Home  /  Allese-commerceverkoop  / 7‌ ‌Must-have‌ ‌Elementen‌ ‌Voor‌ ‌Zeer‌ ‌Effectieve‌ ‌Bestelling‌ ‌Bevestiging‌ ‌E-mails

7‌ ‌Must-have‌ ‌Elementen‌ ‌Voor‌ ‌Zeer‌ ‌Effectieve‌ ‌Bestelling‌ ‌Bevestiging‌ ‌E-mails

Nadat u heeft besloten wat u wilt kopen en of u het wilt kopen, volgt het bestelproces. Klanten moeten er zeker van zijn dat u hun bestelling en alle benodigde informatie hebt ontvangen om deze op hun adres te bezorgen.

De beste manier voor zowel u als hen om er zeker van te zijn dat alles in orde is, is door e-mails met orderbevestiging te gebruiken.

Ze bevatten meestal het afleveradres, de gekochte artikelen, de prijs en de geschatte levertijd. 

Simpelweg: alle informatie die nodig is om een ​​transactie te laten slagen.

Ook al ben je erin geslaagd om en het vertrouwen van uw klanten winnen, nu is het aan jou om te bewijzen dat ze de juiste keuze hebben gemaakt. 

Online winkelen kan riskant lijken, dus dit soort bevestiging is uiterst noodzakelijk.

Om een ​​vertrouwde verkoper te zijn en een loyale basis te creëren, gebruik je deze 7 onmisbare elementen voor zeer effectieve orderbevestigings-e-mails en doe je best!

1. Ontwerp bevestigingsmails volgens jouw merkstijl

Wie geeft er om gewone, eenvoudige, niets bijzondere e-mails? De meeste mensen denken dat dergelijke e-mails van kwaadaardige oorsprong zijn en reageren er niet eens op.

Om zeer effectief te zijn, moet uw orderbevestigingsmail een authentiek ontwerp hebben dat voortbouwt op de volledige website van uw merk. 

Visualisatie is te belangrijk, dus u kunt het beste zoveel mogelijk dingen gebruiken die het met uw merk associëren, of het nu gaat om het kleurenpalet van uw website, uw logo of een algehele aantrekkelijke indruk.

Zo weten mensen zeker dat het een e-mail van jouw bedrijf is en dat hun bestelling in veilige handen is.

poptin mailchimp bevestigingsvoorbeeld

Bron: MailChimp

Je kunt ook een persoonlijk tintje toevoegen door je onderscheidende merkstem te gebruiken, door positief en soms grappig te klinken, maar over het algemeen kan dit een goede manier zijn om een ​​loyale klantenbasis op te bouwen.

2. Vermeld de belangrijkste details 

De eenvoudigste manier om het hele bevestigingsproces te doorlopen, is door uw klanten nauwkeurig door de bevestigingsmail van uw bestelling te leiden.

Dit betekent dat de e-mail eerst duidelijk moet zijn en alle relevante informatie over de aankoop moet bevatten.

Het is belangrijk om de volgende items te behandelen:

 • Productnaam
 • Aantal bestelde producten
 • Productfoto
 • grootte van het product 
 • Product kleur
 • Prijs informatie
 • Factureringsmethode
 • Afleveradres
 • Verwachte leveringsdatum

Dit kan allemaal eenvoudig maar interessant worden gepresenteerd, zodat deze e-mail niet verloren gaat in de veelheid aan e-mails die bij uw klanten binnenkomen en ervoor zorgt dat ze deze bewaren als teken van veiligheid.

Het maakt uw klanten ook enthousiast over hun aankopen en maakt de hele ervaring extra plezierig.

Je kunt ze ook nog veiliger laten voelen door een telefoonnummer voor de klantenondersteuning achter te laten. Daarom is het belangrijk dat elke bestelling een eigen ID-nummer heeft. Hiermee kan elke individuele klant vragen stellen als er twijfels zijn over de bestelling.

poptin e-mail met orderbevestiging voorbeeld madewell

Bron: Madewell

Dit type e-mail moet relatief kort, duidelijk en informatief zijn. Het gaat erom jezelf als betrouwbaar te presenteren.

3. Profiteer van sociale media

Tegenwoordig draait alles om sociale netwerken.

Als je nog meer wilt bijdragen aan je bedrijf, probeer dan klanten te beïnvloeden om je te volgen op sociale media. Op die manier breidt u het aantal mensen uit dat uw merk steeds meer volgt een solide, loyale klantenbasis creëren.

U kunt onderaan sociale links opnemen, of u kunt pictogrammen toevoegen van verschillende populaire sociale netwerken zoals Facebook, Instagram en Twitter, waarop ze kunnen klikken en de positieve ervaring kunnen delen die ze met uw merk hebben gehad.
poptin orderbevestiging e-mail voorbeeld rover

Bron: zwerver

Om het interessanter te maken, kun je nog een stap verder gaan en een relevante hashtag voor Twitter maken!

Dit element is zeker een must-have, dus de beste stap die u kunt nemen is om het op te nemen in uw orderbevestigingsmail om het nog efficiënter en productiever te maken.

4. Voeg productaanbevelingen toe

Dit is een behoorlijk goede tactiek gebleken om ten volle te profiteren van de kansen die we krijgen als we de aandacht van een klant vasthouden en zijn vertrouwen winnen.

De beste manier is om echt vergelijkbare producten aan te bevelen of producten die de look van bijvoorbeeld kleding compleet kunnen maken. Bied iets nuttigs en relevants aan.

Als u een klantenbestand wilt opbouwen dat naar uw merk terugkeert, bied hen dan iets waardevols aan dat perfect zal combineren met hun vorige aankoop.

poptin orderbevestiging e-mail voorbeeld aerobatic

Bron: Amazone

Laat ze zien dat u ze kent en hun behoeften begrijpt, maak het ze gemakkelijk en verhoog tegelijkertijd uw bedrijfsopbrengsten.

