Home  /  affiliate marketingAllemaal  /  How to Create a Landing Page that Will Double Your Affiliate Sales

Hoe maak je een landingspagina aan die je Affiliate Sales zal verdubbelen?

Affiliate marketing is big business. Als u zich ooit heeft afgevraagd hoeveel geld u kunt verdienen aan affiliate marketing, of als het zelfs maar mogelijk is, bekijk dan deze studie van STM Forum:

Bron: Affise
Bron: Affise

Het is duidelijk dat er veel mogelijkheden zijn om inkomsten te genereren door middel van affiliate verkoop.

Succes in affiliate marketing hangt af van uw vermogen om ze gebruik te laten maken van uw link. Het is essentieel om elk element van uw klantenreis te optimaliseren om de persoon te betrekken en de kans op het maken van die affiliate commissie te maximaliseren. In deze gids laat ik u een systeem zien dat u in staat stelt om bijna het dubbele van uw omzettingsgraad.

Hoe de meeste mensen een affiliate product promoten

Het mooie van affiliate marketing is dat het zo toegankelijk is. Als je een publiek hebt of kunt opbouwen, kun je waarschijnlijk een inkomen verdienen door middel van affiliate marketing. Over het algemeen promoten mensen een affiliate product op een van de vier manieren. Dat zijn ze:

 • Voeg een relevante partnerlink toe of vermeld deze op een blogpost, video, webinar, podcast, enz.
 • Voer een promo uit naar uw e-maillijst of koerierslijst
 • Deel affiliate deals via uw social media kanaal
 • Voer een Pay Per Click-campagne om leads te genereren

Out of the options listed, a webinar is probably the best way to market an affiliate deal. On a well-managed webinar, you can expect conversion rates of 10% or more. Email marketing is probably the next most effective channel. You might get a conversion rate of between 5-10% for warm traffic to a well-designed sales page.

Tot slot heb je zaken als het promoten van een affiliate link via een blogpost of sociale media. Hier heb je over het algemeen te maken met een conversiepercentage van 0,1%-3%. Dit komt omdat er weinig stimulans is voor de persoon om uw affiliatielink te gebruiken. Bovendien zullen veel mensen die uw site bezoeken, een video bekijken, of wat dan ook, voor het eerst met u in contact komen.

Het is echter mogelijk om die conversies te verhogen en mensen te stimuleren om uw link te gebruiken. Ik zal je in de volgende sectie laten zien hoe dat moet.

De Bonus Winst Formule

Het idee achter de Bonus Profit Formule is eenvoudig. In plaats van uw partnerlink te delen en te hopen dat mensen klikken, geeft u een stimulans om uw link te gebruiken. De incentive is een aangepaste bonus. Of, als u zich echt aardig voelt, een aantal aangepaste bonussen.

Dit is hoe dat in de praktijk werkt...

In plaats van uw partnerlink rechtstreeks te delen, stuurt u het verkeer naar een landingspagina waar u uw aangepaste bonussen promoot. Op de bonuspagina deelt u een link naar het affiliate aanbod.

fecae

Het is niet ingewikkeld, maar wel effectief. Door de vraag aan te pakken, "wat zit er voor mij in?", maak je meer omzet. Mensen worden nu geprikkeld om je link te gebruiken ten opzichte van concurrenten.

Hoe kom je op met een geweldige bonus?

Mensen houden van bonussen. Een studie van de Universiteit van Minnesota vond dat het winkelend publiek... voorkeur voor het krijgen van bonus items over kortingen omdat het hen de moeite bespaart om te berekenen hoeveel ze zullen besparen. Een studie van iemand van ergens heeft ook ontdekt dat mensen van gratis spullen houden.

Zoals we hebben besproken, is het doel van de bonus om onbesliste klanten het laatste zetje in de richting van kopen te geven. Voordat u beslist over een geschikte bonus, moet u begrijpen wat uw typische klant is en wat voor hem of haar waarde heeft. Iets is niet alleen waardevol omdat het gratis is. Het moet een probleem oplossen, een behoefte aanpakken of een wens vervullen.

De beste manier om met een idee te komen voor een relevante bonus is om uw klantpersoonlijkheid te beoordelen. Hieronder vindt u een visuele weergave van een klantpersoonlijkheid.

Bron: Startupbros
Bron: Startupbros

A klantenpersona is een vertegenwoordiging van uw klant. Het omvat zaken als hun positie, belangen, doelen en pijnpunten. U zou een klantpersoonlijkheid moeten hebben voor uw bedrijf. U moet dan die klantpersoon gebruiken om de wensen en pijnpunten van de klant te identificeren die betrekking hebben op het product of de dienst die u zult promoten. U kunt dan die leemten opvullen met een passende bonus.

Maak bonussen die de behoefte zullen vullen

We hebben de theorie over het creëren van een klantpersonage behandeld en gesproken over het belang van het creëren van relevante bonussen. Hoe ziet een goede bonus er dan uit?

Idealiter heeft uw bonus geen reproductiekosten. Voorbeelden van relevante bonussen die u niets kosten om aan veel mensen te verstrekken zijn onder andere:

 • E-boeken en white papers
 • Online cursussen
 • Video's en videogidsen
 • White label software, plugins, WordPress themes, etc.

Je wilt niet echt bonussen geven die je geld kosten. Probeer fysieke producten te vermijden. Een gratis armband kost u geld om te kopen, geld om te versturen en tijd. Als u ervoor kiest om een fysiek object aan te bieden, zorg er dan voor dat u uw winstmarges goed in kaart brengt.

