Home  /  CRMemail marketingSEO  / Hoe e-mailmarketing uw SEO-strategie kan versterken: 5 effectieve tips

Hoe e-mailmarketing uw SEO-strategie kan versterken: 5 effectieve tips

seo-strategie

Ondanks vele voorspellingen, email marketing is nog steeds een winstgevend marketingkanaal. Zelfs voor SEO-strategie en verliest nog geen terrein. Meer dan 50% sitebezoekers leer via e-mail over nieuwe bronnen en platforms.

Aan de andere kant zien we SEO: altijd een goede praktijk, maar vaak te geïsoleerd. Ja, op basis van trefwoorden, koppelingen en diverse technische aspecten.

En hier verliezen veel mensen het feit uit het oog dat e-mail ook uit inhoud bestaat en dat e-mailmarketing desgewenst kan worden belast met een krachtig SEO-strategiepotentieel.

En dan zul je alle voordelen van deze verstandige samenwerking zien.

Laten we dus eens kijken hoe een slimme e-mailstrategie dat kan boost uw SEO inspanningen.

Hoe u uw SEO-strategie kunt versterken

 • E-mails optimaliseren om het bouncepercentage te verlagen

Nadat u alleen de startpagina heeft gecontroleerd of niet meer dan één pagina heeft bekeken, zijn de mensen die de site hebben verlaten uw voor altijd verloren klanten.

Ze hebben niet gevonden wat ze zochten, of ze vonden uw inhoud niet relevant voor hun verzoek.

Al uw on-page SEO-strategie is verspild: een hoog bouncepercentage zal de ranking van uw website verlagen.

Vakkundig geïmplementeerde e-mailmarketing kan helpen dit soort problemen op te lossen.

Natuurlijk moet je er nog steeds over nadenken om je inhoud van topklasse te maken.

Nieuwsbrieven

Maar mensen die via de link in de brief naar uw site zijn gekomen, zijn waarschijnlijk al loyaal aan uw merk. AZij zetten immers de eerste stap door zich te abonneren op de nieuwsbrief.

In een brief kunt u veel meer vertellen over de voordelen van uw product of dienst. Meer dan wat een potentiële klant op het eerste gezicht in de zoekresultaten zou kunnen vinden.

Foto van hoge kwaliteit

Voeg ook een foto van hoge kwaliteit van uw product- of dienstafbeelding toe aan uw e-mail. Dit zal de gebruiker aanmoedigen uw aanbieding te lezen.

Zorg ervoor dat er geen gebreken zichtbaar zijn op de foto, voer de correctie zelf uit of besteed het uit retoucheren. Hierdoor begrijpen mensen veel duidelijker of ze naar uw site moeten doorklikken en wordt het bouncepercentage aanzienlijk verlaagd.

Hoe langer mensen op uw site zijn en artikelen en productaanbiedingen verkennen, hoe vriendelijker zoekmachines worden voor de zichtbaarheid van uw site.

Bron: https://deepwear.info/
Bron: https://deepwear.info/

Nog een tip: naast relevante nieuwsbrieven met links naar nieuwe en nuttige content is er nog een andere manier om de afname van de kans dat een bezoeker zal bouncen te beïnvloeden. Te gebruiken pop-ups afsluiten met een aantrekkelijk aanbod op de landingspagina, die verschijnt wanneer ze het tabblad willen sluiten.

Zelfs als u niet technisch onderlegd bent, kan deze techniek eenvoudig worden toegepast met behulp van diensten zoals Poptin: de taak duurt niet meer dan een paar minuten en vereist geen kennis van de code.

In tegenstelling tot normaal pop-ups, deze irriteert bezoekers niet, omdat deze de sitenavigatie niet onderbreekt.

 • Doelgroep helpen uw website te vinden

Een snelle herinnering: er zijn twee hoofdcategorieën e-mails:

 1. transactionele: meldingen over een voltooide actie, een gedane aankoop, een voltooide betaling en meer voor klanten die al een conversieactie hebben uitgevoerd.
 2. Marketing: een nieuwsbrief met promotionele informatie over uw product, een overzicht van nuttige artikelen en interessante verkoopvoorstellen voor potentiële klanten die zich hebben aangemeld voor de nieuwsbrief, maar nog geen conversieactie hebben ondernomen.

