Home  /  Allese-mailmarketingsocial media  / Hoe u het beste uit e-mail en sociale media kunt halen in uw marketingmix

Hoe u het beste uit e-mail en sociale media kunt halen in uw marketingmix

De consumptie van digitale media is de afgelopen jaren alleen maar toegenomen. Uit statistieken blijkt dat mensen in 2022 tot wel XNUMX jaar digitale media zullen consumeren acht uur elke dag. E-mail en sociale media bieden bepaalde voor- en nadelen als marketingmedium. 

Hoewel e-mails mogelijk een hogere ROI hebben in vergelijking met sociale media, kunt u via sociale media tweerichtingscommunicatie met uw publiek hebben.

Deze kanalen zijn op zichzelf al krachtig, maar wat gebeurt er als je twee krachtige marketingmedia integreert?

In dit artikel zullen we zien wat e-mail- en socialemediamarketing te bieden hebben en hoe u deze media kunt integreren om een ​​diverse marketingstrategie te creëren.

Laten we beginnen met de basis: de definitie.

Wat is E-mailmarketing?

E-mailmarketing is een direct en digitaal marketingkanaal dat kan worden gebruikt om te communiceren, te onderwijzen, leads of verkopen te verzamelen en toegewijde gemeenschappen op te bouwen. Het is geen verrassing dat ongeveer 87% van de B2B-marketingprofessionals geeft de voorkeur aan dit distributiekanaal. 

In combinatie met personalisatie en doelgroepsegmentatie kan dit kanaal u rechtstreeks in de inbox van een potentiële lead brengen.

Bedrijven kunnen welkomstmails sturen naar nieuwe abonnees, promotionele e-mails om incentives aan te bieden of e-mails over hernieuwde betrokkenheid naar inactieve abonnees. U kunt verlaten winkelwagen- of transactionele e-mails automatiseren via e-mailmarketing gereedschap. 

Dat is niet alles! Met e-mailmarketing kunt u geloofwaardigheid opbouwen door e-mails te sturen met door gebruikers gegenereerde inhoud of recensies.

Hoe e-mailmarketing u ten goede komt

Beheer uw e-mailcontactlijsten: dit is het enige marketingkanaal waarmee u uw contactenlijst kunt bezitten of beheren. Met sociale media of betaalde advertentieshebben het mediaplatform of advertentiebedrijven meestal hun eigen algoritmen. U kunt abonnees van sociale media kwijtraken om ze nooit meer terug te krijgen, maar geabonneerde e-mailcontacten staan ​​altijd tot uw beschikking.

Moedig feedback van het publiek aan: Een van de gemakkelijkste manieren om geloofwaardige feedback van het publiek te krijgen, is door e-mailenquêtes naar uw trouwe abonnees te sturen. Door feedback te verzamelen, krijgt u inzicht in wat uw publiek verkiest en waar nog aan gewerkt moet worden.

Target leads met gepersonaliseerde inhoud: Het is belangrijk om op het juiste moment de juiste lead te bereiken. Met e-mails kunt u uw contactenlijst segmenteren en hen gepersonaliseerde inhoud sturen. Ook als u daarvoor kiest geautomatiseerde e-mailtools, krijg je nog steeds de mogelijkheid om de e-mails te personaliseren op basis van de voorkeur van je publiek.

Wat is Social Media Marketing?

Het gebruik van sociale platforms om leads verwerven, uw diensten promoten of een publiek aanspreken, kan worden genoemd social media marketing. Sociale media zijn een populair kanaal onder B2C-professionals en kunnen u helpen een breder en diverser publiek te bereiken. U kunt uw merk menselijker maken en buzz creëren via sociale netwerken. Met een onthutsend 4.8 miljard Voor gebruikers over de hele wereld zijn sociale media een alomtegenwoordige kracht geworden, die vormgeeft aan de manier waarop individuen verbinding maken, delen en deelnemen aan het digitale tijdperk

Sociale media omvatten netwerkplatforms, sites voor het delen van audio of visuele media, discussieforums en zakelijke platforms. Enkele populaire sociale netwerken voor marketeers zijn Facebook, Instagram, LinkedIn, Youtube, Pinterest en Twitter.

Hoe socialemediamarketing u ten goede komt

Grotere betrokkenheid van het publiek: Met sociale medianetwerken kunt u niet alleen nieuwe leads vinden, maar kunt u ook een tweerichtingsgesprek voeren met uw publiek. Of het nu via postreacties of live vraag-en-antwoorden is, merken kunnen door gebruikers gegenereerde berichten delen, shout-outs geven en de betrokkenheid van het publiek stimuleren. Het benutten van de kracht van marketingstatistieken voor sociale mediakunnen bedrijven belangrijke statistieken bijhouden en analyseren, zoals betrokkenheidspercentages, klikfrequenties en conversiepercentages, om hun strategieën te verfijnen voor optimale resultaten.

