Home  /  Allemaalcontentmarketinge-handel  /  How to Display a Pop-up When User is Inactive (User Inactivity Trigger)

Hoe een pop-up weer te geven wanneer de gebruiker inactief is (User Inactivity Trigger)

Wilt u een engagement aangaan als u het gevoel heeft dat uw bezoeker al geruime tijd inactief is?

Als website-eigenaren begrijpen we dat we onze bezoekers niet kunnen verplichten om altijd te klikken en te bladeren door onze pagina's, vooral niet als ze iets anders doen.

In een tijdperk van korte aandachtsspanne zijn er veel redenen voor de inactiviteit van de gebruikers, en de meeste daarvan zijn al uit onze controle. 

Of bezoekers nu nog niet hebben besloten wat ze moeten doen of kopen, door lang in een pagina vast te zitten, kunnen ze ook gewoon weglopen en weggaan.

Het goede nieuws is dat er een oplossing is om de aandacht van uw bezoeker na het bevriezen weer vast te leggen en hem of haar te helpen bij het nemen van beslissingen.

Rij betrokkenheid door het tonen van een pop-up met behulp van Poptin's nieuw toegevoegde inactiviteits-trekker!

Wat is de inactiviteitsprikkel van de gebruiker

De inactiviteitsreactie van de gebruiker geeft automatisch een pop-up weer zodra deze detecteert dat de gebruiker gedurende een bepaalde periode niet actief is.

Dit wordt gebruikt om bezoekers wakker te schudden en direct met ze te praten alsof je ze iets belangrijks wilt vertellen.

Hoe het eigenlijk werkt

Je vraagt je misschien af hoe deze inactiviteit alles in verschillende apparaten volgt.

Om het beter te begrijpen, controleert deze functie automatisch het volgende:

  • voor desktops volgt het de bewegingen van de muis, of er nu wordt gebladerd, geklikt of bewogen;
  • voor tablets en mobiele apparaten controleert het de kranen en swipes van het aanraakscherm;
  • en voor alle apparaten detecteert het of de gebruiker aan het typen is.

Over het algemeen geeft het een vrij nauwkeurige tracking van het gedrag van de bezoeker, wat plaats maakt voor betere pop-up prestaties en resultaten.

In dit artikel leert u interessante feiten over hoe u inactiviteits triggers effectief kunt gebruiken om betrokkenheid te stimuleren, meer abonnees te verzamelen en de verkoop te verhogen.

In het laatste deel zal ik je ook leren hoe je het op moet zetten, zodat je het zelf al kunt proberen!

Wat je kunt doen met Inactiviteit Trigger

  • Promotie van nieuw gelanceerde producten en collecties

De rusttijd kan het moment zijn dat bezoekers nog niet kunnen beslissen wat ze in uw winkel willen kopen. Soms willen klanten hulp bij het kiezen van het beste product.

Dit is het juiste moment om ze het beste van zichzelf te geven! 

Maak pop-ups die uw nieuwe producten, seizoenscollecties en zelfs de best verkochte artikelen kunnen markeren. Zo vergroot u uw kansen om ze in een mum van tijd om te zetten in klanten. 

  • Aanbieding van verkoop en exclusieve kortingen

Bezoekers van een website surfen vaak langer op een online winkel omdat ze voorzichtig zijn en echt al hun geld willen verdienen. Dat is begrijpelijk!

Ze hebben niet de mogelijkheid om de items persoonlijk te controleren, dus ze worden erg enthousiast over details, beoordelingen en prijzen.

Het tonen van verleidelijke aanbiedingen zoals exclusieve kortingen en verkopen kan uw bezoekers ertoe aanzetten om door te gaan met winkelen, of in het beste geval, direct naar de betalingssectie te gaan.

Een manier om aan te trekken is het verstrekken van een couponcode die ze kunnen ontgrendelen als ze het e-mailformulier invullen. U voegt abonnees toe aan uw e-mail lijst, plus u krijgt een kans om een verkoop te sluiten.

  • Sluit de deal met een "Voltooi uw bestelling" pop-up

Bron: guides.co
Bron: guides.co

Als de bezoeker niet aanwezig is op de cart/checkout-pagina, kunt u hem of haar eraan herinneren zijn of haar bestelling af te ronden door een pop-up te tonen. 

Bereik goede resultaten wanneer u ook een spannend aanbod doet dat hen zou prikkelen om door te gaan met hun aankoop.

Op deze manier kunt u de kans op het hebben van verlaten karren verminderen en meer verkoop drijven.

