Home  /  Allese-mailmarketinglead generatiewebsite ontwikkeling  / E-mailautomatisering: hoe u het kunt gebruiken om leads te genereren

E-mailautomatisering: hoe u het kunt gebruiken om leads te genereren

In de snel veranderende wereld van vandaag is e-mailautomatisering een geweldige plek om te beginnen als u via uw marketingcampagnes kwaliteitsleads wilt opbouwen. Het biedt een effectieve manier om potentiële klanten snel en gemakkelijk te bereiken en is tegelijkertijd een krachtig hulpmiddel om de betrokkenheid en verkoop te stimuleren. 

Met e-mailautomatisering kunt u voor elk individu gepersonaliseerde e-mails maken, zodat u relevante inhoud kunt leveren en zinvolle gesprekken met uw potentiële klanten kunt voeren. Bovendien kunt u de prestaties van uw e-mails volgen, zodat u uw campagnes kunt optimaliseren voor maximale impact. Dus als u uw marketingcampagnes naar een hoger niveau wilt tillen, is e-mailautomatisering zeker de juiste keuze!

Wat is e-mailautomatisering? 

Email automatisering is een manier om e-mails in te stellen die automatisch worden verzonden op basis van specifieke triggers. U kunt bijvoorbeeld een e-mail instellen die wordt verzonden wanneer iemand zich aanmeldt voor uw nieuwsbrief, of wanneer iemand een winkelwagentje op uw website verlaat. Hoe dan ook, uw doel is om de aandacht van uw klant te trekken tijdens een bepaalde stap in zijn kooptraject, om zo zijn conversiepotentieel te vergroten. 

Bron afbeelding: financiënonline.com

Geautomatiseerde e-mails kunnen worden gebruikt om welkomst-e-mails, kortingen, herinneringen en nog veel meer te sturen, vergelijkbaar met het gebruik van triggers in pop-ups. Het is een geweldige manier om in contact te blijven met uw klanten en relaties met hen op te bouwen.

Voordelen van e-mailautomatisering

E-mailautomatisering kan u veel tijd en energie besparen. In plaats van handmatig individuele e-mails te schrijven, verzenden en volgen, kunt u geautomatiseerde e-mails instellen die het werk voor u doen. 

Bespaart je tijd

U kunt geautomatiseerde e-mails instellen die automatisch op vooraf bepaalde tijdstippen worden verzonden, zodat u zich kunt concentreren op andere taken die uw bedrijf laten groeien. Dit geeft op zijn beurt een boost aan je team productiviteit en vergroot uw potentieel voor meer succes. 

Efficiënter dan het handmatig instellen van e-mails

Geautomatiseerde e-mails kunnen worden afgestemd op elke individuele ontvanger, waardoor de kans groter is dat uw berichten worden gelezen en beantwoord. Jij kan A/B test je e-mails om de verschillende factoren te bepalen die bijdragen aan het succes of de achteruitgang ervan, en deze resultaten toe te passen voor betere targeting in uw toekomstige campagnes. 

Creëer consistentie voor uw e-mailcampagnes

U kunt volgens een schema geautomatiseerde e-mails verzenden, zodat uw berichten consistent en actueel zijn. Dit zorgt voor uniformiteit en consistente merkherkenning onder uw e-mailontvangers. 

Verhoogde omzet

Geautomatiseerde e-mails kunnen worden gebruikt om leads te koesteren, de klantloyaliteit te vergroten en zelfs de verkoop te stimuleren. Ze kunnen worden gebruikt als onderdeel van uw inbound marketing strategie om uw merk top of mind te houden en relaties met uw klanten op te bouwen. U kunt ze ook gebruiken om vervolg-e-mails te sturen na een aankoop, klanten te herinneren aan aankomende promoties, vakantiecampagnes aan te kondigen en nieuwsbrieven te versturen.

Over het algemeen is e-mailautomatisering de beste keuze als u tijd wilt besparen, de efficiëntie wilt verhogen en de verkoop wilt stimuleren. 

