Home  /  AllesCROlandingspagina'swebsite ontwikkeling  / 11 eenvoudige stappen voor het maken van een landingspagina met een hoge CR (voorbeelden inbegrepen!)

11 eenvoudige stappen voor het maken van een landingspagina met een hoog CR-gehalte (voorbeelden inbegrepen!)

landing-page

De gemeenschappelijke rol van bestemmingspagina's is het op de markt brengen van een bepaald type product of dienst. Een effectieve landingspagina zal doelgericht zijn en dienen als een van de krachtigste, nauwkeurigste tools in het arsenaal van een professionele digitale marketeer. Omdat de taak van een landingspagina zo nauw gedefinieerd is, kan uit de conversieratio (CR) worden afgeleid hoe goed deze presteert.

Wat landingspagina's betreft, is CR de belangrijkste variabele waarop de aandacht moet worden gericht. De CR van een landingspagina is de verhouding tussen het aantal potentiële klanten dat eraan is blootgesteld en hoeveel van hen uiteindelijk de stap hebben gezet die u nastreeft (bijvoorbeeld het invullen van een 'contactformulier'). Als 100 mensen uw landing page en 3 van hen hebben contact met u opgenomen, de CR is 3:100 = 3%.

Stel dat u € 1,000 per maand investeert in pay-per-click-advertenties die verkeer naar een bepaalde bestemmingspagina leiden en als direct resultaat € 2,000 aan inkomsten genereert, terwijl de CR van de bestemmingspagina 3% is. Als u de CR zou kunnen verhogen naar Met 4% stijgt uw omzet naar €2,660. Om dezelfde resultaten te verkrijgen met een CR van 3%, moet u uw maandelijkse advertentiebudget verhogen van € 1,000 naar € 1,332. U kunt er dus voor kiezen om 332$ meer uit te geven elke maand op adverteren of u kunt eraan werken om de CR van de landingspagina te verbeteren van 3% naar 4%. Welke van deze opties zou u verkiezen? 🙂

Ik heb 11 belangrijke aspecten voor u verzameld waar u op moet letten bij het maken van landingspagina's als u hun CR wilt maximaliseren.

1. Eén enkele, duidelijke, strategisch gelegen titel

De titel wekt interesse in de dienst of het product dat u op de markt brengt. Een landingspagina moet duidelijk de marketingboodschap overbrengen waarrond deze is ontworpen. Als er geen hoofdtitel is, zullen degenen die uw landingspagina voor het eerst bekijken, moeite hebben om te begrijpen waar het allemaal om draait. En als er een duidelijke titel is, maar deze niet effectief de boodschap overbrengt die we zoeken, krijgt de bezoeker een verkeerd idee en kunnen we deze kwijtraken.

Het belangrijkste doel van de titel is om de aandacht van de kijker te trekken en zodra dit is bereikt, om kort uit te leggen wat je te bieden hebt. Het is essentieel dat de titel kort is, idealiter 15-20 woorden, onthoud – minder is meer als het om titels gaat (mits het je natuurlijk nog steeds lukt om de boodschap over te brengen).

landingspagina: lyft
landingspagina: Lyft
landingspagina: vloeistofonderzoeken
landingspagina: Fluidsurveys

2. Uniforme ontwerpprincipes van landingspagina's en advertentiemedia

Stel je je volgende vakantie voor: je bezoekt de website van een hotel en reserveert een kamer. Je landt op het vliegveld, komt aan in de lobby van het hotel, neemt de lift naar je kamer en ontdekt dat deze er heel anders uitziet dan de foto's die je op internet zag. In plaats van parketvloeren zijn er granieten, in plaats van een bad is er een douchecabine en in plaats van uitzicht op de skyline van de stad is er een van een bakstenen muur. Iedereen die wordt blootgesteld aan een banner die u op het medianetwerk van Google plaatst, het ontwerp in zich opneemt, erop klikt en uw website bezoekt om vervolgens te ontdekken dat het ontwerp compleet anders is dan dat van de banner, zal gevoelens ervaren die vergelijkbaar zijn met die van de hierboven genoemde toerist die de banner ontvangt. een andere hotelkamer dan degene waarvan hij dacht dat hij die reserveerde.

