Home  /  Allemaale-handel  /  9 Exit-intent pop-up ideas for recovering cart abandonment

9 Exit-intent pop-up ideeën voor het terugwinnen van karrenverlaters

Exit pop-ups zijn ontworpen om te voorkomen dat mensen uw website voortijdig verlaten.

Het belangrijkste punt hier is - het vooruitlopen op de tijd.

Wat betekent dat precies? Nou, je wilt zeker niet dat ze weggaan voordat ze een specifieke actie uitvoeren. Dit kan zijn het achterlaten van een e-mailadres, het invullen van een enquête, het doen van een aankoop of iets dergelijks.

Als je jezelf als verkoper beschouwt, vraag je je misschien af waarom je iemand zou houden die überhaupt wil vertrekken, hij zal zeker niet doen wat jij wilt dat hij doet.

Dit kan echter niet helemaal waar zijn.

Je bent er om hem te overtuigen. Ja, dat klopt. Om hem te overtuigen dat wat jij aanbiedt iets is wat hij zeker nodig heeft of dat wat hij moet doen erg belangrijk is.

Plaats jezelf in de schoenen van je bezoekers.

De situatie is als volgt.

U ziet een bepaald product, u vindt de functies leuk, maar de prijs is iets hoger dan u van plan was om voor dat product opzij te zetten. Een seconde voordat u op de "X" klikt, verschijnt er een kortingsaanbieding die dit product nu in alle opzichten ideaal voor u maakt.

In dat geval koopt u het product zeker en heeft u zelfs dat goede gevoel dat alles is gelukt zoals u het zich had voorgesteld.

Dat is precies wat uw klanten denken, dus waarom zou het niet in uw voordeel zijn?

Dit is nu meer dan een goede reden om gebruik te maken van de mogelijkheden die worden geboden door het gebruik van exit-intent pop-ups, toch?

Dus laten we eens kijken hoe u uw bezoekers kunt behouden en een geweldige gebruikerservaring kunt creëren!

1. 2. Bied hulp aan via de telefoon

Het is ook mogelijk dat bezoekers uw website verlaten omdat ze de weg niet hebben kunnen vinden.

U moet altijd in gedachten houden dat alle inhoud, zoals call-to-action, moet worden afgestemd op de mogelijkheden van uw publiek. Sommige mensen kunnen er makkelijker en met veel moeite mee omgaan, en dit is iets waar u speciale aandacht aan moet besteden.

Natuurlijk kun je niet altijd weten waar een bepaalde bezoeker een obstakel tegenkomt. Daarom is het belangrijk om te laten zien dat u er voor hen bent en dat u hen begeleidt.

Een bezoeker wil misschien wel een aankoop doen, maar het is niet duidelijk waar hij kan betalen, verschillende opties kan vinden, enzovoort. Zijn volgende bedoeling zou zijn om die website te verlaten en een andere te vinden die voor hem gemakkelijker te begrijpen is.

Het is hier dat uw exit-intent pop-up venster komt op de scène, met het aanbod om hem te bellen en zijn twijfels op te lossen.

Dit is een belangrijk onderdeel van de klantenservice. 

Als u het geheel aanpast aan de mogelijkheden van uw doelgroep, kunt u er zeker van zijn dat de mensen weten dat u ze waardeert, zodat ze u in ruil daarvoor zullen waarderen.

Bijvoorbeeld, HubSpot laat bezoekers contact opnemen met het verkoopteam of de klantenservice door een telefoonnummer achter te laten. Op deze manier laten ze zien dat ze altijd bereid zijn om hulp te bieden.

 

2. 2. Bied hulp aan en start een live chat

Een andere optie die u kunt bieden om een bezoeker te helpen is via live chat.

Als het gaat om Poptin...kunt u het doen via het Conversion code gebied.

exit-intent pop-up ideeën poptineconversiecode

 

3. 3. Bied een korting aan

Het aanbieden van een korting kan een geweldige manier zijn om uw bezoekers op uw website te houden. De korting kan hen aanmoedigen om alsnog een aankoop te doen.