Hier is een voorbeeld. Stel je voor dat je een e-mailverificatie-instrument. De persoon die de software gebruikt zou merkbaar waarde vinden in een aantal van de volgende zaken.

 • 20 klaar om e-mailmarketingcampagnes te lanceren
 • Gids voor het uitvoeren van een online promotie
 • 10 Tricks om u te helpen uw affiliate verkoop te verdubbelen
 • Een videogids voor het maken van een High Converting Sales Page

U kunt zien hoe deze bonussen zijn ontworpen om kennisleemten van een potentiële klant op te vullen. Door het creëren van waardevolle relevante bonussen die deze lacunes opvullen, vergroot u de kans dat een persoon de aankoop doet.

De 10x regel van de Bonuswaarde

De waarde van de bonus die u aanbiedt mag niet lager zijn dan de waarde van het hoofdproduct. Volgens Dwayne Anderson, moeten de bonussen een waardevermeerdering van 50% voor de koper betekenen. Anderen bevelen aan dat de bonus drie of meer keer de waarde van het basisproduct moet zijn.

Russel Brunson, de oprichter van Clickfunnels, beveelt aan dat de waarde van uw bonussen tien keer de waarde van het product moet zijn. Deze waardeoverbelasting kan het perfecte duwtje in de rug zijn voor een onbesliste klant om door te gaan met een aankoop. 

Gezien het feit dat u vaak een bonus aanbiedt die niet wordt verkocht, moet u de bonussen die u creëert een waarde geven. Probeer een getal te bedenken dat realistisch is. De waarde van uw bonus moet rekening houden met de hoeveelheid tijd die u nodig had om te creëren, en de kosten die het met zich meebrengt om te produceren. U kunt dan 50-100% marge toevoegen bovenop de productiekosten.

Hoe maak je je Bonus Landing Page aan

Nu u het belang van een bonuslandingspagina begrijpt, laten we eerst en vooral overgaan tot het maken ervan. u moet een paginabouwer om de pagina te maken. Uw bonuslandingspagina is de plaats waar u de bonus of bonussen die u maakt verkoopt.

Een bonuslandingspagina is eenvoudig te produceren omdat ze een vrij standaard formule volgen. Zo zien ze er uit:

 • Kop
 • Video of een of andere verkoopstekst
 • Overzicht van de bonus met afbeelding & prijs
 • Overzicht van de bonus met afbeelding & prijs
 • Een gestapelde samenvatting van uw aanbod en CTA

Dat is het!

Je hebt waarschijnlijk een visueel referentiepunt nodig zodat je je kunt voorstellen hoe dit er in de praktijk uit zou zien. Dus, hier is een voorbeeld van een vriend van mij. De screenshot hieronder is wat u misschien ziet boven de vouw als u aankomt op een bonuspagina.

4

Wat u boven de vouw ziet, moet een momentopname zijn van het aanbod dat u de bezoeker belooft. Idealiter is een verkoopvideo effectiever dan een alinea tekst.

Onder de vouw verkoopt u uw bonussen. Hier is een voorbeeld van een bonus van dezelfde pagina.

5

Je hebt de kop die een overzicht geeft van de bonus. Er is een prijs verbonden aan de bonus. Onder de kop heb je twee alinea's tekst die een momentopname geven van de waarde die deze bonus aan de bezoeker biedt.

Er is ook een grafiek. Dit breekt de tekst af.

Onderaan de pagina heeft u een stapeloverzicht van het aanbod.

6

De bonussen die bij dit product worden aangeboden, staan vermeld onder de opsommingstekens. Vervolgens heeft u de totale waarde van het aanbod hieronder, gevolgd door de CTA.

Het stapelen van het aanbod is belangrijk. Het helpt de persoon die de pagina doorbladert te begrijpen wat er aangeboden wordt. Het is een krachtige en effectieve copywriting-tactiek. Je zult zien dat dit op veel verkooppagina's wordt gebruikt omdat het werkt.

Inpakken

Affiliate marketing kan een lucratieve zaak zijn als je hard werkt en vasthoudend bent. De bonuslandingspagina, die het opt-in formulier met uw verkooppagina verbindt, is een van de beste strategieën om uw omzet te verhogen. Zolang u deze zorgvuldig kiest, is het bewezen dat bonussen de conversie verhogen. 

Je moet in elk stadium strategisch zijn. Besteed aandacht aan uw klantpersoonlijkheid en zorg ervoor dat uw bonussen een pijnpunt aanpakken of een behoefte vervullen. Denk aan de 10x regel van de bonuswaarde, die stelt dat uw bonus(sen) ten minste tien keer de kosten van het basisproduct waard moet(en) zijn.

Uw bonuslandingspagina moet kritische elementen bevatten om conversies aan te sturen: een pakkende kop, een verleidelijke ondersteunende paragraaf, foto's of video's om de bonus te demonstreren, een stapel van het aanbod en een duidelijk CTA. Neem de tijd en word creatief. Je landingspagina is misschien niet perfect bij de eerste poging. Kleine veranderingen kunnen een groot verschil maken voor uw conversiepercentage, dus voer A/B-tests uit en experimenteer.

Veel succes!

Over de auteur:

Owen Baker

Owen Baker is a content marketer for Voila Norbert, an online email verification tool. He has spent most of the last decade working online for a range of marketing companies. When he’s not busy writing, you can find him in the kitchen mastering new dishes.