Home  /  Alles  / Ontwerptrucs voor het maken van meer klikbare CTA-knoppen voor e-mail

Ontwerptrucs voor het maken van meer klikbare CTA-knoppen voor e-mail

Heeft u ooit het gevoel gehad dat uw e-mailcampagnes geweldig zijn, maar dat u niet de klikken krijgt die u verdient? De boosdoener kan uw e-mailknop met call-to-action zijn. Maak je geen zorgen, het overkomt de besten van ons. Maar het goede nieuws is dat een paar aanpassingen aan het ontwerp van je CTA-knop een wereld van verschil kunnen maken.

Waarom zou je je hier zorgen over maken? De cijfers spreken voor zich:

Volgens verschillende e-mailmarketingstatistieken is e-mail het meest effectieve hulpmiddel om de verkoop te stimuleren en de conversie van uw marketingcampagnes te beïnvloeden. Terwijl sommigen volhouden dat “niemand tegenwoordig e-mails leest”, blijft dit het belangrijkste communicatiekanaal 85% van volwassenen en de nummer 1 bron van ROI voor 59% van marketeers.

Sterker nog: e-mail zorgt voor meer omzet dan sociale media:

61% van de consumenten zegt dat ze kopen nadat ze een marketing-e-mail hebben ontvangen, en 49% geven toe dat ze wachten op e-mails met aanbiedingen van een merk.

Wilt u deze macht, ondanks dit alles, niet in uw voordeel gebruiken?

Gepersonaliseerd en doelgericht, uw e-mail heeft alle kansen om consumenten te boeien en hen te interesseren om bij u te kopen. En de CTA is een van de dingen die u moet optimaliseren voor een betere conversie.

Hoe u dat kunt doen om uw impact te maken ROI voor e-mailmarketing?

Blijf lezen om erachter te komen.

5 trucs om de klikbare e-mail CTA-knop te ontwerpen

Hieronder staan ​​de vijf praktische tips om uw e-mail CTA-knop zo goed mogelijk te ontwerpen. En hoewel sommige voor ervaren e-mailmarketeers misschien voor de hand liggend lijken, behoren ze alle vijf tot de meest voorkomende fouten die ze maken als het om de praktijk gaat.

1) Zorg ervoor dat er een e-mailknop is

Wanneer je schrijft koude e-mails, richt u zich op onderwerpregels, preheaders en hoofdteksten van e-mails om doelen te overtuigen om te klikken. En hoewel oproepen tot actie daar ook van belang zijn, wordt dit deel van uw marketingboodschap nog belangrijker bij het verzenden van welkomst-e-mails, nieuwsbrieven of e-commerceberichten.

Waarom?

Omdat het de beslissing van een gebruiker beïnvloedt en motiveert om door te gaan en de relatie met uw merk voort te zetten of uw aanbod af te wijzen, sluit u de e-mail en verplaatst u deze naar een prullenbak.

Wanneer u e-mailmarketingplatforms voor campagnes gebruikt, heeft u een aantal opties voor het ontwerpen van uw CTA: maak er een link, een afbeelding of een HTML-e-mailknop van. Om de beslissing van een gebruiker te beïnvloeden en hem te overtuigen om te klikken, zorgt u ervoor kies een knopoptie:

Volgens de statistieken creëert het een 45% verhoging van het aantal klikken.

Een paar redenen daarvoor:

 1. Psychologisch: de meeste mensen beschouwen links in e-mails nog steeds als spam, dus uw doelwitten kunnen uw link-CTA eenvoudigweg negeren.
 2. Technisch: Sommige van uw prospects zullen geen CTA zien als u er een afbeelding van maakt, omdat zij afbeeldingen in e-mails uitschakelen.
 3. Handig: HTML-gebaseerde CTA-knoppen voor e-mail zijn eenvoudiger te ontwerpen en te beheren, waarbij de grootte, kleur en locatie in de hoofdtekst van de e-mail kunnen worden bewerkt.

De eerste truc die u moet overwegen als u bereid bent uw e-mailconversie te beïnvloeden, is dus om dat te doen ontwerp de CTA als een knop zodat meer prospects opletten en besluiten om te klikken.

Een leuk weetje over HTML voor e-mailknoppen is dat je in een e-mail misschien een mooie knop met afgeronde hoeken en een verloop ziet, maar dat de daadwerkelijke HTML-code voor de knop zelf erg eenvoudig is. Het is gewoon een normaal knopelement waarop stijl wordt toegepast met behulp van CSS.

2) Denk aan de kleur en grootte

De kans is groot dat je er wel eens van hebt gehoord kleurenpsychologie en de rol ervan in uw merkidentiteit en het oproepen van bepaalde emoties bij consumenten. Hetzelfde geldt voor een CTA-knop in e-mails: houd bij het ontwerpen rekening met de kleur ervan, zodat deze aansluit bij uw merkpalet en helder genoeg is zodat de consument kan zien waar hij moet klikken.

