Home  /  AllemaalCRMe-mailmarketing  /  5 Best Emma Alternatives to Save You Money and Time

5 Beste Emma-alternatieven om u geld en tijd te besparen

emma-alternatieven

Als bedrijfseigenaar of contentmaker moet u e-mails sturen naar potentiële klanten. Dit helpt u met hen in contact te komen en te begrijpen wat ze van u nodig hebben. Het is onmogelijk om dit alleen te doen, en veel mensen besteden ontelbare uren aan het verzenden van e-mails op alle uren van de dag voordat ze leren over ESP's.

Automatisering is essentieel, en dat kunt u doen met een e-mailmarketingprovider. Toch zijn er veel mogelijkheden, waardoor het moeilijk is om te beslissen. We gaan naar Emma kijken en bieden alternatieven aan die wellicht meer tijd en geld kunnen besparen.

Wat levert Emma?

Emma gebruikt een atypische focus in tegenstelling tot andere ESP's. Het product is gemakkelijk te gebruiken en heeft een team van medewerkers die u willen helpen.

Een goede klantondersteuning heeft echter ook een aantal nadelen.

Waarom mensen overstappen van Emma

Emma is vrij duur in vergelijking met andere ESP's, zelfs op het basisplan. Het enige probleem dat we hebben is dat je je moet aanmelden voor een contract van een jaar en er niet uit kunt komen. Plus, er zijn fouten die je moet maken, wat leidt tot frustratie en stress.

Emma-alternatieven

 1. Gekke Mimi

Mad Mimi is een nieuwer e-mailmarketingplatform, maar het stelt je wel in staat om verschillende nieuwsbrievencampagnes te volgen en te maken. Het gaat er prat op dat het zijn klanten helpt om meer dan 40 miljoen e-mails te versturen over de hele wereld. Hoewel Mad Mimi is begonnen als een muziekbedrijf, kon het geen geschikte e-mailmarketingdienst vinden, dus besloot het om te schakelen.

Mad Mimi Welkom

Kenmerken

We vinden dat Mad Mimi's interface schoon is en een meer doordachte aanpak gebruikt. De lay-outs zijn niet overdreven, rommelig of verouderd. Bovendien is de hele site gestroomlijnd om het makkelijker te maken om je e-mails te maken. U kunt dan uw favoriete stijlen opslaan en deze steeds weer klonen om ze te gebruiken!

Gekke Mimi-functies

U hebt toegang tot functies voor lijstbeheer, waardoor u meerdere lijsten en segmentaties kunt hebben. Bovendien kunt u altijd de voortgang van uw campagne volgen en rapporten genereren om een beter beeld te krijgen van wat er aan de hand is.

Profs:

 • Autoresponders beschikbaar
 • Gemakkelijk te gebruiken sjablonen
 • Aangeboden druppelactie

Nadelen:

 • Minder functies beschikbaar
 • Beperkte functionaliteit
 • Geen gedragsautomatisering

Prijzen

Gekke Mimi Prijsstelling

Met het Basisplan krijg je 500 contacten voor $10 per maand. Alle e-mails worden op de traditionele snelheid verzonden, maar u kunt onbeperkt e-mails versturen en heeft een oneindige opslagcapaciteit.

Dan heb je Pro, die twee keer zo snel e-mails stuurt en 10.000 contacten biedt voor $42 per maand.

Zilver kost $199 per maand en maakt het mogelijk om 50.000 contacten te hebben. E-mails worden hier ook ongeveer drie keer zo snel verstuurd.

Op Goudniveau besteed je $1049 per maand, heb je 350.000 contacten en verstuur je meer dan 3 miljoen e-mails per maand op vier keer de normale snelheid.

Voor wie is het?

Terwijl Mad Mimi zichzelf verkoopt aan grote bedrijven, denken wij dat het het beste werkt voor startende bedrijven en kleine bedrijven. Ook middelgrote bedrijven kunnen ervan profiteren als ze geen geavanceerde ontwerpen en lijsten nodig hebben.

 1. Stuursloep

Als u een aanpasbare automatisering van uw e-mail service provider nodig heeft, overweeg dan Sendloop. U hebt toegang tot vele integraties en plugins.

