Home  /  affiliate marketingAlles  / Hoe u een landingspagina maakt die uw affiliate-omzet verdubbelt

Hoe u een landingspagina maakt die uw affiliate-omzet verdubbelt

Affiliate marketing is big business. Als je het je ooit hebt afgevraagd hoeveel geld u kunt verdienen met affiliate marketing, of als het überhaupt mogelijk is, bekijk dan deze studie van het STM Forum:

Bron: Afise
Bron: Vriendelijk

Uiteraard zijn er veel mogelijkheden om inkomsten te genereren affiliate verkoop.

Succes in affiliate marketing is afhankelijk van uw vermogen om ze uw link te laten gebruiken. Het is essentieel om elk element van uw klanttraject te optimaliseren om de persoon te betrekken en de kans op het verdienen van die affiliate-commissie te maximaliseren. In deze handleiding laat ik u een systeem zien waarmee u uw inkomsten bijna kunt verdubbelen omrekeningskoers.

Hoe de meeste mensen een aangesloten product promoten

Het grote ding over affiliate marketing is dat het zo toegankelijk is. Als je een publiek hebt of kunt opbouwen, kun je waarschijnlijk een inkomen verdienen via affiliate marketing. Over het algemeen mensen een affiliate-product promoten op een van de vier manieren. Zij zijn:

 • Voeg een relevante affiliate-link toe of vermeld deze in een blogpost, video, webinar, podcast, enz.
 • Voer een promotie uit naar uw e-maillijst of messengerlijst
 • Deel affiliate deals via uw sociale mediakanaal
 • Voer een Pay Per Click-campagne uit om leads te genereren

Van de genoemde opties is een webinar waarschijnlijk de beste manier om een ​​affiliate deal op de markt te brengen. Bij een goed beheerd webinar kunt u conversiepercentages van 10% of meer verwachten. E-mailmarketing is waarschijnlijk het volgende meest effectieve kanaal. U kunt een conversiepercentage van tussen de 5 en 10% behalen voor warm verkeer naar een goed ontworpen verkooppagina.

Ten slotte heb je zaken als het promoten van een affiliate-link via een blogpost of sociale media. Hier heb je doorgaans te maken met een conversiepercentage van 0.1%-3%. Dit komt omdat er weinig prikkels zijn voor de persoon om uw affiliate-link te gebruiken. Bovendien zullen veel mensen die uw site bezoeken, een video bekijken of wat dan ook, voor het eerst met u in contact komen.

Het is echter mogelijk om die conversies te vergroten en mensen te stimuleren uw link te gebruiken. Ik zal je laten zien hoe in de volgende sectie.

De bonuswinstformule

Het idee achter de Bonuswinstformule is eenvoudig. In plaats van uw affiliate-link te delen en te hopen dat mensen erop klikken, stimuleert u uw link te gebruiken. De incentive is een bonus op maat. Of, als je heel aardig bent, een aantal aangepaste bonussen.

Zo werkt dat in de praktijk…

In plaats van uw affiliate-link rechtstreeks te delen, stuurt u het verkeer naar een landing page waar u uw aangepaste bonussen promoot. Op de bonuspagina deel je een link naar het affiliate-aanbod.

ontlasting

Het is niet ingewikkeld, maar wel effectief. Door de vraag “wat levert het mij op?” te beantwoorden, realiseert u meer omzet. Mensen worden nu gestimuleerd om uw link te gebruiken ten opzichte van concurrenten.

Hoe u een geweldige bonus kunt bedenken

Mensen houden van bonussen. Uit een onderzoek van de Universiteit van Minnesota blijkt dat shoppers gaf er de voorkeur aan om bonusitems te krijgen over kortingen omdat het hen de moeite bespaart om te berekenen hoeveel ze zullen besparen. Uit een onderzoek van iemand van ergens kwam ook naar voren dat mensen van gratis spullen houden.

Zoals we hebben besproken, is het doel van de bonus om onbesliste klanten het laatste zetje in de richting van een aankoop te geven. Voordat u een geschikte bonus kiest, moet u uw typische klant begrijpen en weten wat waarde voor hem of haar zal opleveren. Iets is niet waardevol alleen maar omdat het gratis is. Het moet een probleem oplossen, een behoefte aanpakken of een verlangen vervullen.

De beste manier om met een idee voor een relevante bonus te komen, is door uw klantpersona te beoordelen. Hieronder ziet u een visuele weergave van een klantpersona.

Bron: Startupbros
Bron: Startupbros

A klant persona is een vertegenwoordiging van uw klant. Het omvat zaken als hun positie, interesses, doelen en pijnpunten. U moet een klantpersoonlijkheid hebben voor uw bedrijf. Vervolgens moet u die klantpersoon gebruiken om de wensen en pijnpunten van de klant te identificeren die verband houden met het product of de dienst die u gaat promoten. Die gaten kun je vervolgens opvullen met een passende bonus.

Creëer bonussen die in de behoefte zullen voorzien

We hebben de theorie besproken over het creëren van een klantpersona en gesproken over het belang van het creëren van relevante bonussen. Hoe ziet een goede bonus eruit?

Idealiter zou uw bonus geen reproductiekosten moeten hebben. Voorbeelden van relevante bonussen die u niets kosten om aan veel mensen te verstrekken zijn:

 • E-boeken en whitepapers
 • Online cursussen
 • Video's en videogidsen
 • White label-software, plug-ins, WordPress-thema's, Etc.

Je wilt niet echt bonussen aanbieden die je geld kosten. Probeer fysieke producten te vermijden. Een gratis armband kost je geld om te kopen, geld om te verzenden en tijd. Als u ervoor kiest een fysiek object aan te bieden, zorg er dan voor dat u uw winstmarges in kaart brengt.

