Home  /  Allesgroeihackingsocial media  / Geavanceerde Facebook-advertentietools om de ROI te verhogen

Geavanceerde Facebook-advertentietools om de ROI te verhogen

Er zijn veel fasen verbonden aan het opzetten van een Facebook-campagne, die het succes ervan positief beïnvloeden. Het juiste doel stellen, een goede tekst voor uw advertentie, kwalitatief hoogstaande afbeeldingen met de juiste call to action, een korte en gerichte landingspagina, etc.

Maar zelfs als u al deze fasen met succes hebt doorstaan, kan de targetingfase, met een hoofdletter H, het belangrijkste criterium zijn. Als we ons publiek niet verstandig en specifiek kunnen richten, bereiken we een publiek dat niet relevant voor ons is, en verspillen we eenvoudigweg ons geld.

Facebook biedt je naast een grote verscheidenheid aan advertentietypen ook veel segmenteringsopties, waarmee je je exacte doelgroep kunt targeten. Onder deze opties vindt u geavanceerdere tools die soms het verschil maken tussen een middelmatige campagne en een campagne die u de beste ROI oplevert die u kunt behalen.

We hebben informatie samengevat over enkele van de geavanceerde advertentiehulpmiddelen die Facebook biedt, en u moet er echt van weten!

Geavanceerde advertentietools van Facebook

1. Aangepaste doelgroep

Een aangepaste doelgroep is de beste targetingoptie die momenteel op Facebook beschikbaar is en genereert een 100% match tussen de doelgroep die aan uw advertentie wordt blootgesteld. Je vraagt ​​je vast af hoe dit zinvol is. Een aangepaste doelgroep is een doelgroep die is gebaseerd op lijsten met telefoonnummers of e-mailadressen van specifieke gebruikers, en de advertentie wordt alleen aan deze personen weergegeven. Zo kies je nauwkeurig je doelgroep.

We bouwen deze doelgroep op uit een bestand dat we hebben, op basis van telefoonnummers en/of e-mailadressen. 

zonder naam (16)

image2 (10)

2. Look-a-Like-publiek

Deze targetingoptie zorgt ervoor dat Facebook de doelgroep vindt die lijkt op uw oorspronkelijke aangepaste doelgroep, en deze daarom als een hoogwaardige doelgroep beschouwt.

Wanneer u een vergelijkbare doelgroep genereert, kiest u ervoor om deze te maken op basis van uw aangepaste doelgroep. Facebook herkent de gedeelde kenmerken van de individuen waaruit deze doelgroep bestaat (zoals demografische gegevens of interessegebieden). Vervolgens toont Facebook de advertentie aan het look-a-like publiek.

Wij adviseren een look-a-like doelgroep van minimaal 1,000 personen. Ook de kwaliteit van het oorspronkelijke publiek is van groot belang. Als het oorspronkelijke publiek bijvoorbeeld bestaat uit uw beste klanten (klanten die op de website aankopen doen en gemiddeld 300 USD of meer hebben), en niet uit al uw klanten (die op de website aankopen doen en gemiddeld 50 USD hebben ), kan het leiden tot een hogere kwaliteit van het look-a-like publiek en betere resultaten opleveren. 

Deze doelgroep kan worden gemaakt op basis van de aangepaste doelgroep – uit een bestand dat we hebben met een mailinglijst, gebruikers van telefoons, enz. en ook uit een doelgroep die op onze site was – remarketing (mensen die bijvoorbeeld eerder op onze website zijn beland) of doelgroepen op basis van onze Facebook-pagina. 

image1 (12)

image20 (1)

3. Facebook-remarketing

Remarketing betekent dat u specifieke personen kunt targeten op basis van hun onlinegedrag. Als een klant bijvoorbeeld een bepaalde website van een kledingwinkel bezoekt, kan deze kleding aanbieden die hij heeft bekeken gedurende de tijd die hij op de website heeft doorgebracht. Op deze manier heeft dezelfde winkel toegang tot het publiek dat van plan is te kopen. Hoe is het gedaan? Door een pixelcode in te sluiten. 