Stuursloep Welkom

Bovendien zijn er geavanceerde tools die helpen bij elk type campagne. Hoewel deze mededinger vrij nieuw is, is hij nog steeds populair en heeft hij de functies waar je naar hunkert.

Kenmerken

Wanneer u kiest voor Sendloop, heeft u verschillende manieren om uw publiek te bereiken. We houden van de e-mail slicer, de drag-and-drop editor en de mogelijkheid om toegang te krijgen tot meer dan 80 e-mailsjablonen.

Ben jij een techneut? De meeste mensen zijn dat niet, wat hen beperkt in wat ze met de ESP kunnen doen. Echter, Sendloop maakt het eenvoudig om e-mails te maken, zelfs als u de HTML-editor gebruikt. De sjablonen kunnen worden aangepast en gewijzigd, en ze zijn allemaal responsief.

emma-alternatieven

Social media sharing en transactie-e-mails zijn beschikbaar. Bovendien kunt u gebruik maken van Facebook-advertenties. Als dat nog niet genoeg is, kunt u met de snelkoppelingsimportoptie gemakkelijker informatie invoeren en verzamelen.

Wij vinden het prettig dat u gebruik kunt maken van vooraf gemaakte sjablonen. Typ gewoon wat je nodig hebt in de dozen en stuur ze op. Wie wat meer nodig heeft, kan de automatisering in zijn voordeel gebruiken.

Je stuurt de berichten naar de ontvanger op het juiste moment. Richt u op de mensen die hun karren verlaten of herinnert u aan specifieke productverkopen die in het verleden zijn gekocht. Deze dingen zijn allemaal beschikbaar met Sendloop.

Profs:

 • Richt je op de juiste doelgroep
 • Betrouwbare
 • Kostenflexibiliteit
 • Eenvoudig te gebruiken interface

Nadelen:

 • Sommige bugs
 • Vereist betere integraties
 • Basis rapporteringsfuncties en automatisering

Prijzen

Er zijn twee plannen beschikbaar met Sendloop, en ze zijn allebei gemakkelijk te begrijpen. Het is uitgesplitst naar hoe vaak je e-mails verstuurt. Hoe dan ook, je krijgt alle beschikbare functies.

Tarieven van de zendloop

Degenen die vaak e-mails versturen, kunnen verwachten dat ze $9 betalen. U krijgt onbeperkt e-mails en kunt zelf kiezen hoe vaak u ze wilt versturen. Deze prijs is voor 500 abonnees, en de prijs gaat omhoog naarmate u meer contacten krijgt.

Als u slechts af en toe een e-mail stuurt, wordt u per 1.000 e-mails in rekening gebracht en betaalt u $10 als u die grens bereikt.

Voor wie is het?

De zendloop is geschikt voor verschillende mensen. E-commerce bedrijven vinden dat het voor hen werkt (transactionele e-mails), maar het richt zich vooral op digitale diensten (contentmakers, marketeers en dergelijke).

 1. Smoove

Wilt u uw connecties met huidige klanten onderhouden en uw potentiële klanten cultiveren en laten groeien? Dan is Smoove misschien iets voor jou. Deze SAAS ESP biedt verschillende gerichte marketingmogelijkheden die u helpen effectiever en relevanter te zijn in uw branche.

Smoove Welkom

Kenmerken

Je hebt talloze functies beschikbaar wanneer je Smoove gebruikt. Bij elke ESP is e-mailmarketing essentieel, en je hebt niet veel ervaring nodig om mooie en op maat gemaakte e-mails te maken. Datametriek, mobiele responsiviteit en A/B-tests zijn allemaal inbegrepen. Bovendien is de optie voor lijstbeheer uitstekend en krijgt u slimme ontwerpen van vooraf gemaakte sjablonen.

Smoove-functies

Je hebt de mogelijkheid om automatische berichten te versturen op het juiste moment. Plus, de drag-and-drop editor werkt goed. Alles is gericht op uw specifieke behoeften voor elke e-mailcampagne. Dit zorgt ervoor dat u relevante e-mails naar de juiste mensen stuurt.

Er zijn ook geautomatiseerde reacties beschikbaar, zodat u snel kunt reageren wanneer een klant het opent.

