Home  /  Allesstock afbeeldingenwebsite ontwikkeling  / Een complete gids voor het plukken van stockfoto's voor commercieel gebruik

Een complete gids voor het plukken van stockfoto's voor commercieel gebruik

stockfoto's

Ik weet zeker dat u zich bewust bent van het feit dat het gebruik van afbeeldingen op internet voortdurend toeneemt. Elke dag worden er talloze foto's (en videoclips) toegevoegd via sociale netwerken, blogs, artikelen en nieuwe inhoud op allerlei soorten websites. Ter referentie: eind 2016 worden er elke dag meer dan 60 miljoen nieuwe afbeeldingen op Instagram geplaatst!

Is het gebruik van afbeeldingen werkelijk zo belangrijk?

Het draait allemaal om de afbeeldingen [infographic door MDG Advertising]
infographic
by MDG-reclame

1. Een afbeelding die relevant is voor de inhoud van een artikel zal gemiddeld maar liefst 94% meer bekendheid geven aan het artikel. Dit geldt vooral voor artikelen die te maken hebben met politiek, nieuws en sport.
2. Het toevoegen van een afbeelding of videoclip aan een PR-artikel verhoogt de bekendheid ervan met ongeveer 54%.
3. Met betrekking tot online winkels getuigt 67% van de bezoekers dat de kwaliteit van het imago van een product een grote invloed heeft op de keuze tussen producten en op de vraag of ze uiteindelijk een aankoop doen of niet. In feite is de kwaliteit van het imago van een product belangrijker voor potentiële klanten dan gedetailleerde informatie in tekstvorm, getuigenissen of beoordelingen.
4. Op Facebook krijgen berichten met afbeeldingen 37% meer berichtbetrokkenheid dan berichten met alleen tekst (0.37% gemiddeld berichtbetrokkenheid voor berichten met afbeeldingen in vergelijking met slechts 0.27% bij berichten met alleen tekst, dit komt neer op een verschil van 37%).

Afbeeldingen zijn dus belangrijk, wat zijn uw opties?

1. Met behulp van foto's die u zelf heeft gemaakt of voor u is gemaakt

We hebben allemaal digitale camera's, tenminste die op onze telefoons. We kunnen foto's maken en deze op internet gebruiken of een professionele fotograaf inhuren om foto's voor ons te maken.

2. Gebruik van afbeeldingen onder voorbehoud van toestemming van eigenaren van auteursrechten

Als u een afbeelding tegenkomt die u op uw site wilt gebruiken, kunt u contact opnemen met degenen die de auteursrechten erop bezitten en hun toestemming vragen om deze te gebruiken. Ze kunnen vragen dat u betaalt voor het gebruik van de afbeelding, of op zijn minst eisen dat u een “afbeeldingscredit” (waarin staat van wie de afbeelding is) direct onder de afbeelding zelf plaatst (net zoals we hebben gedaan met de infographic hierboven).

3. Royalty-vrije Stock Afbeelding Plaatsen

Er zijn tientallen sites waar u gratis afbeeldingen, foto's, illustraties en vectoren kunt downloaden die door iedereen kunnen worden gebruikt. Royaltyvrij betekent dat degenen die de auteursrechten bezaten, ermee hebben ingestemd dat iedereen de afbeelding gratis mag gebruiken. Ze kunnen nog steeds vragen dat u een afbeeldingscredit plaatst. Het is van essentieel belang dat u zich houdt aan de algemene voorwaarden van een bepaalde site. Zorg ervoor dat u de vermelding vermeldt wanneer u afbeeldingen moet gebruiken. Gratis Stockfoto-sites:

123RF – Deze site biedt zo’n 40,000 royaltyvrije stockfoto’s. Er zijn ook afbeeldingen waar je voor moet betalen, in totaal zijn er meer dan 60 miljoen foto's, vectoren en videoclips om uit te kiezen.

Pixabay – Deze site bevat meer dan 700,000 foto's, vectoren en illustraties. De afbeeldingen mogen afhankelijk van de omstandigheden privé of commercieel worden gebruikt Creative Commons CCO-voorwaarden.

Dreamtime – Nog een gratis stockfotosite (ook beschikbaar zijn afbeeldingen waarvoor u moet betalen). U kunt ervoor kiezen afbeeldingen te uploaden waarop u auteursrechten heeft en misschien wat geld verdienen met royalty's betaald door degenen die ze willen gebruiken.

Pexels – Nog een nuttige site met veel gratis stockfoto's voor privé of commercieel gebruik.

Hier is nog een lijst die u misschien nuttig vindt: De 27+ beste gratis stockfotosites in 2020!

Stockafbeeldingen waarvoor u moet betalen om afbeeldingen te kunnen gebruiken

Foto's storten – Een van mijn favoriete stockfotosites waar meer dan 40 miljoen foto's en vectoren te koop zijn voor relatief lage prijzen.

Shutterstock – Een van de grootste en bekendste stockfotosites. Deze site bevat meer dan 93 miljoen afbeeldingsbestanden. De prijzen van Shutterstock zijn relatief hoog, maar veel digitale marketeers en grafisch ontwerpers geven er nog steeds de voorkeur aan dankzij de grote verscheidenheid aan afbeeldingen van hoge kwaliteit.

Freepik – Deze site biedt onbeperkte beelddownloads voor slechts 10$. De selectie is nog niet enorm, maar het is een geweldige optie om mee te beginnen.

Waar u zich van moet onthouden

Zoek nooit meer naar afbeeldingen op Google (Google afbeeldingen) en download afbeeldingen die je vindt alsof ze royaltyvrij zijn. Velen hebben het bij het verkeerde eind als ze denken dat als er een afbeelding opduikt in een Google-zoekopdracht, deze er een moet zijn die vrijelijk kan worden gebruikt, maar dit is niet het geval! De kans is groot dat een afbeelding die u op Google vindt auteursrechtelijk beschermd is. Als u deze illegaal gebruikt, kunt u eenvoudig worden opgespoord aan de hand van de digitale handtekening.

Een handige truc – zo kun je iemand opsporen die een afbeelding gebruikt die jij bezit (of een andere afbeelding)

Klik met de Chrome-browser met de rechtermuisknop op de betreffende afbeelding en klik vervolgens op "Zoek op Google naar deze afbeelding". De zoekresultaten die u krijgt zijn sites waarop deze afbeelding wordt gebruikt.

Zeer toegewijde ondernemer, mede-oprichter van Poptin en Ecpm Digital Marketing. Negen jaar ervaring op het gebied van digitale marketing en internetprojectmanagement. Afgestudeerd met een diploma economie aan de Universiteit van Tel Aviv. Een grote fan van A/B-testen, SEO- en PPC-campagnesoptimalisatie, CRO, growth hacking en cijfers. Houdt er altijd van om nieuwe advertentiestrategieën en -tools te testen en de nieuwste startende bedrijven te analyseren.