Home  /  Allescontent marketing  / Contentmarketingideeën voor e-commercewebsites

Contentmarketingideeën voor e-commercewebsites

Contentmarketingideeën voor e-commercewebsites

Contentmarketing is het proces van het creëren van originele, hoogwaardige content gericht op een bepaalde doelgroep. De inhoud moet de interesses van deze groep aanspreken en hun pijnpunten aanpakken. Dat helpt bij het verkopen van een product, dienst en merk door waardevolle informatie te verstrekken die goodwill en betrokkenheid oplevert.

Het uiteindelijke doel van deze betrokkenheid is om van consumenten betaalde klanten te maken. Het is de bedoeling dat u hen door het verkoopproces leidt om in hun behoeften te voorzien, zodat u een betrouwbare bron van informatie kunt zijn.

Dit positioneert u ook als een autoriteit die het best geplaatst is om belangen om te zetten in betaalde zaken en een waardevolle, duurzame relatie.

Veel organisaties hebben een contentmarketingstrategie voor hun bedrijf. Helaas kunnen slechts enkelen hun contentstrategie als uitstekend beoordelen. Veel merken zijn gefocust op groei en beschikken daarom niet over de tijd en marketinginstrumenten die nodig zijn om hun plannen uit te voeren en te beheren. Dat is hoe contentmarketingadvies binnenkomt.

Advies op het gebied van contentmarketing deskundigen zijn goed thuis in de sector. Ze begrijpen wat er nodig is om zich te onderscheiden van de concurrentie en leads te genereren met behulp van alles, van whitepapers tot infographics.

Uw merk moet een expert op het gebied van e-commerce contentmarketing inhuren als u niet de verwachte resultaten ziet met uw huidige marketingaanpak.

U moet een expert uitbesteden als u niet over de bandbreedte beschikt om een ​​contentmarketingstrategie te organiseren, implementeren, testen en volgen. De andere reden voor het inhuren van een expert op het gebied van e-commerce contentmarketing is het ontbreken van een budget om fulltime medewerkers in te huren om een ​​marketingteam op te zetten om uw campagnes een vliegende start te geven.

Contentmarketingstrategieën voor e-commercewebsites

Elk e-commercemerk wil het verkeer naar zijn site en het aantal conversies vergroten. Maar beslissen welke marketingtactieken je moet proberen, kan nog steeds een uitdaging zijn nadat je een basisstrategie hebt samengesteld. A hulpmiddel voor het beheer van digitale activa stroomlijnt uw marketinginspanningen door al uw digitale middelen te organiseren en te optimaliseren, waardoor het gemakkelijker wordt om ze effectief in uw strategieën in te zetten. Daarom hebben we enkele e-commercemarketingideeën samengebracht om u te helpen uw aanpak te implementeren. 

1. Optimaliseer uw inhoud

U wilt ervoor zorgen dat uw inhoud goed scoort in zoekmachines. Dat komt omdat het een krachtige bron van websiteverkeer voor uw bedrijf kan worden.

Houd er rekening mee dat zoekmachineoptimalisatie is onderverdeeld in on-page en off-page optimalisatie. On-page SEO gaat over het optimaliseren van de inhoud op de website van uw merk.

Dit omvat het uitvoeren van zoekopdrachten via trefwoorden en het optimaliseren van de snelheid van uw website, wat wordt gedaan door te kijken naar de belangrijkste webvitalen van Google. Het omvat ook een verdubbeling van uw topinhoud.

U moet zich concentreren op het ontwikkelen van inhoud die de pijnpunten van uw klant oplost. Je moet de vragen van je klanten kunnen beantwoorden.

Off-page SEO heeft betrekking op de inhoud die op andere websites is gemaakt. Dit is meestal bedoeld om uw bedrijf te helpen naamsbekendheid en autoriteit te verwerven en verkeer naar uw bedrijf te leiden. Dit kun je doen door middel van linkbuilding, affiliate marketing en gastbloggen.

Dit is wat u kunt doen om uw off-page SEO van de grond te krijgen:

 • Werk samen met influencers om videocontent voor uw merk te maken
 • Gebruik lokale SEO en ontvang links uit lokale mappen wanneer u zich op een specifieke regio richt
 • U kunt bijvoorbeeld samenwerken met blogs om product- en vakantiewinkelgidsen te ontwikkelen.
 • Werk met online publicaties om productrecensies en promotionele inhoud te schrijven over wat u aanbiedt. 

