Home  /  AllesCROe-mailmarketing  / 7 manieren om meer e-mailopt-ins te krijgen via uw blog

7 manieren om meer e-mailopt-ins van uw blog te krijgen

E-mailmarketing is een van de meest voorkomende marketingmethoden. 87% van de bedrijven maakt er gebruik van. 

Waarom?

Welnu, er zijn een paar redenen: 

 • Personalisatie: Hiermee kunt u een persoonlijk bericht maken content marketing plannen, welke studies laten zien dat consumenten waarde hechten. 
 • Bouw relaties: Het helpt u relaties met uw klanten op te bouwen, waardoor ze betrokken blijven bij uw merk.
 • Meer bezoekers trekken: Het genereert meer verkeer naar uw website.

Dit zijn slechts enkele voordelen van e-mailmarketing. 

Maar in werkelijkheid kan e-mailmarketing alleen succesvol zijn als je een solide lijst met e-mailabonnees hebt. Zonder abonnees is het vrijwel tijdverspilling. 

Gelukkig gaan we vijf manieren schetsen waarop u meer e-mailopt-ins van uw blog kunt krijgen. Blijf dus lezen om erachter te komen hoe u uw mailinglijst kunt laten groeien en uw bedrijf kunt verbeteren. 

1. Stimuleer aanmeldingen

Stimulansen zijn een geweldige manier om gebruikers aan te moedigen zich aan te melden voor uw e-mails. In werkelijkheid, 85% van de consumenten zegt dat het ontvangen van kortingen de belangrijkste reden is om zich aan te melden voor een e-maillijst. 

Plaats jezelf in de schoenen van je consument. Als u een stimulans zou krijgen om uw e-mailadres op te geven, zou u dat dan doen? 

De kans is groot dat je dat eerder doet meld u aan voor een e-maillijst die u korting bood dan een e-maillijst zonder enige stimulans.

Denk hier dus over na als u meer e-mailaanmeldingen via uw blog probeert te krijgen. Het aanbieden van iets waardevols kan de consument ertoe bewegen zijn contactgegevens op te geven en zich aan te melden bij uw e-maillijst. 

Hier zijn een paar voorbeelden. 

eBooks

Wanneer gebruikers hun contactgegevens opgeven, krijgen ze toegang tot waardevolle informatie. 

Kijk bijvoorbeeld eens naar Nlyte. 

Het bedrijf helpt bedrijven hun digitale infrastructuur te optimaliseren. In ruil voor contactgegevens biedt het consumenten een gratis e-boek aan datacenter infrastructuur.

ource: Nlyte

Consumenten moeten hun contactgegevens invoeren, akkoord gaan met het ontvangen van promotionele inhoud, en voila. Ze hebben toegang tot nuttige informatie en u heeft ze aangemeld voor uw mailinglijst. 

Kortingscode 

Het aanbieden van een kortings- of promotiecode voor uw product of dienst is een andere manier om aanmeldingen voor e-mail te stimuleren.

FutureKind's veganistische blog is een geweldig voorbeeld. 

Wanneer ze zich aanmelden voor de veganistische blog, krijgen gebruikers 10% korting op hun volgende bestelling.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van hoe u uw aanmelding voor e-mail kunt stimuleren. Om erachter te komen wat het beste werkt voor uw bedrijf, moet u nadenken over wat uw consumenten waarderen. 

2. Maak het proces zo eenvoudig mogelijk

Als uw aanmeldingsformulier te ingewikkeld is, zullen gebruikers hun gegevens niet indienen. 

Verplaats jezelf even in de schoenen van een consument. Als u een aanmeldingsformulier voor de nieuwsbrief in vijf stappen zou zien waarin om uw naam, e-mailadres, thuisadres, beroep en de reden van aanmelding wordt gevraagd, zou u zich dan aanmelden?

Waarschijnlijk niet. En waarom? Omdat het een lang proces is om je aan te melden voor e-mails. Om nog maar te zwijgen: u verstrekt veel onnodige persoonlijke informatie.

