Home  /  e-commerceverkoop  / Hoe e-commercebedrijven de betrokkenheid bij mobiele apps omhoog kunnen schieten

Hoe e-commercebedrijven de betrokkenheid bij mobiele apps omhoog kunnen schieten

Als je zegt dat e-commerce groeit, is dat een understatement. Het bloeit en er is ongetwijfeld elke sector die qua jaarlijkse groei dichter bij e-commerce komt.

De verwachting is dat de mondiale e-commercemarkt voor de detailhandel een omvang zal bereiken $ 6.54 biljoen tegen 2023. In 2014 werd de markt geschat op 1.33 biljoen dollar en de verwachting is dat deze in tien jaar vijf keer zal groeien. 

Verschillende factoren hebben bijgedragen aan de groei van de e-commerce-industrie. De fundamentele factoren zijn onder meer de toenemende penetratie van internet en de opkomst van de digitalisering. Een wereldwijde toename van het technologische bewustzijn heeft geresulteerd in een exponentiële groei van de detailhandelsverkopen in e-commerce. Seizoensgebonden factoren, zoals de COVID-19-pandemie, hebben ook een cruciale rol gespeeld bij het versterken van de sector. 

myriam-jessier-eveI7MOcSmw-unsplash

In de loop der jaren hebben verschillende trends de e-commerce-industrie een nieuwe vorm gegeven, zoals expresverzending, naadloze retourzendingen, sociale handel en meer. Een andere trend die al een tijdje bestaat en die de e-commercesector blijft transformeren, is mobiel winkelen. 

Laten we het hebben over de opkomst van mobiele handel en hoe e-commercebedrijven zich kunnen aanpassen aan dit veranderende marktlandschap. 

Waarom moeten e-commercebedrijven investeren in mobiele apps? 

Het aantal smartphonegebruikers in de wereld is 3.8 miljard – bijna 50% van de gehele bevolking. Mobiel domineert online zoeken, zoals 58% van de Google-zoekopdrachten wordt uitgevoerd op een mobiel apparaat. Bovendien mondiaal mobiele reclame (m-commerce) omzet zal bereiken $ 3.56 biljoen in 2021 en maak 53.9% van alle e-commerceverkopen. 

Al deze statistieken suggereren dat mobiel het nieuwe platform voor e-commerce is geworden. M-commerce zal binnenkort net zo groot worden als e-commerce, en zou de komende jaren zelfs de e-commerce kunnen overtreffen. E-commercebedrijven moeten hun websites upgraden naar mobiele e-commerce-apps om tegemoet te komen aan de behoeften van hun klanten. 

26

Hoewel veel bedrijven de transitie al hebben gemaakt, bestaat er nog steeds een grote kloof. Als u nog niet in m-commerce heeft geïnvesteerd, volgen hier enkele redenen waarom uw e-commercebedrijf een mobiele app nodig heeft. 

 • Om drijvend te blijven: Het hebben van een mobiele app voor uw e-commercebedrijf is niet langer een keuze die u zou maken om een ​​concurrentievoordeel te behalen. Het is een noodzaak geworden en een kwestie van zakelijk overleven. Als u als e-commercebedrijf het hoofd boven water wilt houden, is het aanspreken van mobiele klanten cruciaal. 
 • Om de merkbekendheid te verbeteren: Met mobiele apps kunt u snelle, relevante en gepersonaliseerde inhoud naar uw publiek sturen. Wanneer je weet hoe een LLC te startenU kunt uw mobiele app gebruiken om superieure klantervaringen te bieden, waardoor uw branding wordt verbeterd. 
 • Om de loyaliteit van klanten te vergroten: Mobiele apps vergroten de interactie en betrokkenheid van klanten. Door de hele e-commerce winkel naar de portemonnee van uw klanten te brengen, kunt u hun ervaring verbeteren en van hen loyale klanten maken?
 • Om een ​​breder publiek te bereiken: Zoals besproken is mobiel het platform dat het meeste verkeer naar zoekmachines stuurt. Door een mobiele app voor uw e-commercebedrijf te hebben, kunt u een breder publiek bereiken en uw klantenbestand uitbreiden. 
 • Om marketing en promotie te verbeteren: Een mobiele app is een uitstekend marketingkanaal en is vrijwel kosteloos. U kunt meldingen via de app pushen en uw klanten betrekken wanneer u maar wilt. Het verzenden van pushmeldingen kan de app-engagement zelfs vergroten 3-10 keer

Al met al is de wereld mobiel geworden en wordt het merendeel van het winkelen gedaan op mobiele apparaten. Met een mobiele app voor uw e-commercebedrijf kunt u de mobiele markt verkennen. 

Wat is betrokkenheid bij mobiele apps en waarom is dit belangrijk? 

