Home  /  Alles  / Inhoud schrijven voor beginners: 6 tips om op te letten

Inhoud schrijven voor beginners: 6 tips om op te letten

Het schrijven van inhoud omvat alle processen die verband houden met het schrijven en redigeren van schriftelijk materiaal dat later voor marketingdoeleinden wordt gebruikt.

Mensen die zich bezighouden met het schrijven van inhoud, en vooral degenen die net beginnen, zoeken vaak naar de gemakkelijkste maar ook de meest effectieve manieren om nog beter te worden in hun werk.

Goed gemaakte inhoud moet niet alleen georganiseerd en goed gepland zijn, maar ook uw lezers interesseren, relevant zijn en vooral duidelijk zijn.

Er zijn bepaalde tips die nuttig zijn voor beginners, omdat ze als sponzen zijn die informatie absorberen en voortdurend leren.

Check deze 6 opmerkelijke tips als het gaat om het schrijven van content voor beginners. Gebruik ze om de inhoudschrijver te worden waarvan je altijd al wist dat je die zou kunnen zijn.

1. Gebruik pop-ups om aanbiedingen onder de aandacht te brengen en aantrekkelijker te zijn voor uw lezers 

Pop-ups zijn bedoeld voor iedereen die zich bezighoudt met online marketing. Of voor iedereen die een bepaalde smaak wil toevoegen aan zijn contentpresentatie.

Deze vensters verschijnen op een bepaald moment voor uw bezoekers. Plus een aantal fantastische aanbiedingen en moedig ze aan om actie te ondernemen.

Als een van de manieren om uw inhoud relevanter te maken, passen deze vensters perfect in elk concept dat erop gericht is de aandacht van lezers te trekken.

Om bijvoorbeeld geweldige pop-ups voor uw website te maken, kunt u verschillende tools gebruiken.

Poptin is een van deze hulpmiddelen.

Met Poptin kun je maken ongelooflijke pop-ups. Het doel is om uw bezoekers te betrekken en om het allemaal heel gemakkelijk te doen met behulp van de zeer aanpasbare drag-and-drop-editor.

inhoud schrijven voor beginners poptin-editor pop-ups

Het biedt u de mogelijkheid om uw venster te bewerken door de kleuren en lettergroottes te wijzigen, velden te verwijderen, afbeeldingen toe te voegen en dergelijke, of u kunt de kant-en-klare sjablonen gebruiken om het proces te versnellen.

In tegenstelling tot wat sommige mensen denken, kunnen pop-ups interessant en erg nuttig zijn.

Met behulp van bepaalde triggers zoals exit-intentActiveer na een bepaald percentage gescrold, na het bezoeken van een bepaald aantal pagina's, on-click en meer uw pop-ups en uw bezoekers worden direct betrokken bij de juiste aanbiedingen.

Dit kan een nuttige tip zijn voor iemand die de aandacht wil trekken en hiervoor een kwalitatief hoogstaand hulpmiddel wil uitproberen en iets nieuws wil leren.

2. Doe uw zoekwoordonderzoek, maar wees op uw hoede voor het overmatig gebruiken van zoekwoorden

Trefwoorden zijn in principe de belangrijkste onderwerpen, woorden en zinnen die u in uw stuk wilt behandelen en die mensen in hun zoekmachines typen als ze iets specifieks willen vinden.

Het is van groot belang om belangrijke, passende zoekwoorden op te nemen maak uw inhoud waardevoller en doorzoekbaar. Maar het is ook belangrijk om het niet te overdrijven en uw stuk er verdacht uit te laten zien.

Als je dit evenwicht niet aan het toeval wilt overlaten, gebruik dan een deel van de keyword research software die u kan helpen bij het vinden van adequate trefwoorden, zoals de zogenaamde marketingtoolkit SEMrush dat verkeersgestuurde zoekwoorden biedt. 

inhoud schrijven voor beginners semrush trefwoordanalysator voorbeeld van tips voor het schrijven van inhoud


Door de trefwoordanalysator te gebruiken, blijft u altijd op de hoogte en kunt u de juiste trefwoorden voor uw website vinden in de uitgebreide database om uw SEO te verbeteren.

