Home  /  Allese-commerceverkoop  / Hoe u voorop kunt blijven lopen in een zeer concurrerende e-commercemarkt

Hoe u voorop kunt blijven lopen in een zeer concurrerende e-commercemarkt

Er zijn wereldwijd meer dan 24 miljoen e-commercesites. In het tijdperk van social distancing maken veel bedrijven ook een online transitie. 

Meer e-commercebedrijven betekenen echter meer concurrentie. Daarom moeten bedrijven effectieve marketingtactieken kunnen gebruiken om ondanks een moordpartij de concurrentie voor te blijven markt

In dit artikel ga ik je er doorheen leiden praktische tips die e-commerce-ondernemers zullen helpen meer succes te behalen dan hun wildste dromen. Het omvat ook online marketingtools om merken te helpen relevant te blijven en gebruikers te betrekken. 

Laten we beginnen. 

1. Bouw een verwijzingsmarketingprogramma

Denk terug aan de laatste keer dat u iets kocht op een nieuwe e-commercesite. We wedden dat de aanbevelingen van vrienden of familie uw aankoop hebben beïnvloed. Omdat zij degenen zijn die je het meest vertrouwt, ben je gemakkelijk te overtuigen door hun woorden. 

Uit een onderzoek blijkt zelfs dat het winkelend publiek dat wel is 50x waarschijnlijker om een ​​product te kopen als het wordt aanbevolen door hun dierbaren. Bovendien zullen klanten die via mond-tot-mondreclame worden verworven, waarschijnlijk 200% meer uitgeven dan de gemiddelde klant en zelf twee keer zoveel verwijzingen maken. 

Terwijl mond-tot-mondreclame organisch plaatsvindt, kunnen online bedrijven klanten aanmoedigen om hun merk door te verwijzen via een verwijzingsprogramma. Dit werkt door huidige klanten of merkadvocaten te stimuleren door middel van gratis geschenken, prijzen en kortingen. 

Merkambassadeurs hebben al ervaring met het gebruik van uw product. Ze zijn dus effectieve merkambassadeurs voor uw bedrijf. 

Met Driftaway – een koffie-abonnementsservice – kunnen klanten bijvoorbeeld 200 Driftaway-punten (ter waarde van $ 20) verdienen voor elke vriend die zich aanmeldt. Ondertussen ontvangen vrienden ook een gratis pakket als stimulans om zich aan te melden voor hun dienst.

Hoe bouwt u uw eigen verwijzingsprogramma? Met apps als ReferralCandy kunnen online ondernemers binnen enkele minuten hun eigen verwijzingsprogramma starten. Nadat u een account heeft aangemaakt en incentives heeft gekozen, kan de app het verwijzingsproces automatiseren. 

2. Bied klanten nuttige inhoud, geen promoties

Naast het promoten van uw nieuwe producten, biedt u consumenten relevante inhoud. De meeste klanten zullen met uw bedrijf communiceren via e-mails, blogposts, posts op sociale media en andere promoties. Ze zullen echter alleen aandacht besteden aan marketinginhoud die voor hen nuttig is. 

Om te beginnen moet u bepalen welke informatie uw doelgroep nodig heeft. 

Volgens Clearvoice.com zijn hier enkele vragen waarmee u rekening moet houden:

  • Wat doet mijn doelgroep online en welke content lezen zij?
  • Wat zijn de beste en slechtst presterende inhoudstypen op uw website? 
  • Welke soorten inhoud of onderwerpen mis je?
  • Hoe wordt de inhoud gedistribueerd en gepromoot?
  • Heeft u het budget en de middelen die nodig zijn om dit te doen? inhoud maken?

Maak vervolgens bruikbare blogposts, e-boeken, whitepapers en casestudy's voor uw website. Hoewel diepgaande inhoud uw lezers kan aantrekken, zal het toevoegen van visuele inhoud zoals afbeeldingen en video's hun begrip van uw inhoud verbeteren.  

Niet alleen dat, maar het creëren van een YouTube-kanaal voor uw merk kan uw bereik ver buiten Google alleen vergroten, en het kan ook een lucratief onderdeel van uw bedrijf worden als u begrijpt hoe u er geld mee kunt verdienen.

Backlinko-oprichter Brian Dean maakt lange en diepgaande blogposts over digitale marketing. Naast dat hij boordevol inhoud bevat, bevatten zijn berichten veel beeldmateriaal en afbeeldingen om zijn punt duidelijk te maken. 

