Home  /  Allese-mailmarketing  / 4 Beste e-mailcopywritingpraktijken om leads te koesteren

De 4 beste e-mailcopywritingpraktijken om leads te koesteren

Het koesteren van leads is een zeer belangrijke taak voor elke bedrijfseigenaar, en de methoden voor het koesteren van toekomstige klanten veranderen voortdurend omdat er altijd iets nieuws is om uit te proberen.

Lead nurturing omvat het engageren van prospects en het opbouwen van sterke, betekenisvolle relaties met hen om uw klantenbestand te laten groeien en de omzet van uw bedrijf te verhogen.

Om de aandacht van uw leads te trekken en vast te houden tijdens de gehele kopersreis, moet u dus hun ervaring zo goed mogelijk maken en hen te allen tijde voorzien van relevante inhoud.

E-mail marketing Het is een zeer nuttige manier gebleken om contact te houden met leads, omdat het u helpt eventuele problemen op te lossen en hen vooruit te helpen tot het voltooien van een aankoop.

Er zijn veel tactieken over hoe je dit allemaal kunt doen, maar we hebben de 4 beste e-mailcopywritingpraktijken geselecteerd om leads te koesteren die je meteen zou moeten proberen!

1. Gebruik segmentatie en automatisering om de meest effectieve e-mailcampagnes te bouwen

Om uw e-mailcampagnes het meest effectief te laten zijn, moet u uw potentiële klanten eerst voldoende leren kennen om erachter te komen wat hun behoeften precies zijn op basis van hun leeftijd, geslacht, locatie, eerdere activiteiten en dergelijke.

Segmentatie verdeelt uw doelgroep en maakt uw leven gemakkelijker bij het maken van e-mails die een bepaalde groep potentiële klanten moeten aanmoedigen om door te gaan met hun reis.

Het sturen van dezelfde, identieke e-mail naar iedereen is een grote vergissing.

U moet dus hun bewegingen volgen en aandacht besteden aan hun gedrag, en vervolgens de e-mails op de juiste manier aanpassen. 

Bijvoorbeeld Lakmoes gebruikt geografische locatiegegevens om deelnemers aan hun conferentie, die in verschillende steden zal worden gehouden, te informeren over enkele belangrijke details en maakt deze e-mail zo relevant voor hun klanten.

Zo ziet de e-mail bedoeld voor degenen die de conferentie in Boston bijwonen eruit:

image1

Dit soort segmentatie is noodzakelijk, vooral als het gaat om bedrijven waar locatie een cruciale factor is die het aantal verkopen beïnvloedt.

Dit is ook een andere manier om persoonlijker met uw prospects om te gaan en hen het gevoel te geven dat ze gewaardeerd worden.

Het is belangrijk om content van hoge kwaliteit te bieden aan je publiek, maar het is nog belangrijker om bepaalde groepen prospects te voorzien van de juiste content die waardevol naar hen.

Als het om automatisering gaat, zijn de meeste bedrijven al bekend met het plannen van e-mailcampagnes om het hele proces te versnellen en het maximale uit e-mailmarketing te halen.

U kunt verschillende soorten berichten automatiseren:

 • Een welkomstmail
 • Een up-/cross-sellingaanbieding
 • Nieuws of updates
 • Een herinneringsmail
 • Speciale vakantieaanbiedingen

Deze kunnen niet alleen uw leven gemakkelijker maken, maar u ook in staat stellen wat meer tijd aan andere taken te besteden en meer te leren over het gedrag van uw potentiële klanten.

Door uw e-mails regelmatig te plannen en ze op het meest geschikte tijdstip te verzenden, kunt u elke kans benutten om impact te maken op uw potentiële klanten.

De tool waarmee u automatische e-mails naar uw leads kunt sturen, is Poptins autoresponder.

image3

Hiermee kunt u uw e-mails aanpassen zodat ze perfect bij uw merk passen, samenvoegtags gebruiken om persoonlijker te worden met uw leads en alle statistieken bekijken die u nodig hebt om open rates, klikken en dergelijke bij te houden.

Het is heel gemakkelijk te gebruiken en u kunt in minder dan een paar minuten uw eerste geautomatiseerde e-mail maken.

