Home  /  Allesgroeihackingwordpress  / Belangrijke factoren om de domeinautoriteit te vergroten [bijgewerkt in 2022]

Belangrijke factoren om de domeinautoriteit te vergroten [bijgewerkt in 2022]

Bijna alle webeigenaren zijn bekend met de domeinautoriteit en de voordelen van het vergroten ervan. Er zijn veel inspanningen nodig om de domeinautoriteit van een site te vergroten, en meestal duurt het maanden en jaren voordat deze op natuurlijke wijze toeneemt. 

Als de webeigenaren deze factoren echter zouden kunnen kennen, vooral met de aanwezigheid van professionele SEO-diensten, zou dit de domeinautoriteit binnen een korte periode kunnen vergroten en het zou veel tijd en moeite besparen. 

image4 (2)

Als u op de hoogte bent van de domeinautoriteit of als u bereid bent de domeinautoriteit van uw site te vergroten, dan is dit artikel iets voor u. 

In dit artikel wordt meer uitgelegd over de domeinautoriteit en hoe deze eenvoudig kan worden vergroot. 

Wat is domeinautoriteit en waarom is het belangrijk voor een website?

De domeinautoriteit is een meetmaatstaf van een website die door Moz is geïntroduceerd en die de marketeers en andere mensen helpt de kracht van een website te zien. 

De domeinautoriteit is gebaseerd op verschillende factoren die door Moz worden geïntroduceerd en als de website op deze factoren wordt verrijkt, zou dit de domeinautoriteit van uw website vergroten. 

Hieronder staan ​​enkele belangrijke domeinautoriteiten voor een website:

 • Het helpt om de optimalisatie van een website te kennen

Google of een van de andere zoekmachines beschikt niet over de analytische hulpmiddelen of functies die een score voor optimalisatie van de zoekmachine kunnen opleveren.

Het merendeel van de DA-factoren is vergelijkbaar met de factoren van zoekmachineoptimalisatie SEO van een website effectief is, zou het de domeinautoriteit van de site vergroten. 

Daarom kunnen we zeggen dat de site met een betere domeinautoriteitscore het potentieel heeft om hoger te scoren op de resultatenpagina's van zoekmachines, maar onthoud dat de domeinautoriteit geen directe relatie heeft met Google of een andere zoekmachine.

Als u iemand de site van een ander koopt, kan dit nummer worden overwogen om de kracht van de website te kennen en hiervoor een passende deal te sluiten. 

Een goede score van domeinautoriteit zal dus helpen om de verkoopsnelheid van de website te verhogen. 

 • Het helpt om meerdere websites te vergelijken

Of u nu een backlink krijgt of de beoordeling uitvoert door meerdere websites te vergelijken, in dit geval kan de domeinautoriteit worden beschouwd als de maatstaf voor de kracht van deze websites. 

Als u bijvoorbeeld twee blogs vergelijkt, kunt u via domeinautoriteit vaststellen welke van de sites beter is dan de andere. 

 • Handig voor marketeers

Marketeers zoeken meestal naar sites met een hoge autoriteit om voordeel te behalen en met hen samen te werken. 

Als de SEO-expert bijvoorbeeld bereid is om de backlinks of een gastpost van een website te kopen, dan is het eerste waar naar gekeken wordt de domeinautoriteit, aangezien dit voldoende is om zowel de kwaliteit van de website als de backlink uit te leggen. 

Marketeers doen vervolgens hun best om de optimalisatie van de website te verbeteren. Ze meten al hun metingen met deze score. 

Voordat ze aan een project beginnen, zoeken ze bijvoorbeeld naar de DA-score en nadat het project is voltooid, meten ze hun inspanning door opnieuw te meten en het verschil te merken. 

Hoe vergroot u de domeinautoriteit?

Er moet op verschillende factoren worden gefocust wanneer u de domeinautoriteit vergroot, terwijl de hieronder genoemde factoren enkele van de belangrijkste zijn. 

Als u zich hierop concentreert, zal dit in korte tijd tot een toename leiden. 

 • Schrijf lange artikelen (minstens 2000+ woorden)

Het eerste wat belangrijk is voor het vergroten van de domeinautoriteit zijn de lange artikelen die helpen om de gebruiker langer op uw website te houden. 

Google en andere zoekmachines zijn dol op langere artikelen, omdat deze er informatiever uitzien als de artikelen langer zijn. 

Nu zijn slechts 2000+ woorden niet genoeg om de domeinautoriteit te verminderen. In plaats daarvan moet je ook een kwalitatief artikel hebben. 

Er was een tijd dat het schrijven van korte inhoud niet aan de orde was, maar nu heeft de lange inhoud een grote waarde om de domeinautoriteit te vergroten. 

image2 (2)

Als uw marketinginspanningen de missie hebben om met anderen te concurreren, moet u zich concentreren op het maken van meer dan 2000 woorden. We kunnen bijvoorbeeld zien dat het hoogst gerangschikte artikel meestal langere artikelen heeft. 

Het artikel met meer woorden zal meer leads genereren en een beter vertrouwenspercentage hebben. 

 • Verbeter uw linkprofiel

Na de inhoud is een kwalitatief hoogstaand linkprofiel de belangrijkste factor om de domeinautoriteit van uw website te vergroten. 

