Home  /  AllesCROemail marketing  / E-mail pop-upideeën die elke eigenaar van een e-commercewinkel moet kennen

E-mail pop-upideeën die elke e-commerce winkeleigenaar moet kennen

Het vergroten van de e-maillijst is een van de belangrijkste taken die elke eigenaar van een e-commerce winkel moet vervullen als hij de ambitie heeft om zo succesvol mogelijk te worden.

Het is belangrijk om een ​​groot aantal mensen te bereiken en hun persoonlijke gegevens te verkrijgen, zodat u met hen in contact kunt blijven en hen ertoe kunt aanzetten uw loyale klanten te worden.

Een slimme en gemakkelijke manier om dat te doen is door populaire pop-ups te gebruiken, omdat ze de aandacht van uw bezoekers kunnen trekken, deze kunnen vasthouden door een bepaalde stimulans op te nemen en hen uiteindelijk zelfs van gedachten kunnen doen veranderen om een ​​aankoop te doen.

Door effectieve e-mailpop-upcampagnes te gebruiken, kunt u het volgende verzamelen:

 • Meer nieuwsbriefabonnees
 • Hooggekwalificeerde e-mailleads
 • Waardevolle feedback

Hoewel er talloze ideeën, tips en hulpmiddelen zijn die u kunnen helpen bij het maken en gebruiken van de meest effectieve e-mailpop-upcampagnes voor uw online winkel, hebben we een aantal van de beste voor u geselecteerd die u gemakkelijk kunt overnemen.

Blijf dus lezen en bekijk deze fenomenale ideeën nu meteen!

1. Gebruik een eenvoudige pop-up met exit-intentie en een zeer effectieve leadmagneet om uw bezoekers waarde te bieden

Bezoekers voelen zich graag gewaardeerd en u kunt uw bezoekers laten zien dat u ze waardeert door ze een bepaalde prikkel te bieden in de vorm van een leadmagneet.

Leadmagneten kunnen gevarieerd zijn, van eBooks tot gidsen, rapporten, toolkits en dergelijke, en de meest efficiënte manier om ze aan uw bezoekers te presenteren is door ze via pop-upvensters aan te bieden.

Pop-ups zijn over het algemeen erg nuttig en kunnen voor verschillende doeleinden worden gebruikt, en de combinatie van een eenvoudig pop-upvenster met een uiterst aantrekkelijke leadmagneet is een zeer succesvolle strategie in de branche gebleken.

Timing is ook een belangrijke factor als het gaat om de efficiëntie van pop-ups, omdat bezoekers de aanbiedingen die ze op het juiste moment krijgen nog meer waarderen.

Een van de meest gebruikte triggers is de exit-intent-trigger, die ervoor zorgt dat vensters precies verschijnen wanneer een bezoeker uw website wil verlaten.

Een van de tools waarmee u gemakkelijker de meest verbazingwekkende pop-ups voor uw winkel kunt activeren, maar ook kunt maken, heet Poptin.

image2

Naast pop-ups biedt Poptin u de mogelijkheid om:

 • Bouw ingebedde formulieren voor uw website
 • Verstuur automatische e-mails

Als het om triggers gaat, biedt het geavanceerde triggeropties zoals na X seconden, na scrollen%, na X klikken, exit-intent en meer.

Je kunt ze heel eenvoudig instellen, zoals we kunnen zien aan de onderstaande instellingen:

Het doel van de exit-intent-trigger is om uw bezoekers te stoppen op het moment dat hun cursor in de buurt van de sluitknop komt en hen eraan te herinneren wat ze kunnen krijgen als ze besluiten wat langer op uw website te blijven.

Door ze iets gratis aan te bieden, kun je snel de aandacht van je bezoekers trekken.

De pop-up van Hatchbaby biedt bijvoorbeeld de gids en het productnieuws, en het enige dat u hoeft te doen voordat u dit allemaal gratis krijgt, is u aanmelden, dat wil zeggen uw e-mailadres achterlaten.

image4

Bron: Hatchbaby

Deze pop-up is eenvoudig maar effectief, biedt aantrekkelijke en relevante leadmagneten en verschijnt precies op het moment dat uw bezoeker het minst verwacht dat hij niet weggaat en een geweldige kans misloopt.

