Home  /  Allesklantenclub  / 4 Voordelen van een sterk klantenloyaliteitsprogramma

4 voordelen van een sterk klantenloyaliteitsprogramma

Als het gaat om het runnen van een bedrijf, is het naast aandacht voor de productie en presentatie van het product zelf net zo belangrijk om aandacht te besteden aan uw klanten, vooral aan degenen die blijven terugkomen.

Trouwe klanten zijn altijd een permanente goudmijn geweest, maar ook een groep waaraan men zich enorm moet inzetten en die voortdurend beloond moet worden.

Ze moeten weten dat je om ze geeft en dat je ze niet alleen als een bron van inkomsten ziet, maar ook als mensen met emoties en behoeften.

Tegenwoordig zijn er manieren om loyale klanten te behouden en tevreden te stellen, en de gebruikte programma's dienen als een bedankje voor iedereen die uw bedrijf boven uw concurrenten heeft verkozen.

Laten we eens kijken welke vier voordelen een sterk klantloyaliteitsprogramma voor uw bedrijf kan opleveren.

1. Het laat uw klanten zien dat u om hen geeft en helpt u sterkere relaties op te bouwen

Het is heel belangrijk dat u uw klanten behandelt als mensen met bepaalde emoties, behoeften en verlangens die u graag kunt vervullen.

Je moet dus voortdurend werken aan het opbouwen van sterke relaties en hen eraan herinneren dat je er elke dag van de week voor hen bent.

Het creëren van een emotionele band met uw klanten is een bijzondere taak en het komt erop neer dat u uw klanten op een bijzondere manier behandelt, bedankt en waardeert.

Een manier om uw klanten te laten zien dat iedereen iets voor u betekent, is door ze met hun naam aan te spreken wanneer u ze e-mails stuurt.

Een van de tools waarmee u mooie en responsieve e-mails kunt maken, is De autoresponder van Poptin

Door verschillende sjablonen te gebruiken, emoji's, merkafbeeldingen en de informatie van uw abonnees toe te voegen, klikt u sneller en op een dieper niveau met hen.

Je kunt ze ook een kortingscode sturen en, wat nog een pluspunt is, alles automatisch doen.

sterk klantloyaliteitsprogramma profiteert van poptin autoresponder

Houd er rekening mee dat u oprecht en toegewijd moet lijken en dat u ze moet kennen. Het verzamelen van persoonlijke informatie is dus ook een belangrijk aspect.

Er zijn een paar kleine maar belangrijke details die u kunt opnemen in uw klantenloyaliteitsprogramma:

  • Het verzenden van ‘Welkom’- of ‘Bedankt’-e-mails
  • Door ze bijvoorbeeld speciale beloningen te geven op hun verjaardagen
  • Hun feedback aanmoedigen 
  • Echt zijn
  • Leveren wat beloofd is

Naarmate u hun vertrouwen wint, wordt de relatie ook opgebouwd, en naarmate ze keer op keer terugkeren naar uw bedrijfswebsite, zal uw omzet als gevolg daarvan toenemen.

U kunt op hen vertrouwen, net zoals zij op u. Het is dus essentieel om aandacht te besteden aan dit segment, aangezien het ook een integraal onderdeel is van het runnen van een bedrijf.

2. Het helpt u uw omzet te verhogen en uw bedrijf op een hoger niveau te brengen

Naarmate u uw klantenbinding vergroot, werkt u tegelijkertijd aan uw omzet, en wat is beter voor elk bedrijf dan het verhogen van de omzet, toch?

Wanneer een klant tevreden is met uw product en dienst, zal hij hoogstwaarschijnlijk terugkomen en nog vele andere aankopen doen.

Dus vooral als je een goed bod doet, krijgen ze meteen de drang om het zo snel mogelijk te accepteren om wat geld te besparen en beschouwen ze het als een goede investering.

Maak uw aanbod zo aantrekkelijk mogelijk en voeg zelfs wat waarde toe met kortingen, gratis cursussen of iets dergelijks.

Uw klanten punten geven voor bepaalde aankopen is ook een goede strategie, en dat is precies wat Sephora deden met hun klantenloyaliteitsprogramma:

Sterke voordelen van het klantenloyaliteitsprogramma Sephora voorbeeld van een klantloyaliteitsprogrammaOp deze manier brengt u uw bedrijf op een hoger niveau door verschillende voordelen op te nemen die voor uw klanten zeer moeilijk te negeren zijn.

Het zal uw omzet op een efficiënte manier verhogen en een continue cyclus creëren waarin consumenten terugkeren naar de “plaats delict”.

3. Het levert u ook nieuwe klanten op dankzij de kracht van mond-tot-mondreclame

Wat is geloofwaardiger dan de woorden van klanten die een bepaald product al hebben geprobeerd en ook tevreden zijn?