U kunt remarketing voor verschillende doelgroepen inzetten, zoals iedereen die de website op een bepaald tijdstip heeft bezocht, mensen die een specifieke pagina hebben bezocht, mensen die een specifieke pagina hebben bezocht en geen andere pagina's, mensen die uw website niet op een bepaald tijdstip hebben bezocht, of elke combinatie van deze regels. 

image5 (8)

image11

4. Conversies bijhouden 

Met behulp van een korte code (Pixel) die door Facebook wordt geleverd en in uw website is ingesloten, kunt u veel meer volgen dan alleen klikken op uw Facebook-advertenties. U kunt conversies bijhouden.

Bovendien zal Facebook met behulp van geoptimaliseerde conversies (oCPM) uw advertentie weergeven aan personen van wie de kans groter is dat ze de gewenste actie uitvoeren, zoals het vullen van een lead, het registreren op uw mailinglijst, het kopen op de website, het toevoegen aan uw winkelwagentje of andere conversies op uw website. website.

image8 (2)

5. Aangepaste conversies op Facebook

Met behulp van deze tool kunnen we gepersonaliseerde conversies voor onze website definiëren. Bijvoorbeeld een doelgroep van de individuen die een specifieke pagina hebben bezocht, een specifiek product hebben bekeken, enz. Deze tool is gebaseerd op de link van de gebruiker. 

image19 (2)

image6 (4)

6. Engagement-remarketing

U kunt deze tool gebruiken om een ​​betrokken publiek te genereren voor uw pagina/leadadvertentie/video/canvasadvertenties. Bij videoremarketing kunt u bijvoorbeeld gebruikers targeten die 3 seconden / 10 seconden / 25% van de video en tot 95% van de video hebben bekeken.

Bij remarketing van leadadvertenties kunt u alle gebruikers targeten die het formulier hebben geopend, ongeacht of ze het formulier hebben verzonden of niet.

Bovendien kunt u doelgroepen van uw Instagram-pagina gebruiken en doelgroepen genereren op basis van de betrokkenen op uw pagina. Enkele voorbeelden: uw pagina bezocht / betrokken bij een van de berichten / op een call-for-action-knop op de pagina geklikt / een bericht naar de pagina gestuurd / de pagina of een van de berichten opgeslagen. 

image21

image16 (1)

7. Messenger-campagne

Een messenger-advertentie waarop een klik op de advertentie (het messenger-pictogram wordt weergegeven naast elke call-for-action-knop die u kiest) een chat met de bedrijfspagina opent en gesprekken met uw klanten start.

Deze optie genereert een nauwe dialoog tussen u en uw klanten en maakt de leads efficiënter. Houd er rekening mee dat je overdag beschikbaar moet zijn voor de lead uit een dergelijke campagne. Anders krijgen uw klanten niet het gewenste antwoord.

image7 (3)

8. Instagram-campagne

Op Instagram kun je een video, afbeelding, carrousel, verzameling maken, advertenties verkennen en meer. Let op: 84% van de Instagram-gebruikers koopt eerder bij kleine bedrijven (volgens Instagram). Bovendien biedt Instagram verhaaladvertenties die steeds populairder worden. 

image22 (1)

image10 (1)

9. Verzameladvertenties

Een Facebook-collectieadvertentie bevat een omslagafbeelding of video gevolgd door vier afbeeldingen van verschillende producten. Wanneer iemand op de advertentie klikt, wordt hij doorgestuurd naar een landingspagina op volledig scherm om zijn keuzeactiviteit voort te zetten.

