Home  /  Alles  / Digitale marketingtrends om in de gaten te houden in 2019

Digitale marketingtrends om in de gaten te houden in 2019

14 januari 2019
digitale trends 2019

Digitale marketing is een arena die getuige is van enorme veranderingen. Veel bedrijven proberen gelijke tred te houden met de vele veranderingen die elk jaar plaatsvinden. Nou, in 2019 is het niet anders. Wat definieert digitale marketingtrends 2019? Wij vragen ons ook af…

Er vindt overal een dramatische verschuiving plaats. Een bedrijf moet de veranderende trends nauwlettend in de gaten houden, anders wordt hij aan de kant gezet. Consumenten eisen een meer geïntegreerde ervaring, wat een hele uitdaging is voor digitale marketeers. In 2018 vonden er veel veranderingen plaats. Wat mag je verwachten van de digitale marketingtrends van 2019?

Wij hebben voldaan aan de top 20 digitale marketing trends 2019 om het jaar te overleven…. Lees verder

Artificial Intelligence

AI is een integraal onderdeel geworden van digitale marketing. In feite kan het menselijke capaciteiten vervangen om betere resultaten te behalen. Veel digitale marketeers worden aangetrokken door de vooruitzichten van AI. Lage kosten, versnelde zakelijke reikwijdte en overhand in de concurrentie zijn slechts enkele van de weinige voordelen die digitale marketing met zich meebrengt. AI kan beter werk leveren door consumentengedrag en onderzoekspatronen effectief te interpreteren en bedrijven te helpen hun percepties van producten en diensten te begrijpen.

Programmatische reclame

Tegenwoordig schakelen steeds meer bedrijven over op deze trend. Efficiëntie, snelle respons, hogere conversies en lage acquisitiekosten voor consumenten zijn genoeg redenen om potentiële bedrijven te overtuigen. Programmatic Advertising verandert het aanzien van digitaal adverteren in snel tempo. Tegen het jaar 2020 zal programmatisch adverteren zelfs algemener zijn dan zijn tegenhangers.

chatbots

De AI-geïntegreerde vorm van berichtenuitwisseling stelt bedrijven in staat de hele dag door met consumenten te communiceren. Het gebruik van een dergelijk virtueel berichtensysteem kan bedrijven heel wat geld besparen. Bovendien zullen tegen 2020 steeds meer technisch onderlegde bedrijven overstappen op chatbots. Door dit te doen zal het bedrijf een besparing van minstens 8 miljard dollar per jaar kunnen besparen, wat enorme bedragen zijn. Tegenwoordig blijkt ook uit de voorkeuren van consumenten dat zij virtuele assistenten verkiezen boven echte. Met AI-technologie kunnen chatbots de kopersgeschiedenis beter analyseren en snel antwoorden. Ze kunnen een betere klanttevredenheid opleveren en bedrijven helpen zich op andere belangrijke taken te concentreren.

Chatbot

Personalisatie

Opvallen tussen de concurrenten is belangrijk om ervoor te zorgen dat uw merk opgemerkt wordt. Dit maakt personalisatie noodzakelijk, wat betekent dat het imago van het merk in principe in alles moet worden geïntegreerd. De taak van personalisatie is echter niet moeilijk. Tegenwoordig zijn de aankoopgeschiedenis, het consumentengedrag en de voorkeurslinks van de klant direct beschikbaar. Personalisatie kan helpen betere klantrelaties te bevorderen. Een klassiek voorbeeld waarbij personalisatie volwaardig is, is Netflix. Het bedrijf heeft bijna overal persoonlijke accenten geïntegreerd.

Video Marketing

Videomarketing kan nu in vrijwel elk land worden gedaan digitaal platform. Video’s communiceren beter dan geschreven woorden. Live video's kunnen een goed publiek aantrekken, waardoor uw merk een centimeter hoger wordt gekatapulteerd dan hun concurrenten. Veel bedrijven gebruiken trucs zoals interviews, demo's en achter de schermen om publiek te lokken en voorlichting te geven over hun merk. De huidige trend in video marketing is de 1:1 videobenadering. Gepersonaliseerde videoboodschappen verkleinen de afstand tussen merken en consumenten. Net als content-SEO is er in feite video-SEO die een idee kan geven over de zichtbaarheid van marketing.

Video Marketing

Influencer Marketing

Nog een effectief, eenvoudig hulpmiddel dat het merk tot het uiterste kan drijven. Influencers kunnen uitzonderlijk goede marketing geven. Het kan iedereen zijn: beroemdheden, YouTube-sterren of bloggers die de persoonlijkheid uitstralen om consumenten te beïnvloeden. Uit onderzoeken blijkt dat mensen de neiging hebben meer te vertrouwen op de mening van consumenten dan op bedrijfsverklaringen. Het inzetten van prominente persoonlijkheden om uw merk goed onder de aandacht te brengen, kan reacties opleveren die u kunnen verrassen.