Veel bedrijven maken veelvuldig gebruik van landingspagina's. Met Smoove kunt u uw huidige tools door middel van integratie met elkaar verbinden. Aanpasbare webformulieren zijn ook beschikbaar en leggen snel gegevens vast.

Profs:

 • Gemakkelijk te gebruiken
 • Druppelacties
 • Segmentatie

Nadelen:

 • Geen tracking voor websitebezoekers
 • Weinig verkoopinformatie
 • Geen sociale marketing

Prijzen

Er is een eeuwigdurend plan beschikbaar met Smoove. Het is mogelijk om 2.000 e-mails per dag te versturen en 200 contacten te hebben. Hiermee krijgt u real-time analyses, slimme segmentatie, e-mailcampagnes en A/B-tests. Een paar andere functies zijn inbegrepen om u te helpen beslissen of dit de juiste ESP voor u is.

Smoove-prijzen

Wie tot 500 contacten heeft, kan $15 per maand betalen, en je mag onbeperkt e-mails versturen. Alles van de gratis versie is inbegrepen. Zapier integraties, mobiele wizards en landingspagina's zijn ook beschikbaar. U betaalt dan $15 extra omdat u nog eens 500 contacten krijgt.

Voor wie is het?

Smoove is vooral bedoeld voor bloggers, SAAS-bedrijven, startende bedrijven en zelfstandigen.

 1. Mailjet

Mailjet is slechts 10 jaar oud, zoals het in 2010 werd opgericht. Verschillende bedrijven kiezen voor Mailjet omdat het betaalbaar is en omdat het de klanten de mogelijkheid biedt om tegen een hogere prijs samen te werken. De meeste platformen bieden dit momenteel niet aan.

Mailjet Welkom

Kenmerken

Degenen die een speciale werkplek voor hun team willen, zullen Mailjet zeker leuk vinden. Het stelt u in staat om rollen en rechten te veranderen om te controleren waar elke persoon toegang toe heeft. Hiermee werkt de hele groep in real-time aan het ontwerp van de e-mail. Dit kan de tijd besparen die nodig is om de taak te voltooien en de stress voor alle betrokkenen te verminderen.

Mailjets

Je hebt talloze e-mailsjablonen beschikbaar in de galerij, maar wie ze vanaf nul wil maken, kan de drag-and-drop editor gebruiken. Het maakt niet uit welk apparaat uw klanten gebruiken om toegang te krijgen tot de e-mails, want ze worden allemaal goed weergegeven. Wij vinden het prettig dat u ook transactie-e-mails kunt maken en versturen.

Profs:

 • Lage prijzen
 • Hoge leverbetrouwbaarheidswaarderingen
 • Samenwerking met meerdere gebruikers
 • Gemakkelijk te gebruiken

Nadelen:

 • Niet gebruiksvriendelijk met betrekking tot lijstbeheer
 • Zeer beperkte automatisering
 • Beperkte segmentatie

Prijzen

Mailjet prijzen

Het kan ingewikkeld lijken om de juiste prijs te krijgen op het eerste gezicht. De eeuwige gratis versie geeft u de mogelijkheid om 6.000 e-mails per maand en 200 per dag te versturen. U krijgt een vergoeding op basis van het aantal e-mails en niet op basis van het aantal contacten dat u heeft. Dit plan biedt ook verschillende API's, een e-mail editor, geavanceerde statistieken en een onbeperkt aantal abonnees.

Het Basisplan is de volgende en heeft geen verzendingslimiet, terwijl u wel tot 30.000 e-mails per maand kunt versturen. Het kost $9,65 en biedt de functies van de eeuwigdurende gratis versie, evenals online ondersteuning. Bovendien hoeft u het Mailjet-logo niet te bewaren op alle e-mails die u verstuurt.

Premium is het volgende plan, en het kost $20,95 per maand om 30.000 e-mails te versturen. Alles van Basic is beschikbaar, maar u hebt ook segmentatie, samenwerking met meerdere gebruikers, marketingautomatisering en A/B-tests.

Als u 900.000 of meer e-mails per maand verstuurt, is Enterprise de beste keuze en vereist het een aangepaste prijs. Elke functie die door Mailjet wordt aangeboden is beschikbaar, inclusief migratiediensten en meer.

Voor wie is het?

