Home  /  groeihackingverkoop  / Hoe u vanaf de basis een winnende merkstrategie ontwikkelt

Hoe u vanaf de basis een winnende merkstrategie kunt ontwikkelen

Meer dan een herkenbare naam en onderscheidend logo, een merk - jouw merk - omvat hoe mensen u beschouwen, waar en wanneer ze ook met uw bedrijf communiceren. Het omvat dus indrukken binnen en buiten uw controle.

Beschouw uw merk als een persoon. We hebben allemaal namen, gezichten, stijlen en verschillende communicatiemethoden, en als gevolg daarvan hebben we verschillende indrukken van elkaar.

Op dezelfde manier hebben bedrijven namen, logo's, missieverklaringen, producten, diensten en reputaties die van invloed zijn op de manier waarop ze worden waargenomen.

Een winnend merk vanaf de basis opbouwen is geen gemakkelijke taak. Het vereist consistentie en passie om klanten te laten zien wie u bent en welke voordelen u te bieden heeft.

2021-06-29_16h31_14

Eigenaren en ondernemers van kleine bedrijven worden geconfronteerd met vragen over hoe hun merk eruit moet zien, hoe het mensen moet laten voelen en of het überhaupt resoneert met hun doelgroep.

Branding heeft alles te maken met het nakomen van de beloften die u aan uw klanten doet en ervoor zorgen dat hun mentale beeld van u overeenkomt met het beeld dat u probeert te promoten.

Dat gezegd hebbende, zijn hier acht stappen om u te helpen een winnende merkstrategie voor uw kleine onderneming te creëren.

Wees duidelijk over uw merk 'Waarom'

Waarom sta je elke dag op om te doen wat je doet? Wat houdt je gaande? Dit is jouw ‘waarom’. Het vertegenwoordigt jouw missie en visie van het merk; met andere woorden, de waarde die uw bedrijf biedt.

Om een ​​vertrouwd merk op te bouwen, moet u in staat zijn een duidelijke uitdrukking te geven aan die toekomst, aan dat ambitieuze statement dat uw bedrijf drijft. Je moet de hoogten die je merk wil bereiken visualiseren en projecteren, de taken die het wil volbrengen en de impact die het hoopt te hebben op het milieu.

Het gaat echter niet alleen om de toekomst. Je missieverklaring heeft ook betrekking op je ‘nu’. Het is een dagelijkse toewijding die u begeleidt om een ​​vaste visie te verwezenlijken.

2021-06-29_16h32_07

Als u dacht dat een missieverklaring geen prioriteit was, heeft u het misschien mis. Voor kleine bedrijven helpt een missieverklaring potentiële klanten de unieke aspecten van uw bedrijf te laten zien. Deze verkorte verklaring beschrijft de doelstellingen en waarden van uw bedrijf. Het hoeft niet chique te zijn - gewoon kort, bondig en duidelijk.

Bevestig dat uw doel aansluit bij uw doelgroepwaarden

Het is niet alleen voldoende om uw potentiële klanten te identificeren. Een belangrijk onderdeel van het ontwikkelen van een winnende merkstrategie is ervoor zorgen dat hun waarden aansluiten bij die van u.

De verwachtingen van consumenten worden steeds hoger. Mensen nemen aankoopbeslissingen op basis van de missie van een organisatie en kopen eerder goederen en diensten van bedrijven die persoonlijke waarden en overtuigingen delen. Als gevolg hiervan is de behoefte aan transparantie en vertrouwen ongekend hoog.

2021-06-29_16h32_44

Het is niet voldoende dat u zegt dat u handelt in overeenstemming met een specifiek doel. In plaats daarvan moet u diepgaand onderzoek doen om erachter te komen welke kwaliteiten het belangrijkst zijn voor uw klanten en uw merk in die richting afstemmen.

U kunt onderzoek doen naar uw klanten door hun gesprekken en productaanbevelingen te bekijken in forumsecties die betrekking hebben op uw niche.

Onderzoek uw concurrenten

Bijna elke branche is concurrerend, en daarom wordt het van cruciaal belang om de markt te begrijpen, vooral uw concurrenten.

Wil je onderzoek een paar concurrerende merken en let op wat ze goed doen en waar ze falen. Onderzoek hoe goed hun merk is gebouwd. Ontdek hun marketingkanalen, product- of servicekwaliteit.

Het is echter niet zo dat u ze woord voor woord kunt kopiëren. In plaats daarvan moet u deze informatie gebruiken om uzelf voldoende te onderscheiden en uw merk te laten opvallen ten opzichte van wat er al is. Het doel is om klanten te laten zien waarom ze bij u zouden moeten kopen in plaats van bij uw concurrenten.

Identificeer uw UVP

Veel industrieën hebben topspelers met grotere budgetten en betere middelen om mee te werken. Alle bedrijven hebben echter iets te bieden, zelfs de kleine.

U moet begrijpen dat uw producten, diensten en volledige processen uitsluitend van u zijn. Doe daarom een ​​persoonlijke merkenquête ontdek uw unieke waardepropositie, dat wil zeggen: de unieke voordelen die uw bedrijf aan consumenten kan bieden.

