Home  /  AllesCRO  / CRO: workflow in 5 stappen voor voortdurende optimalisatie

CRO: workflow in 5 stappen voor voortdurende optimalisatie

De kans is groot dat uw website niet als kunstwerk bestaat. Dat wil niet zeggen dat er geen artiesten waren om eraan te werken, maar het doel is niet om daar gewoon te zitten en er mooi uit te zien. Het heeft als onderliggend doel dat de bezoeker een actie onderneemt die u en uw bedrijf ten goede komt. 

Duidelijk genoeg, toch?

Het klinkt eenvoudig, maar de methodologieën achter het aantrekken van de juiste bezoeker en het weergeven van boeiende inhoud in een lay-out die tot conversie leidt, zijn meer een wetenschap dan een kunst, en deze wetenschap staat bekend als Conversion Rate Optimization (CRO).

Wat is een conversie-optimalisatie?

Hoewel de term veel van het zware werk doet als het gaat om het begrijpen van wat het doet, is de beste manier om CRO te definiëren: CRO het proces waarbij uw inhoud en website samenwerken om conversies te stimuleren door uw doelgroep aan te spreken via ontwerp en inhoud.

CRO-analist en specialist verhogen het klantenpercentage. Conversieratio-optimalisatie, digitaal marketingsysteem, marketingconcept voor leadattractie. Heldere levendige violette vector geïsoleerde illustratie

De definitie is enigszins breed omdat deze betrekking heeft op wat het doel van de inspanning ook mag zijn (dit is wat we de ‘bekering’ noemen). Uw doel kan zijn dat uw bezoeker zich aanmeldt voor uw product, zijn of haar e-mail aan uw nieuwsbrief toevoegt, zich registreert voor een webinar of een product koopt, om er maar een paar te noemen.

Maar er is een sleutel tot het uitvoeren van een succesvolle CRO-methodologie, en deze hangt grotendeels af van een van de woorden in de definitie ervan.

De meeste mensen concentreren zich op de Conversie aspect van CRO-methodologieën, maar dit maakt je klaar voor succes op de korte termijn zonder een plan voor groei op de lange termijn, omdat het de doelstelling benadrukt boven de .

Door een samenhangend proces te definiëren voor het bevorderen van CRO, heeft u een veel grotere kans om uw conversie verder te optimaliseren dan de “gemakkelijke winsten” die voorafgaande marketing kan opleveren. Een georganiseerde aanpak en gedefinieerde methodologieën voor het optimaliseren van uw conversiepercentage zullen betere resultaten opleveren. resultaten naarmate u onderweg meer variabelen beheert.

Nogmaals, dit is een wetenschap, geen kunst.

De waarde van deelname aan CRO

Voordat we de ins en outs bespreken van hoe u uw methodologieën kunt implementeren en ontwikkelen, moeten we eerst de waarde van het besteden van middelen aan dit initiatief bevestigen.

Hoewel het implementeren van vrijwel elke headless marketingstrategie tot enkele overwinningen zal leiden, maakt het niet ondersteunen van deze strategie met een proces en een ruggengraat het niet alleen moeilijk om te evolueren, en kostbaar om te ontwikkelen. niet doen.

Het gebruik van een CRO-tool en -methodologie levert een oogverblindend effect op 223% rendement op investering (HENGEL). Bovendien, 7 op de 10 marketeers gebruik resultaten uit CRO bij het nemen van andere marketingbeslissingen.

De vraag is dus meer: ​​kunt u het zich veroorloven? niet CRO implementeren?

Een CRO-workflow onderzoeken

Voordat we bespreken hoe we onze CRO-inspanningen kunnen verbeteren, laten we een voorbeeld van een optimalisatieworkflow definiëren, zodat we deze in actie kunnen zien.

Commercieel team dat aan een nieuw businessplan werkt met moderne digitale computer. Schot van bovenaf.

UX-audit

U zult over uw webpagina heen willen kijken alsof u hem nog nooit eerder heeft gezien. U kunt zelfs diensten inhuren om dit voor u te doen, zodat uw eigen vooroordelen en inzichten over uw pagina niet bepalen wat iemand anders bij zijn eerste bezoek wel of niet zou kunnen zien.

Er komt veel kijken bij de UX van een pagina, zelfs bij wat sommigen als UI beschouwen: kleuren, lettertypen en vormen kunnen een enorme impact hebben op een conversie. Daarom kan ik niet genoeg benadrukken dat “stijl” soms moet worden aangepast afgezwakt ten gunste van een meetbaar superieur ontwerp dat dezelfde flair mist.

