Home  /  Alles  / Creatieve website-pop-ups Ontwerpvoorbeelden en inspiratie

Creatieve website pop-ups ontwerpvoorbeelden en inspiratie

31 Augustus 2022
Creatieve website pop-ups ontwerpvoorbeelden en inspiratie

Elke marketeer heeft een swipe-bestand nodig voor de pop-upontwerpinspiratie en de voorbeelden. In dit artikel laat ik je mijn eigen wisselbestand zien dat ik gebruik als ik een nieuwe en aantrekkelijke pop-up moet maken

Behalve Poptins eigen voorbeelden hierin galerij, Ik raad je ten zeerste aan om je creatieve sappen ook met andere voorbeelden te laten stromen.

In dit artikel bekijken we enkele creatieve en inspirerende pop-upontwerpen en voorbeelden om onze leadmagneetconversiepercentages voor 2022 te verbeteren.

Laten we erin duiken.

Eerlijkheid en authenticiteit kopie ontwerp pop-up 

Ik zou altijd een eerlijke en authentieke pop-up met kopieerontwerp aanbevelen, die altijd de charme zou hebben om de lezer te verleiden zijn e-mailadres op te geven.

Wikipedia heeft uitstekend werk geleverd door eerlijk te zijn en om donaties te vragen om te blijven groeien. We hebben allemaal behoefte aan informatie die gratis en onbevooroordeeld is, en Wikipedia doet daar uitstekend werk in. Daarom heeft dit exemplaar met een simplistische vormgeving zijn eigen verdienste.

image9

De andere eerlijke pop-up die ik vond, is gemaakt door ProfitWell. Toen ik op de website van ProfitWell was, promootten ze de demontage van hun prijspagina. Hoewel het goede inhoud heeft, begonnen ze, omdat ze mijn gebruikerservaring op de blog verstoorden, met "we haten pop-ups ..." – ik kon me er helemaal in vinden. 

image10

Waarom? Het is eerlijk, openhartig en geeft iets in ruil voor een e-mailadres. Bovendien zijn de afbeeldingen echt en deze twee jongens in de pop-up hierboven doen het geweldig. 

Ik heb me meteen aangemeld.

Als je een pop-upontwerp relevant en empathisch kunt maken en een goede kopie kunt hebben, zal het waarschijnlijk een behoorlijk conversiepercentage hebben

Simplistische ontwerppop-up

Soms is eenvoudig alles wat je nodig hebt, en het doet zijn werk goed. Waarom werkt een eenvoudig pop-upontwerp? Het werkt meestal als uw aanbod geweldig is sociaal bewijs, en de kopie is geweldig.

Hiermee wil ik graag een mooi voorbeeld delen dat aan marketeers werd aangeboden (wij marketeers zijn trouwens meestal kritisch naar anderen).

image12

Harry Dry voert dit kleine project uit en toont de bovenstaande pop-up bij de exit-intentie. Het heeft sociaal bewijs (9691 marketeers), bruikbare tips, 2 minuten leestijd (laagdrempelig) en het is ook eerlijk omdat er staat dat minder dan 0.4% van de mensen zich afmeldt en het is gratis. 

Zo'n exemplaar met een geweldige aanbieding zal altijd werken. Als je op zoek bent naar een simplistisch ontwerpvoorbeeld ter inspiratie, dan is dit een winnaar.

Ten slotte staat er niet ‘meld me aan’, maar ‘upgrade mijn marketing’, wat feitelijk een op waarde gebaseerde oproep tot actie is.

Goed gedaan Harrie!

Noot van de redactie: Bekijk deze copywritingtips met marketingvoorbeelden 

Een ander zeer simplistisch pop-upontwerpvoorbeeld dat ik krijg, is geïnspireerd door Ahrefs.

image2

Ahrefs gaat ervan uit dat de blogbezoeker niet in een trechter kan worden geplaatst en dat het daarom beter is om de bezoeker voortdurend te voeden met nieuwe inhoud. Die inhoud is als een verkooppagina, dus de lezer/bezoeker zal uiteindelijk converteren.

Daarom doet de bovenstaande simplistische pop-up met een mascotte uitstekend werk bij het converteren. Volgens Ahrefs heeft het meer dan 0.5% van de conversie van hun 250 bezoekers per maand. Nou, dan werkt het.

De laatste simplistische pop-upontwerpinspiratie is afkomstig van de growth hackers die ik volg. Dit zijn een stel jongens die lesgeven groei marketing en hun pop-up is eenvoudig maar effectief voor leerlingen zoals ik. Het is gewoon een geweldig exemplaar plus veel sociaal bewijs. 

image1

Ontwerpvoorbeelden van mascotte-pop-ups 

Om eerlijk te zijn, ben ik dol op mascotte-pop-ups. Het heeft een persoonlijkheid en geeft de creatieve kant van de blog of website. Om nog maar te zwijgen van het feit dat het geweldig is voor de merkbekendheid.

