Home  /  CRMe-mailmarketingSEO  /  How Email Marketing Can Strengthen Your SEO Strategy: 5 Effective Tips

Hoe E-mailmarketing uw SEO-strategie kan versterken: 5 Effectieve tips

seo-strategie

Ondanks vele voorspellingen is e-mailmarketing nog steeds een winstgevend marketingkanaal. Zelfs voor de SEO-strategie en verliest het nog geen terrein. Meer dan 50% van de bezoekers van de site leren over nieuwe bronnen en platforms door middel van e-mails.

Aan de andere kant zien we SEO: altijd een goede praktijk, maar vaak te geïsoleerd. Ja, op basis van trefwoorden, linken en diverse technische aspecten.

En hier verliezen veel mensen uit het oog dat e-mail ook bestaat uit inhoud en, indien gewenst, kan e-mailmarketing worden belast met krachtige SEO-strategieën.

En dan ziet u alle voordelen van deze wijze samenwerking.

Dus laten we eens kijken hoe een slimme e-mailstrategie uw SEO-inspanningen kan stimuleren.

Hoe u uw SEO-strategie kunt versterken

 • E-mails optimaliseren om de bounce rate te verminderen

Na het controleren van alleen de homepage of het bekijken van niet meer dan één pagina, zijn mensen die de site hebben verlaten uw voor altijd verloren klanten.

Ze vonden niet wat ze wilden, of ze vonden uw inhoud irrelevant voor hun verzoek.

Al uw SEO-strategie op de pagina wordt verspild: een hoge bounce rate zal uw website ranking knock-out maken.

Vakkundig uitgevoerde e-mailmarketing kan helpen bij het oplossen van dit soort problemen.

Natuurlijk moet je er nog steeds over nadenken om je inhoud top te maken.

Nieuwsbrieven

Maar mensen die via de link uit de brief naar uw site zijn gekomen, zijn waarschijnlijk al loyaal aan uw merk. ADe eerste stap werd gezet door zich te abonneren op de nieuwsbrief.

In een brief kunt u veel meer vertellen over de voordelen van uw product of dienst. Meer dan wat een potentiële klant op het eerste gezicht in de zoekresultaten zou kunnen vinden.

Hoogwaardige foto

Voeg ook een hoogwaardige foto van uw product- of serviceafbeelding toe aan uw e-mail - dit zal de gebruiker aanmoedigen om uw aanbod te lezen.

Zorg ervoor dat er geen gebreken zichtbaar zijn op de foto, doe de correctie zelf of besteed het uit. retoucheren. Dit zal mensen helpen om veel beter te begrijpen als ze moeten doorklikken naar uw site en de bounce rate aanzienlijk te verlagen.

Hoe langer men op uw site aanwezig is en artikelen en productaanbiedingen verkent, des te sierlijker worden de zoekmachines voor de zichtbaarheid van uw site.

Bron: https://deepwear.info/
Bron: https://deepwear.info/

Een andere hint: naast relevante nieuwsbrieven met links naar frisse en nuttige content, is er nog een andere manier om de afname van de kans dat een bezoeker stuitert te beïnvloeden. Gebruik exit pop-ups met een boeiende aanbieding op de landingspagina, die verschijnen als ze van plan zijn het tabblad te sluiten.

Zelfs als u niet technisch onderlegd bent, kan deze techniek gemakkelijk worden toegepast met behulp van diensten zoals Poptin: de taak neemt niet meer dan een paar minuten in beslag en vereist geen kennis van de code.

In tegenstelling tot reguliere pop-ups irriteert deze niet de bezoekers, omdat deze de navigatie op de site niet onderbreekt.

 • Het doelpubliek helpen bij het vinden van uw website

Een snelle herinnering: er zijn twee hoofdcategorieën van e-mails:

 1. Transactionele: meldingen over een afgeronde actie, een gedane aankoop, een afgeronde betaling, en meer voor klanten die al een omzettingsactie hebben ondernomen.
 2. Marketingeen nieuwsbrief met promotionele informatie over uw product, een overzicht van nuttige artikelen en interessante verkoopvoorstellen voor potentiële klanten die zich hebben aangemeld voor de nieuwsbrief maar nog geen conversieactie hebben ondernomen.

