Home  /  Alles  / Digitale adoptie en bedrijfscontinuïteit – de weg voorwaarts

Digitale adoptie en bedrijfscontinuïteit – de weg voorwaarts

15 november 2020

Nu bedrijven dankzij de pandemie een zware klap krijgen, is het nu tijd om de balans op te maken van de actualiteit en er het beste van te maken. De nieuwe en herziene agenda blijft op de een of andere manier overeind. Bedrijfscontinuïteit zal voor de meeste ondernemingen, ongeacht hun omvang, het voornaamste doel zijn.

En een van de meest effectieve manieren om de bedrijfscontinuïteit te garanderen, is door de inkomstenverspilling serieus onder de loep te nemen. Wat voor bedrijven als eerste hulp komt, is vaak de identificatie van lekkages in de inkomsten. Hoe cliché dit ook mag klinken, het is verbazingwekkend hoeveel bedrijven jaarlijks mislopen door weglekkende inkomsten.

digitale adoptie

ONDERZOEK blijkt dat bijna 42% van de bedrijven te maken krijgt met inkomstenlekken. Dat wil zeggen: bijna de helft van de bedrijven in de wereld laat onbedoeld geld op tafel liggen. En hoewel er geen consensus bestaat over het exacte percentage van het bedrag dat verloren gaat als gevolg van lekkages, kan dit ergens tussen de 2% en 5% van de omzet liggen. Als EHBO-maatregel is het dus verstandig om de lekkages op te sporen. Los deze op in het belang van de bedrijfscontinuïteit.

Maar afgezien van het voor de hand liggende, zijn er drie dingen die elke onderneming kan en moet doen. Ze kunnen een wonderbaarlijk effect hebben op hun bedrijf – ongeacht de crisis. 

Communiceer effectief, regelmatig en oprecht

image1 (2)

Deze pandemie heeft ons geleerd dat, hoe technologisch we ook vooruitgaan, we nog steeds verlangen naar de menselijke connectie. Doordat we gedwongen zijn om fysiek weg te zijn van de mensen die deel uitmaakten van ons ‘vroegere normaal’, hebben we de mens in ons nog meer kunnen omarmen. Als u zich bewust bent van deze aangeboren behoefte om erbij te horen en betrokken te zijn bij elkaars succes, kunt u het vertrouwen van uw werknemers winnen. 

Erken dat dit voor niemand gemakkelijk is geweest. Dus effectief communiceren, van tijd tot tijd, en niet op een manier die geforceerd of verwacht lijkt. Wees oprecht met uw updates richting uw medewerkers. Laat ze weten dat ze allemaal op dit moment cruciaal zijn voor uw bedrijf.

Bespreek de weg voorwaarts, de strategie en de uitdagingen, en laat hen weten dat u als team samenwerkt om de tegenslag te overwinnen die de pandemie voor de zakenwereld heeft veroorzaakt. Begeleid ze wanneer ze het nodig hebben en vraag om hulp wanneer je het nodig hebt. Houd ze gemotiveerd en betrokken. 

Op deze manier zal de last van de crisis niet alleen minder zwaar wegen op uw medewerkers maar ook op uw bedrijf, aangezien de hele organisatie elkaar zal pushen om het beste beentje voor te zetten.  

Word data-geobsedeerd als nooit tevoren

image3

Wat je niet meet, kun je ook niet verbeteren. In een tijd waarin de variabelen de constanten ruimschoots overstijgen, is het onmogelijk om te overleven zonder dat data de kern van uw bedrijf vormen. Hanteer een datacentrische mindset als u dat nog niet heeft gedaan en schaal uw datacentriciteit op als u dat al heeft gedaan.

Het gezegde ‘Data is King’ is nu relevanter dan ooit. U kunt een eenvoudig voorbeeld van de digitale adoptie van software overwegen, om echt het verschil te zien dat data voor uw bedrijf kan betekenen als het op de juiste manier wordt ingezet. 

Bedrijven geven jaarlijks miljoenen dollars uit om hun werknemers productief te houden en hen te helpen efficiënter te werken. Heeft u zich echter ooit afgevraagd hoeveel van deze technische oplossingen daadwerkelijk worden gebruikt? We hebben het over tienduizenden werknemers, in het geval van een grote onderneming, die verspreid over verschillende continenten zitten, in verschillende tijdzones werken en complexe problemen oplossen met behulp van een tiental verschillende systemen. 

Uw technologie-investeringen kunnen supersuccesvol zijn als zelfs een meerderheid van uw personeelsbestand deze softwareoplossingen goed gebruikt om de beoogde klus te klaren. Helaas is dit voor de meeste bedrijven nog steeds een droom. 

Het is heel gebruikelijk dat grote ondernemingen in tal van technische oplossingen investeren zonder ooit de RoI in twijfel te trekken. 

En dit is waarom data koning is. 

Wanneer u over de juiste gegevens beschikt, weet u beter welke investeringen vruchten afwerpen, welke een interventie nodig hebben om de adoptie te verbeteren en welke onmiddellijk moeten worden uitgevoerd!

