Home  /  e-commercee-mailmarketing  / E-mailmarketing als groeimotor voor uw bedrijf

E-mailmarketing als groeimotor voor uw bedrijf

Er zijn verschillende manieren om uw klanten te bereiken en uw zakelijke aanbod te pitchen. Elk kanaal heeft zijn eigen belofte en uniek voordeel. Er is echter één plek waar u gegarandeerd de maximale aandacht en respons krijgt: de inbox van uw potentiële klant.

Een van de meest succesvolle vormen van digitale marketing is e-mailmarketing, die deuren heeft geopend voor allerlei soorten bedrijven. E-mailmarketing is een effectief hulpmiddel voor de communicatie met klanten, het promoten van goederen en diensten en het verhogen van de omzet, omdat hiermee snel en gemakkelijk contact kan worden opgenomen met een groot aantal mensen.

Uit onderzoek blijkt zelfs dat e-mailmarketing, vergeleken met andere kanalen, dat wel kan bieden een ROI van 40x voor elke $ 1 die aan advertenties wordt besteed.

Dat is een solide bewijs dat aantoont hoe cruciaal e-mailmarketing is voor bedrijven, vooral voor bedrijven kleine bedrijven die torenhoge ambities najagen met een klein budget.

Om Erik Harbison te citeren: “Als Social Media de cocktailparty is, dan is e-mailmarketing de ‘ontmoeting voor koffie’. Het originele 1 op 1 kanaal. '

Ondanks de voortschrijdende groei van sociale media behoudt e-mail nog steeds de pole position als het meest effectieve middel voor directe communicatie, waaronder e-mailmarketing, chatbots, live gesprek.

In de bedrijfsomgeving wordt het beschouwd als de meest betrouwbare en gezaghebbende vorm van berichtenuitwisseling. Sterker nog: tegen 2024 Statista-projecten dat minstens 4.48 miljard gebruikers (bijna de helft van de wereldbevolking) e-mailgebruikers zullen worden. 

Dat gezegd hebbende, heeft elke marketeer de agenda om zijn inspanningen op het gebied van e-mailmarketing te maximaliseren. Als e-mailmarketing goed wordt gebruikt, kan het een multipliereffect voor het bedrijf hebben. Het kan fungeren als een hefboom die met minimale input een veelvoud aan output oplevert. Wil elke strategie echter werken, dan zijn er inspanningen in de goede richting nodig.

Als het gaat om e-mailmarketing, zijn er enkele inspanningen waarvan wordt aangenomen dat ze maximaal succes opleveren:

1. Stroomlijn het abonnementsproces

E-mailmarketing begint met het hebben van een mailinglijst. Om via e-mail contact met u op te nemen, heeft u abonnees of gebruikers nodig die uitdrukkelijke toestemming hebben gegeven. Om de e-maillijst op te bouwen, moet u een gestroomlijnd abonnementsproces opzetten. Waarom zou het gestroomlijnd moeten worden?

Hoe gemakkelijker u het voor gebruikers maakt om hun e-mailadressen te delen, hoe sneller uw mailinglijst zal groeien. Het succesverhaal van Buffer laat dat zien. Wat Buffer deed, was meerdere manieren creëren waarop gebruikers zich kunnen aanmelden. Dit omvatte een slide-up met een formulier of een leadmagneet, HelloBar, een naschrift, delen op sociale media, enzovoort. Dit stroomlijnde en maakte het ook gemakkelijk voor gebruikers om hun e-mailadressen te delen.

e-mailmarketing
Bron: buffer.com

2. Lever waarde met strategische contentdistributie

Naast sociale media is e-mailmarketing een van de meest cruciale distributiekanalen voor content. Als u over een solide e-maillijst beschikt, kunt u de zichtbaarheid van uw blog, eBooks, witte papierenen soortgelijke materialen via e-mailnieuwsbrieven. 

U kunt zelfs samenwerken met andere populaire nieuwsbrieven in uw domein om uw inhoudsstukken in hun nieuwsbrieven in te voegen. 

Houd er rekening mee dat u niet de enige zult zijn die dit doet. Minstens 93% van de B2B-marketeers geeft aan e-mail te gebruiken om hun inhoud te verspreiden. MarketingProfs B2B-contentmarketing: benchmarks, budgetten en trends voor 2018 – Noord-Amerika Onderzoek.

Hoewel e-mailmarketing voornamelijk wordt gebruikt voor outreach en leadgeneratie, is het ook een effectief hulpmiddel voor het opbouwen van relaties met uw bestaande klanten en gebruikers. U kunt uw nieuwsbriefstrategie zo ontwerpen dat deze kan worden gebruikt om strategische inhoud te delen die de adoptie van functies, cross-sell en upselling van huidige gebruikers maximaliseert. 