Uw e-mailautomatisering instellen 

Nu u begrijpt wat e-mailautomatisering is, is het belangrijk om te leren hoe u uw e-mails eenvoudig kunt automatiseren. Dit hoeft niet ingewikkeld of vervelend te zijn. Hier is onze eenvoudige stapsgewijze handleiding die snel kan worden toegepast:

Bron afbeelding: Mailchimp.com

Kies een platform

Eerst moet u beslissen welk e-mailautomatiseringsplatform u wilt gebruiken. Populaire opties zijn onder meer Mailchimp, Constant Contact en AWeber. Houd bij het kiezen van een platform rekening met uw bedrijfsgrootte, doelstellingen en budget. Een platform moet tegemoetkomen aan uw specifieke behoeften en niet alleen populair zijn op de markt. Doe je onderzoek en bekijk enkele van de beste e-mailmarketingtools in de markt.

Maak je account aan

Nadat u een platform heeft gekozen, moet u een account aanmaken en uw profielgegevens invoeren. 

Voeg uw contacten toe

Nu moet u uw contacten in het platform importeren. U kunt dit doen door elk contact handmatig in te voeren, of u kunt een lijst met contacten uploaden. 

Maak uw sjabloon

Vervolgens moet u een sjabloon voor uw e-mails maken. Dit omvat het maken van uw e-mail kopiëren, uw inhoud toevoegen, de tekst opmaken en beeldmateriaal toevoegen. 

Stel uw automatisering in

Nu moet u de regels voor uw automatisering instellen. Dit omvat het creëren triggers voor e-mailmarketing, bijvoorbeeld wanneer iemand zich op uw lijst abonneert of een aankoop doet. Vergeet niet om een ​​overtuigende call-to-action op te nemen

Testen en starten

Voordat u uw e-mailautomatisering start, is het belangrijk om te controleren of alles correct werkt. Test alle triggers en zorg ervoor dat de e-mails worden verzonden zoals verwacht. Als u tevreden bent met de resultaten, kunt u uw automatisering starten.

Soorten geautomatiseerde e-mailcampagnes 

Er zijn verschillende soorten geautomatiseerde e-mails die worden gebruikt voor het genereren van leads. 

Welkomstmails 

Welkomst-e-mails worden verzonden wanneer iemand zich voor de eerste keer aanmeldt voor een e-maillijst. Deze e-mails scheppen verwachtingen en kunnen helpen een relatie met de abonnee op te bouwen. 

Bron afbeelding: Mailerlite.com

Lead nurturing e-mails 

Deze e-mails worden regelmatig verzonden en bevatten vaak nuttige informatie die een voorsprong kan opleveren verkooptrechter. Voorbeelden zijn onder meer nieuwsbrief-e-mails, druppel-e-mails, e-mails over klanttevredenheidsonderzoekenen promotionele e-mails. 

Afbeeldingsbron: www.premio.io

E-mails voor hernieuwde betrokkenheid 

Vervolg-e-mails zijn geweldige voorbeelden van dergelijke e-mails. Ze kunnen worden verzonden naar abonnees die al een tijdje geen eerdere e-mails hebben geopend of geen interactie met e-mails hebben gehad. Het is een geweldige manier om mensen aan uw producten of diensten te herinneren en mogelijk een overheerlijke aanbieding binnen te smokkelen om ze richting een uitverkoop te leiden. 

Strategieën voor het genereren van leads met behulp van e-mailautomatisering 

Ken je publiek

Succesvolle e-mailautomatisering begint met het kennen van uw doelgroep. U wilt er zeker van zijn dat u e-mails verzendt die relevant en interessant zijn voor uw lezers. Zodra u goed weet op wie u zich richt, kunt u gaan nadenken over de inhoud die u wilt verzenden. Houd het kort en krachtig, maar neem informatie op die nuttig en waardevol is voor uw lezers. 