Apps voor sociale berichten

Wie had gedacht dat zelfs berichtenapps het tij van de consument kunnen keren? Welnu, dat is momenteel het geval. Tegenwoordig kun je meer mensen ontmoeten via sociale apps dan onderweg. Daarom is het volkomen logisch om uw bedrijf onder de aandacht te brengen van consumenten die online rondhangen. Sociale apps kunnen ook helpen een beter publiek te bereiken met gepersonaliseerde berichten.

Visueel zoeken

Afbeeldingen dringen zich sneller op in de perceptie van een consument. Dit is in feite de succesmantra van Pinterest, die bovenaan de visuele zoekwagen staat. Ze hebben zelfs Lens bedacht, een zoekhulpmiddel waarmee gebruikers online naar vergelijkbare dingen kunnen zoeken met behulp van foto's. Hierdoor wordt een omgeving gecreëerd voor een perfecte gebruikers-merkinterface. 2019 zal het perfecte moment zijn om de reikwijdte van deze zoektool beter te evalueren.

Visueel zoeken

Micro-momenten

Dit is een unieke marketingstrategie die zich specifiek richt op bepaalde consumenten. Binnen enkele seconden wordt een op maat gemaakte marketingboodschap aan uw consumenten afgeleverd. Deze technologie maakt gebruik van de voorkeuren van consumenten die in enkele ogenblikken zijn gemaakt. Om hiervan te profiteren, kunnen bedrijven platforms integreren waar consumenten het meeste uitgeven. Zoals Google, Amazon, enz.

Gesproken zoekopdrachten en slimme luidsprekers

Consumenten worden verwend met de reikwijdte van technologie. Dit blijkt uit het feit dat steeds meer gebruikers kiezen voor gesproken zoekopdrachten in plaats van hun grillen te typen. Stemassistenten zoals Alexa, Siri en Google hebben een geweldige gebruikersbasis. Tegen 2020 zal het gebruik van gesproken zoekopdrachten onmisbaar worden en de conventionele tegenhangers vervangen.

Verhalen op sociale media

Bijna elke sociale media-app heeft nu verhalen. Bedrijven kunnen dit gebruiken om hun producten op de markt te brengen. Verhalen kunnen ook met video's worden gemaakt. Het grootste voordeel is dat ze na een bepaalde tijd verdwijnen, wat goed zal zijn voor merken die zich zorgen maken over het missen van consumenten.

Marketingautomatiesering

91% van de bedrijven crediteert automatisering omdat het hen helpt succes te behalen. Een competent CRM-platform kan goed functioneren met marketingautomatisering. Deze techniek zal ook helpen om marketingstrategieën op één plek te integreren. Hierdoor worden problemen in verband met merkverwarring vermeden.

Contexttargeting

Marketeers moeten verschillende manieren van targeting verkennen. Contextuele targeting richt zich op individuele gebruikerssessies en de inhoud die gebruikers gebruiken. Dit kan helpen bij een meer geavanceerde vorm van adverteren. Dit is de voor de hand liggende keuze voor de leegte die de AVG achterlaat.

Gericht op Generatie Z

Het targeten van millennials is ouderwets geworden. De huidige professional op digitaal gebied is Generatie Z. Het sussen van deze nieuwe consumenten is ook geen gemakkelijke taak. Deze generatie is geboren in een verbonden wereld. Ze zijn technisch onderlegd, minder merkloyaal en cynischer. Merken moeten hiermee rekening houden bij het bedenken van strategieën.

Generatie Z

Dynamische trechtermarketing

De risico’s van de AVG zorgden ervoor dat marketeers in 2019 meer met data gingen doen. Zodra toestemming van de gebruiker is verkregen, kan een dynamisch funnel-verkoopsysteem worden uitgewerkt. De trechter kan zich aanpassen om strategieën te leveren die gebruikers helpen in de goede richting te gaan. Dit kan er ook toe bijdragen dat consumenten op basis van hun smaak op de markt worden gebracht. Sommige consumenten geven misschien de voorkeur aan productrecensies, terwijl anderen aan speciale aanbiedingen denken. Met trechtermarketing vindt er een competentere machine learning plaats die overtuigende verkopen kan opleveren.

Ajay S Nair is de strateeg en CEO van het digitale marketingbedrijf Fresh Mind Ideas. Met zijn expertise op het gebied van branding en digitale marketing is Ajay een bekende naam in de digitale industrie. www.freshmindideas.com www.ajaysnair.com