U kunt ze foto's laten zien van aanbevolen producten met korte kopieën waarin wordt beschreven wat ze krijgen als ze deze kopen.

Het doel van zo’n e-mail kan veel meer zijn dan een bevestiging, je kunt klanten interesseren om opnieuw te kopen, wat altijd een pluspunt is.

5. Maak het persoonlijk

Het is van het grootste belang dat uw klanten weten dat zij en hun behoeften op de eerste plaats komen.

De eerste stap op weg naar het creëren van die diepere verbinding is het personaliseren van de boodschap om interesse te tonen en dat je ze waardeert.

Hoewel ze geautomatiseerd zijn, is het belangrijk dat je e-mails niet koud klinken, maar dat ze een persoonlijk tintje hebben.

Het meest fundamentele is om elke klant individueel aan te spreken, zodat hij of zij zich speciaal voelt, en dit kan eenvoudig worden gedaan met behulp van bepaalde tools, de zogenaamde autoresponders. 

De Poptin autoresponder voert automatisch basisinformatie in, zoals voornaam, telefoonnummer en dergelijke, wat de relatie tussen klant en verkoper versterkt. Dit gebeurt wanneer ze zich aanmelden via uw pop-ups met exit-intentie, abonnementsformulieren en vele anderen.

poptin autoresponder orderbevestigings-e-mails

Bron: Poptin

Het maakt het ook gemakkelijker om op een snelle en gemakkelijke manier opnieuw verbinding te maken met bestaande klanten.

Naast het gebruik van een prettige toon, kunt u ‘wij’, ‘u’ en soortgelijke hulpmiddelen gebruiken om de hele e-mail met de orderbevestiging te laten lijken alsof twee mensen een ontspannen gesprek voeren.

Je kunt het opfleuren met een grapje, maar over het algemeen is het belangrijkste dat de klant zich belangrijk, prettig en overtuigd voelt dat hij het juiste doet door zaken te doen met jouw merk.

6. Vraag om verwijzingen 

Het ondersteunen van verwijzingen betekent feitelijk dat u wilt dat uw klanten, als ze uiteraard tevreden zijn, uw merk aanbevelen aan hun vrienden, familie of aan iedereen die nog meer geld voor uw bedrijf kan opleveren.

Dit mond-tot-mondreclame-initiatief is vruchtbaar gebleken, dus waarom zou u het niet meteen opnemen in het hele orderbevestigingsproces?

Je kunt het op een leuke, sympathieke manier doen, zodat je klanten het helemaal niet als een obstakel zien bij het lezen van de e-mail.

Ghostbed vraagt ​​bijvoorbeeld op een beleefde manier om verwijzingen op hun website en u kunt hetzelfde doen aan het einde van uw orderbevestigingsmail.

poptin e-mail met orderbevestiging voorbeeld verwijzingrock

Bron: spook bed

Statistieken zeg dat Mond-tot-mondreclame is de belangrijkste factor waarom 20% tot 50% van de mensen die online winkelen, daadwerkelijk besluiten een aankoop te doen, dus denk niet twee keer na voordat u dit element opneemt in de bevestigingsmail van uw bestelling.

Je kunt het presenteren als een CTA en een of twee korte zinnen toevoegen die hen zullen verleiden en overtuigen dat het delen van jouw merk met hun vrienden eigenlijk een geweldig idee is.

Als je geen idee hebt hoe je moet beginnen, kijk dan eens hier lijst met verwijzingsprogrammasoftware.

7. Probeer productrecensies te krijgen

Productrecensies zijn erg belangrijk omdat de meeste potentiële klanten naar de ervaringen van bestaande gebruikers zullen kijken voordat ze een aankoop doen.

Het is dus jouw taak om te proberen zoveel mogelijk legitieme beoordelingen te verzamelen. Een aantal dingen die je moet doen zijn:

 • Maak een enquête 
 • Wees specifiek met vragen
 • Vind het juiste moment om beoordelingen te vragen
 • Beloon degenen die een recensie achterlaten met een kortingsbon
 • Zeg 'Bedankt'

Wees beknopt en duidelijk en probeer te reageren op zowel positieve als negatieve recensies, als die er zijn.

poptin bestelbevestiging e-mail voorbeeld pinterest

Bron: WarbyParker

De meer beoordelingen die u verzamelt, hoe beter online marketing u krijgt, wat nog een bijkomend voordeel is van een effectieve e-mail met orderbevestiging.

Op te sommen

Online winkelen hoeft helemaal niet stressvol te zijn, en nu is er nog iets nuttigs dat het winkelen voor uw klanten tot een aangename ervaring kan maken en dat is een e-mail met de orderbevestiging.

Automatiseer uw proces voor het verzenden van bevestigingsmails door een effectief en toch eenvoudig te gebruiken hulpmiddel zoals Poptin te gebruiken.

Laat een geweldige, langdurige indruk achter en zorg ervoor dat zoveel mogelijk mensen geïnteresseerd zijn in uw merk en wat u te bieden heeft.

Help uw klanten zich zeker en geborgen te voelen en maak zo uw producten nog aantrekkelijker.

Volg deze tips over 7 onmisbare elementen voor zeer effectieve e-mails met orderbevestiging en verhoog uw omzet met minimale inspanning!

Aazar Ali Shad is een ondernemer, groeimarketeer (geen hacker) en een doorgewinterde SaaS-man. Hij houdt ervan om inhoud te schrijven en wat hij heeft geleerd met de wereld te delen. Je kunt hem volgen op Twitter @aazarshad of aazarshad.com