Home  /  Allese-commerce  / De meest effectieve e-commercekortingen om te promoten met PPC

De meest effectieve e-commercekortingen om te promoten met PPC

De meest effectieve e-commercekortingen om te promoten met PPC

Pay-per-click-reclame is een van de krachtigste digitale marketingtechnieken die beschikbaar zijn voor online bedrijven. 

Door de jaren heen is deze strategie in vele vormen ingezet, zoals Google-zoekadvertenties, advertenties op sociale media en e-mailmarketing, om de online verkoop van verschillende producten en diensten positief te stimuleren. 

Dankzij innovatie heeft PPC mogelijk een nieuw doel gevonden: e-commerce kortingen verkooppromoties. Met andere woorden, online bedrijven gebruiken nu pay-per-click-strategieën om e-commerce-kortingen op hun producten en diensten te promoten, wat absoluut creatief is. 

En met het aantal digitale kopers van e-commerce naar verwachting stijgen, kunt u meer nieuwe klanten bereiken met PPC-advertenties.

Helaas promoten veel bedrijven de verkeerde soorten kortingen via PPC, wat resulteert in weinig of geen boost in de verkoop. 

Maar vandaag laten we enkele van de meest effectieve kortingen zien om mee te testen.

Note: eCommerce-kortingen zijn slechts zo goed als hun prijsstrategieën. Om de beste resultaten te bereiken, moet u er dus voor zorgen dat u dat goed doet.

Voordelen van e-commercekortingen

Als u twijfelt over het verkennen van e-commercekortingen, laat staan ​​het promoten ervan met PPC, zouden de onderstaande punten u van gedachten moeten doen veranderen.

1. Bouwt vertrouwen op als een vorm van sociaal bewijs

Elke dag zien we gebruikers van sociale media opscheppen over dingen van hoge kwaliteit die ze met korting hebben gekocht. Dit dient als sociaal bewijs voor het merk. Beschouw het volgende voorbeeld:

e-commerce kortingen getuigenissen sociaal bewijs
Bron - Twitter

Dit bericht geeft duidelijk aan dat de consument een kledingstuk van hoge kwaliteit heeft gekocht voor een lage prijs, wat andere gebruikers van sociale media kan overtuigen om in de winkel te winkelen, of er op zijn minst op te vertrouwen dat ze consequent fatsoenlijke producten produceren. 

Dit is het soort merkbekendheid en sociale bewijskracht dat uw merk nodig heeft.

Goed gelezen: Top WordPress Testimonial-plug-ins

2. Creëert urgentie

Bij de meeste kortingen staat een vervaldatum vermeld, wat bijdraagt ​​aan het gevoel van urgentie en schaarste. Niets motiveert kopers om dingen sneller en in grotere aantallen te kopen dan de angst om de mogelijkheid te verliezen om ze tegen een lagere prijs te krijgen. Hierdoor kunt u sneller uitverkocht raken en het bereik van uw bedrijf vergroten.

U kunt maken een aftellen verschijnt op Poptin gratis om dit te bereiken.

3. Exclusiviteit

Klanten die in aanmerking komen voor bepaalde kortingen, zoals lifestylekortingen, voelen zich gewaardeerd en opgemerkt door het bedrijf. 

Het draagt ​​bij aan een gevoel van exclusiviteit en speciale toegang tot merkaanbiedingen, waardoor hun vertrouwen en bescherming van uw merk toeneemt. Degenen die niet in aanmerking komen, zullen gemotiveerd zijn om harder hun best te doen door meer van uw producten te kopen in de hoop de volgende keer wel in aanmerking te komen.

Waarom werken e-commercekortingen?

Voordat we dieper ingaan op de verschillende soorten e-commercekortingen die u met PPC kunt promoten, is het van cruciaal belang om te begrijpen waarom deze kortingen überhaupt werken, en er is slechts één belangrijke reden.