Door automatisering en segmentatie in uw bedrijfsstrategie op te nemen, zult u zien hoe snel u het aantal klanten kunt vergroten en sterkere relaties kunt opbouwen.

2. Voeg zowel overtuigende als effectieve CTA’s toe om uw potentiële klanten te begeleiden

Een CTA (Call-To-Action) is belangrijk bij het maken van effectieve e-mails, omdat mensen graag meteen to the point komen en precies weten wat ze moeten doen om hun intentie te realiseren.

CTA’s moeten worden benadrukt, eenvoudig zijn en duidelijk maken wat er precies moet gebeuren om potentiële klanten een bepaalde stap voorwaarts te laten zetten.

Ze mogen niet te complex zijn, want dat kan klanten alleen maar meer in verwarring brengen, en ze moeten relevant zijn voor de inhoud van de e-mail zelf.

Als u uw prospects wat langzamer wilt laten werken en aandacht wilt besteden aan wat u te bieden heeft, moet u ervoor zorgen dat uw CTA’s opvallen.

Naast een geweldig e-mailontwerp, Freelancer heeft een vrij duidelijke CTA in contrasterende oranje kleur die opvalt en hun prospects begeleidt in de richting van het ondernemen van een bepaalde actie:

image2

Er is geen ruimte meer voor enige verwarring, en dat is precies wat een sleutelfactor kan zijn bij het nemen van een aankoopbeslissing en het finaliseren ervan.

Het houdt ook in dat er geen tijd meer te verspillen is en dat u 'vandaag aan de slag moet' en lid moet worden van hun succesvolle community.

Dit is een CTA die eenvoudig, duidelijk en actiegericht is, wat de belangrijkste kenmerken zijn die een effectieve CTA zou moeten hebben.

Natuurlijk moet het relevant zijn voor de rest van de e-mailinhoud en de inhoud zelf moet van hoge kwaliteit, educatief en kopergericht zijn, maar daarover meer in de volgende paragraaf.

3. Besteed aandacht aan de onderwerpregel en creëer een sterke e-mailtekst om potentiële klanten waardevolle inhoud te bieden

Om het voor uw prospects onmogelijk te maken uw e-mail niet te openen, moet u op de onderwerpregel letten.

Het moet uniek en interessant genoeg zijn om de aandacht te trekken, maar ook duidelijk en specifiek, en het is altijd een goed idee om er een zeker gevoel van urgentie aan toe te voegen.

Als ze het gevoel hebben dat ze een waardevolle kans gaan missen als ze die e-mail niet openen, zal het veel moeilijker voor ze zijn om deze te negeren.

Let dus op de onderwerpregel en bied hen een oplossing voor een probleem aan, of doe een exclusieve aankondiging die hen zal verleiden.

Als het om de hoofdtekst van de e-mail gaat, moet deze goed gestructureerd zijn, vol waardevolle inhoud en relevant zijn.

Wanneer ze uw e-mailinhoud lezen, moeten leads het gevoel hebben dat alles op hun behoeften gericht is. 

Ze moeten ook het gevoel hebben dat je om ze geeft en dat ze niet alleen een bron van inkomsten voor je zijn.

Enkele andere zaken waar u rekening mee moet houden zijn:

 • Optimaliseer uw inhoud voor mobiele telefoons, tablets en desktopapparaten
 • Probeer verschillende e-mailstijlen te A/B-testen
 • Maak uw inhoud zeer converterend
 • Structureer je inhoud goed

Het structureren van de hoofdtekst van uw e-mail is essentieel als u een effectieve e-mail wilt maken en een duidelijke boodschap wilt overbrengen.

Er zijn verschillende stappen om een ​​goed gestructureerde e-mail te maken:

 1. Ontdek hun pijnpunten en laat uw prospects zien dat u ze begrijpt en dat u ze wilt helpen.
 1. Onthul vervolgens langzaam de oplossing die u van plan bent te presenteren en intrigeer ze door alle voordelen van uw product/dienst uit te leggen.
 1. Daarna om te bouwen vertrouwen, moet u bewijzen dat uw bestaande klanten oprecht tevreden zijn met uw product of dienst, en een van de beste manieren om dat te doen is door gebruik te maken van getuigenissen of recensies.

