Home  /  AllesCROe-commerce  / Uitgebreide handleiding voor het gebruik van pop-ups in uw restaurantmarketingstrategie

Uitgebreide handleiding voor het gebruik van pop-ups in uw restaurantmarketingstrategie

Er zijn enorme digitale marketingtechnieken. Ze werken echter niet allemaal voor uw bedrijf. Het is niet eenvoudig om je aan de nieuwe economische en digitale normen aan te passen in de restaurantindustrie.

Terwijl u innovatieve marketingtechnieken blijft uitproberen, is dit het moment om uw pop-upmarketingspel aan te zetten, aangezien de slimme marketeers het blijven gebruiken om belangrijke berichten weer te geven en verkeer naar hun websites te leiden.

Marketingstrategie voor restaurants

Wacht, wacht, hier vertellen we je niet dat je een pop-uprestaurant moet openen, maar we hebben het erover pop-upberichten die voor marketingdoeleinden op uw website worden gebruikt.

Tegenwoordig bezoeken mensen talloze websites en apps per dag om hun dagelijkse taken gemakkelijk uit te voeren, en vaak zien ze pop-upberichten in het midden of aan de linkerkant van de website. 

De berichten geven doorgaans de noodzaak weer om zich te abonneren op een nieuwsbrief. De vraag is nu waarom het voor uw restaurantbedrijf zou moeten worden gebruikt? Omdat ze werken! Geloof je het niet? 

Ongetwijfeld beschikken restaurants nu over talloze marketinginstrumenten om hun bedrijf te promoten. Dankzij internet zijn pop-upmeldingen een van de meest effectieve manieren om de conversie en het aantal abonnees te verhogen.

Hier gaan we bespreken hoe u een effectieve pop-up voor uw restaurant kunt maken die snel de aandacht van de klant trekt. 

Werken pop-ups? Hier zijn interessante feiten 

Werken pop-ups? Ja, als je ze op de juiste manier uitvoert, levert het zeker de gewenste resultaten op. 

Pop-upreclame heeft een nare reputatie: het is vervelend en leidt af. 

Maar dit is niet het geval. Pop-upadvertenties werken soms veel beter dan berichten op sociale media en verbeteren uw lijst met e-mailabonnees. Waarom is dat zo? Bekijk enkele spannende feiten over de voordelen voor uw restaurantbedrijf. 

  • Copyblogger heeft verklaard dat pop-upmarketingstrategie de e-maillijst snel een boost geeft. 
  • Volgens Gary Vaynerchuk, inhoud is koning, en als u aantrekkelijke inhoud in uw pop-upmeldingen heeft, verhoogt dit het conversiepercentage met bijna 40%. 
  • Gemiddeld zetten pop-upmeldingen bijna 3% van de gastgebruikers om in dagelijkse klanten en voegen ze veel abonnees toe aan uw e-maillijst. 

Hier is hoe:

  1. Ze kunnen het aantal abonnees in uw e-maillijst vergroten
  2. Ze kunnen u helpen inhoud te promoten
  3. Ze kunnen leads genereren 
  4. Ze kunnen waardevolle informatie van klanten verzamelen

Ja, dit zijn de belangrijkste voordelen van een effectieve pop-upmarketingstrategie. 

Wie wil er niet meer verkeer? Wie wil er niet op de eerste pagina van Google verschijnen? Wie wil er niet meer bestellingen ontvangen? Iedere restaurantondernemer wil met zo min mogelijk moeite de omzet verhogen.

Sommige bedrijfseigenaren willen nu een pop-upwidget in hun website integreren websitebouwer voor restaurantboekingen om informatie eenvoudig bij te werken en een belangrijke boodschap over te brengen om meer klanten of nieuw potentieel aan te trekken medewerkers voor hun restaurant.

U heeft een aantrekkelijke website voor uw restaurantbedrijf gemaakt, een volledig uitgeruste applicatie ontwikkeld en bent ook actief genoeg op sociale media, maar wat als u niet genoeg bezoekers naar uw webpagina krijgt?