Ons huidige aandachtspunt hier is de tweede categorie.

Marketing

Zoals we hierboven al hebben vastgesteld, zijn mensen die naar uw site komen vanwege uw e-mailbereik waarschijnlijk vriendelijk tegenover uw bedrijf.

Ze zijn geïnteresseerd in uw product of dienst en willen op de hoogte zijn van de laatste updates. En om de relevantie van de verzonden informatie te vergroten, heb je een goede e-mailsegmentatie en uiteraard personalisatie nodig.

Sommige marketeers verwaarlozen personalisatie voor marketing-e-mails, omdat ze dit beschouwen als een voorrecht van transactionele e-mails.

Dit is een ernstige omissie, aangezien zelfs massamailing zo kan worden geconfigureerd dat verschillende categorieën mensen inhoud ontvangen die is afgestemd op hun interesses en behoeften.

Moderne e-mailtools maken het gemakkelijk en snel genoeg. Bovendien kunt u, wanneer mensen zich abonneren op uw nieuwsbrief, een kleine enquête houden met de briefopties die hen het meest interesseren.

persoonlijk

Relevante e-mails met links naar uw inhoud zorgen ervoor dat alleen het publiek dat bereid is met u samen te werken, op uw site terechtkomt.

Een correct en specifiek geformuleerde CTA die naar de overeenkomstige pagina leidt, zal aan zoekmachines de ideale logica demonstreren om uw communicatie met een klant op te bouwen.

Dit zal op zijn beurt leiden tot een toename van het aantal gerichte sitebezoekers en een verbeterde siteranking.

 • Sociale interacties aanmoedigen

Nadat mensen nuttige inhoud op de mailinglijst hebben ontvangen, zullen ze waarschijnlijk gemotiveerd raken om deze op sociale netwerken te delen.

Verspreid daarom uw inhoud nog verder door brieven te schrijven met een aanbod om sociaal te delen. Dit kan organische interesse zaaien en nieuwe potentiële klanten aantrekken.

Wat betreft SEO: ook al is het aantal aandelen geen directe factor die de ranking van een site beïnvloedt, het heeft nog steeds een optimalisatiewaarde; kijk zelf maar:

 1. Het verhogen van het aantal positieve vermeldingen van het merk;
 2. Extra links naar uw inhoud krijgen;
 3. Het faciliteren van de kracht van mond-tot-mondreclame en een actievere discussie over uw product of dienst.

Interessant genoeg volgens dit onderzoekhebben aandelen op sociale media enig effect op de zichtbaarheid van de website. Experts ontdekten dat de prestaties van versterkte inhoud bijna 25% beter waren dan die van de inhoud die helemaal niet op sociale media werd gedeeld.

geplakte afbeelding 0 (8)

Dit bewijst eens te meer dat je de waarde van sociale netwerken niet kunt onderschatten. Vergeet bovendien de simpele waarheid niet dat lezers eerder geneigd zijn om de materialen uit de brief te delen die zij van grote waarde vonden.

 • Uitbreiding van de mogelijkheden voor het testen van zoekwoorden

Het proces van SEO hangt sterk af van het juiste gebruik van zoekwoorden. En e-mailtests kunnen uw gezichtsveld aanzienlijk vergroten voor de zoekwoorden die voor u het beste werken.

Natuurlijk kent u A/B-testen, waarbij experts twee soorten letters vergelijken en kijken welke beter is.

Dit is een voordelige optie om de inhoud tot een onberispelijke staat te polijsten, waarbij niets de lezer in de weg staat of afleidt van de beoogde actie.

Door de effectiviteit van uw e-mails te testen, kunt u eenvoudig die zoekwoorden benadrukken die aantrekkelijker zijn voor de lezer.

Onderwerpregel en hoofdtekst van de brief

Bovendien geldt dit voor zowel de hoofdtekst van de brief als de onderwerpregel, waar u zoekwoorden waarin u geïnteresseerd bent één voor één kunt toevoegen en de open rate, betrokkenheid en interactie kunt controleren.