Het is een feit dat hoe hoger de korting, hoe gemakkelijker het voor klanten zal zijn om uiteindelijk te beslissen om te kopen. Maar zelfs als u een korting aanbiedt van slechts 5%, 10% of 15% op de bestaande prijs, kan dit zeker een groot effect hebben als het gaat om de omrekeningskoers.

Aangeboden korting wordt ook onbewust als een voorrecht gezien, en met de kopie kan je het echt als zodanig presenteren.

Als u een Shopify gebruiker bent, door gebruik te maken van Poptin, uw korting kan direct worden ingewisseld.

U kunt op drie verschillende manieren een coupon naar uw gebruikers sturen:

  1. Activeer gewoon "Bedankscherm" en schrijf uw bericht met couponcode.

exit-intent pop-up ideeën poptin coupon code

  1. Met Poptin integraties kunt u verbinding maken met uw huidige marketingplatform. Vervolgens kunt u via het platform een e-mail sturen met een couponcode.
  2. U kunt een couponcode sturen met behulp van Zapier's integratie met Gmail.

In het volgende voorbeeld kunt u zien hoe de Uniqlo merk bood een korting aan met behulp van een pop-up. Aantrekkelijk design draagt ook bij aan de efficiëntie van het aanbod.

exit-intent ideeën uniqlo voorbeeld

 

4. 4. Bied een klein geschenk aan

Als u een bepaald product verkoopt, kunt u er een passend geschenk bij aanbieden dat dat product nog beter maakt of een mooie blijk van uw waardering voor uw klanten.

U kunt ook de mogelijkheid bieden om te betalen voor het ene product en het andere gratis of 2+1 actie te krijgen. 

Natuurlijk moet u nagaan welke van de opties het beste is voor uw bedrijf.

Ook kunt u gratis verzending aanbieden. 

Mensen houden er over het algemeen niet van om te betalen voor de verzending, ongeacht wat de kosten van de verzending zelf zijn. Dit lijkt altijd een extra, onnodige uitgave voor hen dus, als je de mogelijkheid hebt om dat te realiseren, is gratis verzending een zeer verleidelijk idee.

Gratis levering of vergelijkbaar gemak ziet er altijd uit als iets dat niet gemist mag worden. Dit is een voorbeeld van de Oka Merk.

exit-intent pop-up ideeën oka voorbeeld

 

5. 5. Toon een enquête

Exit-intent pop-ups kunnen ook worden gebruikt om bezoekers een enquête aan te bieden. Hoewel het niet direct leidt tot nieuwe verkopen, kan het wel een zeer belangrijke rol spelen bij het verhogen van de verkoop op de lange termijn.

Vraag maar eens waarom ze een product niet willen kopen, of nog beter, wat ze bij een bepaald product zouden optellen of aftrekken.

U kunt een kopie gebruiken zoals Oeps, het ziet er naar uit dat ons product niet geschikt was voor u. Alsjeblieft, vertel ons wat je graag verbeterd zou zien?

Laat een ruimte onder de kopie waar de koper kan antwoorden of een paar specifieke vragen kan stellen om precies de antwoorden te krijgen die u zoekt.

Deze feedback zal u helpen begrijpen waarom bezoekers er niet voor kozen om te kopen en u kunt het gebruiken om uw product te verbeteren, zodat het veel aantrekkelijker wordt.

U kunt zien hoe Zen-berg doet dit. Na de hoofdvraag is er een vriendelijk verzoek aan de bezoekers om hen te helpen met wat er verbeterd moet worden.

exit-intent pop-up ideeën zenmountain voorbeeld

 

6. 6. Toon een pop-up met urgentie

Als het om verkoop gaat, heeft het urgentie-effect meestal een grote impact op de mensen.

In het algemeen hebben de meeste van hen dat angst om te missen. U kunt dat FOMO-moment in uw voordeel gebruiken. Verschillende promoties en kortingen of bewegwijzering zoals "Binnenkort niet meer op voorraad" of "Nog maar twee beschikbaar" zetten mensen ertoe aan om zo snel mogelijk te beslissen om te kopen.

