Home  /  Allese-mailmarketing  / Hoe u e-mailmarketingstatistieken kunt gebruiken om uw klanttrajecten te personaliseren

Hoe u e-mailmarketingstatistieken kunt gebruiken om uw klanttrajecten te personaliseren

E-mailmarketing en klantreizen zijn als pindakaas en jam. De twee entiteiten zijn op zichzelf effectief, maar wanneer ze samen worden gebruikt, kunnen ze magie creëren. 

De synergie tussen e-mailmarketing en klantreizen is krachtig. Zonder klanttrajecten is een e-mailmarketingstrategie niet zo effectief in het stimuleren van de verkoop en het verhogen van de lifetime value van de klant. Tegelijkertijd zijn klanttrajecten zonder een e-mailmarketingstrategie niet zo efficiënt in het overtuigen van kopers om een ​​aankoop te doen. 

Your e-mailmarketingstatistieken zijn de geheimen voor het verbeteren van uw klantreis. Als u de statistieken van uw mailings kunt bekijken, krijgt u een beter idee van wie uw klant is, wat hij leuk vindt en hoe u hem op de markt moet brengen. Met deze inzichten kunt u hun behoeften verwachten, trends volgen en dieper ingaan op de details van hun demografische gegevens. Dit resulteert in het creëren van een meer op maat gemaakte klantreis die de klantbetrokkenheid verhoogt.

Laten we eens nader bekijken hoe e-mailmarketingstatistieken het klanttraject beïnvloeden.

Wat is een klantreis?

Een klantreis is een reeks interacties die een klant in de loop van de tijd met een merk heeft. Vanaf het moment dat iemand over uw product of dienst hoort, beginnen ze aan een reis die zal eindigen in het kopen van uw product of het worden van een langetermijnklant. Elke interactie bouwt voort op de vorige en creëert een indruk van uw merk in de geest van de klant. De ervaring die uw merk biedt via de inhoud en communicatie is wat hen betrokken houdt of wegjaagt. 

Deze klantreiskaart toont de eenvoudige, gemakkelijk te volgen blauwdruk waarmee bedrijven de best mogelijke ervaring voor hun klanten kunnen visualiseren.

Het klanttraject dient als een schets die marketeers kunnen raadplegen bij het ontwerpen, ontwikkelen en targeten van hun strategieën. Bovenal dwingt het opstellen van een klantreiskaart bedrijven om een ​​stapje terug te doen en het grotere plaatje te zien. Omdat deze kaarten volledig op de behoeften van de gebruiker zijn gericht, onthullen ze de gebieden waar gebruikers tegen problemen aanlopen, zodat u oplossingen voor die problemen kunt bedenken. Hierdoor kunnen merken de klant centraal stellen in hun prioriteiten.

Terwijl klanten de stadia van hun reis doorlopen, worden ze beïnvloed door elk contactpunt dat zich voordoet. Het is aan jou om ervoor te zorgen dat je klaar bent voor deze momenten en deze op de juiste manier kunt beïnvloeden. Een goed uitgevoerde reis kan nieuwe klanten binnenhalen en merkevangelisten creëren die graag uw merk overal willen prijzen. 

Hoe klanttrajecten en e-mailmarketingstatistieken elkaar kruisen

Nu u bekend bent met de 'klantreis', kunt u er een draai aan geven door het traject van uw klanten te bekijken via uw e-mailmarketingtactieken. Wanneer u het traject van uw klanten analyseert door de lens van e-mailmarketingcampagnes, kunt u erachter komen welke inhoud en vervolgberichten zij nodig hebben in de verschillende stadia van hun relatie met uw bedrijf.

E-mailmarketing kan een effectief hulpmiddel zijn om consumenten door de verschillende fasen van het aankoopproces te helpen. Maar een geweldige e-mailmarketingcampagne is meer dan alleen een reeks vooraf geschreven e-mails. Het betekent uw klanten begrijpen en ze geven wat ze willen. Het gaat erom te weten wie ze zijn en hoe ze omgaan met uw merk. Het is wat hun gedrag u vertelt over hoe ze op de markt willen worden gebracht. Het combineren van al deze statistieken met het traject van uw klant kan wonderen doen door hem of haar op weg naar een aankoop te stimuleren. 

Kijk eens bij Runkeeper's voorbeeld e-mailnieuwsbrief. Runkeeper is een tool waarmee hardlopers hun runs kunnen bijhouden. Het merk maakt gebruik van e-mailmarketing en gedragsanalyse om de klantreis te personaliseren. Het merk begrijpt wat zijn publiek motiveert en stuurt relevante berichten om verloren prospects aan te trekken.

Bron: BouwVuur

Een ander winnend voorbeeld komt uit Fender's Modshop. Deze e-mail uit hun repository bevat een onvoltooid gitaarontwerp waar de klant aan heeft gewerkt. Het is een slim gepersonaliseerde campagne waarmee u klanten opnieuw kunt betrekken.

E-mailmarketingstatistieken die u moet meten voor uw klanttrajecten

De klantreis zit vol wendingen, afleidingen en nog eens afleidingen. Om je punt succesvol over te brengen, moet je een beetje inventief zijn. Met behulp van e-mailmarketingstatistieken kunt u ontdekken waar klanten zich aansluiten bij het traject en waar ze zich terugtrekken. 

Deze statistieken zijn een uitstekende manier om meer te weten te komen over uw klanten. Hoe meer u weet over uw klanten en hun voorkeuren, hoe beter u ervoor kunt zorgen dat al uw berichten goed terechtkomen. Laten we dus eens kijken naar de belangrijkste statistieken die u zou moeten meten voor uw klanttraject.

