Home  /  AllesCRM  / [UPDATE] Welk CRM-systeem is het beste voor uw bedrijf? De top 13 CRM-systemen in 2022

[UPDATE] Welk CRM-systeem is het beste voor uw bedrijf? De top 13 CRM-systemen…

CRM

Goed Client Relation Management (CRM) is essentieel voor het verzilveren van het verkooppotentieel van een “klantenbestand”, dat bestaat uit contacten met wie de zaken al zijn gedaan en degenen die interesse hebben getoond maar nog geen aankoop hebben gedaan.

Het is belangrijk om te onthouden dat voor de meeste bedrijven slechts een klein percentage van de omzet snel wordt gerealiseerd, zonder dat er een vorm van voortdurende relatie met elke potentiële klant hoeft te worden onderhouden.

Als we nalaten de banden te onderhouden met degenen die in de toekomst mogelijk geïnteresseerd zijn om een ​​product of dienst van ons te kopen, lopen we een aanzienlijk aantal verkopen mis. We moeten onze kaarten goed spelen en potentiële klanten naar een punt leiden waarop we een verkooppraatje kunnen houden dat ze simpelweg niet kunnen afslaan.

De noodzaak om contact te onderhouden met een klantenbestand spreekt voor zich. Een breed scala aan relevante informatie kan op een bepaald moment nuttig zijn. We moeten zaken bijhouden zoals waar een klant (of potentiële klant) interesse in heeft getoond, wat voor soort aanbod we hebben gedaan, of ze ontevredenheid hebben geuit, of ze tevreden waren met de aankoop die ze hebben gedaan, enz.

Het is een goed idee om de informatie te verzamelen die indirect van pas kan komen, zoals verjaardagsdata (voor het sturen van een persoonlijke begroeting), hobby's, burgerlijke staat, interessegebieden en andere weetjes.

We moeten bijhouden wat we op het juiste moment uit onze mouwen kunnen halen om ons te helpen de deal te sluiten. CRM-systemen zijn ontworpen om ons te helpen relevante informatie te verzamelen en te gebruiken.

Een goed CRM-systeem geeft bij iedere potentiële klant een helder beeld van waar het voor staat. Een dergelijk systeem stelt ons in staat de verzamelde gegevens te gebruiken op een manier die ons in staat stelt onze klanten een betere service te bieden en hen te interesseren om opnieuw bij ons te kopen door hen op de meest geschikte momenten aanbiedingen voor andere producten aan te bieden of Diensten.

In dit bericht zijn korte recensies verzameld van 13 CRM-systemen die algemeen als de beste worden beschouwd. We beschrijven de relatieve voor- en nadelen van elk systeem, zodat u kunt beoordelen welk systeem u waarschijnlijk het beste van dienst zal zijn.

Het is essentieel om te beseffen dat de tijden zijn veranderd. In het verleden werden kleine en middelgrote bedrijven gedwongen om met CRM om te gaan zonder gebruik te maken van een CRM-systeem. Dit is niet langer waar, dankzij het feit dat cloud computing heeft efficiënte, gebruiksvriendelijke CRM-softwareontwikkeling voortgebracht waar bedrijven van elke omvang van kunnen profiteren.

Salesflare

Salesflare is een eenvoudige maar krachtige CRM voor kleine bedrijven die B2B verkopen. Het kan eenvoudig worden geïntegreerd met klantgegevensplatforms Het automatiseert al uw klantgegevens, zodat u geen gegevens meer hoeft in te voeren. Dat betekent dat u in plaats daarvan betere relaties kunt opbouwen en meer verkopen kunt realiseren.

Als u op zoek bent naar een praktische, visuele en gebruiksvriendelijke verkoopmachine, dan is Salesflare waarschijnlijk wat u zoekt. Het is in een mum van tijd opgezet en door alle ingebouwde automatisering zeer eenvoudig up-to-date te houden. De prijs bedraagt ​​35,- per gebruiker per maand voor volledige functionaliteit, inclusief alles, zelfs de mogelijkheid om samenvoeg-e-mailcampagnes te verzenden – een no-brainer voor kleine bedrijven.

Pipedrive

Een eenvoudig te integreren en eenvoudig te bedienen CRM-systeem. Dit systeem beschikt over een vriendelijke, intuïtieve gebruikersinterface. Dit zorgt ervoor dat zoveel mogelijk medewerkers er profijt van kunnen hebben. Bovendien is de mobiele app voor gebruik in het veld bijzonder gebruiksvriendelijk, waardoor alle relevante gegevens altijd en overal beschikbaar zijn.

