Home  /  Allese-commerce  / 3 snelle tips voor het effectief ontwerpen van banneradvertenties die betrokkenheid stimuleren

3 snelle tips voor het effectief ontwerpen van banneradvertenties die betrokkenheid stimuleren

3 snelle tips voor het effectief ontwerpen van banneradvertenties die betrokkenheid stimuleren

Een display-advertentie, of banneradvertentie, is een vak of 'banner' op een website die er duidelijk uitziet als een advertentie en zich onderscheidt van de rest. Het bevat meestal een afbeelding van het product, het merk en een call-to-action (CTA). Displaybanneradvertenties hebben zeven belangrijke voordelen.

 1. Ze zijn visueel aantrekkelijk.
 2. Ze vergroten de naamsbekendheid en vergroten de zichtbaarheid.
 3. Ze zijn gericht.
 4. Ze ondersteunen retargeting.
 5. Ze bereiken consumenten onderweg.
 6. Ze vormen een aanvulling op andere marketingstrategieën.
 7. Ze kunnen gemakkelijk worden gevolgd op effectiviteit.

Om deze voordelen optimaal te kunnen benutten, moeten we de best presterende formaten gebruiken. In dit artikel bespreken we die maten uitgebreid.

1. Grootte is belangrijk: 

Een van de meest voorkomende vragen die onze klanten stellen nadat ze zich hebben aangemeld bij Muslim Ad Network (MAN) is welke bannerformaten het best presteren?

Sommige advertentie-indelingen vallen meer op, wat betekent dat ze meer klikken genereren en meer inkomsten genereren.

Wanneer u banners voor display-advertenties maakt, moet u dus overwegen welke formaten u wilt gebruiken. Het bannerformaat draagt ​​bij aan de prestaties van uw advertentie.

Factoren om in gedachten te houden

Wanneer uw advertenties dicht bij de inhoud staan ​​en gemakkelijk zichtbaar zijn wanneer de pagina wordt geladen, zorgen ze voor een hogere CTR (klikfrequentie).

Zorg ervoor dat u een banneradvertentieformaat kiest dat gemakkelijk opvalt. Sommige bannerformaten kunnen te klein zijn en sommige kunnen te groot zijn om gebruikers positief te betrekken.

Er zijn verschillende pop-upadvertentieformaten geoptimaliseerd voor mobiele apparaten. Als uw gebruikers het grootste deel van de tijd op hun mobieltje naar uw product zoeken, moet u zich richten op advertentie-indelingen die zijn geoptimaliseerd voor mobiele apparaten.

Wanneer u van plan bent een banner van een bepaald formaat te gebruiken, surf dan rond op internet om te zien hoeveel adverteerders advertenties voor dat formaat weergeven.

Sommige advertentieformaten en banners worden op grotere schaal gebruikt door adverteerders, wat betekent dat ze beter werken.

U kunt ook de populariteit van bannerformaten onder adverteerders controleren op Topbannerformaten: de 21 meest effectieve banners van 2020.

Let op: De onderstaande voorbeelden zijn door Google genoemd als de best presterende formaten. Dit geldt echter in algemene zin.

In onze netwerken zien we dat de volgende bannerformaten het beste zijn en verzoeken we onze klanten om banners te maken op basis van deze formaten: 728xx90, 320×50, 300×250, 160×600 

Best presterende maten volgens Google

Middelgrote rechthoek (300x250px)

Dit advertentieformaat past gemakkelijk in de zijbalk of in het inhoudsgebied zonder gebruikers te irriteren. Dit is de reden waarom wordt gemeld dat deze advertentie-indeling de beste CTR voor de meeste websites.

Grote rechthoek (336x280px)

Dit banneradvertentieformaat is groter en opvallender dan het middelgrote rechthoekige advertentieformaat. Houd er rekening mee dat deze mogelijk niet in alle zijbalken van de website past en niet voor mobiel is geoptimaliseerd.

Soms presteert de grote rechthoek echter gemakkelijk beter dan de banneradvertenties met een middelmatige rechthoek als deze binnen het inhoudsgebied tussen alinea's wordt geplaatst.

Leaderboard (728x90px)

Het leaderboard is ideaal voor plaatsing op de toppositie, binnen of direct na de koptekst van de website. Vanwege zijn formaat en prominente plaatsing presteert het redelijk goed op de meeste websites.

Grote wolkenkrabber (300x600px)

De grote wolkenkrabber is een brede verticale banner die ook wel de naam ‘halve pagina’ draagt. Als adverteerder krijgt u tijdens retargeting meer advertentieruimte om uw boodschap effectief over te brengen.

Deze grote wolkenkrabber kan in de zijbalk of naast de inhoud verschijnen. Vanwege de grootte is het echter mogelijk niet geschikt voor alle websites.

Grote mobiele banner (320x100px)

Dit banneradvertentieformaat is qua effectiviteit het mobiele equivalent van het leaderboard-advertentieformaat. 

Omdat mobiel verkeer voor de meeste websites een groot deel van de gebruikers uitmaakt, moet dit advertentieformaat deel uitmaken van uw arsenaal.

2. Er zijn drie nodig voor de tango

De beste banneradvertenties brengen hun boodschap over met slechts drie essentiële stukjes informatie: bedrijfsnaam (logo), waardepropositie en een call-to-action (CTA).

Waarde voorstel

Voordat u er zelfs maar aan denkt om aan marketing te doen, laat staan ​​een waardevoorstel voor een banner te schrijven, moet u dat doen begrijp uw doelgroep en hun pijn.