Zijn blogpost over “21 bruikbare SEO-technieken die GEWELDIG werken'kreeg 13 sociale shares, 1,118 reacties en backlinks van 857 domeinen.

Bron: https://backlinko.com/seo-techniques
Bron: Backlinko

U kunt ook e-mailnieuwsbrieven en promoties aanbieden om regelmatig in contact te komen met klanten en top of mind te blijven. We raden Omnisend aan om nieuwsbrieven te maken, gebruikers te segmenteren en e-mails te automatiseren. 

Wel moet de inhoud van deze berichten relevant zijn, anders zullen mensen zich afmelden. 

De nieuwsbrieven van PlayStation bevatten bijvoorbeeld downloadbare content, nieuwe games en andere interessante tips voor gamers.

Bron: https://www.sendinblue.com/blog/best-email-newsletter-examples/
Bron: Sendinblue

Bovendien bevatten ze statistieken zoals het totale aantal gameplay-uren en verdiende trofeeën bovenaan de nieuwsbrief. Deze cijfers versterken de ervaring en moedigen bezoekers aan om meer te spelen, zodat ze hun statistieken kunnen verbeteren. 

3. Laat klanten zien dat uw merk meer is dan alleen een product

De meeste e-commerce winkels pronken met hun geweldige producten met geweldige functies. Maar om op te vallen, moet u bewijzen dat uw merk meer is dan alleen een product. 

U moet klanten laten zien dat u om hen geeft door middel van een responsieve klantenservice. 

Klantenservice is een belangrijke factor bij het bepalen van de loyaliteit aan een merk. In werkelijkheid, 69% van de Amerikaanse klanten beweren dat ze meer geld zouden uitgeven aan bedrijven die een betere klantenservice bieden

Om aan de verwachtingen van de klant te voldoen, moeten uw contactgegevens gemakkelijk toegankelijk zijn voor consumenten. Idealiter moet u hen de kans geven om contact op te nemen met uw merk via het kanaal van hun voorkeur. Verdeel uw verkoopteams in klantenservicemedewerkers voor e-mail, sociale media en live gesprek

A live chat-widget Hiermee kunt u in realtime op klanten reageren. De service in messenger-stijl biedt klanten een handige manier om vragen te stellen of advies te vragen aan uw verkopers. 

Met eersteklas software, zoals Tidio voor livechat, kunnen verkopers binnen enkele seconden klanten antwoorden vanuit één dashboard. Ze kunnen ook AI-oplossingen gebruiken om vragen van klanten te identificeren en erop te reageren, zodat uw klantenservicemedewerkers worden ontlast. 

Een andere tip is om chatbots in te zetten om te reageren op klanten op sociale media. 

LEGO lanceerde bijvoorbeeld een Facebook Messenger-bot genaamd Ralph. Deze handige bot helpt shoppers cadeau-ideeën en suggesties voor hun dierbaren te ontdekken tijdens de cadeauperiode. 

Het beste gedeelte? Zodra klanten met Ralph communiceren, kan de chatbot hen gemakkelijk door het verkoopproces leiden. 

Bron: https://www.thedrum.com/news/2017/11/23/meet-lego-s-facebook-messenger-chatbot-ralph-helpful-alternative-bricks-and-mortar
Bron: The Drum

Tegen het einde van de campagne genereerde het bedrijf een 3.4x rendement op advertentie-uitgaven omdat shoppers graag gepersonaliseerde cadeausuggesties ontvingen.

4. Bouw een community rond je merk

Om het klantenbehoud te verbeteren, moeten e-commercemerken een herkenbare community voor hun klanten opbouwen. 

Dat gezegd hebbende, wil je sociale media-accounts maken die aansluiten bij de interesses en waarden van je publiek. Ga verder dan pittoreske productfoto's en laat een kijkje achter de schermen en door gebruikers gegenereerde inhoud zien. 

Merken als Glossier zijn erin geslaagd succes te behalen door een loyale socialemediagemeenschap op te bouwen. Het merk richtte zich op millennial-vrouwen en investeerde veel geld in technologie en data-analyse om de berichten en producten te identificeren waar hun doelgroep dol op zal zijn. 

Het resultaat is een Instagram-community met ruim 2.3 miljoen volgers. 