Uiteraard levert de distributie van e-mailinhoud in eerste instantie geen resultaten op. Om de beste resultaten te krijgen, moet u:

  • Test de beste sjablonen, timing en doelgroep
  • Leg klantvoorkeuren vast tijdens het abonnementsproces zelf
  • Maximaliseer de bezorgbaarheid van e-mail
  • Houd openpercentages, CTR's en verkoopconversies in de gaten
  • Last but not least: ruim uw e-maillijst regelmatig op

3. Zorg ervoor dat uw e-mails mobielvriendelijk zijn

Het is algemeen bekend dat de meeste gebruikers hun mobiele apparaten controleren om onderweg hun e-mails te controleren. Uit onderzoek van Email Monday blijkt dat 81% van de gebruikers smartphones gebruikt om e-mails te checken. Desktops en laptops bleven met 74% dicht achter. 

Met andere woorden, als u uw e-mails die moeten worden geopend, gelezen en beantwoord, uw promotionele e-mails moeten mobielvriendelijk zijn. 

Er zijn talloze manieren waarop je het kunt doen. Deze tips kunnen u op weg helpen. 

  • Gebruiker kortere onderwerpregels (60 tekens of korter)
  • Gebruik een HTML-sjabloon met één kolom
  • Het e-mailsjabloon moet minder dan 600 pixels breed zijn
  • Gebruik 13-14 lettergroottes om tekst leesbaar te maken op mobiele schermen
  • Maak de CTA prominent en ruim genoeg om gemakkelijk te kunnen tikken

4. Automatiseer de routinetaken

Het lijkt misschien een rechte weg om een ​​e-mail in de inbox van uw doelgroep te laten bezorgen. Dat is echter verre van de werkelijke realiteit. Er zit veel werk achter elk van de e-mails die bij de gebruiker terechtkomen. De meeste van deze routinetaken (zoals het verzenden van welkomst-e-mails, het opnieuw instellen van accounts, het herstellen van wachtwoorden, enz.) kunnen eenvoudig worden geautomatiseerd.

Waarom automatiseren? Automatisering op elk gebied bespaart tijd, vermindert handmatige fouten en maximaliseert ook de productiviteit. In werkelijkheid, volgens Statista, 84% van de B2C-welkomst-e-mails bereiken met succes de inbox wereldwijd en hebben een leespercentage van 23%.

Als u de handmatige route kiest voor het verzenden van een reeks welkomst-e-mails, zal dit een aanzienlijke hoeveelheid tijd in beslag nemen, meerdere afhankelijkheden van personeel creëren en ook fouten met overgave binnensluipen. 

Hoe werkt automatisering van e-mailmarketing nu eigenlijk? Onder de motorkap stelt e-mailautomatisering specifieke regels in over welke e-mailworkflow moet worden geactiveerd op basis van het antwoord op de vorige e-mailthread. 

De onderstaande workflow beschrijft perfect hoe een workflow voor e-mailautomatisering werkt:

Kan e-mailmarketing de groei van uw bedrijf echt stimuleren?

Bijna de helft van de wereld maakt gebruik van e-mail als het belangrijkste communicatiemiddel. Het is gemakkelijk te gebruiken, creëert een solide communicatiespoor en is uiterst veelzijdig. Als het strategisch wordt gebruikt, kan het fungeren als de groeimotor voor uw bedrijf. Bovendien levert het geweldige rendementen op die zelfs beter zijn dan andere marketingkanalen. 

Via e-mailmarketing kunt u een solide relatie opbouwen met uw doelgroep. Het kan helpen gerichte inhoud aan klanten te leveren die hen zal informeren, vermaken en hen ook zal helpen goed geïnformeerde beslissingen te nemen. Dergelijke klanten zijn gemakkelijk te onderhouden en zullen ook op de lange termijn trouwe klanten blijven. 

Lees hier meer over e-mailmarketing:

Bio van de auteur:

Aswini Dave

Ashwini heeft een passie voor zakendoen, ondernemerschap, e-commerce, opkomende technologie en digitale marketing. Ze werkt mee Verwerven als digitale marketingexpert. Ze is een vrije ziel en een avontuurlijke wetenschapper die haar vrije tijd doorbrengt met zichzelf, ooit geliefd, met muziek, maar ook met kijken en sporten. Ze is verslaafd aan de oceaan en is een avontuurlijke reiziger die op zoek is naar nieuwe ervaringen terwijl ze het leven beschouwt als onze eigen kunstwerken. Maak contact met haar Twitter / Linkedin.