Casper doet het zo:

image5

Mensen hebben meer vertrouwen in hun beslissingen als ze weten dat er anderen zijn die een bepaald product of een bepaalde dienst al hebben geprobeerd en blij zijn dat ze dat hebben gedaan.

Wanneer ze zich realiseren dat ze een goede beslissing hebben genomen en hebben gekregen wat hen is beloofd, zullen ze alleen maar bij jouw merk blijven terugkomen.

4. Bouw relaties op met uw prospects en personaliseer e-mails om die speciale band te creëren

Het opbouwen van sterke relaties met uw prospects is om verschillende redenen belangrijk:

 • Het bouwt vertrouwen op
 • Het inspireert loyaliteit
 • Het verbetert de algehele klantervaring
 • Het helpt het klantenbestand te laten groeien

U moet dus uw best doen om uw klanten te leren kennen en hen de kans te geven vertrouwd te raken met uw product/dienst en verbinding te maken met uw merkverhaal.

Zolang je voor ze zorgt door ze nuttige, leerzame en interessante inhoud te bieden, zullen ze altijd graag terugkeren naar jouw merk.

Moedig bepaalde tactieken aan om uw potentiële klanten te betrekken, zoals het gebruik van opiniepeilingen, het toevoegen van interactieve video's, het stellen van vragen en het personaliseren van e-mails.

Persoonlijk contact maken met klanten is cruciaal omdat mensen houden van dit intieme gevoel van verbinding maken.

DAVIDSTEA doet dit op een geweldige manier door de persoonlijke gegevens van hun klanten te gebruiken, zoals we hieronder kunnen zien:

image4

Het gebruik van een warme toon is een noodzakelijk detail als je vriendelijk en aanspreekbaar wilt overkomen. Het is belangrijk dat je altijd dezelfde toon gebruikt om continuïteit te creëren.

Je moet ook eerlijk en dankbaar zijn en hen meteen de relevante inhoud verstrekken.

Uw klanten mogen niet het gevoel krijgen dat ze slechts een nummer voor u zijn, omdat dit ertoe kan leiden dat ze zich van uw bedrijf afkeren, maar ze moeten zich elke seconde van hun reis speciaal en belangrijk voelen.

Dit zijn enkele van de basistactieken die u kunt gebruiken om e-mails meer te personaliseren:

 • De Van-naam – de beste tactiek hier is om de Van-naam te wijzigen en meer gepersonaliseerde versies te gebruiken, zoals een merknaam, de product-/dienstnaam of de naam van een specifieke werknemer als u in een bedrijf werkt
 • De onderwerpregel – zoals we al hebben vermeld, is de onderwerpregel erg belangrijk, en wat deze effectiever kan maken, is door de voornaam van de prospect erin op te nemen
 • De kopie zelf – u kunt nog verder gaan en de voornaam van de prospect in de kopie zelf gebruiken; Naast de voornaam kunt u alle persoonlijke gegevens gebruiken die u tot nu toe heeft verkregen, zoals geboortedatum of geslacht

Creëer een speciale band met uw prospects en laat hen zien dat u om hen geeft, en uw bedrijf zal veel eerder zijn hoogtepunt bereiken dan u had verwacht.

Met deze eenvoudige tactieken kunt u niet alleen uw klantenbestand laten groeien, maar ook vertrouwen en loyaliteit opbouwen.

The Bottom Line

In contact blijven met potentiële klanten is de beste methode die een bedrijfseigenaar kan gebruiken, en het voeren van e-mailcampagnes helpt daarbij enorm.

Naast het targeten van uw prospects, het aanbieden van waardevolle inhoud en het opbouwen van relaties met hen, kunt u ook bepaalde taken automatiseren door tools te gebruiken zoals Poptins autoresponder.

Hiermee kunt u boeiende e-mails maken en aanpassen en het hele proces versnellen door ze eenvoudig te plannen.

Deze 4 e-mailcopywritingpraktijken behoren tot de beste die er bestaan, dus probeer ze nu eens!

 

Aazar Ali Shad is een ondernemer, groeimarketeer (geen hacker) en een doorgewinterde SaaS-man. Hij houdt ervan om inhoud te schrijven en wat hij heeft geleerd met de wereld te delen. Je kunt hem volgen op Twitter @aazarshad of aazarshad.com