2. Maak een woordenlijst

Als uw producten onbekende termen bevatten, moet u een verklarende woordenlijst opstellen. Ga er niet vanuit dat al uw klanten alle mooie termen kennen, want een woordenlijst is een zeer effectieve e-commerce contentmarketingstrategie.

Een woordenlijst biedt klanten een centrale locatie waar ze meer te weten kunnen komen over uw producten of diensten, inclusief de bijbehorende taal. Hierdoor kunnen ze uw productcategorie beter leren kennen en met vertrouwen kopen. Wanneer klanten weten wat ze nodig hebben en kopen, is de kans groter dat ze blij zijn met de aankoop.

Een woordenlijst is ook een effectieve SEO-strategie. Dat komt omdat mensen uw e-commercewebsite zullen ontdekken met een zoekopdracht op trefwoord, omdat uw website hoger scoort voor gerelateerde termen. 

3. E-mails

E-mails helpen merken bij het overbruggen van de kloof tussen hen en hun klanten. Uit een recent rapport blijkt Het winkelend publiek geeft 138 procent meer uit bij marketing via e-mail. Dit is vergeleken met degenen die geen e-mailaanbiedingen ontvangen.

Waardevolle inzichten in de website van uw merk vertegenwoordigen nieuwe kansen voor meer omzet. Gepersonaliseerde e-mails kunnen abonnees ervan overtuigen geïnteresseerd te raken in uw blogposts. U kunt ook segmentatie gebruiken om gerichte inhoud te verzenden op basis van het sitegedrag, de locatie en de koopgeschiedenis van uw bezoeker.

Door voortdurend contact op te nemen met uw klanten, kunt u ze gemakkelijk segmenteren. Dat helpt je om de juiste boodschap op het juiste moment naar de juiste mensen te sturen.

E-mailmarketingplatforms stellen merken ook in staat een e-mail in te plannen zodat deze automatisch opnieuw wordt verzonden met een bijgewerkte onderwerpregel naar degenen die de eerste niet hebben geopend. Hierdoor kan uw merk met weinig tot geen moeite de open rates verhogen.

4. Door gebruikers gegenereerde inhoud

Authenticiteit is een cruciaal aspect van uw merk wanneer consumenten kopen. Klanten geven er de voorkeur aan om de juiste weergave te krijgen van hoe uw product hen zal helpen. Als zodanig kan dat gebruik UGC om nieuwe kopers aan te trekken met hulp van oude klanten.

bron

Door gebruikers gegenereerde inhoud kan alles zijn wat een klant ontwikkelt en dat uw merk benadrukt. Het kan zelfs een video, een foto of gewoon een tweet zijn. De beste UGC helpt de merkbekendheid te vergroten en veel mensen geïnteresseerd te krijgen in uw e-commerce website.

De mensen die door gebruikers gegenereerde inhoud ontwikkelen en delen, zijn in de meeste gevallen je grootste fans. UGC stelt merken in staat de opwinding te benutten en een gevoel van voortdurende loyaliteit bij mensen te bevorderen. 

5. Veelgestelde vragen

E-commercewebsites kunnen profiteren van een speciale pagina. Deze pagina maakt het voor merken gemakkelijk om veelgestelde vragen te beantwoorden. Het aanpakken van productproblemen en technische problemen helpt de ervaringen van klanten te verbeteren. Uit onderzoek blijkt dat zelfs 55 procent van de klanten zijn bereid meer geld uit te geven aan een merk dat hen een bevredigende ervaring garandeert.

Uw e-mailinbox voor klantenondersteuning is het beste startpunt voor het vinden van vragen. Vind het gemeenschappelijke onderwerp waar klanten altijd naar vragen. Als u bijvoorbeeld een bloemenwinkel heeft, willen uw klanten wellicht uw voorrang op de verzendkosten of de beste bloemen om uw medeleven te uiten.

De belangrijkste rol van FAQ is om de bezoekers van uw site snelle antwoorden te geven. Het helpt ook om je autoriteit over een bepaald onderwerp te tonen. U moet diepgaande antwoorden vermijden die uw bezoekers op een onnodig pad kunnen leiden. 

6. Omarm personalisatie

Personalisatie is een andere effectieve e-commerce contentmarketingstrategie die u zal helpen de online verkoop te stimuleren. Organisaties kunnen gedragsgegevens helpen ten behoeve van een bezoeker gepersonaliseerde ervaringen gebaseerd op acties en voorkeuren uit het verleden.

Op basis van onderzoekkan deze strategie de omzet tot wel 10 procent verhogen. De kans kan echter groter zijn dan dat. Helaas profiteren slechts enkele organisaties van deze strategie.

