk te maken, heb ik voor hetzelfde product gekozen (de G102-muis van Logitech), maar houd er rekening mee dat de vermelding van Amazon afkomstig is van een officiële Logitech-winkel, dus de kwaliteit is daar wat hoger. Dat gezegd hebbende, laten we aan de slag gaan.

Introductie

Omdat we met lange pagina's te maken hebben, laten we een paar vergelijkbare stukken bespreken. Hier is het eerste deel van de pagina dat gaat over de hoofdproductafbeelding en de basisbeschrijving, te beginnen met de inspanningen van Amazon:

amazone
Amazone

Ik hoefde deze afbeelding niet horizontaal bij te snijden, omdat de pagina wordt uitgevouwen om de volledige breedte van het browservenster te gebruiken. Wat we hier kunnen zien is een groot gebruik van negatieve ruimte, maar heel kleine tekst. Ik heb het op een scherm met een redelijk hoge resolutie bekeken, dus vermoedelijk zorgt Amazon voor reactievermogen door de elementen zeer compact te houden. Let op de klassieke motiverende kenmerken van FOMO veroorzaken door de beperkte voorraad te vermelden en vervolgens de mogelijkheid van levering de volgende dag te beloven.

Hier is AliExpress:

AliExpress
AliExpress

Ik moest dit wel bijsnijden, dus het is duidelijk vastgelegd op een vaste breedte die verder gaat dan de standaard desktopresoluties. Wat we hier zien is een veel drukkere lay-out. De hoogtepunten zijn in wezen hetzelfde (plus de banner voor de uitverkoop halverwege het jaar), maar er is lang niet zoveel negatieve ruimte. Er is meer FOMO te zien met een tijdelijke korting inclusief een doorgestreepte prijs, en de belangrijkste verzendfactor hier zijn de kosten omdat AliExpress vrijwel uitsluitend producten naar het buitenland verzendt.

Laten we nu eens kijken naar eBay:

eBay
eBay

We zien hier iets van een middenweg, met meer negatieve ruimte dan de AliExpress-pagina, maar lang niet zoveel als Amazon bood. Net als bij Amazon is er een optie om het aan een lijst toe te voegen om later opnieuw te bekijken, maar ik hou van de extra duidelijkheid van de ‘volglijst’ met het oogpictogram. De FOMO-functies zijn hier iets subtieler maar ook gedetailleerder, waarbij het aantal dagelijkse bezichtigingen en het verkochte aandelenpercentage worden vermeld (dit laatste is best slim, omdat het de indruk van schaarste terwijl de 10% van de resterende voorraad in de duizenden zou kunnen lopen).

Het is erg moeilijk om dit te beoordelen omdat Amazon mij gemakkelijk lijkt, maar dat komt misschien omdat ik er zo bekend mee ben. Ik heb het gevoel dat Amazon ondanks zijn onhandigheid voorbij schaatst, omdat iedereen er zo aan gewend is. Ik ga eigenlijk zeggen dat de lay-out van eBay hier mijn favoriet is.

verenigingen

Direct na de introductie gaat Amazon in op de bijbehorende aanbevelingen:

Amazone
Amazone

Wat ik leuk vind aan de aanpak van Amazon is dat deze duidelijk zorgvuldig is ontwikkeld om te leveren wat mensen ertoe aanzet om te kopen. Je hebt een bundeloptie die aantrekkelijk zal zijn voor iemand die waarschijnlijk accessoires wil, maar niet zo happig is om ze handmatig op te sporen, en een reeks andere artikelen die naast het product zijn gekocht om te zien of iets de aandacht van de gebruiker trekt.

Hier is de inspanning van AliExpress, veel verderop op de pagina:

AliExpress
AliExpress

Dit is enigszins nuttig, maar lang niet zo interessant of relevant voor de gebruiker. Het heeft enige waarde als je simpelweg andere producten van de verkoper ziet die ongeveer hetzelfde onderwerp betreffen, maar dat is eigenlijk alles wat je krijgt. De aanpak van Amazon is hier veel beter.