Laten we eens kijken naar enkele manieren waarop u het aanmeldingsproces kunt vereenvoudigen:

 • Beperk de informatie waar u om vraagt: Realistisch gezien hoeft u niet om veel informatie te vragen om e-mailaanmeldingen te ontvangen. Natuurlijk zijn er momenten waarop aanvullende informatie (zoals leeftijd of locatie) nuttig kan zijn voor de segmentatie van e-mail, maar dit is niet essentieel. Je moet een afweging maken welke informatie je wilt vragen en wat een toegevoegde bonus is. Om u een idee te geven van hoeveel velden optimaal zijn, kunt u deze grafiek van HubSpot bekijken. Er wordt uiteengezet hoe het aantal velden in een aanmeldingsformulier de conversies kan beïnvloeden: 
 • Gebruik een eenvoudig ontwerp: Als uw aanmeldingsformulier te druk of te vol is, kan dit mensen afschrikken. Maak het in plaats daarvan overzichtelijk en eenvoudig, zodat gebruikers gemakkelijk kunnen zien waar u om vraagt ​​en hoe zij zich kunnen aanmelden. 

3. Wees duidelijk over wat abonnees kunnen verwachten 

Wanneer een bezoeker uw aanmeldingsformulier ziet, moet u duidelijk zijn waarvoor hij of zij zich aanmeldt. Als u dit niet duidelijk maakt, kan dit betekenen dat ze helemaal niet de moeite nemen om zich aan te melden. 

Kijk eens op de site van Massimo Chieruzzi als voorbeeld. 

In zijn blogpost over boek samenvatting apps, vertelt Chieruzzi bezoekers waarvoor ze zich aanmelden als ze zich abonneren op zijn e-mails. Hij biedt abonnees een 'Weekly BrainDump' aan, die hij als volgt beschrijft: 

Bron: divbynul

Voor bezoekers die wekelijkse marketingtips en advies willen, is dit geweldig. Ze weten wat deze e-mails zullen bieden wanneer ze zich aanmelden. 

Simpel gezegd: bezoekers krijgen een duidelijk beeld van wat ze kunnen verwachten en dit kan hen ertoe aanzetten zich aan te melden. 

Het helpt u ook om aanmeldingen te voorkomen van gebruikers die u niet probeert te targeten. Je kunt duidelijk zijn over de informatie die je verstrekt en de bezoeker kan zelf beslissen of hij dat wil. Hopelijk helpt dit je om je doelgroep te betrekken en ongekwalificeerde leads te vermijden. 

Wanneer u inactieve of niet-betrokken gebruikers op uw e-maillijst heeft, zullen uw analyses en gegevens vertekend zijn. Zorg er dus voor dat het duidelijk is wat uw e-mails inhouden. Als u dat niet doet, denken bezoekers mogelijk niet dat het de moeite waard is om hun contactgegevens met u te delen. 

4. Wees creatief met je call-to-action (CTA) 

Uw CTA is een van de belangrijkste elementen van uw aanmeldingsformulier. Als u dit niet goed doet, loopt u het risico potentiële abonnees mis te lopen.

Dus wat kunt u met uw CTA doen om bezoekers aan te moedigen zich te abonneren? 

Hier zijn een paar suggesties. 

Stel een retorische vraag

De meeste CTA's bevelen de gebruiker om actie te ondernemen. Zeker, dit werkt. Maar misschien wil je erover nadenken om dingen te veranderen.

Het stellen van retorische vragen is bijvoorbeeld een geweldige manier om hun interesse te wekken en het typische CTA-formaat te vermijden. 

Check out deze carrièregids voor reisverpleegkunde. Om meer aanmeldingen voor e-mail te krijgen, wordt een eenvoudige vraag gesteld: Ben je klaar om je reis te beginnen?

Met een simpele vraag hebben ze bezoekers meteen geboeid (en gemotiveerd om de eerste stap te zetten op hun reis naar een nieuwe carrière).