3. Afbeeldingen correct kiezen – doe het professioneel

Wat landingspagina's betreft, is het bekende gezegde 'een foto zegt meer dan duizend woorden' ongetwijfeld waar. Onze geest verwerkt beelden veel sneller dan woorden, daarom zal het juiste beeld op het juiste moment een substantieel effect hebben. Het is raadzaam om gebruik te maken van grote afbeeldingen van hoge kwaliteit die nauw verband houden met het product of de dienst die u promoot. Gebruik waar mogelijk een foto van het product zelf. Houd er rekening mee dat de belangrijkste rol van de afbeelding die u in uw landingspagina wilt opnemen, is om de aandacht van de bezoeker te trekken en hem, in een fractie of een seconde, uit te leggen wat u verkoopt.
Een veelgemaakte fout, voor zover het afbeeldingen op landingspagina's betreft, is het kiezen van afbeeldingen die niet geschikt zijn voor een lokaal publiek, bijvoorbeeld Amerikaanse beroemdheden op een landingspagina die je in India wilt gebruiken.

In het voorbeeld hieronder, een landingspagina gebruikt door “Golden Sands”, vindt u afbeeldingen die precies goed zijn voor een bezoeker die een vakantie aan het plannen is, met aan de ene kant een aantrekkelijk uitzicht en aan de andere kant luxe accommodaties compleet met gekoelde champagne.

bestemmingspagina: goudzand
bestemmingspagina: Goudzand

4. Kenmerken van de doelgroep begrijpen en hierop reageren

De hoofdboodschap die uw landingspagina overbrengt, moet tegemoetkomen aan een basisbehoefte die uw doelgroep gemeen heeft. Wat bedoelen we? Laten we aannemen dat het product dat u verkoopt een auto-accu is. Wat zijn de behoeften van uw doelgroep? Wat zit hen dwars en welke oplossing zoeken zij? Het is waarschijnlijk dat uw potentiële klant een auto-accu wil met meerdere jaren garantie, eentje van een bekend merk, die thuisbezorgd kan worden en teruggestuurd kan worden als hij niet tevreden is (er zijn nog andere dingen die we kunnen bedenken). Zodra we de waarschijnlijke verwachtingen van onze potentiële klant begrijpen, kunnen we deze op onze landingspagina aanspreken en zo de kans vergroten dat ze doorgaan en bestellen. Het is essentieel dat onze boodschap duidelijk is en dat deze een totaaloplossing biedt voor alles waar een potentiële klant zich zorgen over kan maken.

De beste manier om te weten te komen wat onze klanten willen, is door het hen te vragen. Het is raadzaam om enquêtes uit te voeren onder vaste klanten of zelfs onder potentiële klanten die zich hebben afgemeld voor uw landingspagina.

landingspagina: basiskamp
landingspagina: Basiskamp

5. Bewijs van betrouwbaarheid

Mensen houden van merken waarvan ze weten dat ze ze kunnen vertrouwen. Daarom investeren de grootste bedrijven op de markt zulke enorme bedragen in branding. De manier om het vertrouwen van bezoekers op uw landingspagina of website te winnen is door uw betrouwbaarheid sociaal te bewijzen, dat wil zeggen door bepaalde elementen te presenteren die hen geruststellen en hen aanmoedigen contactgegevens achter te laten in de wetenschap dat ze het best mogelijke product of de best mogelijke dienst zullen ontvangen. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat ons publiek ons ​​vertrouwt? Sociaal bewijs van betrouwbaarheid kan verschillende vormen aannemen, authentieke getuigenissen van klanten bijvoorbeeld, waarbij een volledige naam, bedrijf en recensie worden gepresenteerd (het opnemen van foto's van recensenten zal een substantieel, positief effect hebben op de CR van een landingspagina).

Er zijn veel andere manieren om het sociale bewijs van de betrouwbaarheid van uw landingspagina te verbeteren, bijvoorbeeld: het delen van gegevens van sociale netwerken, het opnemen van berichten van sociale netwerken, het presenteren van echte cijfers over uw bedrijfsactiviteiten (aantal vaste klanten, aantal transacties, enz. ), kunt u logo's tonen van bedrijven waarmee u werkt, iconen van gegevensbeveiligingsmaatregelen, creditcardbedrijven en meer.