Krijg realtime inzichten: Meest social media platforms, zoals Facebook of Instagram, bieden ingebouwde analysetools waarmee u inzichten in uw doelgroep kunt krijgen. Je kunt de beste tijd voor posten of het inhoudstype dat meer grip krijgt. U kunt ook kiezen voor tools van deze partij voor diepgaande prestatieanalyses.

Bied een snelle klantenservice: Sociale media zijn een geweldige plek geworden om klachten van klanten op te lossen. Door de zorgen van het publiek aan te pakken met een tijdige reactie, kunnen merken de loyaliteit van de klant herwinnen. Tip van een expert – probeer een toegewijd sociaal team of personeel te hebben dat binnen 24 uur op online reacties reageert.

Waarom zou u marketingtactieken voor e-mail en sociale media combineren?

E-mail en sociale media werken prima als zelfstandige kanalen. Hoewel u kunt vasthouden aan een of-of-benadering, kunt u het bereik van uw publiek vergroten door deze twee kanalen tegelijkertijd te gebruiken. Hier zijn enkele voordelen van het integreren van e-mail- en socialemediamarketing:

Toename van het aantal e-mailabonneecontacten: u kunt uw sociale media-contacten gebruiken om uw e-maillijst uit te breiden door hen uit te nodigen zich aan te melden voor uw e-mails. Je kunt Twitter-berichten delen met aanmeldingslinks, aanmeldingsknoppen toevoegen aan je Facebook-pagina of aanmeldingslinks opnemen in je Instagram-bio.

Diversificatie van platforms om nieuwe leads te vinden: Als u lid wordt van een nieuw sociaal platform, kunt u het nieuws delen met uw e-mailcontacten en hen uitnodigen om u te volgen. U kunt uw actieve sociale media-contacten ook op de hoogte houden via meerdere sociale of marketingplatforms.

Toename van het publieksbereik: Om aan het voorgaande voordeel toe te voegen, leidt aanwezigheid op meerdere platforms tot een groter klantenbereik. Wanneer u diverse inhoud via verschillende kanalen deelt, vindt u een nieuw publiek dat mogelijk in loyale klanten kan worden omgezet.

Verhoog de ROI en merkloyaliteit: Deze twee kanalen bieden een sterke marketing-ROI, waarbij e-mails voorop lopen, gevolgd door sociale media. Het delen van publieksrecensies of beoordelingen van uw winkel kan de merkloyaliteit helpen vergroten. In werkelijkheid, 94% van de mensen kan mogelijk in een merk investeren nadat ze positieve online recensies hebben gevonden.

Verbetert e-mailmarketingstatistieken: Door gebruik te maken van tools voor inzicht in sociale media, kunt u gebieden vinden waarop u uw marketingplan kunt verbeteren. Via deze gegevens kunt u nieuwe strategieën implementeren en hypergepersonaliseerde e-mailinhoud verzenden, wat resulteert in betere klikfrequenties en conversiepercentages.

Nu u weet wat u met deze marketingmix kunt bereiken, gaan we kijken hoe u deze kanalen voor uw campagne kunt combineren.

Strategieën om e-mail- en socialemediamarketing samen te voegen

Er zijn verschillende methoden om deze kanalen te integreren en het maximale uit uw marketinginspanningen te halen. Op basis van uw marketingdoelen kunt u een of meerdere van de volgende strategieën proberen:

1. Deel sociale profielknoppen via uw nieuwsbrieven of e-mails 

Voeg klikbare social media-knoppen of links toe aan uw e-mails, zodat uw lezers u kunnen vinden op sociale platforms. Natuurlijk kunt u zo nu en dan momentopnamen van uw sociale profielfeed delen. Het opnemen van knoppen voor sociale media in de voetteksten van e-mails is echter geweldig voor de zichtbaarheid en doet niets af aan de e-mailinhoud.  

Neem bijvoorbeeld Talenthouse; merk op hoe de knoppen voor sociale media strategisch zijn geplaatst, zodat de kijkers ze gemakkelijk kunnen herkennen.

2. Nodig mensen uit om zich aan te melden voor nieuwsbrieven via sociale profielen 

Nodig uw sociale media-abonnees uit om te kiezen voor uw e-mails of nieuwsbrieven. Het publiek op sociale media kan gemakkelijk te vinden zijn, maar het is moeilijk om ze te behouden. In tegenstelling tot e-mailcontacten die eigendom kunnen zijn, kunnen volgers van sociale media verloren gaan door een eenvoudige algoritmefout of verwijdering.

Decider gebruikt een eenvoudige CTA-link via hun Twitter-account om volgers uit te nodigen zich aan te melden voor hun 'All Things Netflix'-nieuwsbrief.