Zo geef je ze niet de tijd om te veel na te denken en vergeet je uiteindelijk te kopen.

Zorg ervoor dat u de belangrijkste voordelen van uw product toevoegt aan zo'n pop-up om het te presenteren als een grote kans die misschien niet beschikbaar is in het volgende moment.

Flash-verkopen als deze op de SiteGround voorbeeld kan de omrekeningskoers aanzienlijk verhogen.

exit-intent pop-up ideeën siteground voorbeeld

 

7. 7. Getuigenissen tonen

Getuigenissen zijn het beste sociale bewijs omdat het zien van andere gebruikers die uw product al hebben gekocht, u er als verkoper betrouwbaar uitziet.

Daarom is het belangrijk om uw tevreden klanten te presenteren. Zo creëert u een zekere reputatie en geloofwaardigheid.

Voordat bezoekers uw website verlaten, grijpt u in met een heleboel positieve ervaringen en moedigt u hen aan om nog eens goed na te denken.

8. 8. Gebruik het menselijke element

Exit-intent pop-ups kunnen ook een geweldige manier zijn om het menselijke element te laten zien. Vandaag de dag leven we in een wereld waar alles geautomatiseerd is, opgeslagen antwoorden en chatbots voortdurend worden gebruikt, dus het is goed om mens-op-menselijk contact mogelijk te maken. 

Met behulp van pop-ups zoals het volgende voorbeeld kunt u veel sterkere klantrelaties opbouwen, omdat mensen van nature veel meer met andere mensen in contact komen dan met bots en robots.

Schermopname 2019-07-08 om 14.14.41 uur.

 

9. 10. Toon een pop-up die een volledige gids zal bieden

Als mensen in eerste instantie interesse hebben getoond in wat u aanbiedt, is de kans groot dat ze geïnteresseerd zijn in alles wat ze te weten kunnen komen over uw product.

Met behulp van exit-intent pop-ups kunt u hen een volledige gids aanbieden om te zien welke oplossingen uw product biedt, hoe het wordt gebruikt, wat de belangrijkste voordelen zijn en dergelijke.

Nodig hen uit om u een e-mail adres te geven om hen een gids te sturen. Houd er rekening mee dat het primaire doel hier is om hen uit te leggen waarom een volledige gids belangrijk is.

Na het verzamelen van hun e-mailadressen kunt u uw leads koesteren via allerlei belangrijke en interessante e-mailberichten.

Backlinko is hier een goed voorbeeld van! Ze bieden gratis een volledige SEO-gids aan die aansluit bij de innovaties, en de doelgroep zal zeker hun adres willen achterlaten om het exemplaar op te halen.

exit-intent pop-up ideeën backlinko voorbeeld

 

De onderste regel

Hoewel het primaire doel van deze tekst was om u ideeën te geven over hoe u het meeste kunt halen uit exit-intent pop-ups, zijn we er zeker van dat u zich bewust bent van het potentieel dat deze vensters kunnen hebben voor het verbeteren van de verkoop!

Het is aan u om een keuze te maken uit de vele manieren die bij uw bedrijf passen en die het beste in uw algemene strategie passen.

Als u ten volle wilt profiteren van de pop-ups en tegelijkertijd in staat wilt zijn om eenvoudig effectieve en aantrekkelijke vensters te creëren, raden wij u aan om Probeer Poptin en beginnen met het omzetten van meer website bezoekers.

Probeer verschillende ideeën te testen en vind, met behulp van A/B-tests, de ideeën die de beste resultaten opleveren als het gaat om uw bedrijf.

Laat passieve bezoekers uw meest loyale klanten worden!

Aazar Ali Shad is an entrepreneur, growth marketer (not a hacker), and a seasoned SaaS guy. He loves writing content and sharing what he learned with the world. You can follow him on Twitter @aazarshad or aazarshad.com