Ons huidige aandachtspunt hier is de tweede categorie.

Marketing

Zoals we hierboven al hebben vastgesteld, zijn mensen die naar uw site komen vanwege uw e-mailing outreach waarschijnlijk vriendelijk voor uw bedrijf.

Ze zijn geïnteresseerd in uw product of dienst en ze willen weten wat de laatste updates zijn. En om de relevantie van de verzonden informatie te vergroten, heeft u een goede e-mailsegmentatie en natuurlijk personalisatie nodig.

Sommige marketeers veronachtzamen de personalisatie voor marketingmails, omdat ze dit beschouwen als een voorrecht voor transactionele e-mails.

Dit is een ernstige omissie, aangezien zelfs massamailing zo kan worden geconfigureerd dat verschillende categorieën mensen inhoud ontvangen die is afgestemd op hun interesses en behoeften.

Moderne e-mailtools maken het gemakkelijk en snel genoeg. Bovendien kunt u, wanneer mensen zich abonneren op uw nieuwsbrief, een kleine enquête doen met de letteropties die hen het meest interesseren.

persoonlijk

Relevante e-mails met links naar uw inhoud zorgen ervoor dat alleen die doelgroepen die bereid zijn om met u samen te werken op uw site terechtkomen.

Correct en specifiek geformuleerde CTA die leidt naar de bijbehorende pagina zal aan zoekmachines de ideale logica van het bouwen van uw communicatie met een klant laten zien.

Dit zal op zijn beurt leiden tot een toename van het aantal gerichte bezoekers van de site en een betere ranking van de site.

 • Stimuleren van sociale interacties

Na het ontvangen van nuttige inhoud in de mailinglijst worden mensen waarschijnlijk gemotiveerd om deze te delen op sociale netwerken.

Verspreid daarom uw inhoud nog verder door het schrijven van brieven met een aanbod om sociaal te delen. Dit kan organische interesse opwekken en nieuwe potentiële klanten aantrekken.

Wat betreft SEO, ook al is het aantal aandelen geen directe factor die de ranking van een site beïnvloedt, het heeft toch een optimalisatiewaarde; kijk zelf maar:

 1. Het verhogen van het aantal positieve vermeldingen van het merk;
 2. Het krijgen van extra links naar uw inhoud;
 3. Het vergemakkelijken van de kracht van mond-tot-mondreclame en een meer actieve discussie over uw product of dienst.

Interessant, volgens dit onderzoek, hebben social media-aandelen wel enig effect op de zichtbaarheid van de website. Deskundigen vonden dat de prestaties van de inhoud bijna 25% beter waren dan die van de inhoud die helemaal niet werd gedeeld op sociale media.

geplakt beeld 0 (8)

Dit bewijst eens te meer dat je de waarde van sociale netwerken niet mag onderschatten. Vergeet bovendien niet dat de lezers eerder geneigd zijn om het materiaal uit de brief die ze van grote waarde vonden te delen.

 • Uitbreiding van de testmogelijkheden op basis van trefwoorden

Het proces van SEO is sterk afhankelijk van het gebruik van de juiste zoekwoorden. En e-mail testen kan uw blikveld aanzienlijk uitbreiden voor de zoekwoorden die voor u het beste werken.

Natuurlijk weet u van A/B testen, wanneer experts twee soorten letters vergelijken en zien welke beter is.

Dit is een voordelige optie om de inhoud te polijsten tot een onberispelijke toestand waarbij niets de lezer in de weg staat of afleidt van de beoogde actie.

Door de effectiviteit van uw e-mails te testen, kunt u eenvoudig die trefwoorden markeren die de lezer meer aanspreken.