Hier is een voorbeeld. Stel je voor dat je reclame maakt voor een e-mailverificatietool. De persoon die de software gebruikt, zou duidelijk waarde vinden in een aantal van de volgende zaken.

 • 20 klaar om druppelcampagnes voor e-mailmarketing te lanceren
 • Gids voor het uitvoeren van een online promotie
 • 10 trucs om u te helpen uw affiliate-omzet te verdubbelen
 • Een videogids voor het maken van een hoog converterende verkooppagina

U kunt zien hoe deze bonussen zijn ontworpen om kennislacunes van een potentiële klant op te vullen. Door waardevolle relevante bonussen te creëren die deze gaten opvullen, vergroot u de kans dat iemand de aankoop doet.

De 10x regel van bonuswaarde

De waarde van de bonus die u aanbiedt, mag niet lager zijn dan die van het hoofdproduct. Volgens Dwayne Andersonzouden bonussen een waardestijging van 50% voor de koper moeten vertegenwoordigen. Anderen bevelen aan dat de bonus drie of meer keer de waarde van het basisproduct moet zijn. 

Russell Brunson, de oprichter van Clickfunnels, raadt aan dat de waarde van uw bonussen tien keer de waarde van het product moet zijn. Deze waardeoverbelasting kan voor een besluiteloze klant het perfecte duwtje in de rug zijn om tot een aankoop over te gaan. 

Aangezien u vaak een bonus aanbiedt die niet wordt verkocht, moet u de bonussen die u creëert een waarde geven. Probeer een getal te bedenken dat realistisch is. Bij de waarde van uw bonus moet rekening worden gehouden met de hoeveelheid tijd die u nodig heeft gehad om deze te creëren, en de kosten die het met zich meebrengt om deze te produceren. Je kunt dan 50-100% marge bovenop de productiekosten toevoegen.

Hoe u uw bonusbestemmingspagina kunt maken

Nu u het belang van een bonuslandingspagina begrijpt, gaan we eerst en vooral verder met het maken ervan. je moet een gebruiken Landingspagina bouwer om de pagina te maken. Op uw bonusbestemmingspagina verkoopt u de bonus of bonussen die u maakt.

Een bonuslandingspagina is eenvoudig te maken omdat ze een vrij standaardformule volgen. Zo zien ze eruit:

 • Opschrift
 • Video of een verkooptekst
 • Overzicht van de bonus met afbeelding & prijs
 • Overzicht van de bonus met afbeelding & prijs
 • Een gestapelde samenvatting van uw aanbieding en CTA

Dat is het!

Waarschijnlijk heb je een visueel referentiepunt nodig, zodat je je kunt voorstellen hoe dit er in de praktijk uit zou zien. Dus hier is een voorbeeld van een vriend van mij. De onderstaande schermafbeelding is wat u mogelijk boven de vouw ziet als u op een bonuspagina terechtkomt.

4

Wat u boven de vouw ziet, moet een momentopname zijn van het aanbod dat u de bezoeker belooft. Idealiter is een verkoopvideo effectiever dan een alinea tekst.

Onder de vouw verkoop je je bonussen. Hier is een voorbeeld van een bonus van dezelfde pagina.

5

Je hebt de kop die een overzicht geeft van de bonus. Er is een prijs verbonden aan de bonus. Onder de kop staan ​​twee alinea's tekst die een momentopname geven van de waarde die deze bonus voor de bezoeker biedt.

Er is ook een grafiek. Hierdoor wordt de tekst opgesplitst.

Onderaan de pagina vindt u een stapeloverzicht van het aanbod.

6

De bonussen die bij dit product worden aangeboden, staan ​​vermeld onder de opsommingen. Dan heb je de totale waarde van het onderstaande aanbod, gevolgd door de CTA.

Het stapelen van het aanbod is belangrijk. Het helpt de persoon die de pagina bezoekt, te begrijpen wat er wordt aangeboden. Het is een krachtige en effectieve tactiek voor copywriting. Je zult zien dat dit op veel verkooppagina's wordt gebruikt, omdat het werkt.

Afsluiten

Affiliate marketing kan een lucratieve onderneming zijn als u hardwerkend en vasthoudend bent. De bonuslandingspagina, die de opt-in formulier met uw verkooppagina, is een van de beste strategieën om uw omzet te verhogen. Zolang je ze zorgvuldig kiest, is het bewezen dat bonussen de conversiepercentages verhogen. 

Je moet in elke fase strategisch zijn. Besteed aandacht aan uw klantpersoonlijkheid en zorg ervoor dat uw bonussen een pijnpunt aanpakken of een behoefte vervullen. Denk aan de 10x-regel van bonuswaarde, die stelt dat uw bonus(sen) minstens tien keer de kosten van het basisproduct waard moeten zijn.

Uw bonuslandingspagina moet cruciale elementen bevatten om conversies te stimuleren: een pakkende kop, een verleidelijke ondersteunende paragraaf, foto's of video's om de bonus te demonstreren, een stapel van het aanbod en een duidelijke CTA. Neem de tijd en wees creatief. Uw landingspagina is mogelijk niet perfect bij de eerste poging. Kleine veranderingen kunnen een groot verschil maken in uw conversiepercentage, dus voer A/B-tests uit en experimenteer.

Cependant, dans ce cas, vous devez être très prudent.

Over de auteur:

Owen Bakker

Owen Baker is een contentmarketeer voor Voila Norbert, een online e-mailverificatietool. Hij heeft het grootste deel van de afgelopen tien jaar online gewerkt voor een reeks marketingbedrijven. Als hij niet aan het schrijven is, kun je hem in de keuken vinden om nieuwe gerechten onder de knie te krijgen.