Vanwege de genoemde kleurpsychologie specificeren experts de twee beste kleuren voor CTA-knoppen in e-mails: oranje en groen.

Oranje staat voor vriendelijkheid en groen voor vrede, waardoor beide kleuren perfect zijn voor het opbouwen van vertrouwen en het oproepen van positieve emoties over klikken. Bovendien zijn beide kleuren helder genoeg om een ​​CTA te laten opvallen in de hoofdtekst van de e-mail.

Sommigen beweren dat de rode kleur ook geweldig is om te gebruiken omdat het om opwinding en verlangen gaat, terwijl anderen het als agressief en remmend beschouwen. Toch hangt alles hier af van de context.

Welke kleur je ook kiest, afhankelijk van je merkidentiteit en de emoties die je wilt oproepen, onthoud ook het contrast en de grootte van een knop:

Ja, het moet opvallen, ongeacht uw marketingdoel: om uw e-maillijst te laten groeien, verander abonnees in leads of verkoop een product rechtstreeks via uw e-mail. Maar de truc is om Zorg ervoor dat het opvallend is en niet afleidt.

Groter is niet gelijk aan beter: Zoek een goede plek tussen groot en klein, en maak een CTA niet agressief prominent in de hoop op meer interesse en klikken.

De best practices hier zijn:

 • Kies CTA-knopkleuren die passen bij uw merkidentiteit.
 • Zorg ervoor dat deze kleuren consistent zijn in elke e-mail, zodat abonnees ze aan acties kunnen koppelen en snel kunnen herkennen waarop ze moeten klikken.
 • Maak uw CTA-knop prominenter dan de tekst van de e-mail, maar doe het rustig aan: hij moet ook aanraakvriendelijk zijn voor gebruikers die uw e-mails op mobiele apparaten lezen.
 • Maak het helder genoeg om te identificeren: zorg ervoor dat het een hoog contrast heeft met de e-mailachtergrond.

3) Onthoud de tekst erop

Een ander cruciaal element van het ontwerp van uw e-mailknop is de overtuigende en argumentatieve tekst je schrijft erop. Als marketeer kun je het niet onderschatten:

Terwijl de kleur, grootte en locatie van een CTA in e-mail ervoor zorgen dat de aandacht van een gebruiker wordt getrokken en een emotie wordt opgeroepen, helpt de tekst hem te begrijpen of het de moeite waard is om erop te klikken. Om ervoor te zorgen dat uw CTA-tekst werkt, moet u deze als volgt ontwerpen:

 • Maak het actiegericht: lezers moeten begrijpen wat ze moeten doen en welke voordelen ze krijgen door te klikken.
 • Gebruik overtuigende werkwoorden als ‘krijgen”, “proberen”, “winkelen”, ‘reserveren’, ‘downloaden’, "kopen," en anderen. Vermijd die saai "Klik hier" or "indienen," Dit zijn slechts algemene instructies en hebben niets te maken met uw specifieke bestelling.
 • Houd de tekst kort: twee of drie woorden; Nou ja, maximaal vijf woorden.
 • Maak de lettergrootte groot genoeg om gemakkelijk te kunnen lezen.
 • Overweeg verschillende CTA-teksten voor verschillende klantsegmenten in uw verkooptrechter. Het spreekt voor zich dat a "Koop nu" e-mailknop zal er arrogant en slecht getimed uitzien in een welkomstnieuwsbrief, waar a "Vertel me meer" variant zou beter werken.

Een andere truc die u kunt proberen, is door de tekst van uw CTA-knop voor e-mail in de eerste persoon te schrijven, als de toon van uw merk dit toelaat: gebruik 'ik' en 'mijn' in plaats van 'jij' in een knopkopie. Bijvoorbeeld:

 • ‘Geef mijn boek’ niet “Koop je boek”
 • “Ja, ik wil inhoud,” niet “Neem uw inhoud”
 • "Stuur mij het pakket", niet “Probeer uw uitrusting”
 • "Laat me zien hoe," niet "Leren hoe"

Dergelijke personalisatie resulteerde ooit in een 90% klikverhoging voor Unbounce, dus waarom test u het niet en geeft u het nu een nieuw leven?

4) Lokaliseer uw e-mail-CTA op de juiste manier

De eerste regel van de club voor e-mailmarketeers is: jij plaats niet meer dan één CTA in één e-mail. De tweede regel van de club voor e-mailmarketeers is: u plaatst niet meer dan één CTA in één e-mail.

De derde regel van de club van e-mailmarketeers is: om ervoor te zorgen dat uw CTA opvallend maar niet afleidend is, lokaliseer het correct.