Concentreer u op deze onderscheidende kwaliteiten om uw potentiële klanten te laten begrijpen wat uw bedrijf en producten beter maakt dan de rest, en geef hen een reden om u te verkiezen boven uw concurrenten.

Het perfectioneren van uw waardepropositie zal uw conversiepercentage aanzienlijk verhogen en uw marketing via meerdere kanalen verbeteren.

Definieer uw merkpersoonlijkheid en -stem

Je merk kan niet alles voor iedereen zijn, tenminste niet in het begin. Wat u wilt doen, is in eerste instantie al uw middelen concentreren. Een uitstekende manier om dit te bereiken, is door uw situatie te begrijpen positioneringsverklaring. Deze verklaring van één of twee regels kan erg niche-achtig worden en u helpen uw claim op de markt te vestigen.

Hier is een sjabloon dat u kunt gebruiken: Wij bieden [product] voor [doelgroep] aan [UVP]. In tegenstelling tot [de alternatieven], [noemen wij uw belangrijkste onderscheidende factor].

Hoe specifieker uw doelgroep, hoe beter. “Wandelaars die gehydrateerd willen blijven” of “Nieuwe huiseigenaren tussen de 35 en 60 jaar” zijn geweldige voorbeelden.

Om uw merkpersoonlijkheid te begrijpen, hoeft u alleen maar te denken aan het product of de dienst die u aanbiedt, een specifieke doelgroep hiervoor en het unieke karakter waarmee u deze dienst levert.

Patent is een productidentiteit voor juridische bescherming
Patent is een productidentiteit voor juridische bescherming

Over het algemeen wil je de merkpersoonlijkheid benaderen zoals je een persoon zou benaderen. Denk na over hoe je wilt dat deze persoon is en welke kwaliteiten je wilt dat hij of zij heeft. Naarmate je verder gaat, wordt dit de ruggengraat waarop je je merk uitbreidt.

Creëer uw merkverhaal

Heb je geprobeerd je startup-verhaal onder woorden te brengen? Zo niet, dan zou je dat moeten doen. Voor eigenaren van kleine bedrijven kan dit een essentieel aspect zijn van merkontwikkeling.

Gebruik merkverhalen om een ​​diepere band met uw klanten te creëren door informatie over de oorsprong van uw startup te delen. Vergeet niet om eerlijk te zijn in uw verhaal en het consistent te houden met uw merk.

Jouw merkverhaal omvat immers niet alleen wie je bent en wat je aanbiedt. Het gaat ook over waarom mensen erom moeten geven. Het biedt u de mogelijkheid om op menselijk niveau met uw klanten te communiceren.

Ontwerp de visuele uitstraling van uw merk

Met de toenemende mondiale digitalisering zijn merken verder gegaan dan eenvoudige teksten. Je uiterlijk is nu net zo belangrijk. Als je wilt slagen, wordt het absoluut noodzakelijk dat je visuele branding gaat hand in hand met alle andere aspecten van uw bedrijf merk ontwerp.

Uw merkkleuren kunnen er leuk uitzien, maar ze moeten ook opvallen en bepaalde emoties en gevoelens overbrengen om uw branding te versterken.

Vergeet ook de lettertypen niet, want deze kunnen veel karakter aan uw merk toevoegen. Bovendien is er een ongelooflijke hoeveelheid om uit te kiezen.

Last but not least is uw logo. Dit is misschien wel het meest ‘iconische’ onderdeel van jouw visuele branding. Je moet het uniek, schaalbaar en gemakkelijk identificeerbaar maken. Als u net begint, koppelt u uw cirkel logo's met uw naam om uw merk te versterken. Na verloop van tijd zal uw op zichzelf staande logo voor zichzelf kunnen spreken.

Promoot uw merk waar uw publiek rondhangt

Het laatste aspect van uw merkreis is het promoten ervan. Ja, zelfs nadat u alle bovenstaande punten heeft gecontroleerd, is er nog werk aan de winkel. U moet uw merk vóór de concurrentie op de schermen van uw doelgroep krijgen.

U kunt verschillende sociale media-accounts aanmaken en relevante inhoud plaatsen en specifieke gesprekken op gang brengen. U kunt ook een website opzetten om naar uw website te linken social media en verzamel e-mailadressen. U kunt de zaken zelfs nog een stapje verder brengen door wat middelen in SEO te investeren, zodat gebruikers u beter kunnen vinden.

2021-06-29_16h35_25

Wanneer u echter marketing benadert, zorgt u ervoor dat uw merkstem en persoonlijkheid altijd voorop staan ​​in uw campagnes.

Conclusie

Veel kleine bedrijven beschouwen het opbouwen van merken als overweldigend, maar dat is het niet. Ja, het vergt consistente tijd en inspanning, maar het rendement kan enorm zijn. Bovendien kun je het punt voor punt benaderen.

Hoewel er geen vaste formule bestaat om een ​​merk op te bouwen, is er ruimte voor vallen, opstaan ​​en opnieuw proberen totdat je vindt wat klikt. Dat gezegd hebbende, zal het werken met de bovenstaande tips in gedachten je een heel eind helpen bij het starten van je merkopbouwende reis.

Auteur Bio:

Tailor Brands is een geautomatiseerd AI-brandingplatform waarmee kleine bedrijven snel een merkidentiteit kunnen creëren.