Dit is waar een Digital Adoption Platform-oplossing van pas komt. Het helpt u het typische gebruikersgedrag van welke software dan ook te begrijpen en op basis van uw bevindingen kunt u vanuit de DAP om hulpinhoud vragen. Op deze manier bespaart u jaarlijks tonnen dollars en ontelbare manuren, aangezien uw werknemers beter toegerust zullen zijn om de software vaardiger te gebruiken. 

Het gaat niet alleen om het hebben van data; het gaat ook om weten wat je ermee moet doen en het efficiënt gebruiken van de data om vooruit te komen. En op een eenvoudige maar krachtige manier helpt een DAP u daarbij!  

Maak gebruik van technologie om medewerkers meer mogelijkheden te bieden

image5

Nu millennials en Gen-Z’s bijdragen aan een groter deel van de huidige beroepsbevolking, wordt het steeds onvermijdelijker om een ​​technologisch aangedreven organisatie te worden. Wanneer je de juiste technologie en het juiste team samenbrengt, is de output die wordt geleverd ongeëvenaard. Het soort automatisering dat vandaag de dag mogelijk is, is geen grap en het aantal is dat ook automatiseringstools daarbuiten is net zo verbazingwekkend! 

Investeren in de juiste technische oplossingen heeft dus meerdere voordelen dan alleen een hogere output. Het verbetert ook de efficiëntie van het werk, motiveert medewerkers beter en bespaart u manuren die uw medewerkers anders zouden verspillen aan alledaagse, repetitieve taken! Daarom is het belangrijk om technologie in uw strategie op te nemen onboarding van medewerkers evenals trainingsstrategieën.

U denkt misschien twee keer na over het investeren in technologie in een tijd waarin alles om u heen lijkt af te brokkelen. Maar het is nu of ooit: de pandemie heeft aan de wereld onthuld dat degene die het meest digitaal uitgerust is, degene is die het meest klaar is voor de toekomst. En crisis of niet, klaar zijn voor de toekomst is van het allergrootste belang in de hedendaagse zakenwereld, omdat alles zo snel verandert. De enige manier waarop u relevant blijft voor uw klanten, medewerkers en concurrenten is door slim afhankelijk te zijn van technologie wanneer dat nodig is. 

Dit is het moment om een ​​voorsprong te nemen. Begin nu uw digitale transformatiereis. Terwijl u de bedrijfscontinuïteit waarborgt, zodat niets de fundamenten van uw organisatie kan doen wankelen. En de beste manier om uw bedrijfscontinuïteitsplannen en uw digitale transformatie een vliegende start te geven, is door te begrijpen hoe goed uw werknemers de software gebruiken die u al heeft en hoe u die adoptie kunt verbeteren om van daaruit op te schalen.

Eén gebied dat wanhopige aandacht behoeft

image6

In een tijd waarin niemand zeker weet wat ze van het volgende kwartaal of volgend jaar kunnen verwachten, lijkt het schrappen van onnodige uitgaven de meest voor de hand liggende manier voor bedrijven om ervoor te zorgen dat ze het hoofd boven water kunnen houden. En op deze afspraak maken bedrijven er vaak een einde aan onboarding en training van medewerkers

En tot op zekere hoogte, durf ik te zeggen, terecht. 

Traditionele onboarding en training, ongeacht de branche, het land of de branche, zijn duur. Je moet ervoor zorgen dat je trainer geweldig is. Alle infrastructuur die in deze sessies zit, de manuren die verloren gaan. Het kost de organisatie uiteindelijk allemaal VEEL geld. En daarom zullen stoktrainingsessies u zeker de zekerheid geven dat u een hoop geld bespaart. 

U bespaart waarschijnlijk een hoop geld. Tijdelijk. 

Op de lange termijn kost het je echter veel meer. Want zonder effectieve onboarding zullen uw nieuwe medewerkers snel vertrekken. Welnu, zelfs voordat ze hun eerste maand hebben afgerond en zonder training zal het personeelsverloop toenemen. 

Een futuristische manier om van deze beide uitdagingen af ​​te komen, is door uw training en onboarding te digitaliseren. Een DAP helpt u naadloos nieuwe medewerkers aan boord te krijgen. Plus, train bestaande medewerkers, al dan niet op afstand. In het tijdperk van maatwerk zal een klassikale sessie niet de behoeften van elke werknemer oplossen. Met een DAP kunt u de inhoud van trainingen en onboarding aanpassen en personaliseren. Zo kan iedere medewerker de software optimaal adopteren. 

Samenvattend…

Bedrijfscontinuïteit plannen omvatten veel meer dan deze. Maar dit is een goed uitgangspunt. Vooral voor bedrijven die geen idee hebben van de eerste stappen op weg naar het omarmen van het volgende normaal. 

Tenzij je de bestaande technologie echt gebruikt en adopteert, kun je nooit een volledige digitale transformatie ondergaan.

Digitale adoptie is de brug tussen de technologie-investeringen van gisteren en het verstandig gebruiken ervan om het succes van morgen te definiëren. 

Auteur Bio: 

naamloosDivya Bhat werkt bij geschikt als Marketing Generalist & Content Strateeg en heeft jarenlange ervaring in Customer en Employee Experience. Ze houdt van lezen over alles wat met technologie te maken heeft en schrijven over hoe technologie het leven gemakkelijker kan maken. Met haar journalistieke achtergrond en voorliefde voor talen evolueert haar nieuwsgierigheid om te leren voortdurend.