Dit is uw laatste kans om uw potentiële klanten te behouden, dus probeer het eens.

2. Gebruik een lightbox-pop-up met een interessant ontwerp en prachtige beelden om uw bezoekers buiten adem te laten

Je bezoekers zijn visuele wezens, wat betekent dat hoe je pop-up er esthetisch uitziet vooral belangrijk is als je ze wilt aantrekken.

Het gebruik van een lightbox-pop-up is een ideale strategie om de aandacht op uw aanbod te vestigen, want wanneer dit type pop-up verschijnt, vervaagt de rest van uw webpagina automatisch.

Dit systeem vestigt de aandacht van uw bezoekers op het aanbod en zorgt voor een grotere kans op conversie.

Gingiber gebruikt dit soort pop-ups om meer abonnees te verzamelen, en ze bieden ook een exclusieve couponcode aan, zoals we hieronder kunnen zien:

image3

Bron: Gingiber

De pop-up van Gingiber heeft ook zo'n schattig en gedenkwaardig ontwerp, wat essentieel is als je zoveel mogelijk bezoekers wilt trekken en van hen abonnees wilt maken.

Je moet iets unieks, speciaals of zelfs grappigs in je algehele ontwerp opnemen, zodat het aantrekkelijker wordt en niet gemakkelijk te vergeten.

Je ontwerp moet bijna een persoonlijkheid hebben, iets dat alleen bij jou als merk hoort.

Een grote visuele aantrekkingskracht is absoluut noodzakelijk bij het maken van een pop-up, omdat dit het eerste is wat uw bezoekers opmerken wanneer ze uw website bezoeken. Het trekt hun aandacht nog voordat een geweldige aanbieding dat doet.

Dus, naast de goed zichtbare lightbox-pop-up, doe je best en werk je aan je ontwerp, maar experimenteer ook een beetje en probeer interessante en relevante afbeeldingen te gebruiken om het op te fleuren.

Het ontwerp van uw pop-up moet het volgende omvatten:

 • Een krachtig en gemakkelijk leesbaar aanbod
 • Een minimum aantal formuliervelden
 • Relevante en mooie beelden

Je aanbod moet duidelijk en eenvoudig zijn en bij voorkeur centraal staan, want het is ontzettend belangrijk dat je bezoekers alles wat er geschreven staat snel begrijpen.

Formuliervelden moeten tot een minimum worden beperkt, omdat het niet nodig is om de zaken al te ingewikkeld te maken. Eén enkel formulierveld is alles wat u nodig heeft om de adressen van uw bezoekers te verzamelen, met een 'Verzenden' CTA-knop ernaast.

Maak uw pop-up een lust voor het oog en u bent een stap dichter bij het werven van meer abonnees dan ooit.

3. Optimaliseer uw e-mailpop-upcampagnes voor mobiele apparaten om een ​​groter aantal abonnees te bereiken en hen een geweldige gebruikerservaring te bieden

Wanneer u e-mailcampagnes maakt voor uw e-commercebedrijf, is het verwaarlozen van de gebruikerservaring de grootste fout die u kunt maken.

Tegenwoordig brengen mensen 90% van hun tijd door op mobiele telefoons, en daarom moet u e-mailcampagnes maken die even effectief en responsief zijn op zowel desktop- als mobiele apparaten.

Door uw e-mailpop-upcampagnes te optimaliseren en ze perfect te laten werken op mobiele apparaten, kunt u een groot aantal van uw bezoekers en potentiële klanten de gebruikerservaring bieden die ze verdienen.

De grootste fouten die kunnen optreden bij het maken van pop-upcampagnes zijn:

 • Niet-responsiviteit
 • Ontwerp van lage kwaliteit
 • Langzaam laden

Niemand wil zijn tijd en geduld verspillen aan een langzaam ladende pagina met formulieren van lage kwaliteit, omdat mensen bepaalde taken snel willen uitvoeren zonder geïrriteerd te raken.

Beyondyoga heeft een pop-up die volledig mobielvriendelijk is en ze bieden hun bezoekers ook de kans om zich te abonneren en een welkomstgeschenk te ontvangen:

image6

Bron: Voorbijyoga

Wanneer u een pop-up maakt die is geoptimaliseerd voor mobiele telefoons, moet u letten op de kleinheid van het scherm en de beperkte ruimte en uw bezoekers de volledige behandeling bieden.