Ik ben geen werknemer van Poptin, maar ik ben dol op hun pop-up met papegaaienmascotte.

image8

In het bovenstaande voorbeeld laat Poptin het zien over de exit-intentie en gebruikt hij de angstbenadering om mij te laten aanmelden. De drempel om je aan te melden is zo laag omdat het amper twee minuten duurt. De papegaaimascotte vliegt de hele tijd, dus hij trekt wel de aandacht.

Als u uw mascotte wilt gebruiken voor pop-upontwerp, zorg er dan voor dat deze de juiste aandacht krijgt.

Ten slotte biedt de kopie aan om een ​​gratis account te starten en via die bezoekers meer klanten te krijgen. Lief!

Ik zou me aanmelden, alleen maar omdat het zo elegant is gedaan.

Een andere goede creatieve inspiratiebron die de context goed gebruikt, is Hipmunk.

image4

Deze pop-up maakt gebruik van de mascotte en de wacht- en laadtijd. Hipmunk heeft het goed gedaan met de mascotte voor aandacht, maar de plaatsing en triggering waren nog beter gedaan. 

Het is eenvoudig en effectief. Ik zou dit type pop-up aanbevelen als er veel wachttijd is voor uw aanvraag.

Content marketing pop-up ontwerpinspiratie

Als u goede inhoud heeft die u gemakkelijk kunt promoten en daarbij enkele leads kunt binnenhalen, waarom zou u deze dan niet willen aanbieden? U kunt eenvoudig e-boeken promoten, webinars, infographics, community-aanbiedingen en nog veel meer.

Appcues heeft goed werk geleverd door een paar jaar geleden hun onboarding-academie te delen. Hun academie heeft veel SaaS-ondernemers en productmanagers opgeleid. Hier is een voorbeeld van hun vorige pop-upontwerp:

image7

 De bovenstaande pop-up is gemaakt door a goede ontwerper en met een prachtig exemplaar. Ze hebben ook een soortgelijke pop-up voor hun blogupdates.

image6

Persoonlijk vind ik hun onboarding academy pop-up veel beter dan die op de blog. U moet echter beide gebruiken om meer bezoekers te converteren.

Persoonlijk zou ik, als we naar het blogaanbod kijken, altijd aanraden om een ​​klein beetje tintje in de kopie toe te voegen, zoals Airfocus (productroutekaarten gereedschap) doet het:

image13

Lees verder: Product roadmap

Ik heb ook veel inhoud gepromoot die verband houdt met mijn product en ik heb de formulieren van Poptin gebruikt, wat me behoorlijk goede conversiepercentages opleverde.

Ik heb de e-mailcursus en productadoptieschool van Userpilot gepromoot. Verrassend genoeg hadden we een betere conversie van in-blog-insluitformulieren dan pop-ups. Dit zijn zeker goede voorbeelden.

image3

Dit is de sjabloon van Poptin die ik heb gebruikt en die redelijk goed werkt. 

image5

Beide ontwerpinspiraties promoten inhoud met tekst effectief. 

Een andere goede pop-upontwerpinspiratie voor inhoud die ik kreeg en waar ik inspiratie uit haalde, was Demio. Demio is een webinarbeheertool en ik werd gepromoveerd naar hun e-boek. Omdat ik meer wilde leren over “hoe webinars te beheren”, werd dit terecht geplaatst.

Maar het meest effectief was het ontwerp en de kopie waardoor op “downloaden” werd geklikt. 

image11
Wat kan ik zeggen? Het bovenstaande pop-upontwerp was op het juiste moment en de juiste plaats (hun blog) om mij het te laten downloaden. Ik hou ook van het effectieve gebruik van achtergrond.

Ik hoop dat deze pop-upontwerpen je wat inspiratie geven. 

Conclusie

De bovenstaande pop-upontwerpinspiratie en voorbeelden zijn bedoeld om inspiratie op te doen. Een professionele tip die ik je zou kunnen geven, is om je eigen swipe-bestand te maken. Deze ontwerpen en inspiraties kunnen snel achterhaald raken.

Daarom is het belangrijk om op de hoogte te blijven en inspiratie op te doen.

Aazar Ali Shad is een ondernemer, groeimarketeer (geen hacker) en een doorgewinterde SaaS-man. Hij houdt ervan om inhoud te schrijven en wat hij heeft geleerd met de wereld te delen. Je kunt hem volgen op Twitter @aazarshad of aazarshad.com