codeacademy-recensies
CodeAcademy-recensies

6. WIFM – Wat levert het mij op

Ik kom veel landingspagina's tegen die dingen aankondigen als 'wij zijn het beste merk in de staat' of 'ons product is het beste op de markt'. Wat de makers van dergelijke landingspagina's missen is het feit dat bezoekers zelden onder de indruk zijn van zelflof, wat een potentiële klant interesseert, is hoe hij of zij zal profiteren van het contact met u opnemen en van het kopen van uw product of het gebruiken van uw diensten. Mensen kopen producten niet voor wat ze zijn, maar voor het goede dat ze met zich meebrengen.
Als de hoofdboodschap op uw landingspagina te maken heeft met hoe goed u bent, verliest u meteen de meeste bezoekers. Uw potentiële klant wil weten hoe u een probleem waarmee hij wordt geconfronteerd, gaat oplossen of een bepaalde leegte die hij ervaart, gaat opvullen. Hoe kun je ze overtuigen? Wanneer u de belangrijkste punten op uw landingspagina kiest en formuleert, vraag uzelf dan als klant af: “Wat levert het mij op?” Als het antwoord 'niets' is, kun je het punt dat je probeert duidelijk te maken volledig weggooien. Een andere manier is om het punt aan te vullen met voegwoorden als “en zo . . . “, “Dit maakt het mogelijk. . . ", "als gevolg. . . “. Bijvoorbeeld: “Ons 30 dagen retourbeleid zonder vragen stelt u in staat het product uit te proberen en terug te sturen als u om welke reden dan ook niet tevreden bent”.
Voordat u uw landingspagina gaat maken, stapt u dus in de schoenen van uw potentiële klant en vraagt ​​u zich af: wat levert het mij op?

7. Eenvoudig, ongecompliceerd, gemakkelijk te vinden Neem contact met ons op Opties

U heeft ervoor gezorgd dat uw landingspagina goed is vormgegeven, u heeft de afbeeldingen erop zorgvuldig uitgekozen en er slimme, to-the-point tekst in verwerkt, uw boodschap is duidelijk en past goed bij uw doelgroep. Nu is het tijd om het CR-potentieel te maximaliseren – Je hebt de bezoeker overtuigd en ze willen jouw product of dienst uitproberen, ze willen contact met je opnemen, hoe gaan ze dat doen?
De meest gebruikelijke optie om contact met ons op te nemen is het invullen van een kort formulier, waarmee iedereen die geïnteresseerd is gegevens kan achterlaten en een vertegenwoordiger contact met hen kan laten opnemen.
Er zijn gevallen waarin contactformulieren niet volstaan. Het kan zijn dat een potentiële klant niet wil wachten als een contactformulier de enige optie is, op voorwaarde dat u hem daartoe feitelijk dwingt. Om een ​​potentiële klant in staat te stellen contact met u op te nemen, geeft u hem onmiddellijk een telefoonnummer op (met een “virtueel telefoonnummer” kunt u precies bijhouden hoeveel leads uw landingspagina heeft gegenereerd). Bent u niet voortdurend bereikbaar, maak dan gebruik van een antwoordapparaat.
Een andere manier om direct hulp te bieden is via een virtuele chatagent of live gesprek optie geven mensen er in veel gevallen de voorkeur aan om mondeling met iemand te praten en denken daarom twee keer na voordat ze besluiten om niet per telefoon te bellen (bij voorkeur gratis).
In veel gevallen zullen effectieve contactmogelijkheden het verschil maken tussen een potentiële klant die onmiddellijk of wanneer het hem uitkomt contact met u opneemt, en een potentiële klant die besluit over te stappen naar een van uw concurrenten.

8. De laadtijd van een landingspagina

Eén ding dat de meesten van ons gemeen hebben, is dat we hunkeren naar onmiddellijke bevrediging. Potentiële klanten (zelfs degenen die niet tot generatie Y behoren) gebruiken hun smartphones tegenwoordig om onmiddellijk antwoord te krijgen op al hun vragen. Het is mogelijk om op elk moment uitgebreide informatie over elk onderwerp te krijgen. Het is niet voor niets dat grote internetentiteiten zoals Google eraan werken “het internet sneller te maken”. Als een bezoeker klikt om uw website te betreden, samen met een aantal van uw concurrenten, en uw site meer dan 5-6 seconden nodig heeft om te laden, is de kans groot dat hij het wachten beu wordt. Klik op de x en ga naar het volgende tabblad.
De laadtijd van een landingspagina mag niet langer zijn dan 2 seconden. Als het laden van uw landingspagina langer duurt, moet u deze optimaliseren.
U kunt gebruik maken van de Gratis tool voor Pingdom om de laadtijden te meten van webpagina's die zijn opgeslagen op servers waar ook ter wereld.

