Home  /  Allese-mailmarketing  / E-mailmarketingtriggers: een diepe duik in het hoe, waarom en de beste praktijken

E-mailmarketingtriggers: een diepe duik in het hoe, waarom en de beste praktijken

Tijd kunnen besparen is voor veel bedrijven van cruciaal belang, vooral nu er tegenwoordig zoveel concurrentie is, zowel offline als online.

E-mailtriggers zijn een geweldige manier om dat te doen tijd benutten en geautomatiseerde technologie gebruiken om processen te laten plaatsvinden zonder dat er iemand aanwezig hoeft te zijn om op de verzendknop te drukken.

In dit artikel bespreken we alles wat er te weten valt over triggers, hoe ze nuttig zijn als hulpmiddel en waarom. Zijn ze beter dan de gewoonlijk geplande marketing-e-mails die u momenteel verzendt?

Na begrip triggersdelen we enkele best practices bij de implementatie ervan in dagelijkse werkprocessen.

Wat is een trigger voor e-mailautomatisering?

Wat een trigger voor e-mailautomatisering? Welnu, voor degenen die zich niet bewust zijn van deze fantastische technologie: een trigger-e-mail is een geautomatiseerde e-mail.

Afbeeldingsbron: Tray.io
Afbeeldingsbron: Tray.io

Marketeers sturen deze e-mail naar de klant om meer informatie te geven over het merk, of het nu gaat om de klant die zich voor de eerste keer abonneert op de nieuwsbrief of om belangrijke informatie te delen die het individu nuttig zou vinden.

Een trigger voor e-mailautomatisering is een automatische reactie op de acties en het gedragspatroon van die abonnee. 

Volgens de gegevens van E-mailmarketing en marketingautomatisering Excellence 2018-rapport, “Het meest impactvolle voordeel van e-mailautomatisering is het vermogen om u tijd te besparen.”

En wanneer tijd essentieel is, is het zinvol om binnen uw bedrijf gebruik te maken van e-mailautomatisering.

Waarom worden triggers gebruikt?

Als het gaat om regelmatig geplande e-mails, hebben ze de neiging een product of dienst te promoten.

Terwijl het bij getriggerde e-mails draait om de informatie en om de klant de zekerheid te geven dat een proces is gestart of voltooid.

Het volgen van het traject van een lead is van cruciaal belang omdat er vaak genoeg klanten zijn die meteen op de afrekenknop klikken en anderen enigszins in de verkooptrechter blijven steken.

Geactiveerde e-mails werken goed omdat ze dat zijn op het juiste moment getimed, en meestal verwacht de klant dat de e-mail in zijn inbox terechtkomt.

Nogmaals, bij getriggerde e-mails gaat het niet om het product of de release van een product, of zelfs om bedrijfsnieuws.

Triggers voor e-mailautomatisering werken zo goed omdat het een e-mail is die een klant vaak wil bevestigen, wat hij ook heeft gedaan.

Afbeeldingsbron: MailerLite
Afbeeldingsbron: MailerLite

Hoe meer aandacht er kan worden besteed aan de reis van de leiding hoe meer u uit die klantrelatie haalt.

U moet het potentieel dat elke lead u kan opleveren, kunnen maximaliseren, en triggers zijn een geweldige manier om die lead te begeleiden in de hoop klant te worden.

Koude e-mails zijn vaak een schot in de roos als het gaat om de effectiviteit van de bezorging ervan. Sommige worden mogelijk gelezen, terwijl andere niet eens onmiddellijk worden geopend en verwijderd.

Geactiveerde e-mails zijn beter dan koude e-mails, omdat ze zich om een ​​bepaalde reden op de e-mail hebben geabonneerd. 

Abonnees van uw e-mail zullen waarschijnlijk meer betrokkenheid en conversies genereren dan niet-abonnees of degenen die inactief zijn. In marketing kan veel moeite worden besteed aan het plannen van e-mails om leads aan te moedigen betrokken te zijn bij wat u hen stuurt.

Die inspanning is dus iets dat u niet wilt verspillen, en daarom worden triggers voor e-mailautomatisering een populaire methode om te gebruiken.

Wat zijn de beste e-mailtriggertools voor 2021?