Bedrijven die vaak samenwerken aan het maken van e-mails zullen Mailjet zeker leuk vinden. Met verschillende integraties kunnen e-commerce sites en middelgrote bedrijven het nuttig vinden. Als u echter behoefte heeft aan geavanceerde segmentatie en automatisering, is het misschien niet ideaal.

 1. ActiveTrail

ActiveTrail is een zeer intuïtief e-mailmarketingplatform dat is ontworpen voor digitale marketeers. U kunt eenvoudig SMS-berichten versturen, e-mails automatiseren, online enquêtes aanmaken en nog veel meer. Het biedt uitgebreide diensten en functies, die we nu gaan bespreken.

ActiveTrail Welkom

Kenmerken

De meeste ESP's bevatten geen CRM-systeem, maar deze wel. Hier kunt u nieuwe formulieren bouwen voor het aanmelden, groepen aanmaken/ beheren, de invoergeschiedenis bekijken en groepslijsten bewerken. Het is ook mogelijk om nieuwe contacten toe te voegen, filters toe te voegen, aangepaste velden aan te maken en naar contacten te zoeken.

Marketingautomatisering is essentieel om met uw klanten in contact te komen. U heeft minder te maken met herhaling. Met negen sjablonen kunt u rekening houden met veel van de gebruikelijke triggers waar u iemand wilt e-mailen.

ActiveTrail Kenmerken

We vinden het prettig dat je enquêtes kunt maken, wat niet altijd mogelijk is vanuit een ESP. Leer meer over de klanten en de demografie door een professionele enquête te ontwerpen en deze op uw website te publiceren. Selecteer de vragen en vul de gegevens in.

SMS-campagnes zijn hier ook beschikbaar, zodat u uw contactpersonen kunt sms'en. Dit geeft u nog een manier om te communiceren met abonnees.

Profs:

 • Navigabel en betaalbaar
 • Diverse optimalisatie en testmogelijkheden
 • Relevante integraties

Nadelen:

 • Moet een API gebruiken voor e-Commerce workflows
 • Geen 24/7 ondersteuning
 • Geen hulp bij het aansluiten van externe API's en het controleren op bugs

Prijzen

ActiveTrail biedt drie tariefplannen aan om aan ieders wensen tegemoet te komen. De basiskosten bedragen $9 per maand voor 500 contacten en zijn inclusief Zapier-integratie, A/B-testen, API-integratie, enquêtes, rapportage/analyse, automatisering, landingspagina's en nog veel meer.

ActiveTrail Prijzen

Vervolgens heb je Plus, dat is $14 per maand voor 500 contacten. U hebt toegang tot de basisfuncties, evenals verbeterde beveiligingsopties en AI-voorspellende levering. Het is ook mogelijk om 10 gebruikers te hebben.

Het Premium plan is $351 per maand voor 500 contacten. U krijgt elke functie die beschikbaar is, inclusief een onbeperkt aantal gebruikers, een speciale accountmanager, prioriteitsondersteuning en nog veel meer.

Voor wie is het?

ActiveTrail is in de eerste plaats bedoeld voor digitale marketingprofessionals. De grootste reden om het te gebruiken is voor de tijdige aflevering van de e-mail, die de e-mail automatisch op het beste moment verstuurt.

Conclusie

Hoewel Emma een opkomende ESP is, denken we dat het niet geschikt is voor de meeste ondernemers en digitale marketeers. Hoewel het gestroomlijnd en gemakkelijk te gebruiken is, zijn er storingen, zeer weinig integraties, en het kost veel.

In plaats daarvan zou je misschien een van de vijf Emma-alternatieven die we hebben bekeken, willen overwegen. Ze hebben allemaal goede en slechte punten, maar het is nu mogelijk om ze allemaal samen te vergelijken om degene te vinden die aan uw behoeften voldoet.

Wanneer u op zoek gaat naar een e-mailmarketingprovider, zorg er dan voor dat u nadenkt over de toekomst en wat u dan nodig zou kunnen hebben. Zo heb je een ESP die met je meegroeit naarmate je het bedrijf uitbreidt of meer abonnees hebt.

She is the Marketing Manager of Poptin. Her expertise as a content writer and marketer revolves around devising effective conversion strategies to grow businesses. When not working, she indulges herself with nature; creating once-in-a-lifetime adventures and connecting with people of all sorts.