Merken kunnen bij personalisatie ook rekening houden met de locatie om een ​​ervaring te ontwikkelen die is afgestemd op de plek waar de klant zich bevindt. Vergeet niet dat uw klanten in verschillende delen van de wereld wonen. Een klant in Zuid-Californië kan bijvoorbeeld in oktober op zoek zijn naar badpakken, terwijl een klant in een ander deel van de wereld op zoek is naar jassen.

7. Pop-upmarketing

Pop-ups hebben een slechte reputatie en het is gemakkelijk te begrijpen waarom dat zo is. Veel websites gebruiken ze zonder onderscheid in een poging om conversies te genereren.

Maar als je het strategisch gebruikt, kan pop-upmarketing je daarbij helpen meer conversies genereren en het verlaten van uw winkelwagen verminderen. Ze zullen ook helpen bij het verbeteren van uw klantervaring op locatie. Hier zijn de redenen waarom u pop-upmarketing zou moeten gebruiken:

 • Pop-ups zijn voor iedere gebruiker zichtbaar
 • Goed geplaatste en relevante pop-ups geven waarde aan het publiek
 • Als ze op de juiste manier worden geïmplementeerd, leveren ze boeiende boodschappen op. Een pop-upbericht geeft gebruikers op het juiste moment een prompt.

8. Anticipeer op toekomstige verkopen

Het zou het beste voor u zijn om de marktvraag te evalueren als u uw productlijn kunt uitbreiden en kijken of het de kosten waard is. Dit kan via verschillende benaderingen, waaronder:

 • Trefwoord onderzoek
 • Trends in sociale media
 • Geografische validatie

U kunt uw markt ook testen door artikelen voor te verkopen om te zien hoeveel mensen bestellingen plaatsen. Als u bijvoorbeeld drie producten heeft en probeert te zien welke u wilt verkopen, maak dan pagina's voor alle producten. Gebruik hoogwaardige productfotografie voor elk van de producten.

Vermeld ze vervolgens als ‘niet op voorraad’ om te zien welke de meeste aandacht krijgt. De feedback moet betrekking hebben op meldingen dat de voorraad weer op voorraad is. Dit zal een teken zijn dat het product zal verkopen.

9. Maak het gemakkelijk voor klanten om te krijgen wat ze nodig hebben

Uw merk verliest klanten als uw winkel slecht is ontworpen. Maar hoe ziet een slecht ontworpen winkel eruit? Uw winkel lijkt niet alleen onbetrouwbaar, maar heeft mogelijk ook last van het volgende:

 • Moeilijk leesbare lettertypen
 • Verwarrende navigatie
 • Er kan sprake zijn van een gebrek aan een duidelijke waardepropositie

De bovenstaande afmetingen zijn misschien in orde, maar het kan zijn dat er toch nog enkele ontwerpfouten zijn. Vraag uzelf af of u uw product goed segmenteert of te veel producten op één pagina plaatst. Controleer of je de juiste balans hebt gevonden tussen tekst en beeld, want dit zijn enkele zaken waarmee je rekening moet houden. 

10. Verminder verlaten karren

Het is een feit dat u geld verliest elke keer dat een bezoeker zijn winkelwagentje verlaat.

Statistieken tonen aan dat veel websitebezoekers artikelen aan hun winkelwagentje toevoegen, maar deze tijdens het afrekenen verlaten. 69.82 procent van de winkelwagentjes verlaten worden. Je moet dus zoveel mogelijk aarzelingen aanpakken.

U kunt bijvoorbeeld shoppers die hun winkelwagentje verlaten eraan herinneren om de aankoop te voltooien. Je kunt ze overtuigen met gratis verzending of korting.

Een van de effectieve manieren om het verlaten van een winkelwagentje te verminderen, is echter het gebruik van e-mailherstelcampagnes. Dit zal uw bezoekers overtuigen om terug te keren en hun aankoop af te ronden. Maak een e-mail zodat bezoekers worden verleid om terug te keren naar hun winkelwagentje. U kunt dit doen door hen eraan te herinneren wat ze in de eerste plaats wilden kopen en waarom.

Conclusie

Het lijdt geen twijfel dat de juiste marketingstrategieën merken kunnen helpen potentiële klanten te bereiken en de omzet te verhogen. Dit zijn enkele van de aspecten waar merken aan willen werken om ze te verbeteren.

Door deze e-commerce marketingideeën te volgen, bouw je een succesvol merk op dat een goede klantervaring creëert.

Converteer meer bezoekers naar klanten, leads en e-mailabonnees met Poptin's prachtige en zeer gerichte pop-ups en contactformulieren.