"E-mailtesten kunnen soms veel meer inzicht bieden dan geavanceerd SEO-tools' - Hoofd e-mailmarketing bij LinksManagement zegt: - "Binnen succesvol link building servicesHet is een bekende regel dat als de tools u een algemeen beeld geven van uw doelgerichte zoekwoorden, het testen van e-mail specifieker is en dichter bij uw klanten staat. Daardoor zie je veel duidelijker wat ze nodig hebben."

 • Verbeter uw contentmarketingstrategie

Hoe worden de onderwerpen doorgaans geselecteerd voor regelmatige platformupdates? Meestal,

 • Marketeers analyseren populaire zoekopdrachten voor de gewenste niche;
 • Bestudeer de populaire inhoudsvoorbeelden van de concurrenten;
 • Selecteer onderwerpen voor het promoten van thematische pagina's met producten en diensten, enz.

Maar wat als u inhoud probeert te maken die is afgestemd op de specifieke interesses en behoeften van uw abonnees?

Inhoud op maat

Het betekent niet dat je meteen alle artikelen die op je blog verschijnen meteen op een rij moet zetten. Maar alleen degenen die het meest aantrekkelijk zijn voor de lezer. Een toename van de nieuwsbriefbetrokkenheid zal zo'n geweldige ervaring zijn.

Als u ziet dat lezers actief reageren op een specifieke kop of onderwerpregel van een e-mail, kunt u de gegevens gebruiken om een ​​afzonderlijk artikel of pagina te maken.

Vervolgens kunt u abonnees uitnodigen om vertrouwd te raken met deze inhoud. En hier zul je zeker niet fout gaan, aangezien eerdere ervaringen hebben aangetoond dat mensen geïnteresseerd zijn in dit onderwerp.

zonder naam (3)

De waarde van een e-mail neemt aanzienlijk toe als u links naar nuttige artikelen toevoegt. U kunt relevante informatie toevoegen over onderwerpen die interessant zijn voor uw lezers en die nog nergens zijn gepubliceerd.

Een dergelijke aanpak is op verschillende manieren nuttig:

 1. Allereerst zullen uw lezers zien en waarderen dat u echt om hen geeft. Maak de nieuwsbrief nuttig en interessant, zonder het loutere doel om ze voor aankoop naar de site te sturen. 
 2. Ook creëer je het effect van de deelname van je abonnees aan een elite-themaclub. Dit is waar relevante informatie eerder verschijnt dan op andere bronnen. 

Dit versterkt hun merkloyaliteit en zorgt ervoor dat ze uw nieuwsbrief nog meer waarderen. Zo vergroot u ook de kans op interactie met de site en verbetert u de SEO-indicatoren dienovereenkomstig.

Natuurlijk zul je veel meer werk moeten doen dan alleen het toevoegen van alle artikelen. Maar de voordelen van deze aanpak zijn nog steeds de moeite waard.

Exclusieve inhoud die is ontwikkeld voor e-mailcampagnes, wordt als een afzonderlijk artikel op uw site geplaatst. Dus. het vervullen van een dubbele functie en het dienen van het voordeel van SEO.

Afsluiten

Anders maar verenigd. Alle kanalen moeten samenwerken om een ​​effectieve marketingstrategie te garanderen. Elk van hen heeft zijn kenmerken, maar dit betekent niet dat ze niet met elkaar zouden moeten communiceren.

Niets binnen een systeem is geïsoleerd. Dit ontneemt het bedrijf extra ontwikkelingsmogelijkheden, waardoor zowel nieuwe klanten kunnen worden aangetrokken als bestaande klanten kunnen worden behouden.

E-mailmarketing is daar een essentieel onderdeel van elke succesvolle SEO-strategie.

Negeer daarom niet de mogelijkheden om de belangrijkste kenmerken van eerstgenoemde te versterken. Dit kan een beslissende stap zijn in het verbeteren van de zichtbaarheid en ranking van uw website.