Ze moeten alles goed en zonder problemen kunnen zien en lezen.

Met voor mobiel geoptimaliseerde pop-ups krijg je de mogelijkheid om een ​​groot deel van het publiek te bereiken, wat zeker van groot belang is voor het bedrijf om zijn hoogtepunt te bereiken.

4. Personaliseer uw e-mailpop-ups zo veel als u kunt, zodat uw bezoekers zich speciaal voelen en alsof u de aanbieding speciaal voor hen heeft gedaan

Zoals we al hebben gezegd, willen mensen zich graag gewaardeerd voelen, maar ze willen ook graag het gevoel hebben dat ze speciaal zijn. Daarom moeten hun aanbiedingen ook speciaal zijn.

Met andere woorden: het aanbod waarmee u ze verrast, moet lijken alsof het speciaal voor hen persoonlijk is gemaakt.

Daarom moet u elke gelegenheid aangrijpen om zoveel mogelijk informatie te verzamelen over wat uw potentiële klanten leuk vinden en doen, en uw doelgroep te segmenteren. Wat echter een probleem kan zijn, is als u net bent begonnen met het verzamelen van e-mailadressen.

Dit is waar bepaalde tools zoals Poptin enorm kunnen helpen.

Naast geavanceerde triggeropties biedt deze tool geavanceerde targetingopties waarmee u uw doelgroep kunt targeten door:

 • Zoekmachines
 • Sociale netwerken 
 • Landen
 • Specifieke websitepagina's

U kunt kiezen of u zowel uw desktop- als mobiele gebruikers wilt targeten, en u kunt alle opties heel eenvoudig bekijken door op de knop Geavanceerde weergaveregels weergeven te klikken: 

image5

Bron: Poptin

Daar kunt u uw targetingopties kiezen en voldoende over uw bezoekers te weten komen om uw pop-ups aan te passen.

Uw bezoekers zullen het gebaar waarderen en eerder geneigd zijn een bepaald aanbod te accepteren en over te gaan tot de volgende actie.

Uw e-mailpop-ups moeten zo vriendelijk en persoonlijk mogelijk zijn, want dat is wat het verschil zal maken en zal helpen die speciale band tussen u als merk en uw potentiële klanten te creëren.

Een van de voorbeelden van hoe je pop-ups kunt gebruiken voor degenen die bijvoorbeeld je website via Pinterest hebben gevonden, ziet er als volgt uit:

image1

Personalisatie speelt een belangrijke rol bij het laten zien aan uw bezoekers dat u ze kent, dat wil zeggen dat u weet wat ze willen of nodig hebben, wat cruciaal is als u zoveel mogelijk van hen wilt aantrekken.

Het hebben van een e-commerce winkel houdt in dat u persoonlijker wordt met uw klanten, dus als u van plan bent alle voordelen van e-mailpop-ups te gebruiken, gebruik dan de juiste tools en stel uw targetingopties zorgvuldig in.

The Bottom Line

Er zijn veel tips en ideeën over hoe een eigenaar van een e-commercewinkel moet omgaan met pop-upcampagnes via e-mail en wat de beste manier is om uw aanbiedingen aan uw bezoekers te presenteren, maar de weinige die we u zojuist hebben gepresenteerd zijn spelbrekers. - veranderen, zeker.

Het laten groeien van een e-maillijst is belangrijk voor elk e-commercebedrijf, en met de juiste triggers, ontwerpelementen en een aantrekkelijk aanbod zullen uw e-mailpop-ups daarvoor zeer nuttig blijken.

Als u een tool nodig heeft waarmee u gemakkelijker geavanceerde trigger- en targetingopties voor uw pop-ups kunt instellen, probeer dan Poptin.

Poptin kan u ook helpen bij het maken van prachtige pop-ups voor uw website om uw bezoekers snel en gemakkelijk te betrekken.

Bekijk deze ideeën eens en maak de meest effectieve e-mailpop-ups ooit!

Aazar Ali Shad is een ondernemer, groeimarketeer (geen hacker) en een doorgewinterde SaaS-man. Hij houdt ervan om inhoud te schrijven en wat hij heeft geleerd met de wereld te delen. Je kunt hem volgen op Twitter @aazarshad of aazarshad.com