Bron: https://www.instagram.com/glossier/?hl=en
Bron: glanzender

De gemeenschapsbetrokkenheid van Glossier is zo sterk dat dit de ruggengraat vormde van hun expansie naar de Britse en Europese markten. Het in de VS gevestigde team vloog naar Groot-Brittannië en nam betrokken volgers mee uit lunchen om nog meer betrokkenheid te bevorderen in de aanloop naar de internationale lancering van het merk. 

Het bedrijf doet ook een stapje extra door op elk bericht te reageren en commentaar te geven op hun Instagram-posts. Dit eenvoudige gebaar bevordert de betrokkenheid, omdat het winkelend publiek eerder geneigd is te communiceren als ze weten dat er naar hen wordt geluisterd. 

Bron: https://www.instagram.com/p/CHIgW8Ks0-K/?utm_source=ig_web_copy_link

Bovendien creëert Glossier ook open discussies om gesprekken op gang te brengen. In hun laatste draadje, 'Wat leest iedereen?', beschrijft de schrijfster bijvoorbeeld de huidige boeken waar ze van houdt, en moedigt ze lezers aan hetzelfde te doen. 

Het resultaat is 128 reacties met verschillende antwoorden en gesprekken. 

In de nabije toekomst zullen merken die zich actief inspannen om met hun gebruikers te communiceren, uiteindelijk meer volgers en kopers krijgen. Vanwege deze omstandigheden moeten merken zich richten op het opbouwen van betrokkenheid en het inspireren van gesprekken onder huidige klanten. 

5. Toon pop-ups op het juiste moment 

Pop-ups lijken misschien vervelend, maar ze kunnen de klus klaren. 

Als het effectief wordt gedaan, kan een pop-up u helpen meer conversies te genereren en meer kwaliteitsleads binnen te halen. 

In feite meldt Backlinko-oprichter Brian Dean dat pop-ups met exit-intentie 50,000 mensen aan hun abonneelijst hebben toegevoegd!  

Hoe kunnen we deze verbazingwekkende resultaten repliceren? U kunt gebruik maken van een opvallende pop-up om sitebezoekers aan te moedigen hun gratis proefperiode te starten of zich op uw blog te abonneren. Net als verwijzingsmarketing moeten de meeste pop-ups een goede stimulans bieden om klanten zich te laten aanmelden. 

Tools zoals Sprout Social gebruiken pop-ups om een ​​gratis proefversie van hun oplossing voor het beheer van sociale media aan te bieden. Ze maken de deal nog leuker door hun functies, zoals sociale analyses en planningsberichten, te promoten.

Voordat klanten uw website verlaten, kunt u ook gebruik maken van pop-ups met exit-intentie. Zoals de naam al doet vermoeden, werken deze pop-ups door exit-triggers te identificeren, zoals scrollgedrag of muisbewegingen, die aangeven dat gebruikers op het punt staan ​​de website te verlaten. 

Als laatste redmiddel kan een pop-up met exit-intentie een mooie deal aanbieden om klanten aan te moedigen op uw website te blijven of hun aanbod aan te vullen. 

Shapescale biedt bijvoorbeeld 10% korting aan shoppers die terugkeren naar hun verlaten winkelwagentje en hun aanbod voltooien. Bovendien hebben ze een afteltimer van 15 minuten om een ​​gevoel van urgentie op te wekken en klanten te motiveren het afrekenproces te voltooien. 

U kunt gebruik maken van tools zoals Poptin om slimme en boeiende pop-ups te creëren om uw conversiepercentage te verbeteren en uw klantenbestand te laten groeien. Geen codeerervaring vereist! 

Afsluiten

Er bestaat geen snelle oplossing om uw concurrentie voor te blijven. Met deze marketingtechnieken kunnen bedrijfseigenaren echter in contact komen met gebruikers en hen aanmoedigen na te denken over wat ze te bieden hebben. Deze tools zijn zeer effectief voor startups en kleine bedrijven die op zoek zijn naar marketingtools en -technieken om hun conversiepercentages te verhogen. 

Houd bovendien uw resultaten bij op het gebied van verwijzingsmarketing, e-mailmarketing en pop-ups. Door uw huidige analyseresultaten bij te houden, krijgt u inzicht in de strategieën die het beste werken voor uw bedrijf.

Door deze marketingstrategieën consequent te implementeren, kunt u uw bedrijf ondanks de concurrentie soepel runnen. 

Auteur Bio:

Monique Danao is een schrijver voor ReferralCandy en Candybar.