Dit is de enige manier waarop u daadwerkelijk een boodschap kunt uitbrengen die specifiek is afgestemd op hun behoeften en interesses, met het vertrouwen dat zij hierop zullen reageren.

Als u erover nadenkt: hoe beter u uw publiek begrijpt, hoe meer u weet over wat voor soort banneradvertentie u moet ontwerpen en hoe u uw campagne moet opzetten.

Met dit in gedachten moet de waardepropositie van uw banner duidelijk uitleggen hoe uw product of dienst de problemen van uw doelgroep oplost.

Gebruik voor een sterke waardepropositie altijd bewegingswoorden zoals:

 • Laat uw omzet
 • Verbeteren
 • Bespaar
 • Groeien
 • Vrijmaken
 • Elimineren
 • Maximaliseren

CTA

Als u een fysiek product verkoopt waarvan u wilt dat uw publiek het koopt, vertelt u hen dat precies in uw CTA.

Als u bijvoorbeeld een dienstverlenend bedrijf bent of digitale producten verkoopt en een langere verkoopcyclus heeft, wilt u dat uw publiek zich aanmeldt voor een proefversie of meer informatie krijgt.

Dus nogmaals, je vraagt ​​​​hen om precies dat te doen.

Zorg er in ieder geval voor dat je CTA gemakkelijk te begrijpen is en een fysiek werkwoord bevat, zoals:

 • Go
 • Bekijk
 • Als
 • Krijgen
 • Bekijk
 • Leer
 • Bestelling
 • Kopen

De kleur van de CTA-knop heeft ook invloed op het aantal klikken op uw banneradvertentie. Sommige organisaties zijn getuige geweest van een toename van de CTR met 100% de kleur van de CTA-knop wijzigen.

Psychologisch en visueel is een CTA in contrasterende kleuren het gemakkelijkst te herkennen in een fractie van een seconde. Het maakt het ook gemakkelijk voor uw publiek om erachter te komen waar ze moeten klikken.

Het rangschikken van de componenten

Uw waardepropositie en CTA moeten de visueel meest onderscheidende elementen zijn. Je moet jouw logo-ontwerp aan de zijlijn, aan een van de randen van uw advertentie. Bovendien moet u ervoor zorgen dat uw afbeelding geen enkele kopie verbergt.

Probeer nooit te veel informatie in uw banners te proppen. Het maakt ze alleen maar overbevolkt. Verpak de waardepropositie strak en houd het bij eenvoudige taal en zo min mogelijk woorden. Dit moet je allemaal in 2 zinnen kunnen doen.

Bedenk dat mensen geen tijd hebben om te stoppen met wat ze doen om een ​​banneradvertentie van vijf zinnen te lezen. Vertel uw publiek gewoon wat u aanbiedt en welke actie u wilt dat ze ondernemen.

3. Een beeld zegt meer dan duizend woorden

De meeste digitale advertenties worden minder dan een seconde bekeken, dus de jouwe moet opvallen. Je achtergrond, afbeelding en kleurenschema moeten meteen de aandacht trekken. Het moet mensen afleiden van het lang genoeg scrollen om hen uw boodschap te kunnen bezorgen.

Kleur

Kleur is van vitaal belang omdat het wordt gebruikt om de aandacht van mensen te trekken en emoties op te roepen. Mensen associëren uw kleurenschema ook met uw merk.

A UX Planet-onderzoek toonde aan dat de meest populaire kleuren onder mannen blauw (57%) en groen (14%) zijn; terwijl vrouwen van blauw (35%) en paars (23%) houden.

Kies daarom kleuren op basis van uw publiek. Een beetje publieksonderzoek brengt je daar.

Achtergrond

Waar mogelijk moet u een effen gekleurde achtergrond gebruiken. Het is een goed idee om uw publiek niet af te leiden met te veel andere details op de achtergrond. 

Afbeeldingen van mensen in uw advertenties, slogans en productboodschappen werken meestal uitstekend tegen een effen gekleurde achtergrond. 

Dat wil niet zeggen dat je geen afbeeldingen als achtergrond kunt gebruiken. Soms kunnen relevante afbeeldingen die als achtergrond worden gebruikt zeer indrukwekkend zijn.

Vergeet niet dat u uw boodschap snel wilt overbrengen, zonder al te veel afleiding.

Afbeeldingen

Afbeeldingen verkopen als warme cupcakes. Dit geldt vooral als u een product verkoopt en uw publiek ertoe aanzet iets te kopen. Niemand zal op de banner klikken als hij niet weet hoe deze eruit ziet.

Zelfs als u geen fysiek product verkoopt, kunt u datgene wat u verkoopt nog steeds vermenselijken gebruik maken van afbeeldingen.

Consistentie

Uw advertentieaanbod moet een consistent ontwerp hebben. Idealiter gebruikt u voor elke advertentie maximaal twee lettertypen en hetzelfde kleurenschema en dezelfde beelden.

Het maakt niet uit hoe mooi je denkt dat ze er uit zullen zien, blijf uit de buurt van cursieve of overdreven uitgebreide lettertypen; onmiddellijke leesbaarheid is de naam van het spel.

U hoeft alleen maar degene te vinden die het beste bij uw merk past.

Geschreven door Alwi SuLEIMAN, Marketingleider bij Muslim Ad Network.

Converteer meer bezoekers naar klanten, leads en e-mailabonnees met Poptin's prachtige en zeer gerichte pop-ups en contactformulieren.