Mensen houden van goedkopere dingen

Bepaalde klanten kunnen uw producten niet kopen vanwege financiële beperkingen. Dus als dergelijke klanten de mogelijkheid tegenkomen om dergelijke dingen tegen een gereduceerde prijs te kopen, vertrouw er dan op dat ze hiervan zullen profiteren zonder zich bedrogen te voelen. 

Die klanten kunnen uw merk zelfs gaan bewonderen omdat het uw producten en diensten betaalbaar maakt.

Wat zijn de meest effectieve e-commercekortingen om te promoten met PPC?

1. Black Friday/Cyber ​​Monday-korting

Klanten kijken reikhalzend uit naar Black Friday en Cyber ​​Monday, ongetwijfeld de meest populaire dagen voor uitstekende koopjes. 

Bovendien is de e-commerce-verkoop op deze dagen geweest neemt geleidelijk toe door de jaren heen, waarbij de verkopen op Black Friday tussen 6.2 en 8.9 zijn gestegen van $2018 naar $2021 miljard en de verkopen op Cyber ​​Monday zijn gestegen van $7.9 naar $10.7 miljard. 

Met de enorme vooruitgang en prestaties in de e-commercesector tot nu toe dit jaar, zullen deze cijfers dit jaar zeker stijgen, en PPC-marketing kan u hiervan profiteren.

Om dit te bereiken, gebruikt u PPC-advertentie-extensies om uw advertenties te promoten Black Friday en Cyber ​​Monday deals, bouw PPC-bestemmingspagina's en optimaliseer uw PPC-zoekadvertenties.  

Populaire e-commerceplatforms zoals Shopify bieden u apps en strategieën om het beste uit Black-Fridays en Cyber-Mondays te halen.

2. Kortingspercentage

Het idee achter procentuele kortingen is om een ​​vast percentage korting te geven op een product of bestelling op basis van de prijs. U kunt bijvoorbeeld 10% korting geven op bestellingen van meer dan € 200, 12% korting op bestellingen van meer dan € 300, enzovoort.

Hier is een premiumvoorbeeld:

Kortingsboncodes voor e-commerce
Bron: Pinterest

3. Korting op dollarwaarde

Het enige verschil tussen een korting op de dollarwaarde en een kortingspercentage is dat de korting een bedrag in dollars is in plaats van een percentage. 

Het geeft uw consumenten feitelijk een korting van € 10 op een aankoop van € 100, een korting van € 15 op een transactie van € 150, enzovoort. U kunt ook de dollarwaarde van de korting vastzetten, bijvoorbeeld door $ 10 korting te geven op elke aankoop boven $ 100.

Dit soort aanbiedingen is een uitstekende manier om nieuwe klanten naar uw bedrijf te lokken. Het is ook betwistbaar effectiever dan procentuele kortingen aangezien het tot 170% meer omzet en hebben een tot 72% hoger conversiepercentage. 

De dollarwaardekorting is precies het soort deal dat u met PPC wilt promoten.

4. Welkomstbon

Je mag adverteer welkomstbonnen via PPC als u nieuwe bezoekers wilt omzetten in consumenten. Omdat deze nieuwe klanten uw producten en diensten tegen een lagere prijs kunnen uitproberen, zullen ze gemotiveerd en zelfs enthousiast zijn.

Bekijk de advertentie van Doordash voor een kortingscode van 50% voor eerste bestellingen.

Kortingsboncodes voor e-commerce
Bron: DoorDash

Het voordeel van welkomstbonaanbiedingen is dat ze verminderen de waarde van uw producten in de loop van de tijd niet omdat ze maar één keer gebruikt worden.

Coupons zijn vaak effectief in het verminderen van het verlaten van de winkelwagen, en u kunt er het beste uit halen met behulp van hoogwaardige coupongenerator-plug-ins. Houd er rekening mee dat couponcodes hun voors en tegens en je moet een evenwicht vinden om de vruchten te plukken. 