Denk er dus over na of dit iets is dat u kunt opnemen in de e-mailaanmelding op uw site. Het zal gebruikers aanmoedigen om zich aan te melden. 

Gebruik gebiedende taal

Nu terug naar de klassieke CTA: imperatief taalgebruik.

Dit is niet bepaald een nieuwe techniek, maar het werkt. Waarom? Omdat het een onmiddellijke reactie aanmoedigt.

Bekijk bijvoorbeeld de CTA hier op de website van SendX: 

Bron: StuurX

We hebben een paar vereisten in onze pop-up voor het aanmelden voor e-mail, waaronder 'knippen', 'invoeren' en 'aanmelden'. Dit moedigt gebruikers aan om actie te ondernemen en zich zo snel mogelijk aan te melden. 

5. Creëer een community 

Zelfs voordat de pandemie toesloeg, waren internetgebruikers geïnteresseerd in online communities. Kijk eens naar deze cijfers van de Global Web Index. 

Nu, in een wereld waar digitale verbindingen bloeien, wil je misschien nadenken over hoe je e-mails een gemeenschapsgevoel kunnen creëren.

Dit biedt meerwaarde voor bezoekers die zich aanmelden voor uw mailinglijst. Ze melden zich niet alleen aan voor e-mails, ze melden zich aan voor een ervaring. 

Laten we MOS, een bank voor studenten, als voorbeeld nemen. 

Na het lezen van deze blogpost over FAFSA-correctieskunnen consumenten zich aanmelden voor de bankdiensten.

Door hun vrienden uit te nodigen, sluiten abonnees zich ook aan en bouwen ze een gemeenschap van collega's op die hetzelfde doel nastreven: geld besparen en hun geschiktheid voor financiële hulp optimaliseren.

Bron: MOS

Dus hoe kunt u een online community voor uw abonnees creëren? 

Eerlijk gezegd is er niet veel voor nodig. Het kan zo simpel zijn als het opzetten van een sociale mediagroep waar abonnees lid van kunnen worden, of het creëren van een met een wachtwoord beveiligd gebied op uw website waar ze verbinding kunnen maken. 

Wat je ook kiest, zorg ervoor dat je nadenkt over hoe je een community voor een lang leven kunt creëren. Het laatste wat je wilt is een online community opzetten die wegzakt omdat er geen gebruik van wordt gemaakt. 

6. Maak uw aanmeldingsformulier mobielvriendelijk 

Mobiele accounts voor ongeveer 50% van al het webverkeer, en die zijn er 5.27 miljard mobiele gebruikers wereldwijd. 

Wat vertellen deze cijfers ons? 

Meer mensen gebruiken mobiele apparaten dan ooit tevoren. Daarom moet u ervoor zorgen dat uw blog- en e-mailaanmeldingsformulieren mobielvriendelijk zijn. 

Als uw website niet mobielvriendelijk is, kunt u veel bezoekers afleiden. En omdat minder mensen uw website bezoeken, zullen ook minder mensen zich aanmelden voor uw e-mails. 

Dus hoe kan je? maak uw aanmeldingsformulier mobielvriendelijk? 

Laten we kijken:

 • Hou het simpel: Als uw aanmeldingsformulier te druk is, zal een mobiele gebruiker niet blij zijn. Op een klein scherm hebben ze iets nodig dat efficiënt en gemakkelijk in te vullen is. Houd het simpel als het gaat om het aantal velden om het invullen zo eenvoudig mogelijk te maken. Hier is een voorbeeld: 
Bron: AWeber
 • Zorg voor een duidelijke ‘verzend’-knop: Om het simpel te houden: de knop 'Verzenden' moet gemakkelijk zichtbaar zijn. Denk na over de kleuren die u gebruikt, het ontwerp en de plaats op het scherm, zodat het indienen eenvoudig wordt. 
 • Denk aan de weergavegrootte: Dat mobiele schermen kleiner zijn dan desktops, hoeven we je waarschijnlijk niet te vertellen. Maar hoe maak je een formulier dat zowel op desktop als mobiel werkt? Gebruik een responsief websiteontwerp. Hierdoor wordt het formaat van uw formulier automatisch aangepast op basis van het apparaat dat wordt gebruikt om het te bekijken. 