Veel mensen bezoeken echter uw website, maar hoe kunt u deze willekeurige bezoekers door de verkooptrechter leiden? Hier werkt een pop-upmarketingstrategie goed als deze strategisch wordt geplaatst. 

Laten we dus in detail bespreken welk type pop-ups u kunt plaatsen en welke werkwijzen moeten worden gevolgd om uw restaurantconversies te stimuleren. 

Gefascineerd? Neem dan even de tijd en lees verder. 

Verschillende soorten pop-ups om het aantal conversies te verhogen

Zoals hierboven vermeld, zijn pop-ups een van de meest effectieve tools die kunnen worden gebruikt om e-mail-ID's te verzamelen, de conversie te verhogen en uiteindelijk het aantal bestellingen te verhogen. Maar wat voor soort pop-ups trekken echt de aandacht van bezoekers?

Hier hebben we enkele populaire soorten pop-ups genoemd waarmee u kunt spelen en het beste formaat kunt kiezen dat past bij uw zakelijke normen en leads kan genereren. 

Op tijd gebaseerde pop-ups

Op tijd gebaseerde pop-ups behoren tot de meest populaire typen die gedurende een bepaalde periode verschijnen. Dit betekent dat wanneer u de website bezoekt, deze na 60 seconden op uw scherm verschijnt. Het is de meest gebruikte pop-up en kan op uw website of landingspagina worden geïntegreerd. 

Hier kunt u bijvoorbeeld het voorbeeld nemen Tony Robbins-blog. De pop-up verschijnt precies na 60 seconden.

geplakte afbeelding 0 (30)

Welkom pop-ups

Welkomsttype pop-up is een van de meest voorkomende technieken om klanten te behandelen. Je kunt gasten verwelkomen door een aantal warme berichten weer te geven via welkomstpop. Restaurants kunnen hun klanten verwelkomen door deze pop-up te gebruiken en hen vragen andere webpagina's te verkennen. Zorg ervoor dat u deze pop-up heeft ingesteld op basis van uw restaurantthema en merk. 

U kunt een controleren Problogger-blog voor een welkome pop-up messenger-inspiratie. 

geplakte afbeelding 0 (31)

Bar-pop-ups 

Meestal gebruiken eigenaren van e-commercewebsites balkpop-ups zoals deze bovenaan verschijnen en sporen ze klanten aan daarop te klikken. Dit is een effectief type pop-up omdat het gebruikers niet afleidt en kan worden gebruikt om nieuws of aanbiedingen aan te kondigen.

Pop-ups met exit-intentie

We steken zoveel moeite in het verwelkomen en betrekken van gebruikers, dus we willen altijd dat ze wat tijd op uw restaurantwebsite doorbrengen, toch? Exit-intent pop-ups zijn speciaal ontworpen wanneer klanten op het punt staan ​​uw webpagina te verlaten en op die vervelende sluitknop te klikken.

Voordat ze het venster uiteindelijk sluiten, kun je met behulp van deze pop-ups van gedachten veranderen en op zijn minst hun e-mailadres of contactgegevens verzamelen. 

Een van de toonaangevende marketingsoftware Coschedule gebruikt exit-intent pop-up om contact op te nemen met hun klanten voordat ze vertrekken. 

geplakte afbeelding 0 (32)

Hierboven vindt u de meest populaire soorten pop-ups die door marketeers worden gebruikt om gebruikers te betrekken en nieuwe klanten aan te trekken. 

Beste praktijken voor pop-ups van restaurants 

We hebben gezien welke de meest populaire soorten pop-ups zijn die door marketeers worden gebruikt om de aandacht van gebruikers te trekken. Maar hoe moet het eruit zien? Wat voor soort inhoud vinden gebruikers interessant?

Pop-ups zijn een belangrijk onderdeel van elke website geworden, en ja, als ze correct worden gebruikt, zullen ze brandstof toevoegen aan uw marketingstrategie. 