5. Verwijzingskortingen

Verwijzingskortingen moedigen mond-tot-mondreclame aan, dus het promoten ervan met PPC is een slimme zet. Beschouw het als een kortingsprogramma voor bestaande klanten, afhankelijk van het aantal nieuwe consumenten dat zij naar uw bedrijf verwijzen.

Het beste is dat de voordelen van dit aanbod voor zowel bestaande als nieuwe klanten gelden.

Bekijk het verwijzingsprogramma van Airbnb:

Kortingsboncodes voor e-commerce
Bron - Airbnb

6. Gratis verzending

Hoge verzendkosten zijn een prominente oorzaak van het verlaten van de kar, waardoor een effectief marketingsysteem zoals PPC wordt gebruikt om reclame te maken gratis verzending kortingen zou een enorme hulp zijn voor uw merk.

Verder is het feit dat 66% van de kopers verwacht gratis verzending bij elke online transactie en een nog grotere 80% verwacht gratis verzending na aanschaf van producten van een bepaalde prijsklasse, waardoor PPC-reclame voor gratis verzending een slimme keuze is.

Nog een De voor de hand liggende reden om gratis verzending te promoten is te wijten aan concurrentie in de sector of, in sommige omstandigheden, de dominantie van e-commerce-giganten als Amazon. 

Zoals u wellicht weet, biedt Amazon gratis verzending en andere voordelen, dus u kunt proberen een gelijk speelveld te creëren door reclame te maken voor gratis verzending voor de meeste, zo niet alle, producten.

Bekijk deze gratis verzending Facebook-advertentie van MediEye Massage:

Bron: Facebook-advertentiebibliotheek

7. Gratis proefversie

‘Gratis proefperiode van 30 dagen’ zijn vier marketingwoorden waarmee u meer online producten of diensten kunt verkopen. 

De huidige status van de economie, gecombineerd met wijdverbreid scepticisme, kan het voor nieuwe klanten moeilijk maken om te investeren in nieuwe, niet-geteste producten en diensten. 

Dit is waarom je zou moeten probeer vertrouwen op te bouwen door nieuwe klanten een gratis proefperiode aan te bieden kortingen. U kunt bestaande klanten ook gratis voorbeelden geven van nieuwe productfuncties of diensten.

Bedenk hoe Writesonic, een AI-schrijfservice, zijn gratis prijskorting aan nieuwe gebruikers presenteert. Op deze manier kunnen potentiële klanten hun diensten testen zonder hun geld te riskeren. 

Kortingsboncodes voor e-commerce
Bron: Google-SERP

Een ander voorbeeld is YouTube-muziek. Met een gratis proefversie van deze app voor het streamen van muziek kunnen gebruikers de vele beschikbare functies verkennen, waaronder het maken van afspeellijsten met verschillende muziekgenres.

Voor veel muziekliefhebbers kost het maken van een afspeellijst tijd, dus het kan lastig zijn om naar een andere app voor het streamen van muziek over te schakelen, zelfs als ze dat zouden willen. 

Kortingsboncodes voor e-commerce
Bron: Google

8. BOGO-evenementen (koop er één, ontvang er één gratis)

Bogo-evenementen zijn niet nieuw in de e-commerce-industrie. Ze zijn een manier om klanten ertoe aan te zetten uw product te kopen, met de belofte dat ze een soortgelijk artikel gratis of met korting krijgen. 

Bekijk deze advertentie, koop er een, krijg er een met 50% korting van One-Tap Survival 

Kortingsboncodes voor e-commerce
Bron: Facebook

9. Seizoensverkoop

Seizoensverkoop vindt plaats tijdens speciale evenementen gedurende het jaar zoals Kerstmis, Dag van de Arbeid, Halloween, Pasen, Thanksgiving en Columbus-dag. 