7. Gebruik een pop-upformulier 

We hebben allemaal een gezien pop-upformulier op een website. Je komt op een website terecht en er verschijnt meteen een bericht op het scherm waarin je wordt gevraagd je aan te melden voor een nieuwsbrief of kortingscode. 

Hier is een voorbeeld van de Canopy-site: 

In een artikel over internetveiligheid voor kinderen, verschijnt deze pop-up met een digitaal e-boek over ouderschap. Het is belangrijk dat pop-ups effectief zijn om ervoor te zorgen dat uw pop-up relevant is voor de pagina waarop bezoekers zich bevinden. 

Ze kunnen een heel nuttig hulpmiddel zijn om aanmeldingen voor e-mail te ontvangen, maar u moet er wel voorzichtig mee zijn.

Als pop-ups niet correct worden gebruikt, kunnen ze het tegenovergestelde effect hebben. Mensen kunnen gefrustreerd raken en uw site helemaal verlaten. 

Dus wat is de beste manier om pop-ups te gebruiken zonder mensen weg te duwen?

Dit is wat we zouden voorstellen: 

 • Time uw pop-ups: In plaats van bezoekers te bombarderen zodra ze op uw blog arriveren, kunt u overwegen uw pop-ups zo te timen dat ze na een bepaalde tijd verschijnen. Dit geeft de bezoeker de kans om door uw inhoud te bladeren voordat hem wordt gevraagd zijn contactgegevens in te voeren. 
 • Personaliseer de inhoud: Consumenten willen gepersonaliseerde inhoud. Eigenlijk, 52% van de consumenten zegt dat een gepersonaliseerde digitale ervaring hun algemene tevredenheid verbetert. Om de kans te vergroten dat mensen zich aanmelden voor uw e-maillijst, kunt u dus overwegen uw pop-up te personaliseren. 
 • Laat mensen ze sluiten: Sommige pop-ups verbergen de inhoud van de website totdat gebruikers hun gegevens indienen. Het dwingt hen om zich aan te melden voor uw nieuwsbrief of uw site helemaal te verlaten, wat een riskant spel is om te spelen. U kunt deze optie gebruiken als u dat wilt, maar als u hen geen toegang geeft tot de website-informatie, kunt u ze helemaal kwijtraken. Soms is het een betere optie om bezoekers de keuze te geven de pop-up te sluiten en door te gaan met browsen. En wie weet melden ze zich later zelfs aan, ook al sluiten ze de dienst af. 

Creëer het perfecte aanmeldingsformulier voor e-mail voor uw blog 

U begrijpt inmiddels goed hoe u het perfecte aanmeldingsformulier voor e-mail op uw blog kunt maken. 

Dus wat is het volgende?

Het is tijd om uw nieuwe kennis in praktijk te brengen. Volg de vijf eenvoudige stappen in dit artikel en voordat u het weet, vergroot u het aantal aanmeldingen voor e-mail en groeit uw lijst met abonnees. 

Weet u niet hoe u moet beginnen met uw e-mailaanmeldingen? Begin nu met creëren met Poptin's pop-upbouwer. Het heeft een verzameling aanpasbare sjablonen, targeting, triggers en vele andere krachtige functies om conversies te stimuleren. Meld u gratis aan bij Poptin!

Over de auteur

Vikas Kalwani beheert partnerschappen bij geBRUIKER en begeleidt actief portfoliobedrijven van 500 Global. Hij is een productgestuurde groeimarketeer en B2B-marketingspecialist met kennis van SEO, contentmarketing en socialemediamarketing.

Converteer meer bezoekers naar klanten, leads en e-mailabonnees met Poptin's prachtige en zeer gerichte pop-ups en contactformulieren.