3. Creëer een sociale VIP-community voor e-mailabonnees

Merken creëren privégemeenschappen op sociale media om de online betrokkenheid te vergroten. U kunt een privé Facebook-groep of -community starten en alleen toegang verlenen tot uw e-mailcontacten. Deze exclusieve ruimte kan worden gebruikt om VIP-kortingen en speciale inhoud te delen en directe feedback van het publiek te krijgen.

4. Start weggeefacties of bied incentives aan op sociale media voor e-mailaanmeldingen 

Het aanbieden van beloningen of freebies in ruil voor aanmeldingen per e-mail is een geweldige overtuigingstactiek. U kunt uw volgers op sociale media aanmoedigen zich te abonneren op uw e-mailinhoud door verwijzingswedstrijden of weggeefacties te starten.  

Uitgeverslegende Mills & Boon biedt gevarieerde prijzen of kortingen aan voor zijn Twitter-publiek dat zich inschrijft voor zijn nieuwsbrief.

5. Deel UGC van sociale media in uw e-mails 

Zorg ervoor dat uw sociale media-kijkers zich gewaardeerd voelen door hun inhoud te taggen en deze via e-mails te delen. U kunt uw waardering tonen en tegelijkertijd andere gebruikers motiveren om hun inhoud ook te delen. Maak aangepaste hashtags en neem deze op in uw sociale media-bio, zodat de UGC gemakkelijk kan worden gedeeld en gevonden.

Fabletics deelt de Instagram-foto's en accountgegevens van zijn publiek samen met hun opmerkingen om meer geloofwaardigheid op te bouwen. 

6. Gebruik advertenties op sociale media om potentiële e-mailleads te krijgen

Een fantastische manier om potentiële leads te krijgen of e-mailcontacten opnieuw te targeten, is door het plaatsen van strategische advertenties op sociale media. U kunt uw nieuwsbrief promoten via Twitter Cards of Instagram- en Facebook-advertenties. 

Met Facebook kunt u zelfs een vergelijkbare doelgroep creëren die uw e-mailcontacten weerspiegelt. Hierdoor kan Facebook advertenties targeten op leads die demografie of interesses delen, zoals uw e-mailpubliek.

7. Plaag uw e-mailinhoud op sociale media

Het delen van sneak peeks van de toekomstige e-mailinhoud op sociale media vergroot de verwachting. Als u via de teasers de aandacht van uw sociale media-publiek kunt trekken, kunt u ze gemakkelijk overhalen om zich aan te melden voor uw e-maillijst.

NMC Recordings tagt bijvoorbeeld de accounts van de bijdragende artiesten en plaagt de nieuwsbriefkunst. Door de artiestenaccounts te taggen worden deze ook zichtbaar voor een breder online publiek.

8. Schep op sociale profielen over uw e-maillijst 

Wanneer u een mijlpaal in uw e-mailcontact bereikt, vier deze dan met uw socialemediapubliek. Net als bij UGC kan dit ook dienen als sociaal bewijs om te laten zien dat uw nieuwsbrieven waardevolle inhoud bieden.

Kasta deelde aanvankelijk hun enthousiasme over het bereiken van 100 e-mailcontacten op hun Twitter-account. Merk op hoe ze hetzelfde bericht hebben geretweet met een update over het toegenomen aantal e-mailabonnees. Tip van een expert: u kunt deze mijlpaalposts gebruiken om lezers uit te nodigen door uw aanmeldingslink voor e-mail op te nemen.

Dat is niet alles! U kunt ook exclusieve sociale media- of e-mailcampagnes maken en het ene platform gebruiken om de prestaties van het andere platform te verbeteren. Merken werken ook samen met relevante influencers om hun online marketinginspanningen via deze kanalen te verbeteren.

Afsluiten

Houd er rekening mee dat beide platforms verschillende doelgroepen bieden. Daarom is het essentieel om uw marketingdoelen in kaart te brengen voordat u een beslissing neemt over de distributiekanalen. Hoewel sociale media u kunnen helpen een divers en wereldwijd publiek te bereiken, kan e-mail u helpen het publiek vast te houden en een loyale gemeenschap op te bouwen.

Het combineren van e-mail met sociale media kan uw marketingcampagne verbeteren. Met behulp van online marketingtools kan dat e-mails automatiseren en berichten of ontvang realtime analyses. Sta open voor het experimenteren met verschillende integratiestrategieën, en al snel zul je degene vinden die het beste bij je past.

Zij is de marketingmanager van Poptin. Haar expertise als contentschrijver en marketeer draait om het bedenken van effectieve conversiestrategieën om bedrijven te laten groeien. Als ze niet werkt, verwent ze zich met de natuur; het creëren van unieke avonturen en het verbinden met allerlei soorten mensen.