Volgens de Blog Marketing Academie, pop-ups hebben over het algemeen behoorlijke klikfrequenties. Als u nu informatie over klanten wilt verzamelen of hun aandacht wilt trekken, is het uw taak om bepaalde ontwerpen en populaire bijschriften te gebruiken om ze betrokken te houden. Hoe ga je dat doen? Hier hebben we verschillende praktijken besproken die u kunnen helpen om aan de slag te gaan. 

Tijd is alles

Timing is alles wanneer u pop-ups op de website van uw restaurant gaat gebruiken. Het vinden van het juiste moment om uw boodschap weer te geven is de sleutel tot succes. Wanneer mensen uw website voor de allereerste keer bezoeken, is het onvermijdelijk dat er een positieve indruk ontstaat.

Als pop-ups te snel verschijnen, kan dit gebruikers irriteren omdat ze geen kennis hebben van uw diensten en producten. Als uw pop-ups te laat verschijnen, verliest u mogelijk potentiële abonnees. Dus wat is het juiste moment om ze te gebruiken?

Welnu, er zijn tal van online tools en websites om u te helpen. Geavanceerde tools zoals Hotjar, Moz, Clicktale, SemRush, enz., helpen u bij te houden hoe mensen zich op uw website gedragen. Op basis daarvan kunt u pop-ups instellen. Gebruik deze tools om de beste en betekenisvolle pop-ups voor uw restaurantwebsite te maken. 

Prominente call-to-action

CTA’s zijn je beste vrienden als je een pop-upmarketingstrategie ontwikkelt. Zorg ervoor dat uw pop-ups een sterke en duidelijke call-to-action hebben die gemakkelijk te lezen is en die gebruikers aantrekkelijk vinden.

VOEDSELPOP-UP 1

Wanneer u door een website of landingspagina bladert, ziet u vaak pakkende knoppen zoals ‘aanmelden’, ‘nu winkelen’, ‘nu bestellen’ of ‘aan de slag’. Dit soort woorden trekken snel de aandacht van de gebruiker en moedigen hem aan om meer te kopen. 

U kunt aantrekkelijke CTA’s ontwerpen door verschillende technieken te volgen, zoals:

  • Geef uw CTA een contrastkleur
  • Maak uw CTA actiegericht
  • Noem het voordeel van het ondernemen van actie

Meestal gebruiken klanten die altijd op zoek zijn naar spannende deals en aanbiedingen een woord als ‘beperkt aanbod’, en u zult zien hoe uw e-maillijst overspoeld raakt. 

Ga aan de slag met een opvallende lay-out

Last but not least moet uw pop-upontwerp overzichtelijk en opvallend zijn, zodat het er natuurlijker uitziet en u klanten snel kunt overtuigen.

Denk bij het ontwerpen van restaurantpop-ups na alsof u gasten bent en bedenk wat ze willen zien. Zo kun je een mooie pop-up maken. Gebruik het juiste formaat, zorg voor een spannende kop, gebruik afbeeldingen en felle kleuren.  

Kortom, ontwerp een pop-up die gebruikers op geen enkele manier kunnen negeren of sluiten. 

Afscheid Gedachten

Hier hebben we gezien hoe belangrijk pop-ups in uw restaurantmarketing zijn, soorten en best practices die u moet volgen.

Pop-ups kunnen, indien correct gebruikt, uw e-maillijst en omzet een boost geven. Zorg ervoor dat u een belangrijke boodschap overbrengt en waarde toevoegt aan uw gebruikers via pop-ups, zonder hun gebruikerservaring te schaden.

Volg deze geweldige tips en ga aan de slag met een pop-upsmarketingstrategie om uw conversies te stimuleren. 

auteur Bio

Brijesh Vadukiya

Brijesh Vadukiya. Tech-activist en fervent blogger. Mijn grootste zorg is het opleiden van mensen die geïnteresseerd zijn in technologie. Ik heb een passie voor het helpen van mensen bij alle aspecten van SaaS-oplossingen, online bezorgdiensten, digitale marketing en andere gerelateerde onderwerpen die de wereld van morgen beter maken. Ik ben dol op het schrijven van nuttige en informatieve inhoud die merken helpt bedrijven te laten groeien.