Ten eerste wat betreft het aantal CTA-knoppen in een e-mail:

De “meer opties, meer kansen om te kiezen en te klikken” werken hier niet. Uw talrijke CTA's kunnen een gebruiker verwarren of overweldigen. Houd rekening met de aandachtsratio in marketing: deze moet 1:1 zijn van wat een persoon op een pagina kan doen versus wat u wilt dat hij of zij doet.

Hoe meer opties u geeft, hoe groter de kans dat u hun aandacht verliest. Bovendien loop je het risico een van deze effecten te veroorzaken als je veel opties hebt:

 1. Keuze verlamming: Hoe meer opties we hebben, hoe uitdagender of zelfs demotiverend het is aan ons om een ​​beslissing te nemen.
 2. Het spijt van de koper: Hoe meer opties we hebben, hoe gemakkelijker we spijt krijgen van de beslissing, omdat we denken dat deze misschien verkeerd is.

Dus als u wilt dat een gebruiker beslist en actie onderneemt, geef hem dan één directe CTA om te overwegen.

Maar zoals vaak gebeurt in marketing, zijn er een paar uitzonderingen op de regel:

 • Voel je vrij om meerdere call-to-actions te plaatsen als deze een gebruiker ertoe aanzetten dezelfde pagina.
 • Overweeg een paar CTA's in een e-mail als het over e-commerce gaat het promoten van verschillende producten/diensten. Als dat het geval is, ontwerp uw e-mail dan dienovereenkomstig: verdeel deze in secties, elk met een andere call-to-action. Het maakt het voor gebruikers comfortabeler om uw e-mail te scannen en te begrijpen waar elk gebied over gaat.

En nu, voor een e-mail CTA-locatie:

De beste praktijk zou zijn om het “boven de vouw” te plaatsen, zodat lezers die niet van scrollen houden om het toch te zien. Andere tips zijn afhankelijk van het apparaat dat uw doelgroep verkiest voor het lezen van e-mails:

 • Voor desktopgebruikers: Plaats een CTA rechts van e-mailtekst en afbeeldingen.
 • Voor mobiele gebruikers: Plaats een CTA centraal of in de linkerbovenhoek van uw e-mail, aangezien sommige Android-apps alleen dit gedeelte weergeven.

De juiste locatie van uw CTA-knop voor e-mail is een garantie dat alle contactpersonen deze zullen zien, ongeacht hun apparaat en leesgewoonten.

5) Voeg witruimte toe

Het toevoegen van witte ruimte rond een CTA-knop in e-mails is een goede gewoonte: het scheidt deze van tekst en andere elementen, creëert een visuele focus voor lezers en zorgt ervoor dat de knop opvalt.

En over mobiele gebruikers gesproken: witruimte heeft ook een meer praktische functie: het creëert een extra gebied rond de tekst, waardoor het gemakkelijker wordt voor de vingers om te klikken.

Afsluiten

Als het gaat om de klikfrequentie van e-mails, is elk detail van belang, en het ontwerp van uw CTA-e-mailknop is niet de minste: de kleur, grootte, locatie en tekst kunnen het verschil maken voor uw algehele marketingcampagne.

De beste praktijken hier:

 1. Ontwerp het als een knop, niet als een link of een afbeelding.
 2. Houd rekening met uw merkidentiteit, kleurpsychologie en contrast bij het bepalen van de kleur en het formaat van een knop.
 3. Gebruik actiegerichte, aantrekkelijke en korte tekst voor uw CTA-knop.
 4. Kies er een goede plaats voor in de hoofdtekst van uw e-mail: zorg ervoor dat deze er goed uitziet en goed werkt op desktop- en mobiele apparaten.
 5. Voeg witruimte toe om een ​​CTA te scheiden van andere elementen van uw e-mail en zorg ervoor dat deze opvalt.

Als je bereid bent een stap verder te gaan in het ontwerpen van e-mails, kun je ook interactieve e-mailelementen en geanimeerde CTA-knoppen proberen. Dit nieuwste e-mailmarketingtrend kan u helpen abonnees te betrekken, acties te activeren en feedback van hen te krijgen.

En zodra je een ontwikkelde contentstrategie hebt, kun je dat ook doen e-mails automatiseren met behulp van online marketingtools en kies degene die het beste bij u passen.

Auteur Bio

Lesley Vos

Lesley is een professionele copywriter en gastbijdrager en blogt momenteel bij Bid4Papers, een platform dat studenten en auteurs helpt met schrijfoplossingen. Ze is gespecialiseerd in dataonderzoek, het schrijven van webteksten en contentpromotie en is verliefd op woorden, non-fictieliteratuur en jazz.

Converteer meer bezoekers naar klanten, leads en e-mailabonnees met Poptin's prachtige en zeer gerichte pop-ups en contactformulieren.