Neem zoekwoorden op in de volgende segmenten van uw inhoud:

  • De paginatitel – het hoofdonderwerp van uw pagina en het legt feitelijk uit waar uw inhoud over gaat
  • Onderverdelingen – dit zijn de belangrijkste onderdelen van uw inhoud die het voor uw lezers gemakkelijker maken om alle inhoud te doorlopen door te pauzeren en stukje bij beetje te absorberen van wat ze lezen. Ze stellen hen in staat uw inhoud te scannen
  • Metabeschrijvingen – of met andere woorden tags, ze geven een korte samenvatting van uw inhoud die mensen aanmoedigt om uw website te bezoeken
  • De inhoud zelf – zoals we al vermeldden, is het belangrijk om aandacht te besteden aan het opvullen van trefwoorden, dus gebruik geen trefwoorden in elke andere zin, maar gebruik het hoofdzoekwoord aan het begin of gebruik variaties van dat trefwoord in de hele inhoud.

Daarnaast kunt u trefwoorden gebruiken in afbeeldingstitels, links en dergelijke.

Afhankelijk van wat mensen nodig hebben, hoe relevant uw inhoud is en hoe gemakkelijk het is om eraan te komen, zijn zoekwoorden het belangrijkste dat u moet onderzoeken, zodat u kunt leren ze op de juiste manier te gebruiken.

3. Organiseer uw inhoud en vergeet de opmaak niet

Eerst en vooral moet uw inhoud gemakkelijk te lezen zijn, niet verwarrend zijn en goed verdeeld zijn binnen de gehele structuur.

De meeste bezoekers lezen eerst de titel, misschien de openingsparagraaf, en gaan vervolgens door met het scannen van de hele tekst op zoek naar een bepaalde waarde. Het is dus belangrijk om deze op te maken en het gemakkelijker te maken om door te bladeren.

Voeg qua opmaak het volgende toe:

  • Vet en cursief om bepaalde delen te benadrukken
  • Lijsten met opsommingstekens en genummerde lijsten als u bepaalde items wilt vermelden
  • Ruimtes tussen alinea's en tussen zinnen voor de duidelijkheid

Deze zijn allemaal belangrijk voor je bezoekers omdat ze geen tijd willen verspillen en snel willen kijken naar alles wat hen interesseert en wat voor hen van waarde is, wees dus voorzichtig.

inhoud schrijven voor beginners gsuitetips voorbeeld van inhoudsschrijftips

Bron: GSuiteTips

Mensen lezen ook niet graag lange teksten, maar geven de voorkeur aan korte alinea's en duidelijke zinnen. En bovenal is het belangrijk dat de inhoud herkenbaar, interessant en informatief is.

Als beginner moet je ook letten op het aantal woorden.

Ze zeggen dat de beste tekstlengte gemiddeld tussen de 1500 en 2500 woorden ligt.

Het is alleen belangrijk dat het minimum ergens tussen 500 en 1000 ligt om de tekst positief te laten rangschikken.

Het hangt natuurlijk af van het onderwerp en de doelgroep die je aanspreekt, maar je ziet het al zelf als je begint met schrijven.

4. Creëer een interessante kop en verleid uw lezers

De kop is vooral belangrijk omdat dit het eerste is wat uw bezoekers zullen zien en waar ze aandacht aan zullen besteden. U moet deze dus zo aantrekkelijk mogelijk maken.

Het moet opvallend zijn, geloofwaardig klinken, niet misleidend zijn en te lang duren.

Gebruik uw hoofdzoekwoord erin om Google te helpen het hoger te rangschikken in zoekmachines, actieve werkwoorden om krachtiger te klinken, en als u nog steeds niet zeker weet wat er van u wordt verlangd, bezoek dan enkele van de tools zoals HeadlineAnalyzer:

inhoud schrijven voor beginners headlineanalyzer inhoud schrijven tips voorbeeld

Het creëren van een sterke kop moet altijd uw eerste zorg zijn. Ook de eerste alinea is van cruciaal belang. Het beslist of de lezer de hele tekst zal blijven lezen of niet.