Mensen delen vaak hun ervaringen, en het doel van uw bedrijf is, naast het hebben van vaste klanten, om hun kennis over te dragen aan nieuwe klanten.

Het uitbreiden van uw bedrijf is het ultieme doel, en uw klantenloyaliteitsprogramma biedt precies dat door gebruik te maken van de kracht van mond-tot-mondreclame.

Think statistiek, Mond-tot-mondreclame is de belangrijkste factor voor bijna de helft van de beslissingen die mensen nemen als het gaat om het doen van een aankoopNegeer dit belangrijke bedrijfssegment dus in geen geval.

Wanneer uw trouwe klanten een aantal van uw producten aanbevelen aan hun vrienden, familie en dergelijke, ontstaat er automatisch een kring van geïnteresseerde consumenten die deel kunnen gaan uitmaken van uw permanente inkomen.

Klantverwijzingen en een klantverwijzingsprogramma zijn een van de grootste voordelen als het gaat om klantloyaliteitsprogramma's, dus neem ze ook op uw website op.

Een verwijzingsprogramma is bedoeld om consumenten aan te moedigen hun positieve ervaringen met hun vrienden en familie te delen Airbnb gebruikte het op de best mogelijke manier: 

Sterke voordelen van het klantenloyaliteitsprogramma Voorbeeld van een airbnb-klantenloyaliteitsprogramma

Iedereen krijgt iets en iedereen is tevreden.

Er zijn verschillende manieren waarop u mond-tot-mondreclame kunt genereren:

  • Stimuleer door gebruikers gegenereerde inhoud met behulp van bijvoorbeeld speciale hashtags om de merkbekendheid te vergroten
  • Maak een verwijzingsprogramma 
  • Deel getuigenissen van klanten op uw website
  • Benut het potentieel van sociale netwerken en werk samen met influencers
  • Geef uw klanten de mogelijkheid om uw producten te beoordelen

Een goede aanbeveling wordt wijd en zijd gehoord, dus let op dit voordeel wanneer u dit soort programma's opneemt.

4. Het is kosteneffectief omdat er in nieuwe klanten moet worden geïnvesteerd

Zoals velen beweren, is het voor een bedrijf zowel goedkoper als gemakkelijker om reeds bestaande klanten te werven dan nieuwe klanten te zoeken.

Het hebben van een sterk klantloyaliteitsprogramma is dus uiterst nuttig als het uw strategie is om u zoveel mogelijk te wijden aan de klanten die u al heeft en hen vervolgens uw producten keer op keer te laten kopen om inkomsten te genereren.

Nieuwe klanten moeten eerst worden gevonden en dan moet je hun vertrouwen winnen, terwijl oude klanten dat proces al hebben doorlopen en nu klaar zijn om hun geld te investeren zonder er twee keer over na te denken.

Door de kosten voor marketing te verlagen, kunt u besparen terwijl u ook actief werkt aan het verbeteren van uw bedrijf.

Statistieken zeg dat ruim 80% van de bedrijven beweert op basis van de praktijk dat het behouden van klanten goedkoper is dan het werven van nieuwe klantenen de cijfers liegen niet.

Het behouden van klanten verhoogt de winst snel, dus dit is voor veel bedrijfseigenaren een logische keuze geworden.

Dit betekent uiteraard niet dat het vasthouden van de aandacht van uw oude klanten een gemakkelijke taak is. Het kost zeker moeite, maar het levert genoeg op en het is een veilige optie.

Op te sommen 

Voor elk type bedrijf is er één cruciaal ding gemeen en dat is het feit dat klanten degenen zijn om wie alles draait.

Als bedrijfseigenaar is het uw taak om een ​​loyale klantenbasis op te bouwen die u dag in dag uit vertrouwen geeft.

Het kost veel moeite, tijd, maar ook geld om voortdurend de aandacht vast te houden, en daarom kan het hebben van een sterk klantloyaliteitsprogramma alleen maar voordelen opleveren.

Je moet je klanten laten zien dat je ze waardeert, en een manier om dat te doen is door middel van gepersonaliseerde, automatische e-mails. 

met De autoresponder van Poptin, kunt u uw klanten bij naam aanspreken of hen een couponcode sturen en hen zo aanmoedigen een aankoop te doen. 

Begin met het opbouwen van een sterk klantloyaliteitsprogramma en profiteer nu van alle voordelen die het met zich meebrengt!

Schrijf je nu in bij Poptin!

Aazar Ali Shad is een ondernemer, groeimarketeer (geen hacker) en een doorgewinterde SaaS-man. Hij houdt ervan om inhoud te schrijven en wat hij heeft geleerd met de wereld te delen. Je kunt hem volgen op Twitter @aazarshad of aazarshad.com