Mobiele app-engagement verwijst naar het betrekken van app-gebruikers binnen en buiten de app om uw bedrijfsdoelstellingen te ondersteunen, positieve merkervaringen te leveren en langdurige klantrelaties op te bouwen. Hoewel de betrokkenheid begint wanneer de gebruiker de app downloadt en opent, eindigt deze nooit. U moet uw consumenten voortdurend betrekken en hen aanmoedigen om terug te blijven komen. 

PN877S0

Waarom is app-engagement belangrijk? Het antwoord van één woord op deze vraag is ‘opties’. Vanaf 2020 zijn er 3.14 miljoen apps in de Google Play Store en 2.09 miljoen apps in de Apple Store. Bovendien heeft een gemiddelde smartphonegebruiker dat wel 40 apps geïnstalleerd op hun telefoon, en 89% van de tijd wordt verdeeld over 18 van die 40 apps. 

In zo'n competitief landschap zullen gebruikers een app niet gebruiken als deze niet aantrekkelijk is. Bijna 90% van de app-gebruikers die de eerste maand na installatie ten minste wekelijks een app gebruiken, zullen deze op de lange termijn waarschijnlijk blijven gebruiken. Als je naar tastbare voordelen kijkt, betekent meer app-engagement meer omzet. Wanneer app-gebruikers betrokken zijn, zullen ze uw app vaker gebruiken, wat zal resulteren in meer omzet

U kunt talloze statistieken meten om de betrokkenheid van uw mobiele app te meten. Deze omvatten:

 • Aantal downloads
 • Nieuwe en oude gebruikers
 • Totaal aantal actieve gebruikers
 • Sessieduur
 • Sessie-interval
 • Tijd in app
 • Schermstroom
 • Retentie
 • Omrekeningskoers
 • Levenslange klantwaarde (LTV)

Hoe kunt u de betrokkenheid bij mobiele apps verhogen? 

1. Bied naadloze downloads aan

Zorg er allereerst voor dat gebruikers uw app probleemloos kunnen downloaden. Hoewel het vermelden van uw app in de appstores een algemene praktijk is, moet u zich hier niet toe beperken. Laat uw gebruikers de app downloaden van uw website, sociale-mediaprofielen en andere, minder populaire app-winkels, zoals Samsung Galaxy Apps, Amazon Appstore, Huawei Appstore en meer. 

Deze app-marktplaatsen hebben mogelijk niet zoveel verkeer als Google Play of Apple Store. Maar omdat het aantal apps in deze winkels kleiner is, zul je geen hevige concurrentie ondervinden. 

close-up-mobiele telefoon-met-cloud-apps

Beperk je niet tot online kanalen. Met de komst van omnichannel-technologieën zoals QR-codes kunt u uw app ook offline promoten. Maak hiervoor een aangepaste QR-code aan met behulp van een QR-codegenerator en koppel deze aan de downloadpagina van de app. Plaats de code nu op uw website, e-mails, brochures, krantenadvertenties, visitekaartjes om app-downloads aan te moedigen. 

2. Creëer een naadloze instapervaring

De ervaring die gebruikers hebben wanneer ze uw app voor de eerste keer openen, bepaalt of ze de app blijven gebruiken of niet. Daarom is het bieden van een naadloze onboarding-ervaring van cruciaal belang als het gaat om het vergroten van de app-engagement. 

Maak uw onboarding-ervaring zo snel, eenvoudig en mogelijk. Sta gebruikers indien mogelijk toe de app te gebruiken zonder een account aan te maken. Natuurlijk kunt u ze aanmoedigen een account aan te maken en de voordelen hiervan benadrukken. Maar als ze nog geen account willen aanmaken, laat ze dan uw app uitproberen als gastgebruiker. 

Als u zeker wilt dat gebruikers zich registreren op uw app, maak het aanmeldingsproces dan zo kort mogelijk en omvat het minimaal mogelijke aantal stappen. De beste aanpak is om uw app te integreren met Facebook en Google. Op deze manier kunnen nieuwe gebruikers zich direct aanmelden door de app aan hun Facebook- of Google-account te koppelen. 

Als uw gebruikers zich eenmaal hebben aangemeld, laat ze dan niet hangen. Geef ze een eenvoudig te volgen tutorial waarin de belangrijkste functies van de app worden belicht en hoe ze deze kunnen gebruiken. Leid ze door alle belangrijke navigatiefuncties en gebaren die ze moeten kennen om de app te kunnen gebruiken. 

3. Pushmeldingen verzenden

Pushmeldingen zijn uw nuttigste hulpmiddel bij het verbeteren van de betrokkenheid bij mobiele apps. Data van Investpro laat zien dat het versturen van pushmeldingen de betrokkenheid van mobiele apps kan vergroten 88%. Bovendien heeft 65% van de gebruikers van mobiele apps pushmeldingen ingeschakeld om binnen een maand terug te keren naar een app. 