Een linkprofiel van een website is het aantal uitgaande en inkomende links. 

Interne links

Dit zijn de links op de pagina's of berichten van uw site die de gebruiker naar een andere pagina of post van uw site verwijzen. De zoekmachines en de algoritmen van Moz zijn dol op deze factor omdat dit een baanbrekende manier is om het navigeren te vergemakkelijken en de gebruikerservaring op uw site te verbeteren. 

U moet het aantal interne links vergroten door de URL te koppelen aan de meest relevante en gezaghebbende link van uw webpagina of blog. 

Backlinks 

Backlinks zijn de verbindingen die vanaf een andere website naar uw site komen en dit is een belangrijke factor omdat het de autoriteit en het vertrouwensniveau van uw website verhoogt. 

Backlinks zijn ook belangrijk voor de ranking van zoekmachines, omdat het de verwijzing naar uw site vergroot en de kans groter is dat uw site verwijzingsverkeer krijgt. 

Er zijn verschillende manieren om backlinks naar uw site te krijgen, waaronder de volgende:

 • Gastberichten 
 • Backlinks van verbroken links
 • Sites voor zelfinzending 
 • Infographics
 • Verwijder slechte links 

Er is een term, Spam Score, die ook door Moz is geïntroduceerd. Deze spamscore is een meting van de website om de spam van een website te kennen en een van de belangrijkste factoren achter de toename van dit aantal zijn slechte links. 

image5 (2)

Slechte links zijn backlinks die kunstmatig of van lage kwaliteit zijn. Als u enkele slechte links naar uw site heeft, wordt ook de domeinautoriteit niet meer vergroot, wat betekent dat het verwijderen van de slechte links essentieel is voor de website. 

De slechte links omvatten verschillende typen en een deel van de identificatie van de slechte links vindt u hieronder:

 • Inkomende links van de irrelevante website
 • Een backlink van de site met weinig gezag
 • Kapotte link 
 • Links van de gok- of volwassenensites 
 • “Door gebruikers gegenereerde inhoud”-links (forumposten, blogcommentaar, backlinkmakertool)

Er worden verschillende SEO-tools gebruikt om backlinks zoals Ahrefs en UberSuggest

 • Aanwezigheid op sociale media 

Social media marketing is gebruikelijk voor alle zoekmachines en als je eraan verslaafd bent, kun je de domeinautoriteit en de ranking in de zoekmachine niet vergroten. 

Er zijn verschillende sociale mediaplatforms en onder hen moet je een profiel hebben op de meest voorkomende platforms, waaronder Facebook, Twitter, LinkedIn, YouTube, Vimeo, Instagram, Google+ en enkele andere. 

Als uw site met deze platforms is verbonden, zou dit een positief signaal zijn voor het Moz-algoritme om uw DA-score te verhogen. 

Wat moet u nu doen als u eenmaal aanwezig bent op sociale-mediawebsites?

U moet de inhoud van uw website delen op de sociale media-profielen met behulp van de URL en er is meer kans op verwijzingsverkeer vanaf deze platforms. 

Of u nu een nieuwe blogpost uploadt of een nieuwe webpagina heeft, deze moet worden gedeeld op de sociale profielen. 

 • Website beveiliging 

Website beveiliging is belangrijk omdat het een betere communicatie tussen de gebruiker en de server zou genereren. 

Dit vergroot het vertrouwen van de klanten en zoekmachines en helpt het bereik te vergroten DA-score. Maar hoe is veiligheid mogelijk?

image3 (2)

U moet over de certificaten beschikken, inclusief de SSL dat uw website van HTTP naar HTTPS zou converteren. 

De websitebeveiliging verbetert de beveiliging van de gegevens die van de gebruiker naar de database worden getransformeerd. 

Dit is een andere factor achter de toename van de domeinautoriteit. Deze factor is belangrijk omdat het de site helpt de gebruikerservaring van de website te verbeteren. 

De technische SEO van een website omvat de volgende factoren:

Er zijn verschillende andere factoren binnen de technische SEO en hiervoor kunt u verschillende gebruiken SEO-tools om de technische SEO-fouten in uw website te identificeren. 

Hoe vind je de domeinautoriteit van een website?

Wanneer u de factoren voor het vergroten van de domeinautoriteit toepast, kunt u alleen de resultaten van uw inspanningen kennen met behulp van het controleren van de domeinautoriteit. 

De DA-checker online is de tool die wordt gebruikt om de domeinautoriteit van de sites te controleren voor en na de implicatie van de bovengenoemde factoren. 

image1 (2)

Houd er rekening mee dat marketeers deze tools gemakkelijk kunnen gebruiken om het resultaat van hun inspanningen te verkrijgen. Als de resultaten verbeteren, wordt de DA-score voor die website verhoogd. 

Deze tools zijn gratis beschikbaar, terwijl de meest authentieke tool Moz zelf is, die gratis en snel te gebruiken is. 

Zij is de marketingmanager van Poptin. Haar expertise als contentschrijver en marketeer draait om het bedenken van effectieve conversiestrategieën om bedrijven te laten groeien. Als ze niet werkt, verwent ze zich met de natuur; het creëren van unieke avonturen en het verbinden met allerlei soorten mensen.