  • Upsell!

Hetzelfde geldt als de bezoeker op de afrekenpagina niet actief is, maar als u denkt dat uw bezoekers het aantrekkelijk vinden, markeer dan de betreffende items. Als ze een zomerjurk op haar karretje heeft, kan ze net zo goed een zomerse zonnebril aanbieden tegen een gereduceerde prijs zoals op de afbeelding hierboven. U kunt ook soortgelijke productopties laten zien die ze kan overwegen.

Je geeft haar een geweldige winkelervaring, en in ruil daarvoor verbeter je je inkomsten.

  • Vraag de lezers om zich te abonneren op uw nieuwsbrieven

Bron: poptin.com
Bron: poptin.com

Het lezen van artikelen kan natuurlijk inactiviteit op het scherm stimuleren, vooral als de lezers zo gefocust zijn en nergens op willen klikken.U bent er misschien niet helemaal zeker van, maar die inactieve tijden kunnen betekenen dat ze geïnteresseerd zijn in uw inhoud.

Voor schrijvers en bloggers is dit punt het perfecte moment om een popup te triggeren die hen zou vragen om zich te abonneren op uw mailinglijst.

Dat is een kans om uw e-mail database te laten groeien en meer lezers te krijgen!

  • Moedig bezoekers aan om je gratis eBook te downloaden

Met betrekking tot het vorige punt, als bezoekers zo geneigd zijn om je artikel te lezen dat ze een lange tijd inactief zijn, kun je een pop-up laten zien die hen in staat stelt om een gratis eBook te downloaden met een even relevante inhoud.Op die manier kunt u verbindingen met uw lezers opbouwen en uw invloed uitbreiden.

Nu we weten wat we kunnen doen met de inactiviteitstrigger, laten we nu proberen deze op te zetten voor uw website! Volg gewoon deze eenvoudige stappen hieronder.

Instellen van de Trigger voor gebruikersinactiviteit in 4 stappen

Stap 1: Log in op uw Poptin-account en klik op het potloodicoon naast de popup waar u de gebruikersinactiviteitstrigger wilt activeren.

2020-09-11_17h35_33 (1)

Opmerking: Als u nog geen pop-up heeft, kunt u deze eenvoudig aanmaken! Als voorbeeld gebruiken we deze eenvoudige pop-up die ik met Poptin heb gemaakt binnen 3 minuten.

2020-09-11_18h20_15 (1)

Stap 2: Zodra het ontwerp en de andere elementen zijn ingesteld, klikt u op Volgende rechtsboven om door te gaan naar de Weergavevoorschriften.

2020-09-11_18h25_31 (1)

Stap 3: Zoek de Trigger voor inactiviteit optie hieronder en stel uw gewenste duur in waarna de pop-up op uw scherm verschijnt.

2020-09-11_19h03_01 (1)

Stap 4: En je bent klaar! Je kunt nu publiceren je pop up.

2020-09-11_19h08_08 (1)

Als u ooit een wegversperring onderweg tegenkomt, kunt u onmiddellijk hulp zoeken door op de kleine Berichtknop in de rechter benedenhoek. Er verschijnt direct een chatbox.

2020-09-11_19h16_01 (1)

Bonus Tip!

Om direct de aandacht te trekken nadat de bezoeker een tijdje inactief is geweest, kunt u toevoegen animatie.

In de Poptin app, ga gewoon naar Geavanceerde instelling en klik op de Achtergrond Effecten drop-down menu. Kies de animatie die bij u past.

2020-09-11_22h58_53 (1)

Zo zou het eruit zien:

Inpakken!

Een inactiviteitsprikkel is een andere geavanceerde manier om bedrijven te helpen gekwalificeerde leads binnen te halen en de verkoop te stimuleren. Het kan ook helpen bij het opbouwen van relaties en het betrekken van bezoekers op veel verschillende manieren.

Zo'n eenvoudige klik om de inactiviteitstrigger te activeren kan een lange weg gaan als het goed gedaan wordt.

Open uw gratis account bij Poptin vandaag en bekijk het zelf.

Ik ben opgewonden dat je de vruchten plukt!

Als je op zoek bent naar een andere manier om je te bekeren, leer dan meer over Poptin's exit-intent technologie en hoe exit pop-ups ook uw bedrijf kunnen laten groeien.

She is the Marketing Manager of Poptin. Her expertise as a content writer and marketer revolves around devising effective conversion strategies to grow businesses. When not working, she indulges herself with nature; creating once-in-a-lifetime adventures and connecting with people of all sorts.