Genereer een hypothese

Na de audit zou u een hypothese moeten kunnen genereren op basis van het aanpassen of volledig veranderen van iets op uw site. Zorg ervoor dat u bepaalt wat u wijzigt om de variabelen tussen uw conversies te beperken. 

Uw call-to-action-knop kan bijvoorbeeld een groene, afgeronde rechthoek zijn met de tekst 'Aan de slag'. Als jouw hypothese dat beweert het wijzigen van de tekst in 'Gratis proberen' vanuit 'Aan de slag' zal leiden tot een toename van het aantal conversies omdat (uw voorgestelde gedachtegang), is deze genoemde wijziging de reikwijdte van het werk voor deze workflow en zou de enige aanpassing moeten zijn die tijdens de A/B-testfase wordt gemaakt.

Enkele elementen waarmee u mogelijk rekening wilt houden bij uw A/B-tests:

  • Probeer de kopteksten van de inhoud of de oproepen tot actie aan te passen
  • Probeer verschillende kleuren en vormen van CTA-knoppen
  • Onderzoek hoe de grootte en locatie van CTA's uw conversies beïnvloeden

A / B-test

Het is hier van cruciaal belang dat de verandering hier wordt gemeten op basis van de reikwijdte van het werk en dat dit het geval is Slechts verandering wordt doorgevoerd. Als onze hypothese simpelweg is om de woorden in de CTA te veranderen, verander dan niet de vorm en kleur van de knop, omdat dit meer variabelen introduceert om de gegevens te vertekenen waarvoor niet wordt gecontroleerd.

AB-testapp-illustratiesetresultaat waarbij twee draadframe-mobiele websitepagina's op smartphone met vlakke stijl worden vergeleken.

A/B-testen kunnen in cohorten of tegelijkertijd worden uitgevoerd, wat betekent dat u A gedurende een bepaalde periode kunt uitvoeren en vervolgens B gedurende dezelfde periode, of u kunt ze tegelijkertijd uitvoeren door uw gebruikers te segmenteren.

Werken met een creatieve projectleider in uw team om te bepalen hoe u de tests het beste kunt implementeren. Als u het echter uitvoert, zorg er dan voor dat u de impact ervan op uw conversies bijhoudt, aangezien dit de hypothese kan bewijzen of weerleggen.

Noteer de bevindingen

Nadat u uw A/B-test heeft afgerond (en waarschijnlijk de winnaar heeft geïmplementeerd), moet u uw hypothese bijhouden, hoe u deze heeft getest en wat de metrische resultaten waren. Hierdoor kunt u overbodige tests vermijden en informatieve conclusies trekken voor marketingactiviteiten (misschien gebruikt u dezelfde call-to-action-methodieken in een nieuwsbrief of landingspagina).

5 tips om uw CRO-inspanningen te verbeteren

Houd er rekening mee dat het proces waarmee u hypothesen conceptualiseert, tests implementeert en resultaten bijhoudt, in de loop van de tijd de grootste beloning zal zijn, omdat u uw inzichten kunt verzamelen en deze in al uw marketinginspanningen kunt omzetten. Het aanscherpen van het proces is de eerste stap naar het duurzaam verbeteren van de resultaten.

1. Stel doelen voor uw workflows

Door doelen te stellen voor zowel uw workflows als uw workflows, krijgt uw team meer mogelijkheden door overkoepelende relevantie toe te voegen aan hun aanpassingen op microniveau. Als het eerste kwartaal gericht is op het verbeteren van het conversiepercentage van uw startpagina, noteer dan uw huidige percentage aan het begin van het eerste kwartaal, evenals het doelpercentage voor het einde van het kwartaal.

Op die manier draagt ​​elke kleine verbetering bij aan een meetbaar doel op macroniveau dat gevierd kan worden als en wanneer je het bereikt.

Zorg ervoor dat u al uw hypothesen voldoende tijd geeft om zich statistisch relevant te maken, omdat ongelijke testtijden en kleine datasets een groter vermogen introduceren om uw gegevens te vertekenen, waardoor het nut van deze inspanningen teniet wordt gedaan.

2. Standaardiseer uw workflows

Zorg ervoor dat het proces van het auditeren, hypothetiseren, testen en implementeren/noteren van uw wijzigingen zo min mogelijk turbulentie met zich meebrengt.

Bedenk dat het doel hier is om de hypothese te meten, en een chaotische workflow introduceert stress en variabelen in het proces.