Personaliseer uw berichten 

Het gaat erom dat uw e-mails opvallen en het gevoel geven dat ze speciaal voor de ontvanger zijn geschreven. Om dit te doen, moet je ervoor zorgen dat je de naam van de persoon gebruikt, iets zegt over zijn branche, of praat over iets dat relevant is voor zijn of haar interesses. Je wilt ook een informele, vriendelijke toon gebruiken en voorkomen dat je te verkoopachtig klinkt. 

Zorg er ten slotte voor dat u de inhoud kort en bondig houdt, zodat deze gemakkelijk te lezen en snel te verwerken is. Op die manier kunt u ervoor zorgen dat uw e-mails boeiend zijn en een persoonlijke ervaring bieden.

Maak een serie

Een geweldige manier om e-mailautomatisering te gebruiken, is door een reeks e-mails te maken die in de loop van de tijd kunnen worden verzonden. Dit kan worden gebruikt om een ​​welkomstserie te versturen, een serie onboarding e-mails, of zelfs een reeks e-mails over een specifiek onderwerp. U kunt ook e-mailautomatisering gebruiken om geautomatiseerde herinneringen of meldingen over aankomende evenementen of promoties te verzenden. Als het om e-mailautomatisering gaat, is timing cruciaal. 

Optimaliseer uw timing

U wilt ervoor zorgen dat uw e-mails op het juiste moment worden verzonden, wanneer de kans het grootst is dat uw lezers ze zullen openen. Het is belangrijk om rekening te houden met de timing van uw geautomatiseerde e-mails wanneer u leads probeert te genereren. De beste tijd om e-mails te versturen hangt af van uw doelgroep, maar over het algemeen moet u proberen e-mails te verzenden wanneer de kans het grootst is dat mensen hun inbox controleren. 

Bron afbeelding: Neilpatel.com

Als u bijvoorbeeld mensen in de VS target, is het verzenden van e-mails tijdens de ochtenduren doorgaans effectiever. Je wilt ook voorkomen dat je te veel e-mails tegelijk verzendt, omdat dat overweldigend kan overkomen en er mogelijk zelfs toe kan leiden dat mensen zich afmelden. Ten slotte moet u verschillende tijden en dagen testen om te zien welke de beste resultaten opleveren.

Gebruik de juiste tools

Zorg ervoor dat u de juiste tools en software gebruikt om uw e-mails te automatiseren. Er zijn tal van opties beschikbaar, dus zorg ervoor dat u er een gebruikt die het beste bij u past. Om het maximale uit uw e-mailautomatisering te halen,

Geef uw publiekswaarde 

Denk aan de waarde die uw bedrijf biedt en hoe dat het leven van uw klant een stuk beter kan maken. Verkoop die waarde met relevante inhoud. Zorg ervoor dat uw De inhoud van e-mails is gepersonaliseerd en boeiend. 

Geef uw publiek een reden om nu in actie te komen. Gebruik uitdrukkingen als ‘aanbieding voor beperkte tijd’ of ‘schiet op en meld je aan’ om een ​​gevoel van urgentie te creëren. Vergeet niet om het hen gemakkelijk te maken om actie te ondernemen. Zet een duidelijke en zichtbare call to action in de content, zodat ze jouw boodschap niet missen. 

Conclusie

E-mailautomatisering is een effectieve manier om leads voor uw bedrijf te genereren. Hiermee kunt u geautomatiseerde e-mails naar uw contacten sturen, klanten en prospects opvolgen en in contact blijven met uw publiek. Bovendien is het eenvoudig in te stellen en te onderhouden, en het kan u veel tijd en moeite besparen. Met de juiste strategieën kunt u e-mailautomatisering gebruiken om uw leadgeneratieproces te verbeteren en uw succes te vergroten.

Denk zeker na over de waarde die u biedt bij het maken en automatiseren van uw e-mails. Vergeet niet dat het niet om u of uw bedrijf gaat, maar om uw klanten en hun wensen en behoeften. 

Idongesit 'Didi' Inuk is een contentmarketeer bij Poptin. Ze wordt gedreven door gesprekken over technologische producten en de impact die ze hebben op de mensen waarvoor ze zijn gemaakt.