Hier is eBay:

eBay
eBay

Dit zit tussen de andere twee in. Het is minder doorslaggevend dan de gegevens van Amazon, omdat we naar meningen kijken en niet koopt, maar dan kan het nuttiger zijn voor degenen die twijfelen over het kopen van dat specifieke item en misschien niet veel baat hebben bij het leren over de koopgedrag van degenen die er uiteindelijk voor hebben gekozen.

Ik geef deze categorie met enige marge aan Amazon.

Cursusomschrijving

Elke productpagina heeft een meer gedetailleerde beschrijving nodig en elke site verschilt in de structuur die deze gebruikt. Hier is de lay-out van Amazon:

Amazone
Amazone

Opnieuw extreem schaars spul, en het ziet er niet geweldig uit. De essentiële informatie is aanwezig, maar de opmaak is erg onhandig, waarbij de primaire beschrijving slechts als basislijst wordt ingevoerd.

Laten we eens kijken of AliExpress het beter kan doen:

AliExpress
AliExpress

Het blijkt dat het kan. Deze indeling is enorm mooier, met verstandig gebruik van de ruimte, Er zijn tabbladen beschikbaar om de belangrijke secties te bedekken zonder de pagina te overbelastenen gegevens die op een veel beter verteerbare manier worden gepresenteerd. Het is jammer dat een bedrade muis ten onrechte wordt vermeld als 'Oplaadbaar', maar dat ligt niet aan de pagina zelf. (Bovendien is het gedeelte 'Productbeschrijving' erg zwak en enorm te lang, maar ik schrijf dat toe aan het feit dat de verkoper de categorie misbruikt).

En hoe zit het met eBay?

eBay
eBay

Zeker ook hier weer de middelste optie. De datum van de laatste update is erg handig; Amazon vertelt je wanneer het daar voor het eerst werd vermeld, maar niet hoe recent het is gewijzigd. U heeft zelfs de mogelijkheid om alle revisies te bekijken om elke versie te zien die is geüpload.

Dit gaat op een grote manier naar AliExpress. Het is duidelijk en krachtig en ik stel de tabel zeer op prijs. Zelfs als ze optimaal worden gebruikt, zijn de lay-outs van Amazon en eBay gewoon niet zo goed.

Wat we kunnen leren

Eerlijk gezegd had ik niet verwacht dat ik elke website de knipoog zou geven in een van de drie secties die ik bekeek. Amazon is zo'n vaste waarde als het gaat om klantenservice en gemak dat je gemakkelijk vergeet hoe zwak het paginaontwerp op zoveel gebieden is; het hoeft het gewoon niet beter te doen omdat iedereen eraan gewend is en er geen grote dreiging aan de horizon opdoemt.

AliExpress is de meest kleurrijke, gedurfde en meest schaamteloze promotionele van de drie. Ik kan me voorstellen dat het meer indicatief is voor hoe Amazon eruit zal zien als het ooit voor een herontwerp kiest. Dat gezegd hebbende, was ik er niet zo blij mee dat de 'Productbeschrijving' razend lang was, aangezien de pagina meerdere malen langer werd dan elk van de andere twee, volledig vanwege een enorme afbeelding die in de sectie was gestopt.

Het ontwerp van Ebay weerspiegelt de focus op bieden, met veel meer gegevens die relevant zijn voor bieders en een veel meer ontspannen benadering van verkoop; de FOMO komt informatiever en minder verkoopgericht over. Hoewel het niet zo consistent is als Amazon (dat volledig van derden is, zoals AliExpress), is het ontwerp van eBay waarschijnlijk mijn favoriet van de drie. Het is altijd schoon en duidelijk.

Vergeet niet om inspiratie te zoeken

Of u nu een geweldige site heeft en alleen op zoek bent naar optimalisatietips, of daar al mee bezig bent een site maken voor uw kleine onderneming en je probeert zoveel mogelijk informatie op te zuigen over hoe je online presentaties onder de knie kunt krijgen, kijk dan altijd naar de grootste bedrijven die er zijn om niet alleen te zien wat ze goed doen (zodat je het kunt kopiëren), maar ook wat ze doen Als je het mis hebt (zodat je het kunt verslaan).

Victoria Greene is een e-commercemarketingexpert en freelanceschrijver die graag de details van online retail bestudeert. Meer van haar werk kun je lezen op haar blog Victoria e-commerce.