Wees creatief en schrijf vanaf het begin aandachtig.

5. Proeflees uw inhoud en wees maximaal professioneel

Grammatica- en spelfouten zijn eigenlijk niet zo ongewoon. Zeker als het gaat om de verschillende soorten schrijfmateriaal die tegenwoordig op internet staan.

Bewijs dus dat je een professional bent en lees je teksten na voordat je ze plaatst.

Let op typefouten. Lees uw inhoud een paar keer totdat u zeker weet dat alles correct en logisch lijkt.

Natuurlijk zal er soms een klein foutje ontglippen, maar de meeste kun je meteen opmerken. Je kunt vinden verschillende tools on het internet. Ogeen van hen is een app genaamd Hemingway Editor:

inhoud schrijven voor beginners Hemingway-editor voorbeeld van tips voor het schrijven van inhoud

Naast het corrigeren van veelvoorkomende fouten zoals grammatica- of spelfouten, zal het uw schrijfstijl en uw schrijfstijl verbeteren. Je kan ook identificeer elk type probleem door verschillende kleuren te gebruiken om ze te markeren.

Een dubbel gecontroleerde tekst is een weerspiegeling van uw professionaliteit. Mensen zullen vertrouwen krijgen in de geldigheid van uw inhoud nadat u er alles aan heeft gedaan om deze te verdienen.

Een bijkomend pluspunt is ook als u uw tekst door een derde partij laat lezen. En als je de kwaliteit ervan vanuit het perspectief van iemand anders controleert voordat je het online zet.

Op die manier bestrijkt u ook dit niet minder belangrijke segment van het schrijven van inhoud.

6. Oefen zoveel mogelijk met schrijven totdat je perfectie bereikt 

Oefening baart kunst, en het is volkomen waar.

Hoe meer tijd je besteedt aan onderzoek en schrijven, hoe beter je erin wordt. Meer dan de helft van de processen zal voor u vertrouwd en als een routine worden.

Bovendien is het schrijven van inhoud een baan waarbij je altijd iets nieuws kunt leren. Het is dus geen schande om iemand om advies te vragen of op zoek te gaan naar hulpmiddelen die het schrijven eenvoudiger kunnen maken.

Wees consistent met je schrijven. Het zal je voorzien van de nodige oefening en gewoonte die je alleen door ervaring kunt verwerven.

Hoewel we niet zeker weten of ‘perfect’ schrijven daadwerkelijk bestaat, kun je er wel dichtbij komen. Je hoeft alleen maar in jezelf te geloven en eraan te werken.

The Bottom Line 

Als het gaat om het schrijven van inhoud voor beginners, zijn er verschillende segmenten die elke schrijver moet behandelen. Dat als hij vooruitgang wil boeken en zoveel mogelijk banen wil krijgen.

Doen keyword research, zoekmachineoptimalisatie, het organiseren van uw inhoud en het creëren van een interessante kop om de aandacht van uw bezoekers te trekken zijn slechts enkele van de praktische ideeën die u moet aannemen voordat u aan een stuk begint.

Als we het hebben over het trekken van de aandacht van bezoekers, moeten we de tools vermelden die zich bezighouden met het maken van pop-ups zoals Poptin pop-ups. Deze boeiende, hoogconverterende vensters zijn een perfecte keuze voor iedereen die een effectieve digitale marketingstrategie wil ontwikkelen.

Volg deze 6 tips voor het schrijven van inhoud voor beginners en begin uw reis volledig voorbereid!

Aazar Ali Shad is een ondernemer, groeimarketeer (geen hacker) en een doorgewinterde SaaS-man. Hij houdt ervan om inhoud te schrijven en wat hij heeft geleerd met de wereld te delen. Je kunt hem volgen op Twitter @aazarshad of aazarshad.com