Dit systeem blinkt uit in het verzamelen en archiveren van gegevens, maar biedt minder functionaliteiten dan veel andere CRM-systemen. Het meest basale pakket kost 12.50$ per maand voor elke gebruiker, en het duurste pakket 63$ per maand per gebruiker.

Salesforce

Een eenvoudig te gebruiken, intelligent CRM-systeem dat overal en via elk eindapparaat toegang biedt tot alle gegevens die over elke klant zijn verzameld (zo kunnen verkopers hun smartphones gebruiken wanneer ze “in het veld zijn”). Het systeem wordt gevoed met informatie zoals contactgegevens, de producten die een klant in het verleden heeft gekocht, producten of diensten waarin hij interesse heeft getoond, het aanbod dat we hem hebben gedaan, zaken die bekend zijn over de concurrentie om aanbiedingen die hij mogelijk heeft gekregen, enz.

Salesforce wordt beschouwd als een van de beste CRM-systemen die beschikbaar zijn. Het beschikt over kunstmatige intelligentie-functies zodat het systeem op ideale momenten automatisch mogelijke acties voorstelt die u kunnen helpen deals af te ronden.

Er zijn verschillende mogelijke gebruikerspakketten waaruit u kunt kiezen. De meest eenvoudige, voor 25 euro per maand, geeft toegang tot maximaal 5 gebruikers. Het duurste pakket kost 300 euro per maand. Er is een gratis proefperiode van 30 dagen voor elk pakket waarin u mogelijk geïnteresseerd bent.

Zoho

Een CRM-systeem verzamelt alle communicatie tussen u en een klant, ongeacht of deze via e-mail, sms, sociaal netwerk, chat, forum, contactformulier op uw website, Etc.

Zoho is altijd en overal te gebruiken; er is een gebruiksvriendelijke app die kan worden gedownload naar de smartphone van een verkoopvertegenwoordiger. Dit systeem beschikt over verschillende functies die de interactie met potentiële klanten eenvoudig en effectief maken (waaronder het navigeren naar de locatie van een klant en het rechtstreeks verzenden van tekst- en spraakberichten vanuit het systeem). Een standaardpakket kost 12$ per maand, en het meest geavanceerde pakket 100$ per maand. Er is een gratis proefperiode van 15 dagen.

Infusionsoft van Keap

Een platform dat een effectief CRM-systeem combineert met een goede e-mailmarketingtool. Infusionsoft van Keap is een populair systeem met meer dan 125,000 gebruikers wereldwijd (eind 2016). Het is ontworpen om te voldoen aan de behoeften van kleine en middelgrote bedrijven (tot 25 werknemers), maar de prijs van het basispakket is relatief hoog (vergeleken met andere CRM-systemen) - 199$ per maand. Het duurste pakket kost je 599$ per maand. Er is geen gratis proefperiode, maar je kunt wel een uitgebreide demo bekijken.

Hubspot

Hubspot is een softwarebedrijf gespecialiseerd in online marketing. Het motto van dit bedrijf verschuift van “outbound marketing” (potentiële klanten benaderen, deelnemen aan congressen, enz.) naar “inbound marketing” (het verzamelen van leads, nieuwe gegenereerd uit eerdere interacties, en actie ondernemen om deze om te zetten in verkoop). Het is niet meer dan normaal dat een goed CRM-systeem een ​​belangrijk onderdeel uitmaakt van het marketingplatform dat Hubspot biedt; ze staan ​​het gebruik van hun CRM-systeem gratis toe.

Voor iedereen die zijn eerste stappen zet met CRM-systemen: Hubspot CRM is een geweldige plek om te beginnen. Het kan zelfs blijken dat dit gratis CRM-systeem aan al uw wensen voldoet.

SugarCRM

Eén van de meest populaire CRM-systemen. Een open-sourcesysteem dat eenvoudig kan worden geïntegreerd met andere marketingtools. Het is ideaal voor kleine en middelgrote bedrijven, maar wordt ook gebruikt door grote bedrijven zoals IBM, Mitsubishi, Agfa, HTC en anderen. Een basispakket kost 40$ per maand per gebruiker, en het meest uitgebreide pakket 150$ per maand per gebruiker. De gratis proefperiode bedraagt ​​slechts zeven dagen.

Bitrix24 CRM

Meer dan een miljoen bedrijven wereldwijd kiezen Bitrix24 als hun CRM-systeem. Dit systeem maakt niet alleen een beter klantrelatiebeheer mogelijk, maar ook een betere omgang met relaties met zakenpartners, leveranciers, onderaannemers, enz.