Deze speciale feestdagen betekenen een periode van feestvreugde, en als zodanig hebben veel onlinebedrijven de neiging hun goederen en diensten tegen lage prijzen te verkopen. 

Hier zijn een aantal Uitverkoop op Columbusdag 2021 zoals benadrukt door GQ:

e-commerce kortingen couponcodes columbus dagverkoop

Check out deze Verkoop op de Dag van de Arbeid ook van ColourPop Cosmetics

e-commerce kortingen couponcodes colourpop Labor Day Sale

U kunt ook de andere kortingsopties verkennen, zoals BOGO en gratis verzending bij seizoensverkopen, om meer verkooptractie te genereren. 

Bonus: koop nu, betaal later

Het BNPL-initiatief is het meest geschikt voor klanten met een beperkt budget en het is een vorm van korting, omdat het een flexibel betalingssysteem is waarmee klanten op een later tijdstip betalingen voor een product of dienst kunnen voltooien. Het biedt klanten ook de mogelijkheid om gekochte artikelen in termijnen te betalen. 

Deze kortingsvorm wordt mogelijk gemaakt voor online bedrijven dankzij financiële bedrijven als Klarna, AfterPay en Zip, en is overgenomen door meerdere online bedrijven zoals Fashion Nova, Lime Pro Gaming en Steve Madden. 

Kortingsboncodes voor e-commerce
bron
Kortingsboncodes voor e-commerce
bron

Uw kansen op succes met deze strategie worden nog groter als uw goederen en producten hoofdzakelijk voor Generatie Z en Millennials zijn, omdat bijna 75% van BNPL klanten zijn van beide generaties. 

Klanten met een laag budget houden van betalingsflexibiliteit en u kunt er zeker van zijn dat ze uw koop-nu-betaal-later-aanbiedingen zullen benutten, maar alleen als u ze op de juiste manier op de markt brengt via zeer effectieve advertentiesystemen zoals PPC. 

Afsluiten

Kortingsstrategieën voor e-commerce werken wanneer ze worden gepromoot via platforms zoals pay-per-click. U kunt uw winstmarges en verkopen naar nieuwe hoogten tillen door deze eenvoudige, maar effectieve e-commercemarketingstrategie te verkennen. 

Veelgestelde vragen

Wat is de meest effectieve e-commercekorting?

Er zijn zoveel effectieve kortingsstrategieën, waaronder verwijzingskortingen, dollarwaardekortingen, gratis verzending, welkomstkortingen en een gratis proefperiode. 

Hoe promoot je een afgeprijsd product?

Als een groot aantal klanten en potentiële klanten op de hoogte wil zijn van kortingsaanbiedingen op bepaalde producten, moeten deze via de juiste kanalen worden gepromoot.

Sommige van deze kanalen omvatten pay-per-click (PPC), SEO marketing, netwerkmarketing, e-mailmarketing, digitale advertenties, wederverkoop met toegevoegde waarde, nieuwsbrieven en hashtags. 

Hoe promoot u e-commercekortingen en couponcodes?

Om kortingscodes effectief te promoten, moet u zich onderscheiden van de concurrentie en andere spelers uit de sector. Je kunt gebruiken pop-ups met exit-intentie te!

Om dit te doen, moet u gebruik maken van promotiecoupons voor eenmalig gebruik, gamificatietechnieken inzetten zoals mystery rewards en first-to-claim, en coupons personaliseren zodat klanten zich speciaal voelen.

Auteur Bio: Met meer dan 10 jaar e-commerce- en marketingervaring is Bhujal gepassioneerd om bedrijven te helpen meer omzet en winst te behalen door middel van op maat gemaakte strategieën. Bhujal woont in Toronto, ON, en schrijft over online bedrijfsideeën en het opschalen van uw eCom-bedrijf mijndigitalkube.com

Converteer meer bezoekers naar klanten, leads en e-mailabonnees met Poptin's prachtige en zeer gerichte pop-ups en contactformulieren.