Er zijn veel e-mailtriggertools beschikbaar, maar wat is de boventoon in 2021?

Hier zijn enkele van de beste tools die er zijn als u deze marketingmethode voor uw bedrijf wilt gebruiken.

Engagebay

Engagebay wordt beschreven als een alles-in-één CRM voor marketing, verkoop en ondersteuning. Als onderdeel van hun diensten bieden zij marketingautomatisering dat omvat het verzenden van e-mails.

Het is een vertrouwd bedrijf met maar liefst 28,000 klanten, variërend van Webnova tot Cybersprout als hun vorige klanten.

image12

VOORDELEN

 • De software is gunstig voor degenen die nieuwe bedrijven hebben.
 • Zeer responsieve klantenservice voor degenen die het nodig hebben.
 • Helpt bij het organiseren van een verscheidenheid aan contacten.

NADELEN

 • Meer interactieve handleidingen kunnen nuttig zijn bij het eenvoudig oplossen van problemen.
 • Niet mogelijk om post-social te programmeren, alleen om profielen te monitoren.

De prijs van de tool biedt een scala aan beschikbare opties. Voor mensen met een krap budget is er een gratis, maar beperkte versie beschikbaar.

Er zijn betaalde abonnementen variërend van $ 8.99 tot $ 47.99, afhankelijk van uw vereisten en het aantal gebruikers dat dit nodig heeft.

Zendpuls

Een multi-channel marketingautomatiseringsplatform, gebouwd voor het verzenden van e-mails en het genereren van correspondentie voor sms en chatbots via Facebook en Telegram. Sendpulse helpt leads te voeden met triggerstromen via e-mail en door gebeurtenissen geactiveerde e-mails.

image4

VOORDELEN

 • Een verscheidenheid aan trigger-e-mailopties om uit te kiezen.
 • Het maakt gebruik van software genaamd Automation 360, dus niet zomaar een add-on-service.
 • Biedt visuele statistieken van de automatiseringsstroom.

NADELEN

 • Vereenvoudigde prijzen zijn een veelvoorkomend verzoek van bestaande gebruikers.
 • Gebrek aan integratiemogelijkheden met andere tools.

Er is een basisabonnement dat gratis te gebruiken is, maar het is beperkt tot 500 abonnees. Dit zou dus bij uitstek geschikt zijn voor kleine bedrijven. De prijzen gaan dan omhoog van standaard, pro en enterprise.

CampaignMonitor

CampaignMonitor biedt e-mailmarketing voor meer dan 250,000 bedrijven wereldwijd. De indrukwekkende klantenlijst omvat Sephora, Broadway.com en Nissan, om er maar een paar te noemen.

Er is veel informatie beschikbaar zonder dat u zich hoeft aan te melden om meer te weten te komen over hoe hun huidige en eerdere klanten de automatiseringsdiensten optimaal gebruiken.

image8

Voors:

 • Gebruikt door veel grote bedrijven en bedrijven over de hele wereld.
 • Gemakkelijk te gebruiken en goed geprijsd.

nadelen:

 • Voor basispakketgebruikers zijn mogelijk meer automatiseringsopties nodig.

Het basisabonnement kost $ 9 per maand, $ 29 per maand voor het onbeperkte abonnement en $ 149 voor het eerste abonnement.

outfunnel

Outfunnel biedt marketingintegratie in uw bestaande CRM. Het helpt de leads onder de aandacht te brengen die klaar zijn om iets te verkopen en geeft u voldoende inzicht in hoe uw marketingcampagnes zich vertalen in omzet.

image6

VOORDELEN

 • Het wordt geleverd met Pipedrive en Mailchimp-integratie die populair lijkt te zijn voor veel bestaande Outfunnel-klanten.

NADELEN

 • Niet zo boordevol functies als sommige andere oplossingen die er zijn.

Best Practices: Persona's begrijpen

Het is belangrijk om beide te begrijpen concepten van kopers- en verkoperspersona's om deze e-mailmarketingmethode te implementeren. Buyer persona’s zijn de semi-fictieve representaties van uw doelgroep.