Open ratio

Het openpercentage is het percentage mensen dat op uw e-mail klikt om de inhoud ervan te lezen. Uiteraard is de kans groter dat mensen die uw e-mails openen, actie ondernemen op basis van de inhoud dan mensen die dat niet doen. Dus als de openingspercentages laag zijn en de betrokkenheid ontbreekt, moet u uw strategie wijzigen. Kijk goed naar alles, van de onderwerpregel tot het ontwerp.

Click-through tarieven

De klikfrequentie is een cruciale maatstaf voor e-mailmarketing. Het weerspiegelt het aantal mensen dat op links in de e-mails heeft geklikt. Een hoge klikfrequentie betekent dat u een goed geschreven onderwerpregel, boeiende inhoud of zelfs een aanbieding heeft die te mooi is om te laten liggen. Met deze statistiek kunt u identificeren waarin klanten geïnteresseerd zijn, zodat u ze betrokken kunt houden. Met dit rapport kunt u het succes van specifieke links volgen en zien welke creatieve inhoud uw meest betrokken doelgroepleden drijft.

Succespercentage

Het conversiepercentage van een campagne is het aantal mensen dat op een link klikt en vervolgens een beoogde actie voltooit. Het helpt u te begrijpen welke soorten links in uw bericht de kans groter maken dat u klanten aanspreekt. Met deze gegevens kunt u ook bepalen of een call-to-action effectief was of niet. Het conversiepercentage helpt uiteindelijk bij het verbeteren van de campagneprestaties, net als bij betaalde advertenties.

Afmeldingspercentage

Het uitschrijvingspercentage is het percentage klanten dat ervoor kiest om in de toekomst GEEN e-mails van u te ontvangen. Het is veilig om te zeggen dat lage uitschrijvingspercentages essentieel zijn voor consistente groei. Als uw afmeldingspercentage stijgt, betekent dit dat mensen niet op uw campagne reageren. In dat geval moet u nogmaals naar uw onderwerpregels en inhoud kijken om te zien of er een probleem is. 

Click-to-open-percentage

Het click-to-open-percentage geeft aan hoe groot de kans is dat uw e-mails worden geopend. Het is een vergelijking tussen hoe vaak een e-mail werd geopend en hoe vaak erop werd geklikt. E-mails met een hoog click-to-open-percentage bieden marketeers betere feedback over de effectiviteit van hun inhoud. Deze statistiek laat zien dat ontvangers de e-mail interessant en inspirerend genoeg vonden om deze te openen en te lezen. Het maakt niet uit of ze wel of geen actie hebben ondernomen; het belangrijkste is dat ze uw boodschap lang genoeg voor zich hielden om te beslissen wat ze vervolgens moesten doen.

Lijst groeipercentage

Actieve abonnees op uw e-maillijst zijn van onschatbare waarde, maar ze zijn zeker niet statisch. Uw e-mailmarketingdatabase vervalt met ongeveer 22.5% elk jaar. Elke dag neemt het aantal abonnees af en verlies je potentiële klanten. Op het eerste gezicht lijkt het misschien weinig, maar deze kleine daling kan de effectiviteit van uw e-mailmarketingcampagnes drastisch verminderen. Daarom is het belangrijk om aandacht te besteden aan uw contactenlijst en uw abonneebestand regelmatig uit te breiden.

Aantal spamklachten

Een spampercentage is het aantal mensen dat e-mail als spam heeft gerapporteerd op basis van het totale aantal berichten dat u heeft verzonden. Als afzender moet u weten of de ontvangers het goed vinden om uw berichten te ontvangen. De beslissing van klanten om e-mails te rapporteren is een van de meest zorgwekkende situaties voor bedrijven. Als dit lange tijd aanhoudt, loopt u het risico dat u problemen met de leverbaarheid tegenkomt die wellicht moeilijk op te lossen zijn.

Betrokkenheid in de loop van de tijd

Timing is cruciaal als het gaat om e-mailmarketing. Klanten die hun berichten op het juiste moment ontvangen, zullen eerder reageren, doorklikken of kopen. Dankzij klantbetrokkenheidsgegevens kunt u zien wanneer uw klanten uw e-mails openen. Terwijl u deze informatie in de loop van de tijd beoordeelt, zult u een e-mailschema tegenkomen dat berichten op de meest effectieve tijdstippen verzendt. Zo verstuur je de juiste e-mail op het juiste moment van de dag, waardoor de respons wordt gemaximaliseerd. 

Weigeringspercentage

Het bouncepercentage is niet direct gekoppeld aan de doelstellingen van het bedrijf, maar dat betekent niet dat het niet belangrijk is. Als u te veel harde bounces heeft, wordt uw bedrijf mogelijk niet gezien als een gerenommeerde e-mailafzender. Wanneer e-mails terugstuiteren en door het filter van de ISP gaan, kunt u uiteindelijk klanten en geld verliezen – en daarbij veel kopzorgen riskeren.

Elke e-mailmarketingstatistiek vertelt een verhaal

Met e-mailcampagnes kunt u patronen identificeren in de interacties van uw klanten op het gebied van e-mailmarketingstatistieken.

Samengesteld kunnen e-mailstatistieken u de perfecte formule bieden voor het personaliseren van uw klanttraject. Met deze gegevens kunt u beginnen met het opbouwen van een samenhangend beeld van het gedrag van uw klanten.

Van daaruit kunt u gemakkelijk achterhalen hoe zij zich in de toekomst zullen gedragen en uw klanttraject afstemmen op hun behoeften.

Dit alles culmineert in meer gepersonaliseerde klanttrajecten die uw betrokkenheidsgame naar een hoger niveau tillen.