Implementeren van een hybride workflowoplossing dat zowel de kleinere stappen als het grote geheel van uw CRO zichtbaar maakt, is een geweldige manier om voorspelbaarheid binnen het proces toe te voegen, zodat u zich kunt concentreren op het verbeteren van de voorspelbaarheid van uw conversies.

Laten we het beter begrijpen aan de hand van een voorbeeld, laten we zeggen dat u een rang- en huurstrategie voor een website en je hebt je einddoel gesteld om tegen het einde van het jaar €1000 te verdienen, dan moet je, om dit te bereiken, een gestandaardiseerd proces volgen, zoals outreach, linkbuilding, het optimaliseren van metatags, enz. en je houden aan een vaste workflow, zoals 3 uur per dag exclusief voor het project werken, SERP monitoren, uw inhoud regelmatig bijwerken, enz.

3. Implementeer een geautomatiseerde A/B-tool of -methodologie

Dankzij de mogelijkheid om gelijktijdig A/B-tests uit te voeren, kunt u meer informatie genereren omdat u een test in minder tijd kunt afronden.

Veel e-mailtools zoals HubSpot kunt u e-mails en tools zoals A/B-testen Poptin kunt u op intelligente wijze campagnes op uw website A/B-testen.

Aangezien A/B-testen de kern van CRO zijn, geldt: hoe effectiever u de implementatie ervan kunt maken, vooral door het gebruik van automatisering, hoe beter.

4. Controleer uw hypotheseresultaten

Hoewel veel van de kleine aanpassingen die tot conversies zullen leiden subtiel kunnen zijn en een onbewuste impact hebben op uw leads, kunnen andere enigszins drastisch zijn.

Het veranderen van sleutelzinnen op een landingspagina om marktsegmenten te benadrukken, sociaal bewijs te benutten of waarde weer te geven via statistieken of geldelijke prikkels (een gratis proefperiode bijvoorbeeld) kan tot heel bewust leiden conversies van uw leads.

Simpel gezegd: de kans is groter dat een lead dat doet bewust converteren omdat u uw claim heeft onderbouwd met statistieken in plaats van omdat uw CTA groen was.

Dat gezegd hebbende, de mogelijkheid om uw hypothese te bevestigen door bij conversies te onderzoeken waarom ze de trigger voor de gewenste actie hebben overgehaald, zal overtuigingskracht toevoegen bij het gebruik van deze conversiestrategie naast ander materiaal, pagina's en kanalen.

5. Wees serieus met documentatie

Hoe meer u opmerkt terwijl u uw audits, hypothesen en implementaties bijhoudt, hoe meer waarde uw logboeken hebben bij het nemen van toekomstige marketingbeslissingen op basis van eerdere gegevens.

Dit is wat ruwe CRO's onderscheidt van elite-CRO's, omdat ze hun kennis kunnen vergroten om buiten de 'quick wins' te komen en naar meer geavanceerde conversies te gaan door te vertrouwen op eerdere inzichten.

Uw aantekeningen moeten het volgende bijhouden:

  • De resultaten van uw audit
  • De hypothese (zorg ervoor dat u de Waarom bij het voorstellen van de wijziging)
  • Hoe u A/B-tests heeft uitgevoerd (de exacte taal of schermafbeeldingen zijn hier absoluut noodzakelijk)
  • De statistieken, inclusief het verschil daartussen
  • De beslissing die is genomen op basis van de statistieken, evenals de reden voor de beslissing

In Conclusie

Uw CRO-resultaten zijn waarschijnlijk net zo goed als het proces waarmee u uw proces genereert, test en noteert.

Voordat u met roekeloze overgave aan A/B-tests begint, moet u een proces en langetermijndoelen definiëren, zodat u uw conversies duurzaam kunt verbeteren in plaats van een handvol extra leads te converteren zonder echt te begrijpen waarom.

Er is een hele reeks hulpmiddelen bij de hand die u kunt gebruiken om een ​​schaalbaar, herhaalbaar proces te creëren voor het formuleren van hypothesen, het implementeren van de A/B-test en het analyseren en noteren van de resultaten. Vergeet niet dat de beperkende factor voor uw CRO uw inzet voor het proces is.

Auteur Bio

Samuel Goldstein is lid van het marketingteam van handig en helpt bij het opstellen van de digitale marketingstrategie van het team. In zijn vrije tijd speelt Sam graag voetbal en wandelt hij in de staat New York.