pagewiz-test-snelheid
PageWiz-testsnelheid

9. Volledige responsiviteit en mobiele compatibiliteit

Wat is responsiviteit (voor zover het internet betreft)? Responsiviteit heeft te maken met het vermogen van een webpagina om zich aan te passen aan de schermresolutie van elk eindapparaat dat een bezoeker gebruikt, dat wil zeggen dat de webpagina er op computerschermen anders uit zal zien dan op de kleine schermen van mobiele telefoons.
Meer dan 50% van het verkeer naar de meeste websites komt van mobiel. Hier is een grafiek die laat zien hoe het mobiele verkeer de afgelopen jaren is gegroeid:

verkeer van mobiele eindapparaten, tegoed – COMSCORE
Digitale marketingbedrijven die op afbeeldingen gebaseerde landingspagina's gebruiken in plaats van op live tekst, zullen moeite hebben om volledige responsiviteit te garanderen, dit komt omdat afbeeldingen als één geheel komen (er zijn nog andere SEO-voordelen aan het gebruik van live tekst). Kortom: het is essentieel dat uw landingspagina er ook goed uitziet op mobiele telefoons.
Tip: Als u bovenaan uw landingspagina een click-to-call-optie toevoegt, zullen bezoekers die een mobiele telefoon gebruiken, nog meer geneigd zijn u te bellen.

desktop versus mobiel
Krediet: comscore.com

10. Oproep tot actie

Uw doel is om bezoekers een bepaalde beweging te laten maken, contactgegevens achter te laten, u te bellen of iets dergelijks, hen te helpen begrijpen wat u wilt dat ze doen, zowel met tekst als met visuele middelen. Effectieve CTO zal onvermijdelijk de CR van uw bestemmingspagina verbeteren. Het is belangrijk om grote, duidelijke elementen te gebruiken en gebruik te maken van kleurcontrast om CTO-gerelateerde items te benadrukken (bijvoorbeeld het contactformulier).
Het is heel eenvoudig: als je wilt dat de bezoeker belt, zet je naast het telefoonnummer de woorden ‘bel nu’. Als u wilt dat zij hun gegevens achterlaten, kunt u naast het contactformulier “Laat uw gegevens achter, dan nemen wij spoedig contact met u op”. U kunt ook visuele CTR-middelen gebruiken:

landingspagina: Crikey
landingspagina: Crikey

Tip: Mensen associëren CTR-elementen met knoppen, dus ga met de stroom mee en bied ze aan.

11. A / B-testen

U heeft uw nieuwe bestemmingspagina gelanceerd, het is een week geleden en u heeft 15 conversies gehad. Is dit goed of slecht?
Het antwoord op deze cruciale vraag wordt bepaald door veel dingen, zoals hoeveel u heeft geïnvesteerd in het genereren van verkeer naar uw bestemmingspagina, de prijs per lead die gebruikelijk is voor het vakgebied waarin u zich bevindt en meer. Zodra je dat hebt gedaan genoeg data verzameld met betrekking tot de prestaties van de bestemmingspagina is het belangrijk om te proberen deze te verbeteren. Hoe kan je dit doen? Door gebruik te maken van A/B-testen. Het idee is simpel: maak twee versies van uw landingspagina, één met een bepaald element dat anders is (bijvoorbeeld een andere hoofdtitel), en controleer vervolgens welke versie beter presteert. Door voortdurende A/B-tests kunt u de prijs die u per lead betaalt (Cost Per Lead – CPL) verlagen. Het is belangrijk om slechts één element tegelijk te controleren. Als u meerdere elementen tegelijk probeert te beoordelen, zal het moeilijk zijn om tot samenhangende conclusies te komen.

Hoe verder te gaan vanaf hier?

Een goede landingspagina zal de meeste van de hierboven besproken eigenschappen bezitten. Het is van cruciaal belang dat u diepgaande kennis heeft van de kenmerken die gemeenschappelijk zijn voor het vakgebied waarin u zich bevindt en uw doelgroep, en dat u uw landingspagina en de marketingboodschap die deze overbrengt, zo ontwerpt dat deze bij hen past – Praat met uw potentiële klanten op ooghoogte en in een taal die samenvalt met uw merk.
Het is belangrijk om uw landingspagina voortdurend te controleren en te verbeteren, en deze regelmatig te testen. Nu ligt de bal in jouw kamp.

Zeer gedreven ondernemer, mede-oprichter van Poptin en Ecpm Digital Marketing. Negen jaar ervaring op het gebied van digitale marketing en internetprojectmanagement. Afgestudeerd in de rechten aan de Hebreeuwse Universiteit van Jeruzalem. Een grote fan van A/B-testen, SEO en optimalisatie, CRO, growth hacking en cijfers. Vindt het leuk om nieuwe advertentiestrategieën en -tools te testen en de nieuwste startende bedrijven te analyseren.