Deze zijn meestal gebaseerd op onderzoek dat je hebt gedaan via analyses en de beschikbare gegevens, terwijl er ook een zekere mate van speculatie aan de mix is ​​toegevoegd.

Bij verkoperspersona’s draait het allemaal om het matchen van het juiste verkooppraatje met de juiste kopers. Het betekent dat de benadering richting de klant mogelijk anders moet zijn. 

Nogmaals, dit kan worden gedaan door naar hun gedragsanalyses en eventuele CRM-verkoopgerichte analyses te kijken om te begrijpen hoe u deze kunt benaderen.

Het is essentieel om aandacht te besteden aan de manier waarop uw merk aan de klant wordt gepresenteerd en dat het nuttig kan zijn om de niche van uw merk opnieuw te brandmerken of te ontwikkelen om tegemoet te komen aan de specifieke, geïndividualiseerde klantpersonages die u heeft.

Als het om visuals gaat, is de e-mailmarketing afbeeldingen die u in uw e-mailcampagnes gebruikt, moet bij uw merk passen, van het kleurenschema tot de missie en esthetiek van uw merk.

Basisprincipes van triggeren 

Voor het instellen van een trigger begint de typische workflow met het kiezen van een startvoorwaarde. Dit kan dus een formulier zijn dat ze hebben ingediend bij een slimme lijst die wordt geactiveerd.

Vervolgens gaat het erom te werken aan de reeks acties die worden ondernomen om de workflow te initiëren. Dit kan het verzenden van een e-mail zijn, het toevoegen van een contactpersoon aan uw mailinglijst, of het verwijderen ervan. 

Tijdsvertragingen zijn belangrijk om toe te voegen aan de workflow van de trigger, en op die manier hoeft u zich geen zorgen te maken over wie wat op bepaalde dagen moet ontvangen.

Ten slotte kunt u de instellingen van deze workflow aanpassen en aanpassen om de werking ervan te verfijnen, zodat u er volledig van kunt profiteren voor uw vereisten.

Klassieke automatiseringstriggers

Sommige klassieke automatiseringstriggers zijn eenvoudig en vereisen niet al te veel complexiteit. Deze zijn ideaal voor nieuwe bedrijven en voor degenen die net beginnen met het introduceren van triggers voor e-mailmarketing.

Op tijd gebaseerde triggers zijn triggers die u op bepaalde tijden laat afgaan, en dit kunnen tijdsvertragingen zijn die u instelt. 

Er zijn ook aanmeldingstriggers waarbij een e-mail wordt verzonden wanneer de lead zich aanmeldt voor de nieuwsbrief of om e-mails van u te ontvangen.

Welkomstmails

Afbeeldingsbron: echt goede e-mails
Afbeeldingsbron: echt goede e-mails

Als het gaat om welkomst-e-mails, "65% van marketeers had in het eerste kwartaal van 1 'Welkom'-campagnes ingevoerd, die het afgelopen jaar met 2016% groeiden.” 

Een paar voorbeelden van welkomst-e-mails kunnen een e-mail zijn waarin een abonnee van het bedrijf of merk wordt verwelkomd, met een korte inleidende beschrijving.

Een ander voorbeeld zou kunnen zijn a 'dank je' e-mail waarin u eenvoudigweg de lead bedankt voor uw aanmelding.

E-mails koesteren

Afbeeldingsbron: echt goede e-mails
Afbeeldingsbron: echt goede e-mails

Leadnurturing is belangrijk voor waardoor ze verder in de verkooptrechter terechtkomen. Het kan een e-mail zijn waarin wordt uitgelegd hoe u het product of de dienst in actie kunt gebruiken.

Of het kan voor hen een kans zijn om meer informatie te delen in de vorm van gegevensverzameling voor u. Op die manier kun je een beter begrip krijgen van wie ze zijn.

Retentie-e-mails

Afbeeldingsbron: echt goede e-mails
Afbeeldingsbron: echt goede e-mails

Er zijn enkele geweldige voorbeelden van retentie-e-mails die kunnen worden verzonden naar klanten die zich mogelijk in de limbo-modus bevinden.

Het zou een klassieker kunnen zijn 'Je hebt je winkelwagen verlaten' e-mail of een promotie-aanbieding die exclusief is aangeboden voor die individuele lead om van te profiteren.