Hoewel pushmeldingen de app-betrokkenheid kunnen vergroten, kunnen ze ook een geheel tegenovergestelde impact hebben. Als je overmatig gebruik maakt van pushmeldingen of irrelevante berichten naar gebruikers van mobiele apps stuurt, schakelen ze pushmeldingen eenvoudigweg uit. Data van Localytics suggereert dat gebruikers die pushmeldingen hebben uitgeschakeld bijna tweemaal minder vaak deelnemen met de app. 

Zorg er daarom voor dat u pushmeldingen verzendt die relevant en interessant zijn voor uw gebruikers. Houd rekening met hun profielinformatie en plan uw meldingen op basis van hun surf- en koopgedrag. Voeg ook klikbare knoppen en multimedia-elementen toe om uw pushmeldingen aantrekkelijker te maken. 

De inhoud die u in uw pushmeldingen gebruikt, is afhankelijk van hun doel. U kunt meldingen sturen voor nieuwe aanbiedingen en kortingen, verlanglijstmeldingen, winkelwagenherinneringen, enz. 

4. Personaliseer berichtencampagnes

Zoals besproken in de vorige sectie, kunnen pushmeldingen een belangrijke rol spelen bij het aanmoedigen van gebruikers om uw app te openen en te gebruiken. In-app-berichten nemen het over zodra de gebruiker uw app opent. In-app-berichten verschijnen in de app, waardoor ze direct merkbaar zijn. 

Nu denk je misschien waarom je in-app-berichten nodig hebt als je al pushmeldingen hebt. Om te beginnen zien e-commercemerken die in-app-communicatie gebruiken hogere retentie. Bovendien kunt u hiermee berichten verzenden die belangrijk zijn maar geen onmiddellijke actie vereisen, zoals versie-upgrades, app-problemen, mislukte betalingen, enz. 

2021-04-06_17h51_11

Het verzenden van deze berichten in de vorm van pushmeldingen lijkt misschien oninteressant en irrelevant. Maar het helemaal niet verzenden ervan kan de gebruikerservaring belemmeren. In-app-berichten fungeren als een brug tussen de twee.

Niet alle in-app-berichten zijn echter relevant voor al uw gebruikers. Het is essentieel om gepersonaliseerde en relevante berichten te verzenden volgens de vereisten van elke gebruiker. 

5. Stuur automatische herinneringen voor verlaten winkelwagentjes

Het gemiddelde aantal verlaten winkelwagentjes bereikt een recordhoogte. Data van Baymard suggereert dat het gemiddelde aantal verlaten winkelwagentjes in e-commerce ongeveer rond is 70%. Dit betekent dat elke zeven van de tien “Toevoegen aan winkelwagen”-acties niet eindigen in een aankoop. Het verlatingspercentage voor mobiele gebruikers is zelfs nog hoger – 85.65%!

Een van de belangrijkste redenen voor het verlaten van de winkelwagen Er zijn hoge bijkomende kosten, zoals verzendkosten of belastingen. Andere technische vragen, zoals een gebrek aan betalingsopties en UI-problemen, kunnen ook resulteren in het verlaten van het winkelwagentje.

E-COMMERCE POP-UP 1

Veel bedrijven realiseren zich echter niet dat veel klanten hun winkelwagentje verlaten omdat ze gewoon te lui zijn. Ze voegen items toe aan hun winkelwagentje, maar als het op afrekenen aankomt, stellen ze het uit. 

Door automatische herinneringen aan verlaten karren door te sturen exit popups, kunt u uw gebruikers betrekken en hen aanmoedigen hun aankopen af ​​te ronden. U kunt ook gepersonaliseerde aanbiedingen en kortingen sturen om de kans op een verkoop te vergroten. 

Bonus: bied beloningen en loyaliteitsprogramma's aan

Trouwe klanten kunnen merkevangelisten zijn. Ze kunnen uw merk en producten aanbevelen aan mensen in hun omgeving, waardoor u vrijwel kosteloos nieuwe klanten kunt werven. Het bereiken van klantloyaliteit in e-commerce is echter niet eenvoudig en u zult meer moeten doen dan alleen geweldige producten en diensten aanbieden. 

Het hebben van een loyaliteitsprogramma kan een grote bijdrage leveren aan het vergroten van de klantloyaliteit. Onderzoek laat zien dat ruim 57% van de gebruikers interactie met loyaliteitsprogramma's op mobiele apparaten. Het creëren van een loyaliteitsprogramma en het belonen van uw meest loyale klanten via de app kan de app-betrokkenheid enorm doen stijgen. 

Conclusie

Het betrekken van uw mobiele klanten is van cruciaal belang, en een mobiele app is de beste manier om dit te doen. Maar alleen als het correct wordt gedaan. Omdat bijna elk e-commercebedrijf een mobiele app heeft, is het niet eenvoudig om op te vallen. U moet de strategieën implementeren om de gebruikers van uw mobiele app voortdurend te betrekken.