De gratis versie biedt slechts opslag tot 5 GB, uitbreiding vereist de aankoop van een gebruikerspakket, de meest elementaire kosten bedragen 29 $ per maand (tot 24 GB mogelijk), en een pakket van 100 $ per maand levert onbeperkte opslag op.

Inzichtelijke CRM

Meer dan 400,000 kleine en middelgrote bedrijven gebruiken Insightly CRM. Een gratis versie geeft toegang tot twee gebruikers. Gebruikerspakketten kosten 12$ per maand per gebruiker tot 99$ per maand per gebruiker. Er is een gratis proefperiode van 14 dagen. Insightly CRM is een eenvoudig te gebruiken platform dat effectief leadbeheer mogelijk maakt, klantgegevens opslaat en toegankelijk maakt, gegevens archiveert die relevant zijn voor een specifiek project, een standaard evenementenkalender beheert, zakelijke kansen opvolgt, rapporten opmaakt, massaal e-mails verzendt en veel meer. Er is een gebruiksvriendelijke app die kan worden gedownload op zowel iOS- als Android-apparaten.

Nimble

Dit CRM-systeem claimt uniek te zijn dankzij integratiefuncties met sociale netwerken. De nadruk ligt op het onderhouden van nauw, persoonlijk contact met klanten en het cultiveren van een persoonlijke relatie.

Nimble gaat er prat op dat elk contact van gegevenslijnen een entiteit is geworden waarop veel relevant materiaal is verzameld. Er is een gratis proefperiode van 14 dagen en een versie van $ 25 per maand (beperkt tot 2 GB opslagruimte per gebruiker). Er zijn gebruiksvriendelijke iOS- en Android-apps beschikbaar voor mobiel gebruik.

ProsperWorks CRM (nu koper)

Dit CRM-systeem is geweldig voor iedereen die Google-tools zoals Google Drive, Gmail en andere Google Apps gebruikt. Er is een gratis proefperiode van 14 dagen, pakketten vanaf 19$ per maand per gebruiker (maximaal vijf gebruikers), 49$ per maand per gebruiker en tot 119$ per maand per gebruiker voor grote organisaties.

Notedop

Dit CRM-systeem is speciaal ontworpen voor kleine bedrijven. Het beschikt over verschillende gebruikersinterfaces voor verkoopmanagers en verkoopvertegenwoordigers. Er zijn gebruiksvriendelijke apps voor iOS en Android en uitstekende ondersteuning. U kunt genieten van een gratis proefperiode van 14 dagen, een basispakket kost 20$ per maand per gebruiker en het meest geavanceerde pakket kost 70$ per maand per gebruiker.

Werkboeken.com

Een CRM-systeem dat eenvoudig te integreren is met andere marketingtools en cloudgebaseerde diensten zoals Google Docs, HubSpot, Campainmaster, Creditsafe, Mailchimp, enz. Er is een gratis proefperiode van 30 dagen.

AmoCRM

Een CRM-systeem dat geschikt is voor veel kleine bedrijven. Het is cloudgebaseerd en vereist niet veel computerbronnen (het zal bijvoorbeeld de laadtijden van webpagina's niet vertragen).

Dit systeem maakt eenvoudig beheer van contactgegevens, leads, verwerkingsgegevens van de verkooptrechter en meer mogelijk. AmoCRM biedt toegewijde ondersteuning en biedt pakketten aan vanaf slechts 5$ per maand per gebruiker (tot 199$ per maand per gebruiker).

Zoals blijkt uit het aantal onderzochte systemen, is er geen tekort aan CRM-systemen die geschikt zijn voor kleine en middelgrote bedrijven; er zijn zelfs enkele systemen die speciaal voor dergelijke organisaties in gedachten zijn ontworpen. Er zijn verschillen in functies, gebruiksvriendelijkheid en kosten.

Het ene systeem kan meer voor u doen dan het andere. Stel dat u net begint met CRM-systemen. In dat geval raden we aan om een ​​eenvoudige, gebruiksvriendelijke en relatief goedkope versie te kiezen (misschien zelfs een gratis versie), te werken om wat ervaring op te doen, uw behoeften te leren kennen, en pas dan dieper te graven en een systeem te kiezen dat het beste werkt. richt zich tot hen.

Zeer toegewijde ondernemer, mede-oprichter van Poptin en Ecpm Digital Marketing. Negen jaar ervaring op het gebied van digitale marketing en internetprojectmanagement. Afgestudeerd met een diploma economie aan de Universiteit van Tel Aviv. Een grote fan van A/B-testen, SEO- en PPC-campagnesoptimalisatie, CRO, growth hacking en cijfers. Houdt er altijd van om nieuwe advertentiestrategieën en -tools te testen en de nieuwste startende bedrijven te analyseren.