GetResponse stelt bijvoorbeeld voor om:

 • Presenteer ze een definitieve aanbieding, bijvoorbeeld met een extra korting van 10% als ze binnen de komende 24 uur beslissen
 • Of vraag ze een paar vragen te beantwoorden over het product, wat er goed ging, wat er fout ging, wat ze nog meer zouden willen.

E-mails voor speciale gelegenheden

Bij e-mails voor speciale gelegenheden zijn dit getriggerde e-mails die misschien maar één keer voorkomen. Dit kan een verjaardagsmail zijn, misschien zelfs het aanbieden van kortingen of exclusieve aanbiedingen. Het kan ook een e-mail ter bevestiging van uw bestelling zijn wanneer u via uw site een aankoop doet.

E-mails met productupdates

Wanneer producten aan uw site worden toegevoegd, of er sprake is van een vernieuwing of aanvulling van de voorraad, zijn dit slechts enkele voorbeelden van e-mails met productupdates. Het houdt uw klanten op de hoogte van de voorraad en producten waar ze mogelijk interesse in hebben.

Meer geavanceerde triggers

Naast de fundamentele triggers zijn er ook enkele meer geavanceerde opties die de moeite waard zijn om te kennen. Er zijn geavanceerde sequenties en transactionele e-mails die meer diepgaande analyses hebben.

Als u bijvoorbeeld een video of interactieve elementen in de e-mail heeft, kunt u zien hoeveel betrokkenheid deze heeft.

E-mails met video's kunnen dat wel zijn 'hoe' tutorials of misschien wel de nieuwste promotiecampagne-advertentie die u met uw klanten wilt delen.

Interactieve elementen kunnen uw klanten verder vermaken. Misschien zijn GIF's de moeite waard om als voorbeeld te gebruiken.

Druppel-e-mailcampagnes kunnen ook nuttig zijn, en dit zijn vaak op maat gemaakte berichten die in de loop van de tijd naar de klant worden verzonden.

Hier zijn gratis hoofdtoepassingen voor, waaronder onboarding-e-mails, de verlaten winkelwagens en lead nurturing.

Onboarding-e-mails

Afbeeldingsbron: echt goede e-mails
Afbeeldingsbron: echt goede e-mails

Onboarding-e-mails helpen nieuwe klanten daarbij de waarde van het product begrijpen of dienst wordt aangeboden.

Het kan een e-mail zijn waarin ze worden geïnformeerd over de belangrijkste voordelen van het product, of een welkomstaanbieding die hen verleidt om hun geld uit te geven. Meestal is dit door middel van een korting of voucher te gebruiken.

Transactionele e-mails

Afbeeldingsbron: echt goede e-mails
Afbeeldingsbron: echt goede e-mails

Transactionele e-mails zijn berichten die het bedrijf moet verzenden om een ​​transactie mogelijk te maken. Dat gezegd hebbende, hebben ze hiervoor geen toestemming van de klant nodig.

Ze zijn inderdaad nog steeds cruciaal voor marketingdoeleinden omdat ze veel informatie bevatten die de klant nodig heeft. Anders zullen ze vermoeden dat er iets mis is.

Als u op zoek bent naar meer hulpmiddelen om e-mailtriggers te gebruiken, zijn deze vijf soorten trigger-e-mails voor het stimuleren van klanten een uitstekend beginpunt.

Deze gids van Emma is goed om u te helpen bij het opzetten van trigger-e-mails, samen met enkele voorbeelden. De zaken gaan zeker vooruit als het gaat om e-mailmarketing, en misschien maakt de aantrekkingskracht van het automatiseren van uw e-mails marketing een stuk kosteneffectiever en eenvoudiger.

Het gezegde tenslotte 'tijd is geld is heel erg waar!

Auteur Bio

image9

Yash Chawlani is een digitale marketingspecialist die aanzienlijke ervaring heeft opgedaan bij het werken voor vaste klanten uit de industrie. Hij is gespecialiseerd in SEO en Social Media en helpt merken en bedrijven met zijn hoogwaardige contentstrategieën. U kunt verbinding met hem maken via LinkedIn.