Onderwerp en inhoud van de brief

Bovendien geldt dit zowel voor de inhoud van de brief als voor de onderwerpregel, waar u de trefwoorden die u interesseren één voor één kunt toevoegen en de open rate, de betrokkenheid en de interactie kunt controleren.

"E-mail testen kan soms veel meer inzicht geven dan geavanceerde SEO tools," Het hoofd van E-mailmarketing bij LinksManagement zegt, "Binnen succesvol linkbuildingdienstenHet is een bekende regel dat als de tools u een algemeen beeld geven van uw doelgerichte trefwoorden, dan is het testen per e-mail specifieker en dichter bij uw klanten. U ziet dus veel duidelijker wat ze nodig hebben.

 • Het aanscherpen van uw Content Marketing Strategie

Hoe worden de onderwerpen meestal geselecteerd voor regelmatige updates van het platform? Meestal,

 • Marketeers analyseren populaire zoekopdrachten voor de gewenste niche;
 • Bestudeer de populaire inhoudelijke voorbeelden van de concurrenten;
 • Selecteer onderwerpen voor het promoten van thematische pagina's met producten en diensten, enz.

Maar wat als u probeert inhoud te creëren die is afgestemd op de specifieke interesses en behoeften van uw abonnees?

Inhoud op maat

Het betekent niet dat u onmiddellijk verplicht bent om alle artikelen die op uw blog verschijnen op een rijtje te zetten. Maar alleen die artikelen die het meest aantrekkelijk zijn voor de lezer. Een toename van de betrokkenheid bij de nieuwsbrief zal zo'n geweldige ervaring zijn.

Als u ziet dat de lezers actief reageren op een specifieke headline of e-mailonderwerpregel, kunt u de gegevens gebruiken om een individueel artikel of een individuele pagina te maken.

Vervolgens kunt u abonnees uitnodigen om zich vertrouwd te maken met deze inhoud. En hier gaat het zeker niet mis, want uit eerdere ervaringen is gebleken dat mensen geïnteresseerd zijn in dit onderwerp.

naamloos (3)

De waarde van een e-mail neemt aanzienlijk toe als u links naar nuttige artikelen toevoegt. U kunt relevante informatie toevoegen over onderwerpen die voor de lezers interessant zijn en die nog nergens zijn gepubliceerd.

Een dergelijke aanpak is in verschillende opzichten gunstig:

 1. Ten eerste zullen uw lezers zien en waarderen dat u echt om hen geeft. Maak de nieuwsbrief nuttig en interessant zonder dat u ze alleen maar naar de site stuurt om ze aan te schaffen. 
 2. Ook creëert u het effect van de deelname van uw abonnees aan een eliteclub. Dit is waar relevante informatie eerder verschijnt dan op andere bronnen. 

Dit zal hun merkloyaliteit versterken en hen nog meer doen waarderen voor uw nieuwsbrief. Zo verhoogt u ook de kans op interactie met de site en verbetert u de SEO-indicatoren dienovereenkomstig.

Natuurlijk zul je veel meer werk moeten verzetten dan alleen het toevoegen van alle artikelen. Maar de voordelen van deze aanpak zijn nog steeds de moeite waard.

Exclusieve content die is ontwikkeld voor e-mailcampagnes wordt als een apart artikel op uw site geplaatst. Zo. het uitvoeren van een dubbele functie en het dienen van het voordeel van SEO.

Inpakken

Anders, maar verenigd. Alle kanalen moeten samenwerken om te zorgen voor een effectieve marketingstrategie. Elk van hen heeft zijn eigen kenmerken, maar dit betekent niet dat ze niet moeten samenwerken.

Niets binnen een systeem is geïsoleerd. Dit ontneemt het bedrijf extra ontwikkelingsmogelijkheden, waardoor nieuwe klanten worden aangetrokken en bestaande klanten behouden blijven.

Email marketing is an essential element within any successful SEO strategy.

Verwaarloos daarom niet de opties om de belangrijkste kenmerken van de eerste te versterken. Dit kan een beslissende stap zijn in het verhogen van de zichtbaarheid en de ranking van uw website.