Als een kledingbedrijf bijvoorbeeld een collectieadvertentie publiceert met vier verschillende producten die de klant interesseren, gaat hij, zodra hij erop klikt, naar een pagina waar de items die hij heeft gezien worden weergegeven, naast andere items.

image18 (1)

10. Directe ervaring

Instant Experience is een advertentie op volledig scherm die wordt geopend zodra iemand vanaf een mobiel apparaat op uw advertentie klikt. Zo kunt u de aandacht van uw klant trekken. Deze advertentie wordt uitgevouwen naar volledig scherm en werkt in de meeste indelingen, waaronder een enkele afbeelding, video, carrousel en verzameling. Het is mogelijk om menu's of groepen items weer te geven en een complete landingspagina te bouwen.

zonder naam (17)

11. Automatische regels op Facebook

Het is mogelijk om automatische regels voor campagnes/advertentiesets/advertenties in het Facebook-advertentiesysteem te activeren om uw Facebook-campagnes te verbeteren. Je kunt een complete set regels samenstellen, en hier zijn enkele toepassingen:

  • Een advertentie uitschakelen die meer heeft uitgegeven dan onze objectieve prijs per lead en 0-1 lead heeft opgeleverd.
  • Een advertentie uitschakelen die een te hoge prijs per lead met zich meebrengt als er meer dan 2 leads zijn.
  • Budget toevoegen aan advertentiesets die overdag goed werken.
  • Gedurende de dag budget toevoegen aan een advertentieset met lage kosten per verkoop.
  • Het verlagen van het budget gedurende de dag voor een advertentieset met hoge kosten per verkoop voldoet niet aan onze doelstelling.

image12 (1)

12. Split-test

Met de Facebook-splittest kunnen we specifieke factoren isoleren die we willen testen om te bepalen welke advertentie het beste voor ons werkt. We uploaden bijvoorbeeld twee identieke advertenties, afgezien van het bijschrift. Op deze manier kunnen we erachter komen welk bijschrift efficiënter is en bij de efficiëntere advertentie worden weergegeven.

zonder naam (18)

13. Dynamische creatieve campagne (DCO)

Dynamische creatieve optimalisatie is een geweldig hulpmiddel als u niet zeker weet welk advertentiemateriaal beter werkt. Hoe werkt het? Dynamisch advertentiemateriaal gebruikt verschillende componenten van vergelijkbare advertenties (zoals afbeeldingen, video's, koppen, beschrijvingen en oproepen tot actie).

Vervolgens worden ze gecombineerd om een ​​efficiëntere advertentie voor een specifieke persoon te maken. Met deze campagne kunt u gepersonaliseerde creatieve varianten genereren voor iedereen die de advertentie bekijkt.

image15

14. CBO-campagne (geoptimaliseerde budgetcampagne)

Een CBO-campagne is een campagne waarbij Facebook uw campagnebudget automatisch beheert via advertentiesets om de beste resultaten te behalen, wat betekent dat het voor u optimaliseert en beslist waar uw geld het beste werkt.

Met CBO stelt u één hoofdbudget in, en Facebook verdeelt dit het meest efficiënt voor uw campagne. Facebook heeft de flexibiliteit om meer uit te geven aan advertentiesets die beter werken en minder aan advertentiesets die dat niet doen.

image14 (1)

image17 (2)

Samengevat

In dit artikel hebben we de geavanceerde tools besproken die Facebook ons ​​biedt om te targeten op een manier die optimale resultaten oplevert. Natuurlijk gebruiken we niet alle tools in elke campagne, maar we raden u ten zeerste aan ze allemaal te ervaren om te begrijpen welke uw campagneresultaten verbetert.

We weten dat het ervaren van een nieuwe tool vaak nogal uitdagend kan zijn en niet altijd succesvol bij de eerste pogingen, maar als je eenmaal de resultaten ziet, zul je moeilijk kunnen geloven dat je deze tools nog nooit eerder hebt gebruikt.

Over de auteur

Of Fialkov, 37, oprichter en CEO van Fialkov Digitaal, een bedrijf gespecialiseerd in Facebook-advertenties en diverse kanalen, een expert op het gebied van digitale marketing, verzorgt workshops en lezingen over marketing met behulp van geavanceerde tools voor bedrijven en particulieren.

Eigenaar van GemakkelijkCloud - WordPress hosting, een bedrijf dat iedereen toegang biedt tot cloudhosting, met behulp van Cloudways, met de grootste cloudopslagbedrijven ter wereld, met behulp van een geavanceerde interface, maximale websitebeveiliging en een uitstekende prijs.